Kalbėjimas su savimi padaro tave protingesniu

Kalbėjimasis su savimi nėra išprotėjimo ženklas, iš tiesų tai gali net padėti atlikti darbą greičiau.

 

Atsižvelgiant į neseniai atliktą Daniel Swingley universiteto Viskonsine ir Gary Lupyan Pensilvanijos universiteto tyrimus, žmonės, kurie kalbėjo su savimi, galėjo greičiau surasti daiktus.

 

Tyrime buvo prašoma dalyvius atkreipti dėmesį į įvairių žinomų objektų iliustracijas, tarp jų piniginę, balioną ir gitarą. Pirmoji užduotis buvo surasti prašomą objektą. Per antrąją užduotį dalyviai buvo paprašyti balsu pakartoti ieškomo objekto pavadinimą.

 

Remiantis tyrimo duomenimis, kalbant apie tikslą prieš paiešką, ieškojimas tampa greitesnis ir tikslesnis.

 

Tyrėjai nusiuntė dalyvius į parduotuvę surasti tam tikrų daiktų. Tie, kurie ieškojo garsiai tardami daikto pavadinimą, veikė efektyviau.

 

Tai veikia, nes pažįstamo žodžio girdėjimas stimuliuoja smegenis ir padeda greičiau apdoroti informaciją.

 

Taigi, kai kitą kartą pamesite savo piniginę, raktus ar telefoną, kartodami šiuos žodžius padidinsite galimybę juos rasti.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
LMT

Tas kalbejimas su savimi vadinasi garsus mastymas, nieko blogo tame nematau. Zmogus paprasciausiai garsiai masto

anona

Garsus įsivardinimas daikto, kurio ieškai ar pasikalbėjimas, pvz., su sulūžusiom spintelės durimis, kurias taisai ir niekaip nepavyksta normaliai įstatyt, pasakant ,,Nagi! Pirmyn!, Įsistatyk kaip reikia!…” nėra tikras šnekėjimasis su savimi. Kai žmogus įsivaizduoja, kad su kuo nors šneka ir net keikiasi bei riejasi ar netgi mušasi su įsivaizduojamu pašnekovu ar priešininku… Va čia tai ir yra šnekėjimasis su savimi, kuris labai aiškiai rodo, kad žmogui su psichika labai prastai…

Julius

I think you’ve just captured the answer pelfrctey

evelina

ne i lietuviu kalbos rasvedyba gilinkites o i straipsni ;D

Sirijus

patinka ir man kalbet su savim :D

Asilai jus

Man irgi. Nors kai pirma karta kalbejau 2 pusbroliai ir 1 sesuo isvadino mane bezdzione.:(
Bet po kiek laiko vel kalbejau ir kalbu. Dabar dazniausiai mintyse…;)

JZZ

Jeigu su savimi kalbiesi garsiai, tai yra rizika, kad kažkas kitkas išgirs ir primąstys visokių keistų dalykų. Tokiu atveju jau geriau “kalbėtis” mintimis. Kalbėtis parašiau kabutėse, nes be pačio kalbėtojo kaip ir būtų nieko daugiau su kuo būtų galima kalbėtis esant vienam: pats kažką pasakai ar paklausi – pats ir atsakai. Paklausi garsiai, sugalvoji atsakymą, tada pasakai atsakymą garsiai. Tačiau jeigu niekas nesiklauso, tada geriau būtų tokia veikla užsiimt mintimis: mintimis paklausi – mintimis ir atsakai. Tokiu būdu lavėja loginis mąstymas ir susikaupimas. Tačiau ar esi tikras, kad absoliučiai visos mintys tavo? Ar galėtų dar kas nors be tavęs įtakoti… Skaityti daugiau »

Vardene

Kaip vienas psichiatras pasake, kalbejimas garsiai su savimi, tai jau pirmas zingsnis link sizofrenijos

Voc.

Teisingai pavadinimas skambėtų ,,Kalbėjimas su savimi padaro tave protingesnį”. Taisykitės.

vitake

Ir vienaip ir kitaip pavadinimas būtų teisingas. Priklauso nuo to kokį klausima iškeliame. Galime kelti klausimus : “Kokiu tave padaro kalbėjimas su savimi?” arba “Kokį tave padaro kalbėjimas su savimi?”.

Rita

Gerai, kad mėgstu kalbėtis su savimi :D

Luna

Iš tiesų padeda

Taip pat skaitykite