„Curiosity“ Marse nufotografavo dar vieną keistenybę

Marsaeigiui „Curiosity“ su keistais radiniais raudonojoje planetoje sekasi išties neprastai. Neseniai rašėme apie ratuotojo NASA zondo nufotografuotą „Marso gėlę“. Dabar Žemėn atkeliavo kadras su nauja geologine-kraštovaizdine mįsle – metalinį koralą primenančia struktūra, informuoja Universetoday.com.

 

Šįkart marsaeigio atsiųstoje nuotraukoje matyti ant uolos styranti kažkokia atauga, primenanti metalą. Ji pasižymi gana dideliu albedu (tai yra santykinis dydis, rodantis atspindėto elektromagnetinio spinduliavimo dalį) ir net meta šešėlį ant uolos, iš kurios styro.

 

Keistąjį objektą „Curiosity“ nufotografavo 173-iąją savo vizito Marse dieną (sausio 30 d. pagal Žemės kalendorių).

 

Beje, „koralą“ marsaeigio į Žemę atsiųstoje nuotraukoje pastebėjo ne NASA tyrėjai, o entuziastė iš Italijos Elisabetta Bonora. Anot atradimo autorės, neįprastasis „koralas“ iš pažiūros gana smarkiai skiriasi nuo uolos, ant kurios jis „auga“. Gali būti, kad objektas yra kitokios sudėties nei uola, todėl atsparesnis erozijai. Neatmestinas variantas, jog struktūra dėl kažkokių priežasčių „išaugo“ iš uolos.

 

„Koralo“ paviršius atrodo ganėtinai lygus, jo nedengia regolito dulkės, kaip kad galėtų būti tuo atveju, jei objektas išties būtų metalinis. Beje, ši marsietiška keistenybė yra ne didesnė nei 0,5 cm.

 

Kas tai bebūtų, mažas šviesą atspindintis daikčiukas yra įdomus ir, reikia tikėtis, NASA mokslininkai netrukus pateiks daugiau informacijos.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite