Hamas areštavo kirpėja, kuris kirpo plaukus moterims

Kirpėjas buvo suimtas Palestinos Gazos ruože dėl to, jog kirpo ir prižiūrėjo moterų plaukus. Šiuo metu daugėlis kitų kirpėjų baiminasi, jog ju laukia toks pats likimas. Pareigūnai iš Islamistų grupuotės “Hamas”, įvedė naujus moralinius apribojimus moterims.

 

Prieš metus “Hamas” vyriausybė pirmą kartą pabandė uždrausti moterims naudotis vyrų kirpėjų paslaugomis, ko pasekoje Gazos mieste išliko tik keletas kirpyklų kur dirba vyrai. Stačiatikiai musulmonai teigia, kad moteris negali būti kerpamos vyrų (tai yra nesuderinama su Koranu).

 

Kirpėjai pradėjo skustis, jog po tokių drastiškų priemonių ju verslas pradėjo žlugti. Dabar kirpyklose išdrįsta pasirodyti tik užsieniečiai arba arabų krikščionės. Kitos šios šalies moterys bijo naudotis jų paslaugomis nes gali būti suimtos, sumuštos o blogiausiu atvėju net užmuštos jeigu nusprės ten apsikirpti.

 

“Hamas” perėmes valdžią Gazoje, 2007 m. pareiškė, jog sieks panaikinti “sekuliarizma ir erezija” šalyje ir grįžti prie griežtų Islamo tradicijų. Nuo to laiko moterims taikomi įvairūs apribojimai ir draudimai.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
belekaipziauru

Perskaitet viena nieko verta straipsneli ir jau susidarot nuomone apie kas ten darosi,nieko jus nezinot apie tuos musulmonus zinot tik ka sako jum kiekviena diena per zinias tas susisprogdino ten tas nuzude ta,ana o kad krikscionys ir kiti panasius dalykus daro tai nekreipiat demesio..tai kas kad cia pas arabus atsitiko?pas mus ”civilizuotus” dar netokiu problemu iskyla.

karo

jo sunku pakeisti nuomone kai matai pats kas vyksta. moterys kurios bando kazka pasiekti ar padaryti paprasciausiai anksciau ar veliau yra prazudomos. o apie krikscionius tai faktas kad nesvarbu kokia religija salis ir t.t. visur yra protiskai nesveiku ir atsilikusiu zmoniu zudanciu kitus nekaltus zmones, uztenka vien musu lietuviskas zinias pasiziureti kas dien kazkas kazka uzkapojo, sudegino vienu zodziu zmones yra zmones, anksciau ar veliau issinaikinsim su savo nesamonem :)

deivis

blet as taip nekenciu tu atsilikeliu supisti religiniai fanatikai tegul ta savo korana sau i sikna sisikisa ir palieka moteris ir paneles ramybei uzjauciu jas

Be proto

Tie babajai is viso proto turi? tuoj merginos ir nusipersti negales niekur nes nuzudytos bus…

Taip pat skaitykite