geris ir blogis.

Pradėjo exdead, rugpjūčio 22, 2013, 17:06:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Kadangi bažnyčia gausiai remia katalikiškas mokyklas, tai ir panoro visos tokiomis tapti. Aš dirbau vienoje "katalikiškoje" mokykloje, tai be pavadinimo ir dėstomų tikybos pamokų nieko katalikiško ten nemačiau.
Kitas dalykas, kad jei tai normali katalikiška įstaiga, tai asmuo joje dirbantis turi būti pavyzdys kitiem ir jei jis gyvena susimetęs, tai pavyzdžiu negali būti, vadinasi netinka būti mokytoju. Viskas pagal taisykles. Juk tai ne pasaulietinė organizacija, tad ir standartai kitokie.
Čia ne diskriminacija, o vadovavimasis normalia morale, kokia visada pas katalikus buvo reikalaujama. Šioje srityje stengiamasi išlaikyti aukštą lygį, žinoma ne visada pavyksta

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 26, 2013, 16:00:56
Čia ne diskriminacija, o vadovavimasis normalia morale, kokia visada pas katalikus buvo reikalaujama. Šioje srityje stengiamasi išlaikyti aukštą lygį, žinoma ne visada pavyksta

Vis dar galioja Lietuvos konstitucija pagal kuria neleidžiama tautinė, rasinė, tikėjimo diskiriminacija. Todėl katalikai vadovai elgiasi šiuo atveju pažeisdami pagrindinį Lietuvos įstatymą. Maskuodami savo poelgį terorizuoja darbuotojus kad atleis dėl visai kitų priežasčių, nes nurodyti kad atleidžia dėl gyvenimo susimetus tiesiog negali. Bet koks teismas akimirksniu darbuotoją gražins į darbą. Ir čia baigiasi visa aukšta moralė dar gimimo stadijoje. Tiesa darbuotojas visus reikiamus dokumentus ir bažnyčioje "susitvarkė". Viską lemia pinigai. Moki gauni ką reikia ir iš dievo.

paragraf 78

O kur tu čia matai katalikus vadovus ir tautinę, rasinę, tikėjimo diskriminaciją? Aš kažkaip nematau, gal nurodyk man?

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 26, 2013, 16:24:30
O kur tu čia matai katalikus vadovus ir tautinę, rasinę, tikėjimo diskriminaciją? Aš kažkaip nematau, gal nurodyk man?

Katalikiška mokykla yra bendrojo lavinimo mokykla turinti atitikti visus reikalavimus kaip ir kitos šio tipo mokyklos tame skaičiuje ir susijusius su darbo santykiais. O religinės bendruomenės, religiniai centrai, maldos namai turi įstatymo išimtį priimti darbuotojus pagal tikėjimą bet ne bendrojo lavinimo mokykla. Tokie įstatymai ir jų reikia laikytis  :). Gudrauti galima bet negražu ir neetiška. Užmečiau akį į darbo įstatymus ir konstituciją. Jei rasi kitaip būtų įdomu.  :)

paragraf 78

Kiekviena įstaiga nusistato savo vidaus taisykles. Va manęs į vieną darbą nepriėmė nes turiu tauiruočių. Pas juos vidaus taisyklėse tai numatyta. Tai ką man dabar rėkti kad religinė diskriminacija vyksta?
Nereikia pritempinėti pagal savo kurpalį to ko nėra ką pritempinėti :)

Vytautas

Vidaus taisyklės negali viršyti konstitucijos  :) Ypač įsitikinimų klausimais.

paragraf 78

ir kokius gi įsitikinimus čia pažeidžia? ką konkrečiai pagal konstituciją pažeidžia taisyklė, kad susimetę žmonės negali dirbti tokioje įstaigoje?

Benamis

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 26, 2013, 16:53:37
Va manęs į vieną darbą nepriėmė nes turiu tauiruočių.

Nesu isitikines, bet man atrodo, kad galejai laisvai juos i teisma uz tai paduoti. Panasus atvejis pries 2-3 metus Lietuvoje jau buvo :)

Vytautas

rugpjūčio 26, 2013, 17:16:21 Redagavimas: rugpjūčio 26, 2013, 17:18:11 by Vytautas
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 26, 2013, 17:05:54
ir kokius gi įsitikinimus čia pažeidžia? ką konkrečiai pagal konstituciją pažeidžia taisyklė, kad susimetę žmonės negali dirbti tokioje įstaigoje?

Tiesiog darbo įstatymuose nėra tokios išimties kad bendro lavinimo mokykloje gali dirbti tik vienos konfesijos darbuotojai. Tiesiog tas klausimas negali būti keliamas. Jei bus kažkokia tikėjimo skleidimo mokykla jokių problemų. Bet tik tikėjimo ir nieko daugiau. Aš ne esu juristas. Pats esi išsilavinęs žmogus. Paklausk pažįstamo juristo ir manau tai be problemų patvirtins.
Pačio atveju manau buvo pasielgta neteisingai.

exdead

koks konkreciai darbas buvo? Jeigu modelio ten kokio tai aisku kodel neprieme.

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 26, 2013, 17:16:21
Tiesiog darbo įstatymuose nėra tokios išimties kad bendro lavinimo mokykloje gali dirbti tik vienos konfesijos darbuotojai.

Šiaip jau pats pavadinimas "Katalikiška" būtent tai ir nurodo jog mokykloje dirba tik katalikai.
Žydų mokyklose dirba tik žydai ir t.t.

Vytautas

Žydai įtariu yra tautinių mažumų mokykla. Kokioje lenkų mokykloje gali dirbti ir lietuvis mokantis lenkiškai. Kalbos mokėjimas ar nemokėjimas tai ne tikėjimai.

TinSoldier

Mano mokykla buvo orientuota į teatrą. Įdomu, kaip būtų atrodę, jei būtų pradėję atleidinėti mokytojus pagal tai, ar dažnai eina į spektaklius?

Vidaus tvarkos taisyklės, kaip Vytautas minėjo, tikrai negali viršyti žmogaus teisių. Juk savoje įmonėje negalėčiau įteisinti vergų turėjimo? Arba vaikų išnaudojimo? Arba fizinių bausmių?

a.t.sielis

Manau, sąžiningas būdas jiems būtų tartis su savo dabartiniais mokytojais - "taip ir taip, mokykla dabar katalikiška, mums reikia kad mokytojai atitiktų tos kultūros standartus", ir išmokėti geras išeitines, jeigu nori atleisti. Daryti viską atviru abipusiu susitarimu.

Benamis

rugpjūčio 26, 2013, 18:18:37 Redagavimas: rugpjūčio 26, 2013, 18:26:19 by Benamis
Pries kelis metus pirkau televizoriu, sako, su situ cekiu jums suteikiama vieneriu metu garantija.
As sakau jiems: atsiprasau, o mes kur gyvename Afrikoje ar Europos Sajungoje?
Atsakymas: ES.
As: tada pagal ES istatymus man suteikiama ne 1 metu garantija, o 2 metu garantija.
Jie: pokerface, na ir zinoma atsiprasymai, vartaliojimasis ir t.t. :)

Su batais parduotuveje panasiai buvo. Nupirkau pora batu, ziuriu ant cekio nugareles parasyta: "Jeigu netiks ir pns. galite grazinti per 3 dienas nuo pirkimo". As griztu prie kasos sakau: "Kas cia per nesamone?" Pagal vartotoju teises as batus galiu grazinti berods 14 dienu laikotarpyje, tai man vyr. kasininke pradejo aiskinti, kad cia seni cekiai, likutis ir pns. :)

Cia griztant prie vidaus taisykliu ir salies istatymu ;)

Aukštyn