Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

OKULTISTE

O ar gi ne medikams, vaizdžiai tariant, visada palei nosį vaikšto Mirtis? Todėl ir manau, kad jie geriau žino... O tame video kalba kunigas medikas. Tai čia visai vauv, nes kunigai gi dažnai teikia ligonių patepimą, viatiką... Tai čia ne tik kad jam prieš nosį, bet kai kada vos ne ant kelių sėdi Mirtis, vaizdžiai tariant...
Tad aš jaučiuosi mažiau už jį kompetetinga...

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 00:09:48
O ar gi ne medikams, vaizdžiai tariant, visada palei nosį vaikšto Mirtis? Todėl ir manau, kad jie geriau žino... O tame video kalba kunigas medikas. Tai čia visai vauv, nes kunigai gi dažnai teikia ligonių patepimą, viatiką... Tai čia ne tik kad jam prieš nosį, bet kai kada vos ne ant kelių sėdi Mirtis, vaizdžiai tariant...
Tad aš jaučiuosi mažiau už jį kompetetinga...

Nepaisant to, kad jam palei nosį vaikšto mirtis, jo mirties vertinimas nėra vienintelis teisingas. Yra ir medikų, kurie pripažįsta eutanaziją. Galiausiai, svetimų žmonių mirtys niekada neatitiks artimo žmogaus mirties vertinimo. Tas pats medikas, visą gyvenimą matęs svetimų žmonių kančias, ir pasisakęs prieš eutanaziją, matydamas kenčiantį ir mirties prašantį savo artimąjį gali palūžti ir apsigalvoti. Taip pat ir atvirkščiai. Tai praktiškai visiškai priklauso tik nuo pasaulėžiūros, ne nuo profesijos.

Kad kunigas, irgi ne rodiklis. Nes religijos įtaka valstybės valdymui yra atskirta LR Konstitucijos. Kunigo nuomonė pati savaimė nėra nei kiek reikšmingesnė, nei bet kokio kito žmogaus.

Kita vertus, tas pats Narbekovas dėsto ir Bioetika (kurioj ir aš atsedėjau), ir teisė, jei neklystu. Va šitos profesijos tai gali jau kažkokį autoritetą tokioj srity suteikti.. Bet tikrai ne mediko ar kungo.. Tuo labiau, jei mediku buvo tik planuojama tapti :))

OKULTISTE

Pasisekė Jums, kad turėjote pas jį paskaitas...
Hm... Gal čia mano bakalauras daro man įtaką, bet dar labiau, negu anksčiau imu vertinti kančią...

TinSoldier

balandžio 22, 2012, 00:28:33 Redagavimas: balandžio 22, 2012, 00:36:19 by TinSoldier
Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 00:27:02
<...>bet dar labiau, negu anksčiau imu vertinti kančią...

Kuria prasme? :)

P.S. Beje, jei nepaslaptis, kokios srities bakalauras? :)

OKULTISTE

Hm... Na galvoju galvoju ir niekaip nesumąstau, kaip čia pasakyti... Tikrai nesugalvoju...
A... nebent turite omeny: "kančia" - fizine ar dvasine prasme... Tokiu atveju tiek dvasine, tiek fizine (paragavus abiejų)...

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 00:42:38
Hm... Na galvoju galvoju ir niekaip nesumąstau, kaip čia pasakyti... Tikrai nesugalvoju...
A... nebent turite omeny: "kančia" - fizine ar dvasine prasme... Tokiu atveju tiek dvasine, tiek fizine (paragavus abiejų)...

Norėjau sužinoti, ar vertini prasmingą kančią, ar beprasmę.. Tiek fizinę, tiek dvasinę. Pvz, ir aš labai vertinu kančią, ypač dvasinę. Kadangi tai, kaip ir džiaugsmas, verčia jaustis gyvu. Verčia tobulėti, protingėti ir t.t. ir pan. Man dėl to net savotiškai patinka kentėti.

Bet, jei apie kančias rašom šitoj temoj, tai tuomet galima suprasti kad tu vertini beprasmes kančias. Tas priešmirtines kančias. Kurios jau nieko nebepakeis, iš kurių naudos ir kaifo nebebus. Kurios tik apsunkins paskutines valandas šitam pasauly. Tokių kančių vertinimo aš nesuprantu.. :)

OKULTISTE

A... Va, mnau, kad čia išsiskiria mūsų supratimas... Aš jau temoje apie mirtį rašiau, kad kančia man tada būtų paguoda... Tad man kaip ir nebelieka neprasmingos kančios...

RoxiO

CitataGal Jūs tiesiog išsigąstate mano kategoriškų ir užtikrintų pasakymų (jie tokie dėl to, kad nereikėtų plėstis su išvedžiojimais)...

Kad aš nematau jokių užtikrintų pasisakymų, jokių argumentu, nieko. :D

Dark

Citata iš: Katastrofa  balandžio 21, 2012, 18:26:04
Aš asmeniškai esu už eutanaziją. Prieštarauja viskam, bet nejau norėtumėt, kad mylimas žmogus kankintųsi iki išėjimo? Ar patys to norėtumėt? Manau, kad ne. Skausmą iškęsti yra gerai, tada tarsi prsikeli, pasidarai stipresnis. Nesvarbu ar tai fizinis, ar dvasinis skausmas. Per gyvenimą turėjau ir to, ir to apsčiai, tad bent jau mirtis nebūtų tokia sunki, kai ji ateis. Jei man artimas žmogus pasakytų - noriu išeiti, nebenoriu kančių, kruvina širdim maldaučiau, kad įvykdytų eutanaziją. Aišku, ne Lietuvoj..

Pritariu.Sunkusis laikotarpis trunka apie keletą metų, nors pakankamai rimtos problemos jau ilgai persekioja porą šeimos narių.Šie žmonės kenčia nuo daugybės ligų, viena jų -vėžys(abu serga šia liga).Vienas žmogus sugeba pasirūpinti savimi,juda,valgo,atrodo gana sveikai ir t.t.Kitas-jei kas matė anoreksijos nukankintą kūną -tai vaizdas toks pat kraupus, maždaug galite įsivaizduoti, žaidzos,pragulos,negalėjimas nueiti į tualetą,išsimaudyti, apetito neturėjimas,apsunkęs kvėpavimas.Žmogus kiekvieną kartą bijo būti maudomas ar atlikt reikalus nes praranda sąmonę, kvėpavimas pasidaro nevalingas, akys užvirsta,gargaliuja,dažnai susižeidžia krisdamas kur,lengvai gali susilaužyti ranką,koją sudžiūvęs kūnas apstingsta ir blyški oda dar blyškesnė pasidaro,dažnai susižeidžia krisdamas kur,lengvai gali susilaužyti ranką,koją ,paskutinį kartą kai atgaivino,jis nusiminė,kad neleidom išeiti, aš manau,kad tai yra nusikaltimas žmogų, tasyti ir neleidti gražiai išeiti-tai ir yra,manio manymu, negarbinga mirtis.Šį žmogų aš palaikau, tik šioj šaly jam neleista ramiai išeiti.

Nesuprasčiau žmogaus ,kuris išdrįstu paprieštariauti žmogaus išėjimui.

Smygolas

Citata iš: Dark  balandžio 22, 2012, 19:33:17
Citata iš: Katastrofa  balandžio 21, 2012, 18:26:04
Aš asmeniškai esu už eutanaziją. Prieštarauja viskam, bet nejau norėtumėt, kad mylimas žmogus kankintųsi iki išėjimo? Ar patys to norėtumėt? Manau, kad ne. Skausmą iškęsti yra gerai, tada tarsi prsikeli, pasidarai stipresnis. Nesvarbu ar tai fizinis, ar dvasinis skausmas. Per gyvenimą turėjau ir to, ir to apsčiai, tad bent jau mirtis nebūtų tokia sunki, kai ji ateis. Jei man artimas žmogus pasakytų - noriu išeiti, nebenoriu kančių, kruvina širdim maldaučiau, kad įvykdytų eutanaziją. Aišku, ne Lietuvoj..

Pritariu.Sunkusis laikotarpis trunka apie keletą metų, nors pakankamai rimtos problemos jau ilgai persekioja porą šeimos narių.Šie žmonės kenčia nuo daugybės ligų, viena jų -vėžys(abu serga šia liga).Vienas žmogus sugeba pasirūpinti savimi,juda,valgo,atrodo gana sveikai ir t.t.Kitas-jei kas matė anoreksijos nukankintą kūną -tai vaizdas toks pat kraupus, maždaug galite įsivaizduoti, žaidzos,pragulos,negalėjimas nueiti į tualetą,išsimaudyti, apetito neturėjimas,apsunkęs kvėpavimas.Žmogus kiekvieną kartą bijo būti maudomas ar atlikt reikalus nes praranda sąmonę, kvėpavimas pasidaro nevalingas, akys užvirsta,gargaliuja,dažnai susižeidžia krisdamas kur,lengvai gali susilaužyti ranką,koją sudžiūvęs kūnas apstingsta ir blyški oda dar blyškesnė pasidaro,dažnai susižeidžia krisdamas kur,lengvai gali susilaužyti ranką,koją ,paskutinį kartą kai atgaivino,jis nusiminė,kad neleidom išeiti, aš manau,kad tai yra nusikaltimas žmogų, tasyti ir neleidti gražiai išeiti-tai ir yra,manio manymu, negarbinga mirtis.Šį žmogų aš palaikau, tik šioj šaly jam neleista ramiai išeiti.

Nesuprasčiau žmogaus ,kuris išdrįstu paprieštariauti žmogaus išėjimui.

WOW. Visiškai sutinku. Tokiose priešmirtinėse stadijose žmogus daugiau nieko ir nenori, tik mirties, kad nebereiktų kankintis. Šlykščiai išsireikšiu, bet jei reiktų, jei būtų toks atvejis (neduok Dieve), pati vamzdelius atjungčiau, o po to LT kaliūzė..

advena

as esu pries. manau kada reikes tada Dievas zmogu ir pasikvies pas save.

saone

Uz. Kai gyvenimas tampa paciam nekenciamas ir zinai jog tai tesis iki tavo mirties, tai nera prasmes laukti ir kentet.

RoxiO

Citata iš: saone  birželio 06, 2012, 23:20:21
Uz. Kai gyvenimas tampa paciam nekenciamas ir zinai jog tai tesis iki tavo mirties, tai nera prasmes laukti ir kentet.

Būtent.

Bambonke

O as i si reikala ziuriu siek tiek is kitos puses. Pats negaliu pasakyt ar esu uz ar pries eutanazija (t.y. nezinau ar galeciau/noreciau, jog tai butu atlikta man artimam zmogui). Taciau as esu uz eutanazijos iteisinima, mano nuomone tai turi buti pacio zmogaus sprendimas. Kodel seimunu ar kitu visiskai su 'pacientu' nesusijusiu zmoniu sprendimas uzdrausti eutanazija gali buti virsesnis uz pacio zmogaus sprendima?

TinSoldier

Citata iš: Bambonke  birželio 07, 2012, 18:37:47
O as i si reikala ziuriu siek tiek is kitos puses. Pats negaliu pasakyt ar esu uz ar pries eutanazija (t.y. nezinau ar galeciau/noreciau, jog tai butu atlikta man artimam zmogui). Taciau as esu uz eutanazijos iteisinima, mano nuomone tai turi buti pacio zmogaus sprendimas. Kodel seimunu ar kitu visiskai su 'pacientu' nesusijusiu zmoniu sprendimas uzdrausti eutanazija gali buti virsesnis uz pacio zmogaus sprendima?

Būtent: tokiom jautriom temom, kaip abortas, eutanazija ar pan., negali būti "už" ar "prieš". Per daug sudėtingi tie dalykai, kad taip kategoriškai galima būtų rūšiuoti.

Tačiau būtina laisvė pasirinkti. Tai svarbiausia.

Aukštyn