Churchillis uždraudė skelbti žinias apie NSO

Antrojo pasaulinio karo metais Didžiosios Britanijos vyriausybei vadovavęs Winstonas Churchillis buvo uždraudęs 50 metų viešinti informaciją apie įtariamą incidentą su neatpažintu skraidančiu objektu (NSO), baiminantis, kad gali kilti masinė panika, rodo 2011 metais paviešinti dokumentai.

 

Vieno Karališkųjų oro pajėgų (RAF) karininko, kuris buvo vienas iš W.Churchillio asmens sargybinių, vaikaitis 1999 metais apie šį incidentą informavo britų Gynybos ministeriją.

 

Jo laiškas ir informacija apie W.Churchillio reakciją buvo pateikti dokumentuose, kuriuos ketvirtadienį paviešino Britanijos nacionalinis archyvas.

 

RAF karininko vaikaičio pranešime nurodoma, esą jo senelis nugirdo W.Churchillį kalbantis apie NSO incidentą su karo metais sąjungininkų pajėgoms Europoje vadovavusiu JAV generolu Dwightu Eisenhoweriu.

 

W.Churchilliui pateiktose ataskaitose teigiama, kad vienas lėktuvas, grįžtantis po žvalgybos misijos, buvo sekamas NSO, kai orlaivis pasiekė Britanijos krantus.

 

Kaip pranešama ataskaitoje, lėktuvo įgula nufotografavo objektą, kuris esą „be garso sklendė“ netoli orlaivio, o vėliau nuskriejo tolyn.

 

Laiške, kuriame aprašomas šis incidentas, sakoma: „Pranešama, kad ponas Churchillis reaguodamas paskelbė: „Šis įvykis turi būti nedelsiant įslaptintas, nes jis sukels masinę paniką visuomenėje ir sunaikins tikėjimą Bažnyčia.“

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
O gal trečiadienį?

dokumentuose, kuriuos ketvirtadienį paviešino

Taip pat skaitykite