Mirtinas Saulės žybsnis kitąmet Žemės nesunaikins?

Jei 2012 metais, kaip kai kas pranašauja, ateis pasaulio pabaiga, Saulė dėl to nebus kalta. Bent jau taip teigia NASA mokslininkai. Priešingai nei tai, kuo bando įtikinti kai kurie pesimistai, mūsų žvaigždė nesugeba išskirti tokio galingo Saulės žybsnio, kuris mūsų planetą visiškai sudegintų, teigia kosmoso agentūra.

 

„Tačiau svarbiausia tai, kad Saulėje paprasčiausiai nėra pakankamai energijos, kad ji galėtų 149,6 mln. kilometrų pasiųsti ugnies kamuolį žudiką ir sunaikinti Žemę“, – pranešime teigia NASA pareigūnai.

 

Majų kalendorius baigsis 2012 metų gruodžio 21 dieną, žymėdamas 5126 metų epochos pabaigą. Šis faktas paskatino kai kuriuos žmones ruoštis artėjančiai apokalipsei ir pradėti spėlioti, kas galėtų ją sukelti, praneša SPACE.com.

 

Viena populiari teorija teigia, kad Žemę gali sunaikinti didžiulis Saulės žybsnis. Nurodoma, kad Saulės aktyvumas didėja, o tai leidžia manyti, kad pražūtingo išsiveržimo galime sulaukti kitais metais.

 

Saulė iš tiesų netrukus pasieks 11 metų aktyvumo ciklo piką. Tačiau jo tikimasi 2013 ar 2014 metais, o ne kitąmet, teigia tyrėjai. Be to, per daugybę metų nesuskaičiuojamas kiekis Saulės maksimumų atėjo ir praėjo, o Žemė vis dar gyvuoja.

 

Tačiau šie samprotavimai yra antraeiliai, palyginus su esminių argumentu – deginantis žybsnio karštis negali atkeliauti iki mūsų planetos, tvirtina tyrėjai.

 

Tačiau Saulės aktyvumas gali paveikti mūsų planetą. Pavyzdžiui, žybsniai gali laikinai pakeisti Žemės atmosferą, dėl to gali sutrikti palydovinis ryšys.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

O vainiko masės išvaržos (angl. coronal mass ejections, CME), didžiuliai Saulės plazmos išsiveržimai, į kosmosą ištrykštantys 5 mln. kilometrų per valandą ar didesniu greičiu, gali sukelti dar daugiau problemų. Jos gali pažeisti visuotinės padėties nustatymo sistemų (GPS) signalus, radijo ryšį ir elektros tiekimą.

 

Galinga, tiksliai nukreipta išvarža mūsų vis labiau nuo technologijų priklausančiai visuomenei gali padaryti rimtos žalos. Tačiau ji nesunaikintų planetos ar žmonijos, teigia mokslininkai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taigi pretendentų, kitąmet galinčių sukelti pasaulio pabaigą, vis mažėja.

 

Elenino kometa, kuri, anot kai kurių stebėtojų, galėtų susijungti su kitais dangaus kūnai ir sukelti didžiulius žemės drebėjimus bei cunamius, neseniai suiro praskriejusi netoli Saulės.

 

Tariama Nibiru planeta taip pat vadinta apokalipsės įgaliotine. Kai kas prognozuoja, kad dangaus kūnas, kuris, kaip manoma, yra keturis kartus didesnis už Žemę, kitąmet įsirėš į mūsų planetą ir visus pražudys.

 

Tačiau šios teorijos trūkumas – tai, kad Nibiru, taip pat vadinama „Planeta X“, anot ekspertų, neegzistuoja.

 

„Nėra jokių Nibiru egzistavimo įrodymų. Nėra jokios Nibiru planetos, nėra jokios „Planetos X“ ir niekas link mūsų neskrieja“, – teigia Donas Yeomansas iš Netoli Žemės esančių objektų biuro NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Mantas

Neužmirškit vieno dalyko, kad NASA niekada neatskleis tiesos visuomenei

`deja pamirsau

pritariu praeive tos pasaulio pabaigos tik pasipelnymo šaltinis.

Arvis

Matosi pabaigos laukiat?

TheReaL

Bullshit!

praeive

Nu va ir viskas baigesi….idomu, kaip dabar visi tie pasaulio pabaigos skelbejai ziures zmonems i akis? As seniai galvojau, kad cia sukasi dideli pinigai, uztat ir buvo gasdinami zmones. Aciu uz nuosirdu straipsni.

1TinSoldier

oho.. racionalus straipsnis? kas čia jums pasidarė?..

Gvidas

Nesidziaug per anskti :D Neveltui gi straipsnio pavadinime klaustukas uzdetas :D:D

Taip pat skaitykite