Faktai, pagrindžiantys tikėjimą

Pradėjo a.t.sielis, vasario 03, 2014, 11:33:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Druwi, sąmokslo teorijom neužsiimsiu.

---

Taigi, vis dar laukiu pasisakymų žmonių, kurie bandys nuneigti:

1. a) savęs egzistavimą
b) NDE patirtis, kurių metu savasis "aš" mirties procesų eigoje neišnyksta, bet dar stipriau veikia.

2. Įvykį, "masinę haliucinaciją", kuri įvyko 1917 metais Portugalijoje.

idenmeyou

vasario 03, 2014, 16:39:09 Redagavimas: vasario 03, 2014, 16:41:26 by idenmeyou
Citata iš: a.t.sielis  vasario 03, 2014, 16:28:27
Idenmeyou, tai tu neigi tą faktą, kad kažkoks asmuo, su pseudonimu Bailey buvo forume ir kažką rašė? Gal visa tai rašė botas? Kokios alternatyvios versijos?

Kodėl tu iškraipai mano žodžius, aš nesakiau, kad Bailey neegzistuoja, ar, kad jis šiame forume nerašė, aš teigiu, kad jis nėra iš ateities.

Bailey paminėjau tam, kad suprastumėme jog taip pat tai rašė žmogus, gal būt kažkuris ankstesnis anomalijos narys, bet jo blevyzgos dar neįrodo, kad jis yra iš ateities, va ka norėjau pasakyti. Lygiai taip pat, bet kuris anomalijos narys šią minutę gali parašyti, kad yra kažkoks Dievo pasiuntinys ir jau jo žodžiai bus faktas ir įrodys, kad taip Dievas yra? Ar tai, kad atsiranda kažkokia grupelę tikinčių muilo istorija tai parodo, kad teiginys ar faktas yra nenuginčijamas, žinoma, kad ne.

Žiūrėkime ir iš kitos pusės, jei žmogus sirgs sunkia liga ir nuolatos melsis, bei tikės Dievu  ir gydytojai atliks rizikingą operaciją po, kurios tas žmogus atsigaus, tai įrodys, kad yra Dievas? Juk jei gydytojai nebūtų nieko darė, jis būtų žuvęs, tad ne tikėjimas jį gelbsti, o gydytojai. Bet aišku atsirastų tokių, kurie užsiimtų savo poziciją ir ginčytųsį, kad tą žmogų išgelbėjo Dievas, nors tiesa yra kitokia.

Dėl NDE taip pat rašiau, kad žmogus net ir nereaguodamas į daktarus, visvien jo smegenys priima signalus, be to yra paskutinieji prisiminimai, kai jis yra operacinėje ar palatoje, būtent tai ir sukuria vaizdinius.

Vytautas

vasario 03, 2014, 16:51:42 Redagavimas: vasario 03, 2014, 16:58:08 by Vytautas
Citata iš: idenmeyou  vasario 03, 2014, 16:09:20
Apskritai teko skaityti, kad NDE kyla dėl sudėtingos smegenų veiklos, jis gali matyti save opericinėje todel, kad tai jo paskutinis atsiminimas, be to daugelis galvoja, kad žmogus užmigdytas nieko nejaučia, o taip manyti yra neteisinga, net ir žmogus būdamas komoje ar užmigdytas reaguoja į aplinką, net jei jis ir mums neparodys jokių ženklų, visvien jo smegenis priima garsus iš išorės, kadangi jis priima ten esančių daktarų balsus, tai ir susikuria įvairūs vaizdiniai.

Esu aprašęs savo kpmos būseną. Mano atveju jokių vaizdinių. Tik kažkas išjungė visą kūno valdymą palikdamas tik klausą. Lygiai taip pat įjungė atėjus laikui. Labai aiškiai jaučiamas kūno valdymo gražinimas. Tiesa po paros laiko komos paeiti pradžioje labai sudėtinga. "Kampuoti" judesiai. Grynas robotas policininkas.  :) Tuo tarpu smegenys veikė nepriekaištingai. Na ir mintyse sėdėjo kažkas antras. Taip kad tos patirtys panašu kad įvairios. Bent man visa tai objektyvu. Išoriniams gi tik žmogus patekęs į komą. Kas su juo dedasi viduje kitiems nesuprast.
O su narkoze viskas vyko paprasčiau. Tiesiog nugrista į tamsą ir iš jos pabusta. Tiesiog tas laiko tarpas tarsi neegzistuoja.
Ir dar visa esmė ar žmogus sako tiesą ką jis iš tikro patyrė ar matė. Vienu žmogumi galima pasitikėti kitu ne. O čia jau tenka realiai pažinti žmogų. Interneto problema kad ši vieta yra labai problematiška.

a.t.sielis

Na tai puiku, idenmeyou, tu neneigi, kad toks Bailey rašinėjimas forume tikrai įvykęs faktas. Ir kad kai kurie naivuoliai gali remtis tuo faktu.

CitataLygiai taip pat, bet kuris anomalijos narys šią minutę gali parašyti, kad yra kažkoks Dievo pasiuntinys ir jau jo žodžiai bus faktas ir įrodys, kad taip Dievas yra? Ar tai, kad atsiranda kažkokia grupelę tikinčių muilo istorija tai parodo, kad teiginys ar faktas yra nenuginčijamas, žinoma, kad ne.

Matai, čia šiek tiek skirtingas dalykas. Kažkas kažką papasakojo forume, tai objektyviai fiksuojamos faktinės aplinkybės yra tai, kad tai papasakojo vienas žmogus, ir tai nieko labai keisto. Ar tai ką įrodo, ar neįrodo, nesprendžiu to klausimo, įrodomoji vertė būna įvairi, priklauso nuo to, kas sako, ką sako, ir kuo tai pagrįsta dar be to žmogaus sakymo.

Pvz. man atrodo, kitos kokybinės kategorijos, išskirtinesnės ir svaresnės yra objektyviai fiksuojamos faktinės aplinkybės, kad kažkas 1917 m. patyrė masinę haliucinaciją. Nebuvo taip, kad jie visi prisivalgė grybų, ar kad ten kas juoko dujų prileido. Ne, jie turėjo bendrą patirtį, ir visi apie ją papasakojo. Gana keistas fenomenas. Ir visi tie dalykai - ta masinė patirtis/haliucinacija, susibūrimas, pasakojimai, laikraščių raportais, tų įvykių epicentre buvę trys piemenukai-regėtojai, yra vienas iš faktų, kurie priklauso su tikėjimų susijusių faktų kategorijai.

Aš nesakau, kad tai vienintelis faktas, nesakau, kad juo kažkas turi grįsti savo tikėjimą. Sakau, kad tai vienas iš nepaneigiamų faktų, kurie susiję su tikėjimo pagrįstumu. Tai vienas iš pavyzdžių. Nes yra žmonių, kurie sako, kad nėra jokių faktų.

CitataDėl NDE taip pat rašiau, kad žmogus net ir nereaguodamas į daktarus, visvien jo smegenys priima signalus, be to yra paskutinieji prisiminimai, kai jis yra operacinėje ar palatoje, būtent tai ir sukuria vaizdinius.

Bet tai čia jau vertinimai, versijos, nuomonės, dėl to, kas sukuria vaizdinius. Aš tik sakau, kad egzistuoja tokie vaizdiniai, apie juos buvo papasakota, kad patyrėjai kalba apie didesnį sąmoningumą nei įprastai juos palietusių mirties procesų metu. Nekeliu versijų, hipotezių apie tai, kodėl tai įvyko, kokios "racionalios priežastys" tai nulėmė. Aš kalbau apie faktą - kad tokių patirčių yra, ir kad pasakojimai užfiksuoti. Ir šitas faktas priklauso kategorijai faktų, kurie susiję su sielos nemirtingumu, o tuo pačiu, ir tikėjimu.

idenmeyou

Vis labiau aiškėja, kad NDE nieko nėra neįprasto, paprasčiausiai nesuvokimas, kad smegenys yra kur kas sudetingesnės ir nežaidžia pagal žmogaus norų planą. Tik vat pradeda visokie mistifikuoti neva buvo pomirtiniame gyvenime ar dar kažkur, net neįsigilindami į sudėtingus smegenų procesus.

Vytautas

vasario 03, 2014, 18:07:30 Redagavimas: vasario 03, 2014, 18:10:37 by Vytautas
Citata iš: idenmeyou  vasario 03, 2014, 17:45:14
Vis labiau aiškėja, kad NDE nieko nėra neįprasto, paprasčiausiai nesuvokimas, kad smegenys yra kur kas sudetingesnės ir nežaidžia pagal žmogaus norų planą. Tik vat pradeda visokie mistifikuoti neva buvo pomirtiniame gyvenime ar dar kažkur, net neįsigilindami į sudėtingus smegenų procesus.

Viskas atrodo paprasta ir suprantama kol pats asmeniškai nesusiduri su tais dalykais. O susidūrus nuomonė keičiasi radikaliai. Kai pats turiu keistų patirčių lengviau bendrauti ir su kitais turėjusiais analogiškų ar dar efektingesnių patirčių. Nors susikalbėti ir tuo atveju sudėtinga. Kaip ten bebūtų šis pasaulis nesibaigia vien 5 ar 6 pojūčiais apčiuopiamais rėmais. Yra ir kažkas daugiau. Ir visiškai nesvarbu ką apie tai sako su tuo nesusidūrę.

paragraf 78

Turėjau aš tų patirčių ne vieną ir ne dvi, būtent tos patirtys ir pavertė mane skeptiku.

a.t.sielis

Kita vertus, yra daug žmonių, kuriems jų patirtys sumažino skepticizmą.

---

Visiems skaitantiems: šiek tiek seno gero humoro: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2406.0 Atsipalaiduokim :D

idenmeyou

Labai gerai tiems, kurie išgyvenę tokias patirtis jaučiasi Dievą sutikę, ar save matę, jei tik jiems nuo to geriau, tebūnie.
Tik reiktų suprasti tokį dalyką, kad dauguma žmonių išgyvenę kažką panašaus į šias patirtis pradeda domėtis internete šiais reiškiniais. Apie šias patirtis daugiausia galima rasti straipsnių, įvairių užvestų temų žmonių, kurie yra išgyvenę kažką panašaus ir bando savo nemoksliškus įsitikinimus ikišti į galvas kitiems. Tie žmonės gilinasi ten kur nereikia, jie domisi iš kur ta šviesa, ką ji galėtų reikšti ir kur jie tuo metu buvo, nors reikėtų domėtis ką tuo metu smegenis veikė ir kaip jos veikė.

Geri neurologai yra daug kartų sakė, kad patirtys tai tik jūsų vaizduotės vaisius, panašiai kaip sapnas, jis nėra realus, bet jame viskas gali atrodyti realu ir tu to nesuprasi.

a.t.sielis

Citata iš: idenmeyou  vasario 03, 2014, 19:34:19
Tie žmonės gilinasi ten kur nereikia, jie domisi iš kur ta šviesa, ką ji galėtų reikšti ir kur jie tuo metu buvo, nors reikėtų domėtis ką tuo metu smegenis veikė ir kaip jos veikė. 

Taip, idenmeyou! Tie žmonės kiša savo nosis, kur nereikia. Ir domisi jie tuo, iš kur ta šviesa - tai labai pavojinga. Tai neleistina. Pavojingi žmonės, jie sugriaus pasaulį. Už šitus nusikaltimus, už šitą elgesį, nesuderinamą su mokslo politika, juos reiktų pasodinti į kalėjimą. Ir reiktų jiems kažką išoperuoti smegenyse, kažkurią zoną, kad jie daugiau nesidomėtų šiais klausimais. Manau taip. Čia tik mano nuomonė. Galbūt aš per daug kategoriškas.

varpainis

vasario 03, 2014, 19:49:34 Redagavimas: vasario 03, 2014, 19:51:44 by varpainis
Citata iš: a.t.sielis  vasario 03, 2014, 19:41:51
Tie žmonės gilinasi ten kur nereikia, jie domisi iš kur ta šviesa, ką ji galėtų reikšti ir kur jie tuo metu buvo, nors reikėtų domėtis ką tuo metu smegenis veikė ir kaip jos veikė. 

Taip, idenmeyou! Tie žmonės kiša savo nosis, kur nereikia. Ir domisi jie tuo, iš kur ta šviesa - tai labai pavojinga. Tai neleistina. Pavojingi žmonės, jie sugriaus pasaulį. Už šitus nusikaltimus, už šitą elgesį, nesuderinamą su mokslo politika, juos reiktų pasodinti į kalėjimą. Ir reiktų jiems kažką išoperuoti smegenyse, kažkurią zoną, kad jie daugiau nesidomėtų šiais klausimais. Manau taip. Čia tik mano nuomonė. Galbūt aš per daug kategoriškas.

Davai rimtai kuriam ta sekta, nes kuo toliau tuo geriau tau gaunasi malti tas nesamones. O ir kaip speju igimta talenta smegenu plovimui turi

Vytautas

vasario 03, 2014, 20:06:22 Redagavimas: vasario 03, 2014, 20:08:00 by Vytautas
Tik reiktų suprasti tokį dalyką, kad dauguma žmonių išgyvenę kažką panašaus į šias patirtis pradeda domėtis internete šiais reiškiniais.

Sakyčiau atvirkščiai kai pats patiri keistus dalykus internete nėra ko ieškoti dėl elementaraus informacijos patikimumo. Tiesiog žinai sau kad yra kitaip nei sakoma oficialiai tiek iš mokslo tiek iš tikėjimo pusės. Maža to jei aš būčiau pasinaudojęs kokia internetine informacija tiesiog būčiau susimovęs ir gal jau nerašyčiau šitų eilučių. Norėdamas sužinoti kitų patirtis tiesiog tarsi atsitiktinai radau žmogų tai patyrusį ir svarbiausiai juo galiu pasitikėti. Mano patirtys be jokių fejerverkų bet kito žmogaus su vizijomis. Ir kiek suprantu tai ne smegenų žaidimas, o kito pasaulio žaidimas su mumis. Vėl gi tos informacijos niekam nekišu o tik pasidalinu. Kaip ir kas į tai reaguoja man jokio skirtumo. Gal ir įdomu būtų surasti daugiau kažką patyrusių, bet deja jie nesimėto, o apsišaukėliai nedomina.

.L.U.T.H.O.R.

Kažkokie neaišku kokie piemenukai, sugalvojo kad reikia padaryti bajerį. Pripasakojo pasakų kaimo žmonėms. Pats stebuklas... Jei tai būtų kažkoks visuotinis dalykas, tai apie jį būtų daugiau žinių. Tiksliau apie jį niekas daugiau nepranešė išskyrus, tą žmonių minią, kurie buvo pasiruošę "stebuklui". Tai vadinasi tai buvo vietinės reikšmės fenomenas,ar tai masinė psichozė ar atmosferos efektas, arba abu kartu. 
Per ilgai žiūrint į saulę galima pamatyti visokiausių vaizdų. Ir ne visi ten buvę pranešė kažką matę. Tikinčiųjų grupėse yra didelis noras neišsiskirti iš kitų tokiuose įvykiuose, todėl net tie kurie nieko nematė, manė, kad ne taip žiūri ar nemoka žiūrėti ar tai saulė apakino ar tai šiaip nieko nesimatė. Ir iš viso to buvo išpūstas žiniasklaidos burbulas + bažnyčios įtaka didinama, tai kodėl jai pirštų neprikišus. Va faktas.  Jokio tikėjimo ^^

kiskis

Materialistam, paiskinkit kas jus esat, jei jus  kiek siekia jusu atmintis vis taspats, nors jokios materialios tos pacios vietos jumyse nebeliko? Jus smegenu impulsu suma? Bet jie kas akimirka vis kiti. Jus gi pripazinsit kad jus visa savo gyvenima vis taspats (nors vis kitoks) tai kas pagal jus jumise yra nekintamo (kad jus vis taspats)?

.L.U.T.H.O.R.

Nebešaudyk, kiskis :D

Aukštyn