Įrodyta! Nežemiška gyvybė egzistuoja!

Mokslininkams galiausiai pavyko patvirtinti, kad meteorituose iš tiesų yra nežemiškos kilmės sudedamųjų DNR dalių.

 

Praeityje atlikti tyrimai meteorituose aptiko įvairiausių gyvybės sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, amino rūgščių, sudarančių proteinus. Taigi tokios kosminės uolienos galėjo būti gyvybiškai svarbus organinių medžiagų, iš kurių Žemėje gimė gyvybė, šaltinis, rašo SPACE.com.

 

Tokiuose meteorituose taip pat rasta nukleobazių, pagrindinių DNR sudedamųjų dalių. Tačiau buvo labai sunku įrodyti, kad šios molekulės nėra teršalai iš šaltinių Žemėje.

 

„Žmonės jau maždaug 50 pastarųjų metų aptinka nukleobazių meteorituose, ir bando išsiaiškinti, ar jie žemiškosios kilmės, ar ne“, – teigė tyrimo bendraautorius Jimas Cleavesas, Carnegie instituto Vašingtone chemikas.

 

Norėdami patvirtinti, ar kurios nors meteorituose aptiktos nukleobazės yra nežemiškos kilmės, mokslininkai, naudodami naujausias mokslinės analizės technologijas, tyrė 12 meteoritų pavyzdžius – 11 daug organinių medžiagų turinčių anglies chondritų ir vieną ureilitą, labai retos rūšies meteoritą, kurio cheminė sudėtis kitokia.

 

Dviejuose anglies chondrituose aptiktas kitoks nukleobazių rinkinys ir struktūriškai panašios sudedamosios dalys, vadinamos nukleobazės analogais. Trys iš šių nukleobazės analogų Žemės biologijoje yra labai reti. Jų nerasta ir dirvožemio bei ledo pavyzdžiuose iš vietovės, kur meteoritai rasti.

 

„Tai, kad aptikta nukleobazių sudedamųjų dalių, paprastai neaptinkamų Žemės biochemijoje, patvirtina jų nežemišką kilmę“, – aiškina J. Cleavesas.

 

„Šio projekto pradžioje atrodė, kad nukleobazės šiuose meteorituose yra žemiški teršalai. Taigi šie rezultatai man buvo didelė staigmena“, – teigė pagrindinis tyrimo autorius Michaelas Callahanas, NASA Goddardo kosmoso skrydžių centro analitinis chemikas ir astrobiologas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Laboratorijose atlikti eksperimentai parodė, kad vykdant chemines reakcijas su amoniaku ir cianidu, plačiai kosmose paplitusiomis medžiagomis, galima sukurti nukleobazes ir nukleobazės analogus, labai panašius į rastus anglies chondrituose. Tačiau šių molekulių gausa eksperimentuose ir meteorituose skiriasi, o tai gali būti tolesnių cheminių ir terminių kosmoso poveikių pasekmė.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šie atradimai atskleidžia, kad meteoritai galėjo būti molekuliniai įrankiai, aprūpinę svarbiausiomis sudedamosiomis dalimis, kurių reikėjo gyvybei Žemėje atsirasti, teigia J. Cleavesas.

 

Kito tyrimo metu mokslininkai keliuose anglies chondrituose aptiko molekulių, sudarančių esmines biologinio proceso – citrinos rūgšties ciklo – dalis.

 

Daugelis ekspertų mano, kad citrinos rūgšties ciklas yra vienas seniausių biologinių procesų. „Viena šio ciklo funkcijų – kvėpavimas, kai organizmai išskiria anglies dvideginį“, – aiškino tyrimo bendraautorius chemikas George`as Cooperis iš NASA Ameso tyrimų centro.

 

Rekomenduojami video:


2500
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
stasys

jusu tiek daug pasisake tai ir as pasisakysu jog tingiejau visa skaityt

sssss

Vieni tuo tiki kiti tuo ne…Ir tai pasakyta…Kiekvienas vis kitaip galvoja.Ir ka cia gali zinot taip gali but…

Totorius

Dekui uz nuoroda, neesu skaites sito. Idomu ,kad jo atradima neigia tik amerikieciu mokslinikai, nors 2rusu ir 1austru mokslininkas sutinka su Hooveriu, as irgi neesu specialistas, bet nesuinteresuoto rusu mokslininku nuomone man priimtinesne.

1TinSoldier

Na, tu gal ir įsitikinęs, kad jis rado nežemišką gyvybę.. Bet mokslininkai, biologai, meteoritų tyrėjai ir t.t. su tavim nesutiktų :) http://www.huffingtonpost.com/2011/03/08/nasa-disavows-its-alien-life-claim_n_832873.html

Ne viena dešimtis mokslininkų peržiūrinėjo tą Hooverio atradimą. Nei vienam nepasirodė, kad jis būtų atradęs ką nors įdomaus..

Aš pats nesu nei meteoritų, nei biologijos specialistas, todėl nežinau kaip ten iš tikro yra :) Bet, jei reiktų pasirinkti kuo tikėti: 1 gerbiamu mokslininku ar 100 gerbiamų mokslininkų, renkuosi antrą variantą :)

Totorius

As komentara savo jau matau… 1TinSoldier pastudijuok Hooverio atradima (http://journalofcosmology.com/Life100.html), as esu 99% isitikines jo teisingumu, idomu antra ar kitokia nuomone ?

1TinSoldier

Aš ir galvojau, apie kokį komentarą tu ten kalbėjai :) Kitose vietose lyg ir mačiau link’us. Gal šiaip kokia klaida įvyko, kad nepasiskelbė/dingo komentaras?

Totorius

Na matau, kad sito puslapio administracija nepraleido mano ankstensio komentaro kur buvo ikelta Hooverio atradimo nuoroda ir del to as esu labai nusivyles, nes ankstesne diskusija su 1TinSoldier pasirode iskreipta ir bebrasme, nes zmogus tiesiog nepamate ankstesnio mano posto. Jeigu sita svetaine neleidzia deti nuorodu, tai bijau ,kad cia mano paskutinis komentaras cia, nes neketinu perspausdinti tukstancius zodziu ar deti nuotrauku.

P.S. Silpnas rastininkas sito puslapio,arba noro ar laiko mazai, kol kas tiek pastebejimu.

Totorius to to 1TinSoldier

Pakankamai nesenai skaiciau ja ir labai sudomino butent ANTROPINIS PRINCIPAS, todel labai gerai prisimenu sita vieta lyg buciau sendien skaites :) …is dalies su tavim sutinku, todel parasiau ,kad nusisnekejai tik truputeli, butent toj vietoj kur teigi ,kad pasikliaut logiska ir kone vienintele versija yra NESAMONE :) tai yra samone, o toliau poziurio reikalas.

Nezinau ar perskaitei mano pirma posta, nes dar raso ,kad lyg ir reik kazkokio patvirtinimo, bet jei matai pastudijuok mano nuoroda apie Hooverio atradima, manau jis viska keicia.

1TinSoldier to Totorius

Aha.. Dievo iliuziją ir aš skaičiau.. Keista kaip netingėjai žodis žodin ranka perrašinėti tokią didelę pastraipą :)) Vėlgi, aš nesakiau, kad kitos civilizacijos neegzistuoja, aš tik sakiau, kad tai dabar teigti kaip faktą – nesąmonė. Paprasčiausias pavyzdys: gali būti, kad du žmonės turės vienodus pirštų antspaudus, nors šansas nedidelis. Bet, turint galvoje, kiek pasaulyje žmonių – surasti du vienodus antspaudus – pasidaro visai realu. Tačiau, jei dar nėra surasta(nžn, gal ir yra jau), teigti, kad tikrai yra tokie žmonės – nesąmonė.

Totorius

to 1TinSoldier : Nepyk ,bet truputeli nusisnekejai su tuo (“Nors, iš dalies, be absoliučiai jokių įrodymų, tik su hipoteze “visata lb didelė, todėl turi egzistuoti ateiviai”, teigti, kad yra kitos civilizacijos – taip pat nesąmonė”) …yra toks dalykas kaip moksliskai pagrystas ANTROPINIS PRINCIPAS, antropine hipoteze grindziama statistika, apskaiciuota ,kad musu galaktikoje yra nuo 1milijardo iki 30milijardu planetu, visatoje yra apie 100milijardu galaktiku. Is paprasto atsargumo atmetus keleta nuliu,lieka sumazintas skaicius : milijardas milijardu planetu visatoje, tarkime givybe galetu atsirasti vienoje is milijardo, taigi netgi esant tokiai apsurdiskai mazai tikimybei gyvybe gali atsirasti milijarde planetu – viena ju, be abejo, Zeme.

Taip pat skaitykite