Dievu aš netikėjau, bet dabar tikiu

Pradėjo Friedrich, sausio 06, 2015, 22:32:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

gidas

Turėjau omeny Sokrato metodą.
O a la B Raselas įrodytų, kad jis, B R, esąs Dievas. Arba Dievas yra jo pašnekovas. Žodžiu - bet kas... :) 

Kopernikas

sausio 15, 2015, 12:01:47 Redagavimas: sausio 15, 2015, 12:05:50 by Kopernikas
Citata iš: paragraf 78  sausio 12, 2015, 07:24:25
@Kopernikas puikiai aprašei katalikišką požiūrį :)

Suprantu ką sakai ir džiaugiuosi tokiu katalikų požiūriu , tačiau neturėjau galvoj jokios religijos ir rašiau ne apie požiūrį, bet apie individo būseną. Nors vien toks požiūris jau yra žingsnis pirmyn. Todėl katalikams ir visiems kitiems turintiems tokį požiūrį linkiu paversti jį tikrove.

@TinSoldier Pridursiu keletą žodžių apie laisvą valią. Kiekvieną gyvenimo akimirką mums duota rinktis iš n galimybių. Mūsų pasirinkimas gali būti daugiau ar mažiau tikslus, netikslus arba visiškas nugrybavimas ir jis lemia kuo ir kaip dabar esame.
Todėl nėra ir negali būti vieno plano. Yra n planų atitnkančių mūsų pasirinkimus ir kiekvienas planas yra idealiai tikslus mūsų atžvilgiu.  Apskritai žodį "planas" nedera vartoti esamame kontekste, nes tam kuris yra absoliučiai spontaniškas ir tikslus nereikia planų. Manau žodis atsakas tiktų labiau.

Vytautas

Citata iš: Kopernikas  sausio 15, 2015, 12:01:47
Pridursiu keletą žodžių apie laisvą valią. Kiekvieną gyvenimo akimirką mums duota rinktis iš n galimybių. Mūsų pasirinkimas gali būti daugiau ar mažiau tikslus, netikslus arba visiškas nugrybavimas ir jis lemia kuo ir kaip dabar esame.

Iki neseno laiko laisvos valios nebuvo visiškai. Visi gyveno pagal "vieningą programą". Ką tau numatė kažkas iš aukščiau taip ir gyvensi ir mirsi tada kada tave išjungs. Dėl tos priežasties kai kas galėjo tiksliai žinoti kito žmogaus mirties datą. Tai tarsi gyvenimas programoje. Jei kažkaip bandai nevykdyti programos tiesiog esi eliminuojamas. Jei tau skirta būti bomžu juo ir būsi. Jei reikia nužudai kitą žmogų ir nežinai kodėl tai padarei. Absoliutus valdymas kiekvieno žingsnio. Dabar to nėra. Bet jei žmogus be sielos kels žmogui su siela pavojų jis bus "suvaldytas". Aišku besieliai tarpusavyje vienas su kitu gali daryti ką nori, nes jie ne kūrėjų kūriniai ir į jų tarpusavio santykius niekas nesikiša. Svarbu nekelia pavojaus originalams. Taip kad ISIL be apribojimų gali pjaustyti galvas, o JAV juos bombarduoti. Kūrėjų šiuo momentu tai nedomina.

Bla

Citata iš: Vytautas  sausio 15, 2015, 14:09:56
Citata iš: Kopernikas  sausio 15, 2015, 12:01:47
Pridursiu keletą žodžių apie laisvą valią. Kiekvieną gyvenimo akimirką mums duota rinktis iš n galimybių. Mūsų pasirinkimas gali būti daugiau ar mažiau tikslus, netikslus arba visiškas nugrybavimas ir jis lemia kuo ir kaip dabar esame.

<...>

Na, Vytautai, yra ne visai kaip sakai. Matau, kad pradedi savo praktikose užčiuopti tiesos siūlą, tačiau dar reikia gerai padirbėti. Nėra viskas taip paprasta kaip sakai. Ta pati materija rišasi šiek tiek su dvasiniu pasauliu. Jeigu nebūtų net menkiausio sąryšio, kūrėjai negalėtų mūsų tiesiogiai kontroliuoti ir mus jiems reikėtų kažkaip perkrauti. Todėl materijos ir immaterijos esmės yra susietos kvantuotai. Kitaip tariant, turi iliuziją, jog immaterija nepažinu tau, tačiau yra ne visai taip. Tam tikrus trupinius tu visada gali gauti su didesne patirtimi ir patys kūrėjai gali norėti tau juos duoti. Tai yra visiškai jų reikalas ir jie daro, kas yra teisinga tiek tau, tiek man, tiek mums visiems. ;)

Kopernikas

Citata iš: Bla  sausio 15, 2015, 23:20:50
Ta pati materija rišasi šiek tiek su dvasiniu pasauliu.

Kodėl tik šiek tiek?

Vytautas

Citata iš: Kopernikas  sausio 16, 2015, 01:00:14

Kodėl tik šiek tiek?

Na su dvasių pasauliu tai rišosi ne šiek tiek, o dvasių pasaulis gyveno šio pasaulio energijos sąskaita. Tai buvo tiesiog savotiškas aukštesnių vibracijų šio materialaus pasaulio tęsinys.  Bet kūrėjai nėra dvasių pasaulis. Šio pasaulio atžvilgiu tai yra niekas, nes neturi absoliučiai jokių materijai būdingų savybių. Bet savo ruožtu gali keisti šią materija, o materija jų atžvilgiu nedaro absoliučiai jokios įtakos. Pseudo dievo pasaulis arba dvasių pasaulis buvo materialūs tik savotiškai "lengvesni" ir persmelkę visą šią materiją. Čia ir mintis dievas yra vienis. Iš esmės tai teisinga. Bet tai ne tikrieji kūrėjai. Jie nėra vienis su šia materija. 

Bla

Kodėl tik šiek tiek?

Na gal netiksliai pasakiau. Kiek rišasi, mes vargiai pamatuosime. Tačiau tas "šiek tiek" būtų teisinga nebent ta prasme, jog mes negalime taip imti ir staiga tiesiogiai rištis su dvasiniu pasauliu. Reikia ir pasiruošimo, ir atidumo, ir aukštesnio suvokimo.

Citata iš: Vytautas  sausio 16, 2015, 11:12:27

Kodėl tik šiek tiek?

Na su dvasių pasauliu tai rišosi ne šiek tiek, o dvasių pasaulis gyveno šio pasaulio energijos sąskaita. Tai buvo tiesiog savotiškas aukštesnių vibracijų šio materialaus pasaulio tęsinys.  Bet kūrėjai nėra dvasių pasaulis. Šio pasaulio atžvilgiu tai yra niekas, nes neturi absoliučiai jokių materijai būdingų savybių. Bet savo ruožtu gali keisti šią materija, o materija jų atžvilgiu nedaro absoliučiai jokios įtakos. Pseudo dievo pasaulis arba dvasių pasaulis buvo materialūs tik savotiškai "lengvesni" ir persmelkę visą šią materiją. Čia ir mintis dievas yra vienis. Iš esmės tai teisinga. Bet tai ne tikrieji kūrėjai. Jie nėra vienis su šia materija. 

Gali būti, kad ir klysti. Kokia prasmė aukštesnės energetikos būtybėms misti mūsų pasauliu, kuriame net nesugebame suvokti begalinių energijos struktūrų pritaikymo praktiškai, o ką jau kalbėti apie prigimtį? Dvasinei energijai kur kas prasmingiau misti iš tų struktūrų, kurios bent jau neturi pabaigos.

Vytautas

Citata iš: Bla  sausio 16, 2015, 20:23:49
Gali būti, kad ir klysti. Kokia prasmė aukštesnės energetikos būtybėms misti mūsų pasauliu, kuriame net nesugebame suvokti begalinių energijos struktūrų pritaikymo praktiškai, o ką jau kalbėti apie prigimtį? Dvasinei energijai kur kas prasmingiau misti iš tų struktūrų, kurios bent jau neturi pabaigos.

Kiek suprantu gyvybės, egzistavimo energijos kiekis yra ribotas. Tai tik tiek kiek mes atsinešame gimdami. Išnaudojam resursą ir mirštam. Nuo mūsų atsiskiria astraliniai likučiai. Anksčiau jie "užtikdavo" aikštesnių vibracijų  pasaulyje, bet tolimesniam jų egzistavimui reikalinga gyvų žmonių energija. Daugėja mirusių likučių reikia kuo daugiau gyvų kad išmaitinti mirusius. Pasaulis tokia linkme ir judėjo reikėjo kuo daugiau gyventojų. Tikrieji kūrėjai energiją suteikia tik gyviesiems. Bendrai kiek suprantu žemė yra gyvybės centras o ne atvirkščiai. Kol kas nieko kito analogiško nerasta tik kuriam hipotezes kad yra kitaip ir kažkur kitur yra gyvybė. Bet natūroje šiam momentui kaip pvz turim tik save. O su tarpiniu dvasių pasauliu visokių susidūrimo pvz turim tik tai neigiam. Be to tai pakankamai keista "gyvybės forma". Tuo labiau manipuliuojanti mumis ir besimaitinanti mūsų emocijomis. Bet ji kur kas realesnė nei hipotezės apie visatą.

Bla

Citata iš: Vytautas  sausio 16, 2015, 20:55:06

Kiek suprantu gyvybės, egzistavimo energijos kiekis yra ribotas. Tai tik tiek kiek mes atsinešame gimdami. Išnaudojam resursą ir mirštam. Nuo mūsų atsiskiria astraliniai likučiai. Anksčiau jie "užtikdavo" aikštesnių vibracijų  pasaulyje, bet tolimesniam jų egzistavimui reikalinga gyvų žmonių energija. Daugėja mirusių likučių reikia kuo daugiau gyvų kad išmaitinti mirusius. Pasaulis tokia linkme ir judėjo reikėjo kuo daugiau gyventojų. Tikrieji kūrėjai energiją suteikia tik gyviesiems. Bendrai kiek suprantu žemė yra gyvybės centras o ne atvirkščiai. Kol kas nieko kito analogiško nerasta tik kuriam hipotezes kad yra kitaip ir kažkur kitur yra gyvybė. Bet natūroje šiam momentui kaip pvz turim tik save. O su tarpiniu dvasių pasauliu visokių susidūrimo pvz turim tik tai neigiam. Be to tai pakankamai keista "gyvybės forma". Tuo labiau manipuliuojanti mumis ir besimaitinanti mūsų emocijomis. Bet ji kur kas realesnė nei hipotezės apie visatą.

Man džiugu žinoti, kad tavo patirtys artėja link tiesos, bet galbūt turėtum daugiau su švytuokle padirbėti bei pasidomėti apie begalinių erdvių galimybes? Na nežinau, nedrįstu to kišti per prievartą, bet nujaučiu, jog to reikėtų, nes mano paties patirtys yra gan panašios, tačiau yra tam tikrų neapibrėžtumų jose.

Konkrečiam individui energijos kiekis, duotas gyvenime, greičiausiai bus ribotas (bet gali būti ir išimčių), tačiau, jeigu imsime nagrinėti visų galimų individų sistemą, pastebėsime, jog tas kiekis yra begalinis.

Ir Žemė nebūtinai yra gyvybės centras. Viso labo, tai tik geocentrinė sistema. Pabendrauk su kokiu nors ufonautu ir jis tau pripasakos krūvą teorijų, kaip jo planeta yra gyvybės centras. Ir čia jau tiesiog fizikos dėsniai, veikiantys egzistencijoje. Tad greičiausiai turime Visatą, kurioje yra daugybė civilizacijų su krūva planetų, žvaigždžių, asteroidų ir viso kito, kas tik gali būti, o ne tik vienintelė Žemė su Mėnuliu ir Saule.

Kita vertus, nedrįsčiau nurašyti tavo idėjų. Man tiesiog įdomu, kodėl tavo minimi tikrieji kūrėjai sukūrė Visatą tik su Žeme, Mėnuliu ir Saule?

Kopernikas

Na gal netiksliai pasakiau. Kiek rišasi, mes vargiai pamatuosime. Tačiau tas "šiek tiek" būtų teisinga nebent ta prasme, jog mes negalime taip imti ir staiga tiesiogiai rištis su dvasiniu pasauliu. Reikia ir pasiruošimo, ir atidumo, ir aukštesnio suvokimo.

Iš tiesų dabartiniame vystymosi etape žmogus neturi natūralaus (tokio kaip pavyzdžiui kvėpavimas) gebėjimo laisvai patekti į aukšesnius nei protas dvasinio pasaulio lygmenis, tačiau galime tai padaryti sąmonės koncentracijos pagalba. O matuoti vargu ar apskritai verta, nes yra du variantai: arba materialus pasaulis yra uždara sistema ir ryšys apskritai neįmanomas, arba sistema yra atvira, reiškia, pro duris galime įeiti. Pirmas atvejis neįmanomas dėl to kad mes esame mąstančios būtybės turinčios nuolatinį ryšį su proto lygmeniu. Bet šis argumentas turėtų bus nepriimtinas materialistams kurie mano, kad mintys gaminamos jų galvose. Jiems turime daugybę duomenų apie nematerialius fenomenus ir daugelio žmonių asmenines besikartojančias patirtis kurias galime pakartoti ir mes su jau minėtos koncentracijos pagalba. 
Lieka antras variantas. Ryšys yra tik mes juo negalime lengvai naudotis dėl įvairių trikdžių.

Vytautas

Citata iš: Bla  sausio 18, 2015, 00:37:51
Kita vertus, nedrįsčiau nurašyti tavo idėjų. Man tiesiog įdomu, kodėl tavo minimi tikrieji kūrėjai sukūrė Visatą tik su Žeme, Mėnuliu ir Saule?

Mėnulis kaip ir kitos saulės sistemos planetos taip pat jau žmonių su dieviškomis kūrybos galimybėmis veiklos rezultatas. Visumoje netobula betvarkė. Kažkas "sudaužyta" asteroidų žiede.

O kodėl tik žemė ir saulė? O kokia beprasmė visos likusios visatos paskirtis? Ką ji mums duoda? Išskyrus kad žiba žvaigždės danguje prasmės tame mums kaip žmonėms absoliutus nulis.  :)

CitataBet šis argumentas turėtų bus nepriimtinas materialistams kurie mano, kad mintys gaminamos jų galvose.

Pačios mintys ir esam tikrieji  mes. Tiesa perėjusios per materiją ir jau išsireiškusios šiame pasaulyje.

Bla

Citata iš: Vytautas  sausio 18, 2015, 20:34:50
<...>
Mėnulis kaip ir kitos saulės sistemos planetos taip pat jau žmonių su dieviškomis kūrybos galimybėmis veiklos rezultatas. Visumoje netobula betvarkė. Kažkas "sudaužyta" asteroidų žiede.

O kodėl tik žemė ir saulė? O kokia beprasmė visos likusios visatos paskirtis? Ką ji mums duoda? Išskyrus kad žiba žvaigždės danguje prasmės tame mums kaip žmonėms absoliutus nulis.  :)

CitataBet šis argumentas turėtų bus nepriimtinas materialistams kurie mano, kad mintys gaminamos jų galvose.

Pačios mintys ir esam tikrieji  mes. Tiesa perėjusios per materiją ir jau išsireiškusios šiame pasaulyje.

Na astronomai tau pateiktų visai kitokias teorijas ir jas gali pagrįsti konkrečiais duomenimis iš stebėjimų. Kokiais duomenimis savo hipotezę gali pagrįsti, apart to, jog kai kurie žmonės gali gauti tokius duomenis, nes yra tikrųjų kūrėjų kūrybos vaisiai, o kiti ne? Negali būti kartais taip, jog gal tik vienas tu (na ar keli tūkstančiai, kas mažai ką reiškia populiacijos atžvilgiu) esi kūrimo vaisius, o visi kiti - klonai? Tokiu atveju tavo pateikiami duomenys teiktų mažai vertės, nes iš esmės juos remtum savo individualia patirtimi, kuri visiems žmonėms yra skirtinga ir gali būti visiškai priešinga negu tavoji, ir niekas dėl buvimo klonais tavosios patirties niekaip negalės verifikuoti.

Kita vertus, tiesa, kad žmogui galbūt ir nereikalingi kiti dangaus kūnai, nors čia irgi galima ginčytis, nes gal ateityje jų resursus sugebėsime įsisavinti, o tas gali labai pagelbėti. Juk atstumai tarp jų yra pernelyg dideli ir neįveikiami mūsų turimomis technologijomis bei remiantis turimomis žiniomis. Grįžtant prie mintis. Kodėl būtinai žmogus turi būti visatos centre? Negi nėra ar negali būti kitų būtybių, tarp kurių yra bent vienas panašus individas, kuris mąsto lygiai taip pat (ar panašiai) kaip tu ar aš? Tiesiog lyg ir suprantama tai, kad užsiėmei kažkokia praktika, bet nepasidomėjai tais moksliniais tyrimais, kurie tikrai rimtai nagrinėja gilesnius visatos struktūros klodus. Nereikia skaityti sudėtingų matematinių formalizmų moksliniuose straipsniuose (na tam reikia gan didelio išsilavinimo ir matematikos supratimo, kuris neįgyjamas per kelis Delfi lygio straipsnelių paskaitymus), užtenka kad ir vaizdo įrašų per YouTube pasižiūrėti, kur tokie dalykai ir problematika nušviečiami tikrai logiškai ir įtikinamai. O kai žmogus dar išmano matematiką, fiziką bent kiek ir netingi pasigilinti į mokslinius straipsnius, tai visai supranta, jog tai nėra ta judėjimo kryptis, kuri mokslui netinkama, nes pats tą patį gali patikrint ir gauti logiškus ir įtikinamus rezultatus.

Arba yra ir kitas variantas. O galbūt tu savo patirtis tokiomis frazėmis tiesiog maskuoji tokia įdomia forma ir neatskleidi visko, kas iš tiesų yra? Pavyzdžiui, kad ir kaip bebūtų, sistema, kurioje yra tik Saulė ir Žemė, atrodo keistai. Tai iš kur ta Saulė ten atsirado? Kažkas aprašė jos struktūrą kompiuterio atmintyje kartu su Žeme? Tai o nebūtų buvę paprasčiau tiems programuotojams sukurti vienos Žemės su galimybe kažkai save apsišildyti? Mažiau kompiuterio atminties užimtų bent jau, o tyrimų rezultatai būtų tie patys. Nes jeigu kūrėjai turi tokias galias, tai jie iš esmės gali bet kokią sistemą apibrėžti ir mes puikiai joje gyventume bei kurtume dėsnius pagal tai, kur esame, o ne kas yra iš tiesų (beje, lygiai taip pat kūrėjai gali elgtis, nes juos kūrė dar kiti ir t.t.)

Vytautas

sausio 21, 2015, 08:39:43 Redagavimas: sausio 21, 2015, 08:57:16 by Vytautas
Citata iš: Bla  sausio 20, 2015, 23:02:04
Kokiais duomenimis savo hipotezę gali pagrįsti, apart to, jog kai kurie žmonės gali gauti tokius duomenis, nes yra tikrųjų kūrėjų kūrybos vaisiai, o kiti ne? Negali būti kartais taip, jog gal tik vienas tu (na ar keli tūkstančiai, kas mažai ką reiškia populiacijos atžvilgiu) esi kūrimo vaisius, o visi kiti - klonai? Tokiu atveju tavo pateikiami duomenys teiktų mažai vertės, nes iš esmės juos remtum savo individualia patirtimi, kuri visiems žmonėms yra skirtinga ir gali būti visiškai priešinga negu tavoji, ir niekas dėl buvimo klonais tavosios patirties niekaip negalės verifikuoti.

Na apie klasikinį tiek darvinistinį visi mokomi nuo mažų dienų. Taip kad nori nenori jį žinai. Įvairias hipotezes taip pat vien įdomumo dėlei perskaitau. Bet keistai gavau ir kitą informaciją, kuri sako visiškai kitaip. Iš kitos pusės tai tik variantų įvairovė. Nei aš galiu šiam momentui patikrinti klasikinių variantų, nei savojo. Tokiu atveju viskas stovi "kybančioje" situacijoje ir ramiai laukiu vienokio ar kitokio patvirtinimo. Realiai ne esu prisirišęs prie niko. Kas liečia žmonių ne tik savo asmeninę patirtį aš ją vertinu kur kas labiau nei kažkieno teorijas. Tik, kaip esu minėjęs, žinoti kad patirtį pasakojantis yra patikimas žmogus ir pasakoja savo patirtį o ne fantazijas.  :) 

CitataKodėl būtinai žmogus turi būti visatos centre? Negi nėra ar negali būti kitų būtybių, tarp kurių yra bent vienas panašus individas, kuris mąsto lygiai taip pat (ar panašiai) kaip tu ar aš?

Tiesiog gavau info kad yra būtent tai. Ar tai tiesa ar ne aš nežinau. Bet šiam momentui ir kiti neturi jokių įrodymų kad yra kitaip bent iš mokslinės pusės. O hipotezės lieka hipotezėmis. Kitas momentas kad ne oficialiai kažko egzistavimą "jaučia" religijos ir bendrai kai kurie žmonės. Bet tas kažkas ne toks kaip męs. Realiai šiam momentui realios informacijos yra tik tiek. Na aš tai pajaučiau dar kažkaip labiau. Bet tai tik man tam tikri įrodymai individualiai. Viskas tuo ir apsiriboja.

CitataArba yra ir kitas variantas. O galbūt tu savo patirtis tokiomis frazėmis tiesiog maskuoji tokia įdomia forma ir neatskleidi visko, kas iš tiesų yra? Pavyzdžiui, kad ir kaip bebūtų, sistema, kurioje yra tik Saulė ir Žemė, atrodo keistai. Tai iš kur ta Saulė ten atsirado? Kažkas aprašė jos struktūrą kompiuterio atmintyje kartu su Žeme? Tai o nebūtų buvę paprasčiau tiems programuotojams sukurti vienos Žemės su galimybe kažkai save apsišildyti? Mažiau kompiuterio atminties užimtų bent jau, o tyrimų rezultatai būtų tie patys. Nes jeigu kūrėjai turi tokias galias, tai jie iš esmės gali bet kokią sistemą apibrėžti ir mes puikiai joje gyventume bei kurtume dėsnius pagal tai, kur esame, o ne kas yra iš tiesų (beje, lygiai taip pat kūrėjai gali elgtis, nes juos kūrė dar kiti ir t.t.)

Aišku papasakota tik maždaug esmė. Yra visokių niuansų. Bet informacijos skleidimas neturi raliai jokios prasmės ir tikslo. Vienintelė prasmė kad žmonėms iš šalies kyla klausimų kurių aš pats nesugalvočiau. Savotiška pagalba praplečiant savo supratimą. Kitu atveju būtu normaliausiai nieko nerašyti kaip dažniausiai daro susidūrę su tais dalykais. Geriau patylėti tais dalykais man patarė ir grupiokas buvęs kunigas. Tai žmogus kuriuo galiu pasitikėti. Bet iš kitos pusės mano patirtys jis priėmė kaip savaime suprantamas.
Kas liečia Žemę ir Saulę. Na tai toks kūrėjų variantas. :) Vieno materiali išraiška Žemė kito Saulė. Tai kaip atskirumas ir vienybė. Bendrai jų kūrybos variantas toks koks yra. Net tokiame kūrybos variante pasirodo buvo problemų. Tolimesnis žingsnis pagal esamą situaciją pertvarkyti sistemą, kad jų numatytas procesas vyktų toliau. T.y. "užaugtų" panašūs kūrėjai kaip jie. Tam viskas čia ir skirta. Viskas labai paprasta. Genialu kas paprasta.
Ir dar. Jokios pranašo funkcijos į mano veiklą neįrautos. :-) Konkreti veikla, konkretus pažinimas, sprendimų priėmimas  ir nieko daugiau.  :) Bet taip dabar matu žiūrėdamas į savo praeitį. Kokios funkcijos bus ateityje nežinau kaip ir bet kuris kitas. Šiam momentui vyksta keisti dalykai su organizmu. Labai mažėja maisto kiekis kurį galiu suvalgyti. Iš to variantai du arba koks vėžys skrandyje, arba iš esmės keičiuosi. Nors energetine prasme savijauta ideali. Ir bendrai savijauta ideali visomis prasmėmis. Tai va toks  praktinis įdomumas.  :) Buvau labai asmeniškai atviras.

mazatikis

„Aš šlovinu tave, Tėve, dangaus ir žemės Viešpatie, kad paslėpei tai nuo išmintingųjų ir gudriųjų, o apreiškei mažutėliams. Taip, Tėve, nes tau taip patiko."

Užsikalkite grabais su savo žmogiška logika...

tik jei iš požiūrio taško 'aš esu kūnas' žvelgsite į pasaulį - niekad nieko nesuprasite.

Aukštyn