Mokslininkai: vaikščiojimas basomis, stulbinančiai veikia sveikatą

basomis-vaiksciojimasVaikščiojimas basomis pasaulyje šiandien gerai žinomas kiek įmantresniu pavadinimu – „įsižeminimas“ (pažodžiui išvertus iš angl. earthing).
 
Vaikščiojimas basomis – tai, kas anksčiau buvo laikoma tik keistoku kontrkultūros užsiėmimu, pamažu virto moksliškai tyrinėjama praktika, teikiančia be galo daug naudos sveikatai. Pavyzdžiui, toks „įsižeminimas“ padidina antioksidantų kiekį, sumažina uždegimą ir pagerina miegą, rašoma balarama.lt tinklapyje.
 
„Įsižeminimas“ – tai vaikščiojimas basomis po dirvožemį, žolę ar smėlį (vadinasi, bet kokį natūralų paviršių). Taigi, teks nulipti nuo šaligatvio. Įvairios mokslinės studijos rodo, kad ryšys tarp mūsų kūno ir žemėje esančių elektronų teikia sveikatai be galo daug naudos. Pasirodo, Žemės planeta turi natūralų savitą krūvį, o mūsų sveikata pagerėja, jei esame tiesiogiai prie jo „prisijungę“.
 
Kodėl reikėtų vaikščioti basomis?
 
Apžvalgoje, išspausdintoje žurnale „Journal of Environmental and Public Health“, buvo aptartos kelios mokslinės studijos, tyrinėjusios, kaip elektronai, „surenkami“ iš žemės, gerina žmogaus sveikatą. Viename iš šių mokslinių eksperimentų buvo stebimos dvi grupės pacientų. Viena iš jų miegojo ant įžemintų anglies pluošto čiužinių, o kita – ant įprastinių čiužinių. Pirmosios grupės pacientai miegojo žymiai geriau ir patyrė mažiau skausmo.

 

Kitų tyrimų metu buvo nustatyta, kad „įsižeminimas“ keičia elektrinį smegenų aktyvumą (tai buvo matuojama elektroencefalografijos metodu). Dar vieni tyrimai atskleidė, kad „įsižeminimas“ pagerina odos savitąjį laidumą, suvienodina širdies ritmą, pagerina gliukozės reguliavimą, sumažina streso lygius, pagerina imunitetą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Be to, žurnale „The Journal of Alternative and Complementary Medicine“ buvo išspausdinti dar vienos itin įdomios studijos rezultatai: mokslininkai nustatė, kad „įsižeminimas“ padidina raudonųjų kraujo kūnelių paviršiaus krūvį. Dėl to šios dalelės nesulimpa, o tai sumažina kraujo klampumą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Didelis kraujo klampumas – tai viena iš pagrindinių širdies ligų priežasčių. Būtent dėl to daugybė žmonių visame pasaulyje geria kraują retinantį aspiriną kiekvieną dieną, taip bandydami pagerinti savo širdies būklę. Šiame pačiame žurnale buvo išspausdinta ir kito tyrimo apžvalga – šio tyrimo metu nustatyta, kad „įsižeminimas“ vaikščiojant basomis gali padėti sureguliuoti endokrininę ir nervų sistemas.

 

Parengta pagal Mindbodygreen.com, iš anglų kalbos vertė Lina Staponaitė

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite