geris ir blogis.

Pradėjo exdead, rugpjūčio 22, 2013, 17:06:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

Soldžeri,tokiu atveju katalikiškoi mokykloi,be jokių problemų galėtų isidarbint ir mokitojaut atviri satanistai,nes kitaip būtų pažeistos ''žmogaus teisės''  ? 

Liksiubevardo

Citata iš: Marius  rugpjūčio 26, 2013, 18:34:18
Soldžeri,tokiu atveju katalikiškoi mokykloi,be jokių problemų galėtų isidarbint ir mokitojaut atviri satanistai,nes kitaip būtų pažeistos ''žmogaus teisės''  ?

Jei jie to nekistu mokiniam, manau taip galetu isidarbint. Aisku jei pradetu mokinius pratint prie savo tikejimo, tada tai pazeistu kazkoki istatyma kad negalima propoguot ivairiu dalyku nepilnameciams.
Paragraf. Sakai baznyciai sunku gyventi? Atvaziuok paziurek i garliava, cia vien per sekmadienines misias nieks lituku nededa, tik kupiuriom, per 1 misias susirenka apie 1000lt. Buvau as kunigu kambarelyje - dvi sofos, metro istrizaines telikas, audio aparatura, ir dar sakysi neturi pinigu?
O kas labiausiai uzbiesina, tai kad kai ejau i sutvirtinimo kursus, mums pasake - kiekviena menesi turesit savanoriskai paaukot po 10lt - PRIVALOMA. Savanorine privaloma auka? Wtf  >:(

Vytautas

Na vietinis dvasiškas tėvelis tai su 7 klasės šarvuotu BMW važinėja. Stipriai nepasitiki dievo apsauga. Na ir kaip taisyklė stipriai įraudęs.  :)

Marius

Paklausk švytuoklės,ar nušokes nuo kokio aukštesnio namo liksi gyvas,jei atsakys,kad taip,šok,nes kitu atveju vadinasi nepasitiki švytuokle..

paragraf 78

Liksiubevardo, aš kalbu apie normalų kunigą, o ne tą kuris plėšia žmones, taip pat kalbu apie standartinę parapiją, kokių yra dauguma. Aš mačiau visokių parapijų, mačiau visokių kunigų ir vertinu pagal tai ko daugiau mačiau.
Yra kunigų kurie tikrąja to žodžio prasme plėšia žmones, pvz. nustato taksa kiek reikia aukoti už mišias. Vis tik didžioji dalis kunigų nereikalauja nustatytos sumos, priima tiek kiek žmogus gali duoti ir dažnas net ir gražos dar atiduoda.

Kas dėl katalikiškoje mokykloje dirbančių mokytojų ne katalikų, tai nuostatos yra derinamos su kanonų teisės kodeksu, o jis vertinamas maždaug kaip tarptautinė teisė, be to dalis įstatymų ir kaip vietinės teisės nuostatos (pvz. bažnytinės teisės prilyginimas civilinei).
Kanonų teisės kodeksas konkrečiai kalba apie tai kokie žmonės gali dirbti katalikiškose įstaigose, kokiomis savybėmis jie neturėtų pasižymėti ir t.t.
Tai gi, katalikiškos mokyklos vidaus taisyklės yra kiek rimtesnės nei batų parduotuvės ar kokios kitos įstaigos.

exdead

seniau kai dar reikejo pirmojo sutvirtinimo. Buvau baznycioje kunigas ejo su tuo maisu ant pagalio, viena zmogu jis pazinojo ,o tas zmogus nenoreje aukoti. Pradejo kunigas ta zmogu su pagaliu baksnoti. Net susizvengiau

Vytautas

Aišku gaila kad tenka konstatuoti blogį o ne gėrį. Švytuoklė čia kaip ir ne prie ko. Nors savo laiku tikrinausi klausimu "ar galima žudyti". Būdavo aišku kad tai ne mano siela. Su žudymusi ir žudymu pas mane kur kas griežtesni reikalavimai nei krikščionybėj. Absoliutus ne. Net su automobiliu važinėju maksimaliai lėtai kad nenužudyčiau kokio gyvio. Dabar skraido drugiai tai prie 50km/h juos oro srautas normaliai pakelia virš automobilio. Tokie mano sielos reikalavimai man kaip žmogui. Ir juos aš realiai vykdau o ne meldžiuosi už nuodėmes.

exdead

as irgi stengiuosi nekenkti jokiam gyviui jeigu tai yra imanoma. Bet ka darytum jiegu koks iskrypelis pandytu "nuskriausti" vaika. Tarkim turi savo rankoje peili arba gali ji greitai pribaigti arba praeiti pro sali ir eiti namo. Jeigu bandysi rekti ar ka jis pasisauks savo "chebra" taigi ka darysi?

idenmeyou

Jei Dievas buvo viso ko kurejas, kuris sukure tiek visatas, tiek galaktiktas, tiek zmones ar patiems leido vystytis nesvarbu, bet jei jis buvo tas pirmasis impulsas viskam, visagalis , kuris gali, bet ka, tai blogis atejo is jo, kaip ir geris ir viskas kas tik egzistuoja. Nes realiai jei Dievas buvo pirmasis judintojas visatoje, tai blogis negalejo atsirasti pries ji, nes tada pats blogis butu senesnis uz ji ir iskiltu labai daug klausimu del visagaliskumo, tai belieka tik toks variantas, kad ir blogis yra is jo. Bet pas zmogu turi buti tiek blogis, tiek geris, labai daznai zudikas ar kitas nusikaltelis ilga laika elgesi gerai pagal gerio nuostatas, bet atejo tam tikras laikas kai jis nusikalsta ir tada pasireiskia blogis, bet juk blogis tai ne kazkokia programa, kuria jis isijunge tam tikru momentu ir pasielge blogai, jis buvo jo viduje visada, tik pasireiske veliau. Manau pas zmogu yra ir blogis ir geris, nuolatos besivarzantys jo viduje, daznai ir zmogui buna sunku nuspresti elgtis tinkamai, gerai, bet gal but nenaudingai sau ar elgtis negraziai, blogai, bet turint naudos sau, tada ivyksta kova tarp blogio ir gerio.

exdead

Citata iš: idenmeyou  rugpjūčio 28, 2013, 21:00:55
Jei Dievas buvo viso ko kurejas, kuris sukure tiek visatas, tiek galaktiktas, tiek zmones ar patiems leido vystytis nesvarbu, bet jei jis buvo tas pirmasis impulsas viskam, visagalis , kuris gali, bet ka, tai blogis atejo is jo, kaip ir geris ir viskas kas tik egzistuoja. Nes realiai jei Dievas buvo pirmasis judintojas visatoje, tai blogis negalejo atsirasti pries ji, nes tada pats blogis butu senesnis uz ji ir iskiltu labai daug klausimu del visagaliskumo, tai belieka tik toks variantas, kad ir blogis yra is jo. Bet pas zmogu turi buti tiek blogis, tiek geris, labai daznai zudikas ar kitas nusikaltelis ilga laika elgesi gerai pagal gerio nuostatas, bet atejo tam tikras laikas kai jis nusikalsta ir tada pasireiskia blogis, bet juk blogis tai ne kazkokia programa, kuria jis isijunge tam tikru momentu ir pasielge blogai, jis buvo jo viduje visada, tik pasireiske veliau. Manau pas zmogu yra ir blogis ir geris, nuolatos besivarzantys jo viduje, daznai ir zmogui buna sunku nuspresti elgtis tinkamai, gerai, bet gal but nenaudingai sau ar elgtis negraziai, blogai, bet turint naudos sau, tada ivyksta kova tarp blogio ir gerio.

.
.
Geras komentaras

paragraf 78

Šiaip jau blogis nėra dievo išmislas, tai laisvos valios pasekmė. Visos religijos apie tai kalba. Tik žinoma, smagiau savo išvedžiojimus daryti ir jaustis protingu, ar ne idenmeyou? :)

lt133

Esu giliai įsitikinęs, kad blogio, kaip atskiros jėgos nėra visai. Čia tik mums vieni dalykai gali atrodyti geri, kiti blogi, nes mes nematom visumos.

paragraf 78

Labai geras pastėbėjimas. Šiaip blogis pasaulyje nėra gėrio antipodas, nes tai nelygios savokos. Net ir šėtonas kurio dėka ir radosi blogis, tėra kūrinys, toks kaip mes. Tačiau dėl laisvos valios egzistavimo dievas leidžia egzistuoti ir blogiui, nes kitaip mes būtume idiotiškos marionetės, kurios visiškai paklūsta gėriui

Liksiubevardo

Sakote dievas visiem suteikia "laisva pasirinkima"? Bet visu pirma kadangi dievas begalinis, ir viska zino, ir zino kas ivyks ( taip? galbut klystu ), tai reiskia kad kazkur jau nuspresta ka tu darysi, ir realaus pasirinkimo nera, kaip matricoj - tik iliuzija.
Antras dalykas, dievas juk visiem duoda tiek problemu kiek gali pakelti taip? Ir kaip supratau jei "pasirinksi blogai" del to ir atsiras problemu daugiau, teisingai mastau? O dabar sakykit kodel tada mirsta naujagimiai? Juk jie neturi laisvo noro? Ar jie pasirenka netiketi, o gal bloga kelia? Tikrai ne, jie net negali samoningai suvokti laisvo pasirinkimo. taigi persasi isvada kad jiems problemu duoda daugiau nei jie pakelia. Taigi logiskai mastant kazkoks blogis yra sklindantis tiesiai nuo dievo, o ne nuo "laisvo pasirinkimo". Arba hipoteze nr 2- viskas vyksta atsitiktinai.

lt133

Į vieną kausimą galiu atsakyti, kaip aš galvoju, ten apie vaikus.

Reiškia tai yra būtinoji patirtis, dievo valia, jeigu nori.

Jeigu matytum tik savo šiknaskyle.., fu, galvotum, kas čia per gyvenimas, kaip aš jo nusipelniau.. Bet jeigu matysi visą žmogų, tai ji būtina, be jos niekaip. Mes nematom visumos.

Aukštyn