Jogas nevalgęs 70 metų

Indijos kariškius sudomino 83 metų jogas, tvirtinantis, kad nevalgo ir negeria jau 7 dešimtmečius, praneša naujienų agentūra AFP.

 

Jogas Prahladas Janis atgabentas į ligoninę Vakarų Indijos mieste Ahmedabade, kur jį 24 valandas per parą stebi bei įvairiausius medicininius tyrimus atlieka per 30 medikų.

 

„Šis tyrimas gali atskleisti, kiek žmogus gali išgyventi be vandens ir maisto“, – cituojamas medikas iš Indijos gynybos ministerijos G. Ilavazahaganas.

 

Būtent jogą tiriančiame gynybos ministerijos padalinyje neseniai sukurta ir pasauliui pristatyta granata su aštriųjų čili pipirų užtaisu.

 

Kariškai jogą tiria magnetiniu rezonansu, matuoja jo smegenų ir širdies aktyvumą, atlieka kitus neuropsichologinius tyrimus. Mokslininkai teigia, kad norima išsiaiškinti, kokia energija palaiko jogo P. Janio gyvybę.

 

Balandžio 22 dieną prasidėję tyrimai, skelbiama, tęsis 15–20 dienų. Per šį laiką nuostabą keliantis indas nei valgė, nei gėrė, nei buvo pasiprašęs į tualetą.

 

Kariškių mokslininkai teigia, kad tokie tyrimai bus pravartūs įvairių stichijų metu ar esant nepaprastosioms situacijoms. Taip pat manoma, kad tyrimo rezultatai bus naudingi būsimų misijų į Mėnulį ar Marsą metu.

 

Pats P. Janis teigia, kad būdamas aštuonerių jis gavo deivės palaiminimą ir nuo to laiko gali išgyventi be maisto.

 

Dar 2003 metais jogą tyrusio neurologo teigimu, P. Janis jam pasakojo, kad jam išgyventi padeda mistiškas ir nepaaiškinamas procesas, kurio metu per gomuryje esančią skylę jam lašinamas vanduo.

 

Tyrimų metu surinktų duomenų, padėsiančių atskleisti jogo paslaptį arba demaskuosiantys apgavystę, analizė truks mažiausiai du mėnesius, tvirtina medikai.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Veryga

Straipsnis rasytas 2011m, atsakymai kodel tas senis needa turejo buti uz keliu menesiu, bet lig siol nieko negirdeti. Gal jau nudvese diedas be maisto?

Skeptikas

Stebulių nebūna neėsi padvėsi paprasta kaip 2×2=5

nesvarbu

Žiauriu aš tai išvis nei vienos dienos neištverčiau nieko nevalgyti gal tikrai koks demonas apsedo ta žmogu kad nevalgo baisu kaip kokiam filme

Visata

Manau baisesnė yra mūsų daugumos kasdienybė. Iš dvasiškai tobulių žmonių tik mokintis reikėtų…

Garnett

skaites apie ji tvirtina kad maitinasi saules jis tokiu zmoniu pasauliu tik apie 30 stuku

mancius

stebuklu visgi būna šiam pasauli :)

ommm

stebuklas negalimas.

Visata

Lietuvoj net egzistuoja moteris kuri smėliu gyvena… O Tu netiki žmogaus sąmonės galiomis….

Taip pat skaitykite