Kas įtikina labiausiai: autoritetas ar tradicija?

Pradėjo time, birželio 09, 2016, 10:56:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Gerai, taigi, visa tai egzistuoja savaime.

Taigi, ką turime, visuma, kuri:

1. Egzistuoja savaime
2. Turi savybes
3. Matuoja (stebi) savo savybes. Vadinasi, yra sąmonė.
4. Save organizuoja-rezonuoja.

Egzistuoja, suvokia, veikia, turi savybes. Kuo ne asmuo?

xsistemax

Paskaityk papildymą ankstesniame poste. :)
Asmens išskirtinė savybė yra ypatybės,kurios jį charaktrerizuoja.Kitaip sakant,veiklos algoritmas.Stebint realybę neapčiuopiama nieko,ją apibendrinančio,t.y. rodančio kūrėjo charakteristikas.Mūsų visatos konstantos yra nuoroda tik į tai,jog ji nėra vienintelė ir išskirtinė.Tai nuoroda,jog visatų-begalybė.Kaip ir iliuzinių pasaulių.
Pats sakei,jog priežastis turi palikti "parašą",t.y. efektą.Kodėl jo nėra?

a.t.sielis

CitataStebint realybę neapčiuopiama nieko,ją apibendrinančio,t.y. rodančio kūrėjo charakteristikas.
CitataPats sakei,jog priežastis turi palikti "parašą",t.y. efektą.Kodėl jo nėra?
Tu rimtai? Nieko neapčiuopiama? Nepastebi efektų? Ir net savęs, su savo savybėmis?

xsistemax

Savo iliuzinėje realybėje-aš esu karalius. :)
Analizuojant realybių visumą individualumas išnyksta,kas reiškia,jog kūrėjai-skirtingi.Nežymiai,bet pakankamai.

a.t.sielis

Arba kūrėjo savybių spektras didesnis negu kūrinių.

O dėl to, kad nagrinėjant daugiau žmonių, individualumas nyksta, praktika to nerodo. Pavyzdys:

sudedant daug žmonių nuotraukų į vieną, gaunamas tobulas individualus veidas.

xsistemax

Veido tobulumas-subjektyvus dalykas,priklausantis nuo tuometinės kultūros,ankstyvosios kūdikiškos patirties ir genetiškai užprogramuoto suvokimo,kad šis partneris tinkamiausias reprodukcijai.
Žinai,ką pastebiu?Kad dar viena siela atkovota iš demagogų.Ir ačiū kam?Dievui,kuriuo netikiu? :)

a.t.sielis

A la "moksliniais-evoliuciniais" kliedesiais aiškiau realybės nesuvoksi, nes jie skatina netgi bijoti ir kratytis to užčiuopimo ir apibendrinimo gebėjimo, kurį žmogus turi, ir tokiu būdu, užčiuopus efektus ir apibendrinimus, charakteristikas, tuoj pat vietoje tai nuneigti sau. Pvz. kai tik užėjo kalba apie tai, kad galima užčiuopti, stebėti tobulumą (nesvarbu kaip), kaip mat prasideda redukavimai, atseit tai niekai. Atseit, toks dalykas neegzistuoja, yra iliuzinis. Bėgimas į mechanikos pasaulėlį.

CitataStebint realybę neapčiuopiama nieko,ją apibendrinančio,t.y. rodančio kūrėjo charakteristikas
CitataPats sakei,jog priežastis turi palikti "parašą",t.y. efektą.Kodėl jo nėra?
Taigi, stebimos savybės atseit neegzistuoja. Tuo pačiu teigiama, kad proto įspūdžiai (vadinasi ir mintys) yra tik iliuzijos. Vadinasi, redukavimai taip pat yra tik iliuzijos. Taigi, iliuzijos neigia tai ką stebi, užčiuopia. Tos pačios iliuzijos prašo užčiuopimų ir charakteristikų.

Ne....., to jau per daug! :D

xsistemax

Gerai,diskusija baigta.Pozicijas išsakėme.Žinau(ne tikiu,bet būtent žinau),kad mano žodžius prisiminsi visada,gretinsi juos su žiniomis,ir suprasi,jog ta paslaptinga būtybė,įsivėlusi su tavimi į ginčą iš tiesų tave ne menkino,bet padėjo.
Ir ne tau vienam. Toks mano tikslas. :)

klajunas

Sąvokos niekas, rezonansas, saviorganizacija vargu ar atspindi pamatinį tikrovės procesą. Man jos mažai tikėtinos. Norint nustatyti kas patenkinama, reikia atsistoti į tokį tašką, iš kurio geriausiai matosi visa iki horizonto atsiverianti tikrovė. Tas taškas žmoguje yra tarp subjektyvumo ir objektyvumo.

Hipotezių, kurios turi dvasines etiketes atspirties taškas yra žmogaus subjektyvumas ir subjektyvumo pagrindas - sąmonė. Sąmonę aiškinti tik per rezonansus ir saviorganizavimąsi labai primityvu. Pirmiausiai turi būti atsakyta ar sąmonė yra pirminė substancija, ar būsena. Mokslas teigia, kad sąmonė ir gyvybė yra tik būsena atsirandanti iš esmės negyvoje materijoje. Tik susirezonuoja ir susiorganizuoja.

Tačiau negalima atmesti, kad sąmonė yra ne būsena bet substancija. Ji mokslo neatrasta, bet visi iš savo kasdieninės patirties yra sąmonės vidinių fenomenologijų liudininkai. Iš to galima padaryti minties šuolį, kad tai atsiranda iš substancijos, kuri yra fundamentalus būvis.

Taigi galimybė yra ne tik kad negyvoje materijoje atsiranda ribinė gyvybės būsena, bet kad visa tikrovė savo fundamentaliame lygyje gyva, pagal grynojo sąmoningumo pavyzdį. Taigi egzistencinių lygių gradacija, nuo žemiausių iki aukščiausių galima per gyvos tikrovės pakopas. Vadinasi sąmoningumas kaip fenomenas gali būti daug platesnis nei tik įsikūnijusi į kūną sąmonė.

Iš to daroma prielaida, kad kiekvienai iš šių krypčių reikia ne vieno bet dviejų kosmosų, kurių vienas yra fizinis, o kitas dvasinis. Pastarąjį žodį suprantant ne religiškai, bet tik kaip nuorodą į tam tikrą sritį žmoguje ir anapus vidinio žmogaus.

Belieka tik pasirinkti, kokią tradiciją tyrinėjimų laikysime autoritetu. Tai priklauso nuo to koks kelias laikomas teisingu keliu, o koks klystkeliu. Vadinasi kriterijus yra tiesa. Galutinis autoritetas turi būti tiesa. Belieka tik susitarti, ką ja laikome. Taigi autoritetas gali būti ir asmuo, tradicija, priklausomai kurioje vietoje randame tiesą.

xsistemax

@klajunas ,ačiū.Tikiuos supranti,ką pasakei. :)

klajunas

Aš suprantu, ką aš norėjau pasakyti, nes mano prote yra labai aiškus to vaizdas.
Bet negarantuotas, kad kiti perskaitys taip kaip aš suprantu. Tai ką čia parašiau paimta ne iš lempos, tai mano metodo dalis. O šis metodas kūrėsi metais.

xsistemax

Iš esmės kalbam identiškai,gal tik remiamės skirtingomis platformomis.
Siūlau visiems Anomalijoje skelbti tik patikrintą ir patikrinamą informaciją,tuo forumą padarant išskirtiniu,laisvu nuo dezinformacijos.
Tiesą.

klajunas

Būtų labai gražu. Tereikia padaryti vieną paprastą dalyką, sukurti visiems priimtiną tiesos apibrėžimą ir metodą tai tiesai gauti.
Žinau, koks gali būti atsakymas, kad tas apibrėžimas ir metodas pateikiamas moksle. Tačiau neabejoju, kad atsiras reikalaujančių, apibrėžimą ir metodą išplėsti, kad jis atitiktų ir tenkintų jų įsitikinimus.
Tokio apibrėžimo dabar nepateiksiu, bet manau, kad filosofai, taip pat ir mokslo, visus įmanomus variantus yra apsvarstę.
Galima tik bandyti skirstyti į patyrimo tiesą ir loginę tiesą, taip pat koks tarp šių tiesų ryšys.
Nes naujausioje fizikoje iš tikro yra labai daug ir loginės tiesos, ne vien eksperimentiniai faktai.
Tarkime, koks stygų modelio statusas fizikoje, ir kas bendro arba skirtingo tarp jo ir angelų egzistavimo hipotezės.

a.t.sielis

Citata iš: klajunas  liepos 13, 2016, 17:58:30Galima tik bandyti skirstyti į patyrimo tiesą ir loginę tiesą, taip pat koks tarp šių tiesų ryšys.
Šias dvi teisingai pasakei, bet abu metodai neduoda neklaidingos ir pilnavertės tiesos, nes paklūsta žmogiškiems ribotumams ir netobulumams.

Turi būti nepriklausomas metodas, kuris duotų teisingą tiesą nepaisant priėmėjo klaidingumo.

xsistemax

Manau,jog forumui pakaktų parėmimo objektyviais faktais,vien tai jį padarytų išskirtiniu tarp tokio stiliaus forumų.Tikra Anomalija. :)
Visa kita turėtų būti pažymėta "manau,galvoju,mano nuomone"ar panašiai.Ir automatiškai taptų diskusijų objektu.

Aukštyn