Afrikoje plinta paslaptinga vaikų liga

Ekspertas, tiriantis paslaptingos Afrikoje smarkiai plintančios „knapsėjimo“ ligos atvejį, tikina, kad užsikrėtusių vaikų (5-15 metų amžiaus) jau yra šimtai, jei ne tūkstančiai. Specialistų grupė bando išsiaiškinti, kas sukelia ligą ir kokios yra galimos šios ligos pasekmės.

 

Pirmieji ligos atvejai užfiksuoti Ugandoje dar 2003 metais, tačiau iki šių dienų ji nėra gerai ištirta. Šios ligos simptomas: vaikas netikėtai užmiega, tarsi ima knapsėti. Atrodo, kad jis tarsi užsnūsta, vaiko akys užsimerkia, galva nulinksta, tačiau visa tai įvyksta ne dėl vaiko nuovargio. Ilgainiui, aukos vis dažniau užsnūsta, nugriūna ir susižeidžia, praranda gebėjimą pažinti aplinką, asmenybės vystymasis sunyksta.

 

Vaikai miršta nuo infekcijų, nes organizmas nusilpsta ir pasidaro nebeatsparus priešintis. Kai kurios šeimos net išsižada šia liga sergančių vaikų, išvaro juos į gatves. Ekspertai mano, kad dėl šios ligos sumažėjo vaikų gyvenimo trukmė. Pasak jo, artimiausiu metu turėtų būti atrasti efektingi „knapsėjimo“ ligos gydymo metodai.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
as

kazachstane irgi labai panasiai… tik vieni paleido nesugalvoje vaistu, o kiti pries paleisdami vaistus isrado. kitaip tariant vieni tik siaip bande kas butu jei noretusi taip priesa paveikti, o kiti jau ir pelna paskaiciavo uz vaistu pardavima.

krisma

Spėju, kad amerikonai ten ją pasėjo :)

Kengura

Spekit iskur atsirado ta liga ir kaip ji isplito ;)

Taip pat skaitykite