Religija ir psichikos sutrikimai

Pradėjo DesolatedColors, gegužės 03, 2016, 18:17:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Taip, gaudo žmones. Galiu duoti pavyzdį. Anglijoje eini miesto centru, prieina moteris, kviečia kažkokių psichometrinių testų padaryti. Sutinki, nuveda į patalpas, matai, ten sėdi daug testuotojų ir daug tokių iš gatvės pakviestų praeivių. Nuveda prie vieno iš testuotojų, ant stalo aparačiukas. Paimi rankom laidus, aparačiukas kažką rodo. Nepamenu, kažkokius klausimus lyg tai uždavinėjo. Apie stresą bla bla bla. Bandė užkabinti, "you are stressed". "Yes, no problem, life is stress" :D

Scientologų triukai.

O ką galima padaryti? Žmogus sakykim kažkuo susilpnėjęs. Tai vis vien jam yra rizika. Ar jis gerti pradės, ar lošti, ar kokią autoavariją padarys. Su bloga kompanija susidės, ir t.t. ir pan. O gal nieko jam neatsitiks. Nuo gyvenimo visų neapsaugosi.

DesolatedColors

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 04, 2016, 19:02:53O ką galima padaryti? Žmogus sakykim kažkuo susilpnėjęs. Tai vis vien jam yra rizika. Ar jis gerti pradės, ar lošti, ar kokią autoavariją padarys. Su bloga kompanija susidės, ir t.t. ir pan. O gal nieko jam neatsitiks. Nuo gyvenimo visų neapsaugosi.
Na, bet tai yra paties žmogaus nelabai geri pasirinkimai...
O kai  visokie davatkos p**a protą, tai yra kito žmogaus neigiama įtaką, manipuliavimas ir t.t. va

paragraf 78

@DesolatedColors prašyčiau nepereidinėti prie asmeniškumų ir nenaudoti necenzūrinės leksikos, net ir užmaskuotos po žvaigždutėmis.

DesolatedColors

Nėra ten jokių asmeniškumų... Tiesiog suerzino vienas žmogaus pasisakymas, tai atkreipiau dėmesį

paragraf 78

Jei diskusija erzina, tai gal joje geriau nedalyvauti? :)
Tuo offtopiką ir baikime

DesolatedColors

Tai mane bet kokioj diskusijoj kažkas ar kažkiekno pasisakymas gali erzinti/pykdyti, ir tai yra normalu

paragraf 78

gegužės 05, 2016, 08:24:40 Redagavimas: gegužės 05, 2016, 09:07:25 by paragraf 78
Citata iš: DesolatedColors  gegužės 04, 2016, 21:06:55Tai mane bet kokioj diskusijoj kažkas ar kažkiekno pasisakymas gali erzinti/pykdyti, ir tai yra normalu
Tai ne normalu, o elementarios diskutavimo etikos stoka :)
pakartosiu antrą kartą: tuo offtopiką ir baigiame
Tolimesnis offtopikas bus trinamas be atskiro perspėjimo

SPACE

Dauguma žmonių yra amme ha-arez (profane people) ir ko jie nesupranta, to nesupranta visai.

Vitus

Citata iš: DesolatedColors  gegužės 04, 2016, 19:10:13
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 04, 2016, 19:02:53O ką galima padaryti? Žmogus sakykim kažkuo susilpnėjęs. Tai vis vien jam yra rizika. Ar jis gerti pradės, ar lošti, ar kokią autoavariją padarys. Su bloga kompanija susidės, ir t.t. ir pan. O gal nieko jam neatsitiks. Nuo gyvenimo visų neapsaugosi.
Na, bet tai yra paties žmogaus nelabai geri pasirinkimai...
Siūlyčiau patikrinti šį teiginį praktikoje ir padaryti paprastą eksperimentą. Pirmam sutiktam alkoholikui ar narkomanui išaiškinti, kad jis "blogai pasirinko" ir pasiūlyti "pasirinkti gerai" :)
Jeigu jiems pavyks, tada aš sutiksiu, kad žmogus gali pasirinkti...

Detsomengangvar

rugpjūčio 31, 2016, 19:49:15 Redagavimas: rugpjūčio 31, 2016, 19:59:12 by Detsomengangvar
Buvau sukūręs šią temą seniau kitu vardu, paskui užmiršau apie tai, ir ilgai čia nesilankiau, žodžiu, noriu atnaujint diskusiją

Kai kurios psichinės ligos yra siejamos religija: obsesinis-kompulsinis sutrikimas, šizofrenija, šizotipiniai sutrikimai ir kt. kartais siejami su perdėtu religingumu (taip pat occult/paranormal), tai net minima kaip ligos simptomas. Aš visai tuo nesistebiu - prisiskaičius ten visokių nesąmonių, per ilgą laikant pradėjus jom tikėt žmogui šarabanai gali atsisukt.

paragraf 78

Jei buvai prisiregistravęs kitu vardu, tad nederėtų registruotis dar vienu, o ir norint pratęsti temą, galima rašyti joje, o ne pradėti naują, po to man ar moderams sujungunėti temų nereikėtų :)

Detsomengangvar

Tai aš užmiršau to akounto prisijungimą, kodėl manai susikūriau naują? :)

paragraf 78

O pasinaudoti funkcija "priminti slaptažodį" ar susiekti su administracija per daug sudėtinga? :)

Detsomengangvar

Man taip paprasčiau ir greičiau. Koks galų gale skirtumas?

Benamis

Galu gale sena paskyra bus deaktyvuota ir palikta nauja. Bet ateiciai yra slaptazodzio priminimo funkcija :)

Baigiam off-topa ;)

Aukštyn