Pragaras - amžinas ar laikinas?

Pradėjo a.t.sielis, liepos 02, 2015, 17:21:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nightcrawler

"Kodėl?! Juk dėsninga, kad mes padarę kažką blogo, stojame prieš teismą. Dievo teismas yra tam, kad mes atsakytume už savo darbus."
That's NOT the point. Aš kalbu apie tokio "paragaro" NEREALISTIŠKUMĄ; man tai panašu į fairytale mažiems vaikams gasdint... Nu blyn, koks suaugęs, išsilavinęs žmogus tokiu mėšlu gali tikėti?
Už kiekvieną veiksmą, gerą ar blogą, yra atoveiksmis, ir tai vadinama karma (cause and effect).

Steibly, kalbi kaip tipinis krikščionis, kuris mano, kad krikščionybė yra vienintelė teisinga religija ir vienintelis teisingas kelias. O kodėl būtent krikščionybė? Vat KODĖL? Yra daug religijų ir filosofijų, kiekvienas atsirenkame tą, kuri mums atrodo teisingiausia, išmintingiausia ir racionaliausia.
"Visus kitus pomirtinio gyvenimo aiškinimus, kurie skiriasi nuo to, kas pasakyta Biblijoje, kategoriškai atmesiu, kaip žmonių pasakas."
O man kas pasakyta biblijoje atrodo kaip pasakos. Ir ką? Jau nekalbant apie tai kad ten pilna savi-prieštaravimų. Kuo tu aš mane teisesnis?

Man yra priimtinesnės Eastern religijos, kaip Budizmas, Taoizmas, ir pan. Vietoj to kad tikėt Į Dievybę, kuri dar klausimas ar egzistuoja, Budizme moko kaip atrasti vidinę ramybę, atsikratyti kančių gyvenime, lead a moral life, būti mindful and aware of one's actions, moko išminties ir supratimo, paaiškina kodėl yra neteisybė, nelygybė gyvenime, aiškina kaip gyventi, kad taptum laimingu, save realizuoti ir t.t. Man ten viskas atitinka beveik 100 %

*Atsiprašau už anglizmus, man kartais taip geriau išsireikšti.

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 14:28:18 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 14:39:48 by Nightcrawler
"Esu bendravęs ne su vienu žmogžudžiu ar prievartautoju, patikėk jų intencijos nebuvo blogesnės už mūsų."

Jei ne intencijos, tai lack of awareness and mindfulness of one's actions; ignorancija kitaip sakant.

O vienintelis atvejis, kai žmogžudystė yra pateisinama yra savi-gynos atveju (savęs ar kito žmogaus).

>Kai mes atmetame Dievą (gėrio ir meilės šaltinį)
Krikščioniškas Dievas, kuris kankina žmones tikrai nepanašus į "gėrio ir meilės" šaltinį :D
Meilei ir gėriui nebūtina tikėt į Dievą... Daug žmonių, kurie įtikį į Dievą yra žmogžudžiai, teroristai (musulmonai), ir t.t. atmatos žodžiu, o daug žmonių, kurie Dievu netiki yra moralus. Aš tiesiog sakau, tiki tu į Dievą ar ne - tai neturi nieko bendro ant kiek tu geras, moralus ir teisingas žmogus esi.
"The philosopher has never killed any priests, whereas the priest has killed a great many philosophers."
- Denis Diderot

Jeigu žmogus nesiskiria gero nuo blogo, right from wrong, jam trūksta ne Dievo, o smegenų ar širdies...

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 14:07:14That's NOT the point. Aš kalbu apie tokio "paragaro" NEREALISTIŠKUMĄ; man tai panašu į fairytale mažiems vaikams gasdint... Nu blyn, koks suaugęs, išsilavinęs žmogus tokiu mėšlu gali tikėti?
Viskas suprantama. Aš irgi bėgau nuo Dievo ir tenkinau savo egoizmą Sai Babos "išmintimi", skraidančiom lėkštėm ar kitais dalykais. Norėdamas pabėgti nuo atsakomybės žmogus prisidengia išsireiškimu - kaip išsilavinęs žmogus tokiu mėšlu gali tikėti?, o tuo pačiu Eastern religijos, kaip Budizmas, Taoizmas,
yra XXI amžiaus cool tikėjimai. Savo akyse mes juk tuomet tampame išmintingi, "nepriklausomi", kam reikalingas kažkoks Dievas (kaip asmuo), jei mes patys galime būti dievais? Žmonės norėdami išvengti teismo sugalvoja labai keistų dalykų (tiek civilinėje tiek religinėje praktikoje). Gyvenimas nenusisekė, tai nieko baisaus, mūsų laukia reinkarnacija, tapsiu kitokiu žmogumi gal po milijono metų, o gal tapsiu kitame gyvenime karve ar šešku. Ir tai ne neišsilavinusio žmogaus mėšlas, o tai yra šio pasaulio religinis aukštasis pilotažas. Ir tai nėra nuostabu, juk visos reinkarnacijos sistemos galiausiai pagrįstos neryškiu dievo paveikslu. Induizme, turinčiame tūkstančius dievų, kurie galų gale apskritai neegzistuoja, lygiai taip pat kaip ir vos ne ateistiniame budizme apie įasmenintą, žmones mylintį Dievą negali būti ir kalbos. Dievas, kuris apsireiškė Biblijoje ir galiausiai savo Sūnuje Jėzuje Kristuje, yra kitoks Dievas, negu jį projektuoja religingi žmonės. Faktas tas, kad žmogus, nenorintis nusižeminti prieš Dievą, pats save apvagia. Jo širdyje slypintis išdidumas neleidžia daugiau pažinti Dievą. Bet jei atgailoje nusisuki nuo savojo išdidumo, tuomet atrandi tiesą, kuri paverčia nereikalinga ne tik reinkarnaciją, ji kur kas labiau išlaisvina ir džiugina, negu mintis apie amžinąjį karmos dėsnį ir nuolatinį darbavimąsi ir kovą dėl naujo gyvenimo.

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 14:53:03 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 15:13:59 by Nightcrawler
"yra XXI amžiaus cool tikėjimai." ką turi omeny "cool"? Šios religijos buvo praktikuojamos visais laikais, ir jos atsirado seniau už krikščionybę (Budizmas tai tikrai, berods 500 metų prieš).
"kažkoks Dievas (kaip asmuo)"
Va vat čia vienina didžiausių problemų su Krikščionybę, Islamu ir Judaizmu. Kodėl Dievas suprantamas kaip ASMUO, žmogiškoj formoj? Labai jau ribotas Dievas tada gaunasi, ir nebent žmogus sukūrė tokį Dieva savo galvoje...
Aš tai suprantu Dievą kaip kažkokią aukštesnę jėga, o ne asmenį...

Šiaip, Steibly yra PILNA reinkarnacijos įrodymų, tuo tarpų įrodyk, kad viskas, kas parašyta biblijoje yra tiesa...
Ir taip neatsakei esminio klausimu - kuo krikščionybė yra teisesnė už kitas religijas ir kelius? Kodėl viskas, kas parašyta biblijoje yra tiesa? Kodėl aš turiu vadovautis tuo, kas doesn't make any sense to me?

"Gyvenimas nenusisekė, tai nieko baisaus, mūsų laukia reinkarnacija, tapsiu kitokiu žmogumi gal po milijono metų, o gal tapsiu kitame gyvenime karve ar šešku."
Čia tu pats taip galvoji?
Šiaip jeigu blogas žmogus esi, reinkarnacija-karma ne kartą geriau už kelionę į pragarą atrodo. Ar norėtum atgimti koks invalidas, kokioj Afrikoj, kur nėra maisto, aš šiaip visokios nelaimės vyktų dėl tavo blogos karmos? Abejoju.

" jei mes patys galime būti dievais?"
Kur Budizme teigia, kad žmonės gali būti Dievais? Ten kaip tik moko, selflessness, savojo ego atsikratymo ir t.t.

Va, dabar pamąstymui: kodėl esate krikščionis? Garantuoju kad tai yra ĮTAKA: šeimos, religijos paplitimas tam tikroje šalyje, spaudimas, opresija ir t.t.
Koks žmogus neįtakotas krikščionybės, norėtų būti krikščionis, tiesiog perskaitęs bibliją?

Pabaigai: geriausia religija yra ta, kuri tau padės tapti geresniu žmogumi.

*Beje, gal kas žinot, kaip čia užsidėt profilio avatarą?

Steiblys

lapkričio 12, 2015, 15:17:01 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 15:23:50 by Steiblys
Nightcrawler,
Juk esu paminėjęs Dievo Planą (Jeigu Jis ištiesų yra, tai Jis turi Planą, kaip išgelbėti mus, ir šį Planą Jis atskleidė per Savo Sūnų - Jėzų Kristų). Kam tu gyveni? Kas bus su tavimi po mirties? Jei nesi tame Plane, tai neturėsi ir atsakymų į paprasčiausius klausimus. Taosizmai, budizmai, new age čia nepadės. Nauj.Testamente užrašyta: nėra niekame kitame išgelbėjimo, nes neduota žmonėms po dangumi kito vardo, kuriuo turime būti išgelbėti.  Visos religijos yra sukurtos tam, kad išvengti Teisingojo Dievo teismo. Bet mes neišvengsime teismo. Jėzus Kristus neatėjo įkurti naujos religijos - krikščionybės, Jis atėjo išgelbėti nusidėjėlių. Žinoma religijų tyrinėtojai krikščionybę priskirtų prie kitų religijų. Na netgi pagal šį kriterijų, tai krikščionybė vienintelė yra paties Dievo religija, kuri siūlo tokią gyvenimo pilnatvę, kurios negali užtikrinti jokia kita tradicija.

"
Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 14:53:03"
Va, dabar pamąstymui: kodėl esate krikščionis? Garantuoju kad tai yra ĮTAKA: šeimos, religijos paplitimas tam tikroje šalyje, spaudimas, opresija ir t.t.
Koks žmogus neįtakotas krikščionybės, norėtų būti krikščionis, tiesiog perskaitęs bibliją?

Pabaigai: geriausia religija yra ta, kuri tau padės tapti geresniu žmogumi.

"

Mane įtakojo pati Evangelijos žinia, o ne tavo paminėti dalykai. Aš kovojau prieš Dievą. Ir aš esu dabar laimingas nes Jam pralaimėjau.
Jokia religija (net krikščionybė) žmogaus nepadarys geresniu. Žinoma, kažkurių žmonių akyse tapti geresniu gal ir galėsi tapti, bet ištiesų tai bus tik veidmainystė, kaukė, nes viduje vis tiek turėsi nuodėmingą prigimtį. Tave pakeisti gali tik pats Gyvasis Dievas.

Trupinukas

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 11, 2015, 17:44:10
Citata iš: Trupinukas  lapkričio 11, 2015, 17:31:30masems manipuliuoti...
Visi drabstosi šituo šūkiu, bet taip kolkas niekas ir nesugebėjo paaiškinti kokiu būdu religija sugeba manipuliuoti masėmis :)

Citatajuk viskas atejo is senu senoves kai zmonems vienintele paguoda buvo amzinas ir nuostabus gyvenimas po mirties
Amžino gyvenimo džiaugsmai atsirado faktiškai su krikščionybės gimimu na gal keliais šimtmečiais anksčiau. Iki tol anapusybės matymas buvo niūrus arba dažnai nebuvo tikima jokia pomirtine būtimi. Tarkime pas graikus, jei nori kad po mirties gerai būtų turi nusipelnyti kad tave Dziausas paskirtų pusdievių, nes kitaip laukia šešėlių karalystė kurioje nieko gero nėra. Žydai tikėjo šeolu, kur irgi visi kaip šešėliai klajoja. Labai reta kuri religija žadėjo kažką gero po mirties. Taip kad argumentas, jog pažadais suvilioti žmonės pasinešė į religiją iš esmės yra niekinis. :)
na uztektu prisimint kryziaus zygius...kai zmones buvo skerdziami del tikejimo tiesu ir pan. kai tukstanciai zmoniu gulde galvas vardan Dievo karalystes. nesivelsiu giliau nes esi mokytas ir manau pats puikiai supranti.
tai va tas "amzinasis gyvenimas" zmoniu galvose egzistavo jau senai nes kaip sakiau tik taip jie galedavo save paguost kaip ir dabar kai mirsta artimi zmones,kad mirtis nera viskas...o mirt bijo dauguma... ir kad ji nebutu tokia baisi galima tiesiog prisigalvot kazka tokio ir ramiai sau gyvent su paguoda,kad mirus sutiksi sau artimus bus geresnis gyvenimas ir pan...

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 15:28:17 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 15:31:28 by Nightcrawler
Juk esu paminėjęs Dievo Planą (Jeigu Jis ištiesų yra, tai Jis turi Planą, kaip išgelbėti mus, ir šį Planą Jis atskleidė per Savo Sūnų - Jėzų Kristų). Kam tu gyveni?
Kas bus su tavimi po mirties?
Reinkarnuosiuos
Jei nesi tame Plane, tai neturėsi ir atsakymų į paprasčiausius klausimus. Taosizmai, budizmai, new age čia nepadės.
ĖĖ! Prašom Budizmo ir Taoizmo su new age bullshit į veiną eilę nerašyti - tai ižeidimas.

Nauj.Testamente užrašyta: nėra niekame kitame išgelbėjimo, nes neduota žmonėms po dangumi kito vardo, kuriuo turime būti išgelbėti. 
Išgelbėjimo NUO KO? :)
Man yra visiškai dzin kas naujajame testamente užrašyta... Tai tiesiog dar viena religinė knyga, pilna savi-prieštaravimų
Visos religijos yra sukurtos tam, kad išvengti Teisingojo Dievo teismo.
AGAIN... Krikščionybė irgi yra religija, ir kuo ji pranašesnė už kitas? Budizmas, hinduizmas buvo gerokai seniau praktikuojamos už krikščionybę
Bet mes neišvengsime teismo. Jėzus Kristus neatėjo įkurti naujos religijos - krikščionybės, Jis atėjo išgelbėti nusidėjėlių.
Nusidėjelių :D Ir kodėl gi mes tokie?
tai krikščionybė vienintelė yra paties Dievo religija
argumentai???

kuri siūlo tokią gyvenimo pilnatvę, kurios negali užtikrinti jokia kita tradicija.
Kažin kas yra laimingesni bendrai paėmus, budistai ar krikščionys? :D

Trupinukas

"Dievas yra gailestingas." bet ar tikrai? juk rasiai,kad "Nedorėliai amžinai kentės Dievo įniršį ir kerštą." tai kur cia jo gailestingumas? juk jis sukures mus tokius silpnus turetu mus puikiai suprasti.
"Taip, pragaras yra amžinos kančios, kuri niekada nesibaigs, vieta." tai dar syki sakyk ar jis tikrai gailestingas? :D

Nightcrawler

"Aš kovojau prieš Dievą. Ir aš esu dabar laimingas nes Jam pralaimėjau."
Kalbi iš savo asmeninės patirties, tai neturi būti taikoma kitam žmogui... Manyje jokių "kovų su Dievu" nėra...
"Jokia religija (net krikščionybė) žmogaus nepadarys geresniu."
Gal galėtum pagrįst šį savo absurdišką teiginį?

"Žinoma, kažkurių žmonių akyse tapti geresniu gal ir galėsi tapti, bet ištiesų tai bus tik veidmainystė, kaukė, nes viduje vis tiek turėsi nuodėmingą prigimtį."

Visiški pezalai ir marazmas. Gerai, kad pasakei, jog esi evangelikas - dabar jau visiškai aišku, kad bergždžias reikalas su tamsta diskutuot.

Nightcrawler

Citata iš: Trupinukas  lapkričio 12, 2015, 15:35:28"Dievas yra gailestingas." bet ar tikrai? juk rasiai,kad "Nedorėliai amžinai kentės Dievo įniršį ir kerštą." tai kur cia jo gailestingumas? juk jis sukures mus tokius silpnus turetu mus puikiai suprasti.
"Taip, pragaras yra amžinos kančios, kuri niekada nesibaigs, vieta." tai dar syki sakyk ar jis tikrai gailestingas? :D
[2]

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 15:28:17nėra niekame kitame  išgelbėjimo, nes neduota žmonėms po dangumi kito vardo, kuriuo turime būti išgelbėti. 
Išgelbėjimo NUO KO? :)
Man yra visiškai dzin kas naujajame testamente užrašyta... Tai tiesiog dar viena religinė knyga, pilna savi-prieštaravimų
Visos religijos yra sukurtos tam, kad išvengti Teisingojo Dievo teismo.
AGAIN... Krikščionybė irgi yra religija, ir kuo ji pranašesnė už kitas? Budizmas, hinduizmas buvo gerokai seniau praktikuojamos už krikščionybę
Bet mes neišvengsime teismo. Jėzus Kristus neatėjo įkurti naujos religijos - krikščionybės, Jis atėjo išgelbėti nusidėjėlių.
Nusidėjelių :D Ir kodėl gi mes tokie?
tai krikščionybė vienintelė yra paties Dievo religija
argumentai???

kuri siūlo tokią gyvenimo pilnatvę, kurios negali užtikrinti jokia kita tradicija.[/]
Kažin kas yra laimingesni bendrai paėmus, budistai ar krikščionys? :D
1. Tau nėra dzin. Gyventi amžinai su Dievu ar būti amžinai atskirtam nuo Kūrėjo (nuo meilės ir gerumo šaltinio), patikėk, skirtumas neaprėpiamas.
2. Jėzus Kristus neatėjo į šį pasaulį iš niekur nieko (jau sakiau, kad jis neatėjo įkurti naujos religijos). Jis buvo nuo pat Pradžios. Dievas sukūrė žmogų pagal savo atvaizdą. Bet dėl nuodėmės žmogus yra atskirtas nuo Jo, nes Jis yra teisus. Jau sakiau, kad yra Dievo Planas ir tam, kad Jis būtų apreikštas buvo duotas Dievo Įsakymas (sudaryta Sandora per Mozę). Mes visi prieš šitą įstatymą esame kalti, net ir budizmas, hinduizmas ir kitos religijos atsirado iš bedievystės, tam kad apeiti šį Dievo Planą (Sandorą). Kiekvienas žmogus yra pašauktas vykdyti Dievo valią, tai ir kiekvienas privalo laikytis jo įstatymo. Šis reikalavimas įsigaliojo nuo pat pradžių, o ne nuo Mozės sandoros, sudarytos su Izraelio tauta ant Sinajaus (seniau nei "apsireiškė" Sauharta Gautama). Adomas buvo pirmasis žmogus, taip pat pirmasis kuriam Dievas davė savo moralinį įstatymą, įpareigojantį jį ir visus jo palikuonis asmeniniam, visa aprėpiančiam, tiksliam ir nuolatiniam paklusnumui ir pažadėjo už jo laikymąsi suteikti amžinąjį gyvenimą, o už pažeidimą grasino mirtimi (amžinam atskyrimui). Tai reiškia, kad iš Dievo įsakymo kyla ne tik bausmės sankcijos, bet ir teigiamas reikalavimas - liepimas visiškai jį įvykdyti. Žmogui uždėta dviguba įstatymo prievolė - visiškai paklusti ir kentėti už nuodėmes. Jėzus kristus šį įsakymą įvykdė.
3. Kažin kas yra laimingesni bendrai paėmus, budistai ar krikščionys?
Laimingi yra tie, kam yra atleistos nuodėmės.

Nightcrawler

Vėl tu su savo marazmais :D
Bibliją grindžia biblija :D
Tu išlysk iš biblijos pasaulio ir savo galvą bandyk mąstyt.. Kas atitinka, kas neatitinka, kas logiška, kas nelogiška, kas įrodyta-ne, kas paremta faktais, kad derinasi su asmenine patirtimi ir t.t. introspekcija, meditacija užsiimk...

"Laimingi yra tie, kam yra atleistos nuodėmės."
Baik tauzyt niekus. Atleist nuodėmes, kurių aš nepadariau, bet padarė kažkoks Adomas :D Makes perfect sense.

Laimingi yra tie, kurių švari sąžinė, jaučia dėkingumą, gyvena dabartimi ir klauso savo širdies balso. Studijuotum rytų religijas, tai žinotum.

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 16:03:06Baik tauzyt niekus. Atleist nuodėmes, kurių aš nepadariau, bet padarė kažkoks Adomas :D Makes perfect sense.

Laimingi yra tie, kurių švari sąžinė, jaučia dėkingumą, gyvena dabartimi ir klauso savo širdies balso. Studijuotum rytų religijas, tai žinotum.
Manau, kad tu sulaužei visus 10 Dievo įsakymus. O atpildas už nuodėmę - mirtis.
 Religijas aš studijavau (ne vienerius metus).
Širdies balsas, sąžinė - kas tai? Ar tu garantuotas, kad tavo sąžinė yra nesudegusi?

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 16:10:39 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 16:14:49 by Nightcrawler
"Manau, kad tu sulaužei visus 10 Dievo įsakymus. O atpildas už nuodėmę - mirtis."
Kokius ir kaip?

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 16:10:39"Manau, kad tu sulaužei visus 10 Dievo įsakymus. O atpildas už nuodėmę - mirtis."
Kokius gi?
Visus.
Neturėk kitų dievų šalia manęs.
Nesvetimauk.
 Nevok.
 Neliudyk neteisingai prieš savo artimą.
 Negeisk savo artimo namų, negeisk savo artimo žmonos ir t.t...

Aukštyn