Žmonių rasė išnyks po 100 metų

Homo sapiens kartu su daugybe kitų Žemėje gyvenančių rūšių išnyks per artimiausią šimtmetį, pareiškė pasaulį nuo raupų išvaduoti padėjęs mokslininkas.

 

Australijos Nacionalinio universiteto mikrobiologijos profesorius emeritas Frankas Fenneris, kurio tyrimai padėjo įveikti raupus sukeliantį virusą, prognozuoja, kad per artimiausią šimtmetį žmonija išnyks. Pasak mokslininko, žmonių rasė nesugebės atlaikyti planetos gyventojų skaičiaus didėjimo ir nežaboto vartojimo.

 

„Žmonių rasei gresia išnykimas, galbūt jau per artimiausius 100 metų. Išnyks ir daugelis gyvūnų. Tai negrįžtamas procesas. Manau, kad jau per vėlu. Stengiausi apie tai nekalbėti, nes žmonės stengiasi kažką daryti, tačiau niekas nesikeičia, viskas vyksta kaip ir anksčiau“, – sakė jis Australijos žurnalistams, kurių publikaciją apžvelgia britų dienraštis „Daily Mail“.

 

F. Fennerio teigimu, kai žmonija įžengė į neoficialią antropocenu vadinamą naują Žemės geologinę erą, kurios pradžia laikoma pramoninės gamybos revoliucija, mūsų planetai tai turėjo tokį poveikį, kuris pranoksta bet kokį ledynmetį ar susidūrimą su kometa.

 

„Mūsų laukia toks pat likimas, kaip ir Velykos saloje gyvenusių žmonių. Klimatas dar tik pradeda keistis, bet jau dabar aiškiai matome orų permainas. Aborigenai įrodė, kad be mokslo, anglies dvideginio gamybos ir pasaulinio atšilimo jie galėjo išgyventi 40 000 ar 50 000 metų. Tačiau mūsų pasaulis to nesugebės. Žmonių rūšies veikiausiai laukia toks pat likimas, kaip ir daugumos mūsų pačių akyse išnykusių rūšių“, – sakė mokslininkas.

 

Pernai oficialiais Juntinių Tautų duomenimis pasaulyje gyveno 6,8 milijardai žmonių. Prognozuojama, kad iki 2011 m. pabaigos žmonija įveiks 7 milijardų ribą. F. Fenneris tvirtina, kad neišvengiamo žmonijos išnykimo priežastimi taps pasikeitęs klimatas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasak jo kolegos, profesoriaus Stepheno Boydeno, nors kai kurie ekologai šia prasme nusiteikę labai pesimistiškai, vis dėlto tarp jų yra ir optimistų.

 

„Galbūt Frankas visiškai teisus, tačiau kai kurie iš mūsų vis dar puoselėja viltį, kad bus suvoktas situacijos rimtumas ir prasidės revoliucinės permainos siekiant užtikrinti ekologinę pusiausvyrą“, – leidiniui sakė prof. S. Boydenas. 2006 m. kitas žymus mokslininkas – profesorius Jamesas Lovelockas – perspėjo, kad per kitą šimtmetį dėl pasaulinio atšilimo žmonių populiacija pasaulyje gali sumažėti iki 500 milijonų. Jis pareiškė, kad jokie bandymai sustabdyti klimato kaitą neduos rezultatų, tik padės laimėti laiko, teigiama pranešime.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
k.h

Žmonija galvoja,kad su raketomis išskridę ir kitur apsigyvenę išgyvens.Bet visų pirma reikia čia gyventi gamtoje,o ne technikoje.Doroje o ne nuodėmėje…Sielos ,kai žmonija žus,ras ir įkurs naują pasaulį,savo malonumus ,ar norus įgyvendinti,o tie norai,turėti gamtą,o ne kosmosą….

÷}

Afrikoje gyvena apie 800 000 000 milijonu gyventoju, vaikai mirsta nuo ligu ir bado nespeja pratesti gimines.
Jai nebutu UNICEF ir dar kokiu pagalbos organizaciju tai abejojiu ar butu ten tiek gyventojiu ir aplamai su laiku ismirtu.
Pasauli pakankamai atominiu bombu kad isnaikintu zmonija ir bijau kad keletas tikrai bus paleista. Tad nera ko bijot del per dideles populiacijos visada bus galima atstatiti i normalia.÷}

to svajus

ka cia nusisneki? Ar bent skaitei apie ta rusu atomine bomba? Ja vos nuskraidino iki susprogdinimo vietos. Palyginti su asteroidu ta tavo atomine bomba kaip granata

huhu

Parasyta : Prognozuojama, kad
iki 2011 m. pabaigos žmonija įveiks 7
milijardų ribą. O straipsnis parasytas 2012/01/22 :DDD

svajus

asteroidas musu nesunaikins tikrai,nes mes turim labai galingu atominiu bombu. Ka noret jai neklystu ssrs jau 1969m. Buvo sukurusi 50mega tonu bomba. Tai kokios dabar yra atomines bombos?

Ishiki

:) visatoj viskas turi prasme, zmonyjos isnykimas neturi prasmes, jei jau pasakojama apie kazkokiu civilizaciju isnykima kaip kad zmonyjos, tai kaip as tada sugebejau parasyti sita komentara jei esu isnykes pries daug metu. Manau pakolkas isnykimui nera prasmes, nes zmones be korporaciju siekianciu pelno vargu ar taip niokotu zeme, visi zmones nera atsakingi uz tai kas vyksta. Mano manymu, kad kazkokia pamoka VEL bus ir aisku kad greitai tik nezinia kokia. Zmogus gali labai daug ka pakeist, galima lb daug visko pakeist vien geriant vandeni ne is buteliu o is krano. Tai sumazintu tarsa milijonus kartu… Pamastykit.

Arvisss

Gerimas is krano nepakeis isvis nieko nes jei zmogus nusprendzia paleisti i pasauli viena atzala maziau tai tolygu jei 50 zmoniu nusprestu visa savo gyvenima rusiuoti visas imanomas atliekas.Tik zmoniu skaiciaus sumazejimas kokius 10 syk gali kazka keist.

aaaaa

tas “mokslininkas” turbut buvo uzsiemes kazkuom kitu per biologijos pamokas ir nezinojo kas yra ekologija , zmoniu rase gal sumazes bet tikrai neisnyks , tai tiesiog manau neimanoma bent per 100metu , nebent koks asteroidas

atsakovas

pasidarėm.. už daugumą kvailių nereikia prisiimti kaltės, manau supras žmogus tada kai susidurs su mirtim neišvengiamai,bet bus per vėlu.

AivarasZs

Ha žinau kad 100 metų negyvensiu :D

As

Tikiuosi kad mes per ta simtmeti jau gyvensime ne vien ir zemei

AivarasZs

Aš ir tikiuosi :)

Kira

Užtat Tavo vaikai gyvens, anūkai..

Taip pat skaitykite