Gauta pirmoji spalvota nuotrauka iš marsaeigio „Curiosity“

Pagaliau po kelionės trukusios aštuonerius su puse mėnesių ir nukeliautų 352 milijonų mylių, šeši aliuminio ratlankiai palietė raudonąją planetą pirmą kartą. Dabar prasidės dviejų metų ekspedicija po marsą ieškant gyvybės požymių ir tiriant planetos klimatą ir geologiją..

 

 

 

Pirmoji Curiosity gauta nuotrauka (nespalvota) truputi nuvylė kokybe, bet štai gavome pirmą spalvota nuotauką!

 

 

Šis miglotas vaizdas yra kraštovaizdis į šiaurę. Tolumoje vaizdas rodo šiaurines uolas. Vaizdas tamsus, nes į Machliego nuimamą dulkių dangtelį ant fotoaparato pateko dulkių nusileidimo metu. NASA naudoja JAV dinaras kalibruoti fotoaparatą, tad per ateinančias keletą dienų vaizdai turėtu tapti ryškesni. Ir toliau lauksime išsamios informacijos apie marsą..

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
katema

vizgi kalnu ar kupu – kaip pavadinsi nepagadinsi siluetai ledžia suprasti kad ten vizgi turėtu buti gražu.o šeip nemanau kad NASA paskelbia visas nuotraukas viešumon.ko jie mums taip pavydi?

Deivis95

Jeigu ir surastu kazka idomaus marse, pvz ateivius, kokius idomius statinius ar kazka panasaus, visvien nesuzinotume… Nutyletu ir nusleptu, kaip ir visus kitus NSO pasirodymus…

aa

Tai kam tada jie zmonem apskritai skelbia apie sita misija?

om

speju cia tik mums paprastiems mirtingiesiems tokios “kokybiskos” nuotraukos (nu sorry, bet tokia nuotrauku kokybe butu galima isgaut su mano seno Nokia telefono fotoparatu) .. o patys NASA dedes ziuri i kur kas ryskesnes ir aiskesnes nuotraukas.

:]

pateko dulkiu ant du milijardus su puse kainuojancio roboto foto kameros????????????? cia realu?

Villy

Kazkoks neiformatyvus str… O stai pvz. si sakini tai turejau keleta kartu perskaityti: “Vaizdas tamsus, nes į Machliego nuimamą dulkių dangtelį ant fotoaparato pateko dulkių nusileidimo metu.” – bet visvien nesupratau.

Taip pat skaitykite