Honkonge žmonės gyvena narvuose

Honkongas yra kunkuliuojantis miestas, prigrūstas žmonių. Jų tiek daug, kad gyvenimo kokybė esantiems apačioje yra siaubinga.

 

Nekalbame apie atvejus „o, Dieve, man reikia dalintis vonia su savo broliu ir seserimi“. Kalbame apie tai, kad apie 18 nepažįstamų žmonių gyvena 58 kv. m bute su vienu tualetu.

 

Chau Kam-chuenas gyveno tokiame narve. Jis sakė, kad tai yra nepaprastai nepatogu, ypač jei jūs gaunate aukščiausią gultą: „Galva nuolat atsitrenkia į lubas.“

 

Pasirinktas butas būna padalinamas į daug mažų kabinų, padarytų iš medinių lentų ir laidinio tinklo. Kiekviena kabina tampa namais vienam gyventojui.

 

Narve nuotraukoje, kuriame sėdi moteris, telpa visas jos turtas, pradedant drabužiais, baigiant indais ir netgi šeimos relikvijomis. Realiai kalbant, narvas yra mažesnis už kalėjimo kamerą. Tačiau šie narvai yra namai tūkstančiams nuskurdusių žmonių, daugiau neturinčių kur eiti.

 

 

Be to, narvai yra nepatogūs. Dažniausiai ten neveikia oro kondicionavimo ir šildymo sistemos. O jeigu veikia, įjungiamos labai retai. Lai Man-law pasakojo: „Ten purvina ir karšta, pilna tarakonų ir blakių, oro kondicionierius neveikia.“

 

Galima stebėtis, kodėl žmonės renkasi tokį gyvenimą. Tačiau dauguma šių žmonių neturi kito pasirinkimo. Tai yra normalūs žmonės, išgyvenantys sunkius laikus: tapę bedarbiais, benamiais, besistengiantys išgyventi. Šiurpūs 2008 m. potvyniai dar labiau pablogino situaciją, nes daugelis liko benamiais ir nuskurdo.

 

Norėdama atkreipti dėmesį į šią beviltišką situaciją, Honkongo „Schoeni“ galerija nusprendė skirti savo metinį labdaros renginį, kad parodytų visuomenei šiuos narvus. Jų tikslas buvo pademonstruoti gilėjančią prarają tarp vargšų ir turtuolių Honkonge.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Rodomi narvai yra tikri narvai iš tikrų butų. Tikimasi, kad šis renginys įkvėps daugiau žmonių pasiūlyti pagalbą tiems, kam ji reikalinga, ypač – vargingiems Honkongo narvų gyventojams.

 

 

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
menvoox

O to ir reikia laukt, gi mūsų per daug. Niekaip nepagimdysim naujos planetos… Tokia tiesa…

stezano

tokios salygos ugdo bruslius ir dzeki cianus:)

Migluze

siaubas…kazkaip net keista matyti,kad siais laikais dar ir taip buna…o mes del menkniekiu dejuojame…
reikia kuo daugiau tokiu renginiu!

Taip pat skaitykite