Mokslininkai įrodė: žmonių DNR daro tiesioginę įtaką mūsų pasauliui

ADNPoponinas ir Gariajevas suplanavo šį novatorišką eksperimentą norėdami ištirti, kokį poveikį šviesos dalelėms (fotonams) daro DNR. Pirmiausia jie išsiurbė visą orą iš specialiai eksperimentui sukonstruotos talpyklos ir sukūrė joje vadinamąjį vakumą.

 

Paprastai “vakuumo” terminas reiškia, jog talpykla yra tuščia, tačiau mokslininkai žinojo, kad net išsiurbus visą orą joje liks fotonų. Naudodami labai tikslią įrangą galinčią aptikti šias daleles, mokslininkai nustatė jų išsidėstymo vietą talpykloje.

 

Jie norėjo sužinoti, ar fotonai buvo išsibarstę po visur, ar prikibę prie stiklinių talpyklos sienelių, o galbūt susimetę į krūvą talpyklos dugne. Pirmasis pastebėjimas jų nenustebino – dalelės buvo pasiskirsčiusios visiškai netvarkingai, jos buvo pasklidusios po visą talpyklą. Būtent to ir tikėjosi Poponinas su savo komanda.

 

Kitoje eksperimento dalyje uždaroje fotonų talpykloje buvo padėti žmogaus DNR pavyzdžiai. Ir tada šviesos dalelės padarė tai, ko niekas nelaukė: jos išsidėsti visiškai kitaip. Buvo akivaizdu, kad DNR tiesiogiai veikia fotonus. Šie elgėsi taip, tarsi kokia neregima jėga būtų suteikusi jiems taisyklingą struktūrą.

 

Eksperimento rezultatai labai svarbūs, nes visuotinai priimti fizikos principai absoliučiai nepajėgūs paaiškinti tokio reiškinio: užfiksuota, jog šioje kontroliuojamoje aplinkoje esanti DNR, mūsų gyvybės kodo nešėja, daro tiesioginę įtaką kvantinei substancijai, iš kurios sudarytas mūsų pasaulis.

 

Dar labiau mokslininkai nustebo tada, kai DNR iš talpyklos pašalino. Jie visai pagrįstai manė, kad šviesos dalelės vėl padrikai pasklis po erdvę, kaip buvo pradžioje. Tačiau jie tapo visai priešingo reiškinio liudytojais: fotonai liko išsidėstę taip, lyg DNR vis dar būtų buvusi talpykloje. Pasak Poponino, šviesa pasielgė, “visiškai nelauktai ir paradoksaliai”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Po eksperimento Poponinui ir jo kolegoms reikėjo paaiškinti rezultatus. Kas veikė šviesos daleles išėmus iš talpyklos DNR? Gal pašalinus fizinę DNR, toje vietoje liko koki nors jėga, energinis pėdsakas? Gal veikė koks nors dar paslaptingesnis fenomenas? O galbūt DNR ir šviesos dalelės liko susijusios mums nežinomu būdu, net jei jos buvo fiziškai atskirtos?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Darbo išvadose Poponins parašė, kad jis ir jo kolegos norom nenorom turėjo “iškelti darbinę hipotezę, kad DNR sužadino mokslui iki šiol nežinomą lauką”. Kadangi eksperimente tiesiogiai dalyvavo ir efektą sukėlė gyva materija, mokslininkai šį fenomeną pavadino “fantominiu DNR poveikiu”. Naujas Poponino laukas labai primena jau prieš 50 metų Planko atpažintą “matricą”, taip pat senovinių tradicijų įžvalgas.

 

Vertė: Lapino šešėlis

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Justinas Herbsman
Gt

“Jie norėjo sužinoti, ar fotonai buvo išsibarstę po visur, ar prikibę prie stiklinių talpyklos sienelių, o galbūt susimetę į krūvą talpyklos dugne.” :DDD sakes, zodziu truksta.. :D fotonai yra elektromagnetines bangos ir jie negali buti “talpyklos dugne” ar “prilipe prie sieneliu”.. Sita straipsni rase arba vaikas iki kokiu 10 metu, arba visiskas atsilikelis..

To gt

Ne bangos, o daleles Einsteine…

Gt

“Fotonas (gr. φως, phōs – šviesa) – elektromagnetinio lauko kvantas (elektromagnetinės sąveikos nešiklis), viena iš elementariųjų dalelių. Jis neturi elektros krūvio, rimties masės ir egzistuoja tik judėdamas šviesos greičiu” (Wikipedia). Taigi fotonas nera tokia dalele kaip cia isivaizduojama straipsnyje, ji nera sudaryta is medziagos. Is esmes tai yra elektromagnetinio lauko porcija (kvantas) isspinduliuota vienu kartu.

To gt

Bet ir ne banga, kaip tu cia teigei.

Gt

Isspinduliuotas elektromagnetinis laukas ir yra elektromagnetine banga..

Lapino šešėlis.

Gerbiamasai, kvantinė fizika tuo ir žavinga, tuo ir nuostabi, kad elementariųjų dalelių veikimas gali būti stebimas ir kaip dalelės ir kaip bangos.

Sakymas, kad tai TIK dalelė ar tai TIK banga, tik parodo nelabai rimtą suvokimą apie tai ką čia bandote pakomentuoti. Kitą kartą taip neskubėkite.

Mokslas yra kupinas paslapčių, verčiau laiką savo skirkite joms pažinti ir suprasti, o ne žodžių žaismo subtilybes nagrinėkite…

Prenumeruokite mokslo leidinius, jei norite mokslinės kalbos.

Mielai pasivadinčiau ir vaiku ir atsilikėliu, nes ko gero man tai tik atveria papildomų galimybių augti ir tobulėti.

Gt

As ir nesakiau, kad fotonas yra TIK dalele arba TIK banga. Patikekite, mokslu duomiuosi pakankamai ir tikrai stengiuosi kuo daugiau visko pazinti, be to, skepticizmas yra butinas dalykas, norint ka nors teisingai pazinti :) Beda yra tame, kad siame portale labai daznai publikuojama informacija, kuri mokslu net nekvepia, bet vis tiek pateikiama kaip moksline. Na, o lengavatikiai, kurie neturi pakankamai ziniu suvokti ar bent jau itarti jos klaidingumo, prisiskaite tokios informacijos ne tik patys atitolsta nuo realybes, bet dar ir kitus klaidina toliau skleisdami atseit “mokslines” zinias. Taip ir atsiranda visokie mitai, prietarai ar kita ezoterika- kazkas kazkam papasakojo kokia… Skaityti daugiau »

va

Fotonai, tur uoslę :)

Taip pat skaitykite