Feng-Shui – harmonija Jūsų gyvenimui

Jamesas ir Dorothy devynis mėnesius stengėsi parduoti namą. Keletas pardavimo sutarčių žlugo, ir jie pradėjo baimintis, kad praras galimybę nusipirkti naują namą, kuris jiems taip patiko. Jie pasikonsultavo su feng shui žinovu, kuris patarė padėti keletą kristalų priešinguose namo galuose ir sutvarkyti pačiame namo centre buvusią sieninę spintą. Į sieninę spintą jie jtiesė kilimėlį, pakabino keletą kristalų, o vieną padėjo po savo lova. Po dvidešimties minučių pasirodė agentė, kuri pareiškė, kad šis namas labai tinkamas naujai klientei. Kitą dieną atėjo klientė, ir buvo sudarytas sėkmingas sandėris. Pirkėja mano draugams vėliau pasakojo: „Kai pamačiau tą sieninę spintą, iškart supratau, kad šis namas man”.

 

Vakarietiškas protas tai gali palaikyti tik atsitiktinumu. Tačiau Katherine’ai Metz, feng shui dėstymo meno konsultantei Los Andžele, „visata atsiliepia, kai mes prašome. Feng shuiyra prašymas, ir šiam prašymui išreikšti jis naudoja fizinę aplinką. Mes ir aplinka esame viena, mes neatskiriami nuo aplinkos. Mes pradedame, prašydami to, ko patys trokštame, o kai tam panaudojame ir aplinką, būna veiksmingiau”.

 

Feng shui— tai senovinė kinų tradicija, kuri praktiškai moko ryšio su žeme. Tai kinų menas, mokantis, kaip reikia susitvarkyti mus supančią aplinką, kad įsivyrautų vidinė ir išorinė darna. Jo tikslas — subalansuoti mūsų vidines energetines jėgas su aplinkos energetinėmis jėgomis. Tiesioginė šio termino reikšmė, išvertus iš kinų kalbos, yra „vėjas ir vanduo”, o jis kilo iš senovinių agrokultūros praktikų, kurios pripažino penkių elementų ir gamtos jėgų svarbą sėkmingam derliui tam tikroje aplinkoje išauginti.

 

Kilę iš agrokultūrinio konteksto, feng shui principai išsiplėtė ir pradėjo koreguoti pastatų vietą ir išdėstymą, architektūrą, sodų ir parkų planavimą, spalvų parinkimą viduje ir išorėje, ir netgi baldų išdėstymą kambariuose. Principai yra pagrįsti penkių elementų, susipynusių gamtoje ir mūsų kūnuose, suvokimu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Feng shui naudojamas tokiems skirtingiems dalykams, kaip pastato vietos parinkimas, pastato kryptinės orientacijos parinkimas, augalų ir krūmų aplink pastatą išdėstymas, durų ir langų išdėstymas, baldų išdėstymas. Viso to tikslas yra harmoningai suderinti fizinę aplinką ir natūralias gyvybinės energijos rekėjimo formas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pasroviui

 

Gydytojas Alexas turėjo suprojektuoti naujo medicinos komplekso statybą ir išdėstymą ant stataus šlaito. Jis pasą mdė fing shui konsultantą, kuris padėtų integruoti pastatą į aplinką. Konsultantas iš karto sukritikavo planą, kuriame norėta padaryti pagrindinį įėjimą iš kalno pusės — mat tai būtų tarsi eiti prieš srovę, kadangi durys lyg atsiveriantis šliuzas atsidarytų tiesiai į šlaitu žemyn tekančią chi.

 

Jis patarė daryti pagrindinį įėjimą iš saugesnės, šlaito pusės. Konsultantas pasiūlė ant kalno šlaito, šiek tiek aukščiau, pasodinti keletą medžių, kurie išsklaidytų chi energijos tėkmę, patarė koridoriuje pakabinti keletą veidrodžių, kurie atspindėtų energijas, sklindančias iš gatvės, ir išdėlioti augalus tamsesniuose laukiamojo kampuose, kur chihūna linkusi užsistovėti. Šių pataisų ir kitų pasiūlymų įtraukimas lėmė, kad įstaigos komplekse buvo sukurta rami bei harmoninga aplinka.

 

Feng-Shui ir pasąmonė

 

Si tradicija peržengia energetikos valdas ir išsiplečia į psichologinę sritį. Todėl yra du feng shui panaudojimo būdai: penkių elementų suderinimas fizinėje aplinkoje ir pasąmonės komforto palaikymas, sukuriant ramybės ir atsipalaidavimo jausmą.

 

Toliau pateiksiu keletą psichologijoje taikomų feng shui principų.

 

Pastatydami savo darbo stalą ar sofą priešais įėjimą, jausitės patogiau, kadangi galėsite labiau kontroliuoti situaciją. Iš karto pamatysite visas energijas ar jėgas, artėjančias į jus. Ir priešingai, jei sėdėsite nugara į duris, nesąmoningai jausitės pažeidžiamas ir visiems matomas, dėl to sumažės produktyvumas.

 

Erdvė abipus dvigulės lovos įtakoja poros bendravimą. Jei erdvė lygi, santykiuose vyrauja lygiateisiškumas ir laisvė, o jei viena pusė pristumta prie sienos, vienas iš partnerių gali jausti kito „spaudimą”.

 

Jei miegate po sunkia sija, pasąmonėje susidaro įspūdis, kad virš galvos yra kažkas, kas bet kuriuo metu, pavyzdžiui, per žemės drebėjimą, gali nukristi. Mes galbūt sąmoningai apie tai nepagalvojame; tačiau pastebėję ir apsvarstę šią problemą, tikriausiai įtikindami save struktūros vientisumu, leidžiame pasąmonei geriau pailsėti. Fengshuisprendimas būtų ant gegnės pakabinti kristalą — simbolinis gestas, padedantis išskirstyti bet kokį pavojų — intencija, kuri nuramintų ir pasąmonę. Kaip teigia Metzas, „intencija — tai pati veiksmingiausia proceso dalis. Neaišku, kaip kristalų išdėstymas gali paveikti subtilią energetinę aplinką — tikriausiai veikdamas aplink esančių energijų dažnius”.

 

Vaistai

 

Kad aplinkoje išsisklaidytų ar pranyktų disharmoniškos ar nepageidautinos energijos formos, galima panaudoti daugelį „vaistų”. Kaip pavyzdžiai galėtų būti paminėti ryškūs ar šviesą atspindintys daiktai — veidrodžiai, kristaliniai rutuliai ar šviesos; garsai, kuriuos skleidžia vėjo vamzdeliai ar varpeliai; gyvi daiktai, pavyzdžiui, augalai ir gėlės (tikri ar dirbtini); judantys daiktai, pavyzdžiui, vėjo malūnai arba fontanai; sunkūs daiktai (stabilizuojantys lauką), pavyzdžiui, akmenys ar skulptūros; elektriniai prietaisai (stimuliuojantys lauką), pavyzdžiui, oro kondicionieriai ar televizoriai; bambukinės fleitos; ir spalvos.

 

Metzas prisimena atvejį, kai kine močiutė gyveno kartu su anūkais ir jais rūpinosi. Ji sirgo diabetu, ir jos sveikata vis blogėjo, kol ji daugiau nepajėgė rūpintis vaikais, o tai apsunkino visą šeimą, nes abu vaikų tėvai dirbo. Vaikai ją mylėjo ir buvo labai nusiminę.

 

„Aš įėjau į namą ir ten dėjosi daugybė dalykų. Kai ji miegodavo savo lovoje ar žiūrėdavo pro langą, labai aštrus kaimynų stogo kampas per langą smigdavo tiesiai į ją, o tai reiškė į kambarį išsikišantį ugnies elementą”.

 

„Be to, ji daug laiko praleisdavo, kasdien sėdėdama prie veidrodinių koklių sienos, ir čia valgydavo. Iš tikrųjų, visas valgomasis buvo išklotas tokiais kokliais, ir tam tikra prasme, jie skaidė jos kūną. Buvo skaidomas jos kūno atvaizdas. Prie įėjimo į namus, dar vieno namo smailus kampas buvo nukreiptas į duris, ir tai taip pat simbolizuoja ugnį ir grėsmę”.

 

„Toje vietoje, kur stogo kampas pro langą rodė į jos lovą, iš lauko pusės pakabinome veidrodį, kad sugrąžintų atspindį. Nuėmėme visus veidrodinius koklius. Prie įėjimo pakabinome varpelius, kad sustabdytume iš priešingos gatvės pusės sklindančią energiją. Po šių pataisų jos cukraus kiekis kraujyje susinormalizavo”.

 

„Mano darbas yra sukurti tokias erdves, kurios gydytų žmones, padėtų jiems pasveikti ir išlikti sveikiems bei vientisiems”.

 

Saltinis: arnis-best.mylivepage.ru

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Greta

Geras straipsnis, tačiau jame nemažai klaidų, kurios ima badyti akis…

Taip pat skaitykite