Pradėta Marso kolonizavimo misijos atranka

Jei manote, jog esate tinkamas žmogus tapti Marso kolonistu, netrukus sulauksite galimybės tai įrodyti. Olandijoje veikianti organizacija „Mars One“, kurios vadovai viliasi Marse pirmuosius žmones išlaipinti jau 2023 m., vakar paskelbė reikalavimus būsimiems astronautams ir pradėjo oficialios kandidatų atrankos pirmąjį etapą kuris šiemet bus transliuojamas per televiziją.

 

„Mars One“ ieško ne mokslininkų ar buvusių naikintuvų pilotų. Marso pionieriais gali tapti visi, kuriems yra sukakę 18 metų. Anot organizacijos atstovų, svarbiausias kriterijus – intelektualumas, gera psichinė ir fizinė sveikata bei pasišventimas projektui, nes prieš misiją astronautai praeis aštuonerius metus truksiantį bandomąjį laikotarpį.

 

„Nebe tie laikai, kai į kitos planetos kolonistus galėdavo pretenduoti tik tam tikrą valandų skaičių koviniais naikintuvais išskraidę vyrukai, – pabrėžia „Mars One“ vyriausiasis medikas, buvęs NASA tyrėjas Norbertas Kraftas (Norbert Kraft). – Mums kur kas labiau rūpi, kaip kiekvienas astronautas ilgoje kelionėje iš Žemės į Marsą sutartų, sugyventų ir sugebėtų drauge su kitais dirbti ir pasitikti neeilinius iššūkius.“

 

Programos „Mars One“ vykdytojai planuoja nuo 2016 m. iki 2021 m. įvykdyti seriją robotizuotų misijų. Raudonojon Planeton deleguoti robotai pastatys ir įrengs pirmuosius žmonijos avanpostus
2023 m. į Marsą atkeliausiantiems pirmiesiems planetos pionieriams.

 

Lėšų ambicingiems siekiams projektas viliasi surinkti į pasaulio televizijos kanalų eterį paleidęs pasaulinį TV realybės šou, kuriame bus transliuojama visa Marso kolonizavimo misija – nuo astronautų atrankos iki naujakurių pirmųjų gyvenimo metų Marse.

 

Pernai iš privačios bendrovės į nepelno siekiančią organizaciją virtusi „Mars One“ jau sulaukė galybės pretendentų pareiškimų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Dar gerokai iki Astronautų atrankos programos paskelbimo mes sulaukėme daugiau kaip tūkstančio elektroninių laiškų – rašė asmenys, norintys keliauti į Marsą, – pasakoja „Mars One“ komunikacijų direktorė Siuzana Flinkelfliogel (Suzanne Flinkenflögel). – Dedame labai daug pastangų, kad mūsų atrankos programa prasidėtų kaip įmanoma greičiau – tada galėsime atverti duris kiekvienam, trokštančiam savo gyvenime nuveikti šį bei tą neeilinio.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Galutinę kandidatų į astronautus grupę visame pasaulyje vyksiančių TV transliacijų metu atrinks projekto „Mars One“ ekspertai. Atrinktieji treniruočių specialioje bazėje laikotarpiu ir viso gyvenimo Marse metu taps „Mars One“ išlaikomais darbuotojais.

 

Daugiau apie atranką galima sužinoti svetainėje http://mars-one.com/.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
saulius

as irgi noriu

Nesvarbu

Bet cia dar zmoniu apmokymai bus 8metai xD tai kad nesamone :D

inkognito

Buvau jau ten kartu su ateiviais,ten uždara civilizacija gyvenanti požeminiuose miestuose. Visas maistas auginamas gigantiškose olose“-oranžerijose naudojant dirbtinę šviesą. Marso paviršiuje taip šalta kad net vidurvasaryje šiluma nepakyla aukščiau +12 laipsnių,o naktimis nukrinta iki -110-150 laipsnių šalčio. Atmosferoje vyrauja anglies dvideginis ir smalkių dujos,taip kad ten gyvenimas tikrai nebus pavydėtinas,viskas priklausys nuo logistikos iš žemės. Marsiečiai nors iš esmės tokie patys kaip mes žmonės,jie nepriims kolonistų,teks gyvenimo nišą išsikariauti žudant vietinius ir užimant jų gyvybinę erdvę. O jie jos neatiduos be žūtbūtinės kovos. Juo labiau, kad bilietas tik į vieną pusę žemiečiams,teks pasirinkti ar išgyventi žūtbūtinėje kovoje ar mirti svetimoje… Skaityti daugiau »

img

Inkognito kaip pats kazkur rasej tarnavai kariuomeneje tai vat ir matosi kad smegeneles sutrenktos (tu tuo sventai tiki zinoma) Neisizeisk

Ruta

Gal ir sou bet vis tik idomu butu.Man ten tai nepatekt-amzius netinka,bet jaunimas galetu .Tik kad bilietas butu ir atgal-o jei nepatiks!

aga

Tv sou is kurio bus uzdirbami milijonai

nenoriu

Žemė yra nuostabi planeta. Čia tiek daug gražių vietų, tiek daug galima pamatyti, patirti, pasiekti. Nenoriu į jokią kitą planetą, jei ten reikia striksėti su skafandru ir gyventi kaip kokioje dykvietėje.

lolas

o as noreciau, kazkas naujo, pastrikinet zemeje nepastrikinesi taip :D

Taip pat skaitykite