Regėjimas atkurtas po 55 metų

Vyras JAV, viena akimi apakęs prieš 55 metus, atgavo regėjimą, pranešė „Journal of Medical Case Reports“.

 

Pacientui buvo aštuoneri metai, kai jo tinklainė atšoko, nes jam į dešinę akį pataikė akmuo. Kai tinklainė būna atšokusi ilgą laiką, ji gali būti pažeista ir vėliau neįmanoma atkurti regėjimo. Gydytojai sakė, kad regėjimas po tokio ilgo laiko atkurtas pirmą kartą medicinos istorijoje.

 

63 metų vyras atvyko į Niujorko Akių ir ausų ligoninę, sakydamas, kad jam skauda akį, ji paraudo. Gydytojai matė, kad akis patinusi, kraujuoja, dešinėje akyje – aukštas spaudimas.

 

Po akies išplovimo ir gydymo vaistais, stabdančiais naujų kraujagyslių formavimą, akis pradėjo atskirti ryškią šviesą. Gydytojus tai padrąsino pabandyti iš naujo pridėti tinklainę. Po operacijos pacientas vėl galėjo matyti.

 

Daktaras Olusola Olawoye sakė: „Mūsų žiniomis, tai yra pirmas atvejis, kai regėjimą atgavo pacientas su senu trauminiu tinklainės atsiskyrimu. Tai nėra vien tik didelis pasiekimas mūsų pacientui. Svarbu ir tai, kad galbūt bus galima atkurti kitų pacientų regėjimą, ypač kartu su kamieninių ląstelių tyrimais, kurios galėtų būti persodintos į ligotą tinklainę, kad atkurtų regėjimą.“

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Atsakymas

Q

Taip pat skaitykite