Rekordinė temperatūra užregistruota Arktyje


Arktyje buvo užfiksuotos rekordinės karščio bangos. Gegužės temperatūra viršijo 30 ° C. Tai nenormalus skaičius Arktyje. Ledynai tirpsta greičiau dėl tokio staigaus temperatūros pakilimo. Tai savo ruožtu į atmosferą išskiria daugiau metano, kuris yra vienas iš pagrindinių visuotinio atšilimo Žemėje veiksnių.

 

Zachas Leibas, klimato mokslininkas, teigė, kad temperatūra ir toliau kils. Meteorologas Jeffas Berardelli teigė, kad mokslininkai tikėjosi, kad tokie aukšti rodikliai bus ne anksčiau kaip 2100 m.

 

Taip pat buvo užfiksuota rekordinė šiluma Sibiro Arkties regionuose. Patikėsite ar ne, dabar 38 ° C. Tai rekordiniai visų laikų skaičiai. Klimatologai skelbia pavojų, nes ledo tirpimas yra labai pavojingas žmonijai.

 

Pastaruosius 50 metų Arktis šilo tris kartus greičiau nei kiti žemynai Žemėje. Šie spartūs temperatūros pokyčiai prisideda prie jūros lygio kilimo. Savo ruožtu tai gresia negrįžtamais procesais pasaulyje. Žemynai pamažu skęsta po vandeniu. Tampa aišku, kad neįmanoma sustabdyti klimato atšilimo. Belieka tik meistriškai prisitaikyti prie naujų sąlygų.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite