geris ir blogis.

Pradėjo exdead, rugpjūčio 22, 2013, 17:06:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exdead

na sitame pasaulyja vyrauja gerio ir blogio kova. Zmones renkasi kur buti: padeti zmonems ar juos kankinti visokiais budais (fiziskai,psikologiskai t.t) vieni renkasi baznycia kiti meldziasi setonui. Tai labai jau gerai pateigta "stokit i mano puse ir valdysim pasauly" zinoma taip ir bus jei visi zmones stots i kuria nors puse. Ir kuria gi puse rinktumetes jus.?

preacher

Labai siaurai ir kvailai suformulavai klausimą...
Kvepia naivių, vaikiškų idealizmų.....

Marius

Nėra jokio ''gėrio'' ir ''blogio'' .Kas vienam gėris,tas kitam gali būti blogis..O jei kalbėti apie šabloniškus gėrio/blogio lyginimus,tai jie tikrai skamba vaikiškai.O tas:kurią pusę pasirenkat?tai aplomai dvelkia pigia kino įtaka..

exdead

"nera jokio gerio ir blogio" kazkos zmogus yra blogas ir kita ismoko BLOGIO. Meno kitas daro blogus darbus ir parodo kitam dar netiek ispuvusiam individui kas tai yra. Tam atrodo tai priimtina ,kad jo mokytojas rodo tai ir pats pradeda tokias nesamones daryt. Ir taip be galo. Jeigu nera blogio kodel zmones zudosi, zudo kitus. Tai ir vadinama "blogiu" ju kazkas vistiek keicia zmogaus mastyma ir skatina imtis tam tikru veiksmu.

paragraf 78

1. Ką bendro tavo tema turi su kriptozoologija?
2. Nekurk dviejų identiškų temų, nes vieną tokią pačią ką tik ištryniau.
3. Paaiškink kodėl ši tema turėtų būti kriptozoologijos skiltyje, o jei ne tada aš ją perkelsiu į jai skirtą forumo vietą. Nes nežinau, gal kažką nori pritempti prie kriptozoologijos.

Kur tu matai šiame forume matai gėrio ir blogio kovą?
Aš asmeniškai čia nematau blogų žmonių. Buvo keli piktybiniai troliai ir visų kurie nepritaria jų nuomonei niekintojai, bet jų jau nebėra.

exdead

#5
rugpjūčio 22, 2013, 17:51:09 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2013, 17:54:08 by exdead
antros temos sukurti visai nenorejau, cia tikriausiai mano narsykles klaida. Tie geris tiek blogis yra tam tikras mistinis dalykas. Juk blogis gali tiesiog uzvaldyti zmogu. Tu pats nezinai koks busi del tam tikru aplinkybiu keicianciu tavo gyvenima

geris arba blogis tave ir padao tuo mistisku padaru, tarkim vilokolakiai. Buvo zmogus su liga. Kiti zmones sake serga jis, o del to jis isprotejo. Ir isijaute i vaidmeny ir pradejo galabyt ozkas ir tada jau zmones ji laike mistisku padaru

la.benas

Hitleris, degindamas žydus, manė kad daro gerą darbą. Tai ar čia gėris, ar blogis? Man atrodo, kad blogis, o jam atrodė, kad ne. Jei nėra vienos nuomonės, tai ir visiškai gero, ar visiškai blogo dalyko negali būti. Ir visai nesutikčiau kad gėris ar blogis yra kažkuo mistiški. Blogis ar gėris iš esmės yra tik blogos mintys ar blogi poelgiai. Kaip tai gali būti mistiška?

exdead

tas pats blogis pakeite hitlerio prota. Taigi jis "isdurnejo" ir dare tokias nesamones korios jam atrode gerai. Nors nemanau kad zudyti jam atrode geris "kazka reikia paaukoti del didesnio siekio"  zudyti blogis, bet jeigu jau del kazko didesnio tai jau gerai. Manau tokia jo ideologija

rutulys

Tai kokiam Leninui irgi tikslas pateisindavo priemones. O kaip tau?

paragraf 78

Žodžiu perkeliu temą į filosofiją, nes pritempimas neįtikino :)

Taip ir neatsakei į mano klausimą kur tu matai forume blogio ir gėrio kovą?

exdead

o ar as sakiau ,kad tai vygsta forume

rutulys

Šiaip ne šiaip sau tavęs klausiau: ar tau tikslas pateisintų priemones?
Tu jau, regis, save kažkuriai pusei priskyrei, tik kad tų pusių ne dvi.

exdead

ziurint koks tas tikslas, jei beprasmiskai iszudyt tukstancius zmoniu tai gal tada ne, bet jei koki iskrypele "nugalabyt" ,kad vaika koki isgelbet gal ir neblogas

rutulys

#13
rugpjūčio 22, 2013, 19:51:21 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2013, 19:52:57 by rutulys
Taigi, tau tikslas gali pateisinti priemones. Kam sudėtingai atsakinėti į paprastus klausimus?

zalia.arbata

'Blogis' yra tik pasekmė, visi žmonės gimsta geri. Jei pastebėtum 'blogus' žmones, pamatytum, kad arba juos pačius kažkada skriaudė, arba kad jie turi idealoginį pasaulio supratimą, arba kad yra psichiškai nesveiki.

Prieš 'blogį' nereikia kovoti blogiu- taip sukelsi tik dar daugiau neigiamumo ir pats pavirsi tokiu pačiu. Reik suprast žmogų ir jam padėti, jei dar galima..

Aukštyn