Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Jonas  vasario 10, 2012, 19:12:45
Citata iš: insomnia  vasario 10, 2012, 10:11:55
Aš prieš bet kokį gyvybės atėmimą. Ne žmogus sau davė gyvenimą, vadinasi jis ir neturi teisės jo atimti nei sau nei kitam.

O tai kas davė ? Aš žinau, kad atsakymas bus Dievas ir iš dalies tai yra tiesa, nes mes patys esame Dievas, jo dalis, visko kas tik yra dalis... Mes patys sielų pasaulyje renkamės ar reinkarnuotis žemėje ar kuriame kitame fizinio plano pasaulyje ar pasilikti sielų pasaulyje ar dar kur kitur.. Tai mūsų pasirinkimas, tai yra laisva valia...

Jonai, sorry, biški off-topic paklausiu. Bet vakar gulint lovoj kilo toks klausimukas:

Kaip manai, jei vaikas miršta dar būdamas įsčiose, jo siela reinkarnuojasi į žemesnę ar aukštesnę būtybę? Nes jis kaip ir negavo galimybės užsidirbti karmos taškų? :)

Vytautas

Esu prieš bet kokį žudymą tame skaičiuje ir eutanaziją. Kadangi nevartoju jokios mėsos tai ir prieš gyvūnų bet kokį žudymą taip pat prieš. Suprantu, kad viskas yra gyvą ir būtų idealiausia gyvybę palaikyti nežudant nieko. Bet bent vartodamas augalinės kilmės maistą atsiprašau augalų ir padėkoju jiems už suteiktą energiją. Maža to esu prieš medicinos kišimąsi į mano mirties procesą ir šiaip į mano gyvenimą.   Tai man skirta ir niekas neturi teisės to trikdyti. Visiškai nesvarbu dėl kokių priežasčių tai įvyks. Ir nesiruošiu niekaip pažeidinėti kitų mirties proceso. Kiek pastebėjau per netrumpą savo gyvenimą mirties procesas tuo sunkesnis, kuo žmogus labiau prisirišęs prie šio materialaus pasaulio, bei pažeidinėjo kitų žmonių laisvą valią. Sąmoningai gyvenkim dabar ir mirtis bus be kančios.
Dėl klausimo Jonui. Siela laukia tiesiog sekančios reikarnacijos galimybes. Viskas įvyksta dėl kažkokios priežasties. O tos turėjusios gimti būtybės potencialu žemėje greičiausiai pasinaudoja kitos civilizacijos atliekančios su mumis eksperimentus. Tiesiog internete klaidžioja tokia mintis. 

RoxiO

vasario 10, 2012, 20:11:21 Redagavimas: vasario 10, 2012, 20:33:09 by RoxiO
Citata iš: Vytautas  vasario 10, 2012, 19:49:53
Esu prieš bet kokį žudymą tame skaičiuje ir eutanaziją. Kadangi nevartoju jokios mėsos tai ir prieš gyvūnų bet kokį žudymą taip pat prieš. Suprantu, kad viskas yra gyvą ir būtų idealiausia gyvybę palaikyti nežudant nieko. Bet bent vartodamas augalinės kilmės maistą atsiprašau augalų ir padėkoju jiems už suteiktą energiją. Maža to esu prieš medicinos kišimąsi į mano mirties procesą ir šiaip į mano gyvenimą.   Tai man skirta ir niekas neturi teisės to trikdyti. Visiškai nesvarbu dėl kokių priežasčių tai įvyks. Ir nesiruošiu niekaip pažeidinėti kitų mirties proceso. Kiek pastebėjau per netrumpą savo gyvenimą mirties procesas tuo sunkesnis, kuo žmogus labiau prisirišęs prie šio materialaus pasaulio, bei pažeidinėjo kitų žmonių laisvą valią. Sąmoningai gyvenkim dabar ir mirtis bus be kančios.
Dėl klausimo Jonui. Siela laukia tiesiog sekančios reikarnacijos galimybes. Viskas įvyksta dėl kažkokios priežasties. O tos turėjusios gimti būtybės potencialu žemėje greičiausiai pasinaudoja kitos civilizacijos atliekančios su mumis eksperimentus. Tiesiog internete klaidžioja tokia mintis.

Mačiau kažkada per televiziją kunigą, kuris pasakojo, kaip medicina neturi teisės kištis į žmogaus gyvenimą, nes jei Dievas suteikė ligas, tai vadinasi jūs to nusipelnėte ir tada žurnalistas užklausė:
- O kodėl jūs tada nešiojate akinius? Jei Dievas norėjo, kad būtumėte trumparegis, tai kodėl kišatės į jo sprendimą?

Ir paliko kunigas su poker face'u. Nepyk, bet man tavo pasakojimas labai priminė šį reportažą :)

O šiaip tai čia labai plati tema, pvz Dievas juk tave nuogą sukūrė, tai kokio velnio tu apsirengęs vaikštai?

Aš pats netikiu į krikščionišką Dievą, tačiau net jei tikėčiau, tai mano požiūris būtų toks:
Tam Dievas ir davė man protą, kad galėčiau apsirengti ir išsigydyti ligas, kad galėčiau išgyventi, kad galėčiau priimti sprendimus.

Vytautas

Turiu pažįstamą po avarijos medicinos  "surinktą iš gabalų". Geriau jau įvyktų kast turi įvykti. Eilinėm sveikatos problemom spręsti gamta pilna gydomųjų priemonių. Tik reik netingėti jomis pasinaudoti. Tiesiog norėčiau turėti laisvo pasirinkimo galimybe prašyti medicinos man padėti ar ne, o jei mano būsena neleidžia to padaryti, tuomet medicina nesikiša.  Dabar aš to noriu ar ne mane "gelbėja". Ar aš to prašiau? Iš kito pusės medikai patys sau kenkia pažeidinėdami mano laisvą valią.

RoxiO

Citata iš: Vytautas  vasario 10, 2012, 21:33:23
Turiu pažįstamą po avarijos medicinos  "surinktą iš gabalų". Geriau jau įvyktų kast turi įvykti. Eilinėm sveikatos problemom spręsti gamta pilna gydomųjų priemonių. Tik reik netingėti jomis pasinaudoti. Tiesiog norėčiau turėti laisvo pasirinkimo galimybe prašyti medicinos man padėti ar ne, o jei mano būsena neleidžia to padaryti, tuomet medicina nesikiša.  Dabar aš to noriu ar ne mane "gelbėja". Ar aš to prašiau? Iš kito pusės medikai patys sau kenkia pažeidinėdami mano laisvą valią.

Su tokiu "surinkimu iš gabalų" aš irgi nevisiškai sutinku, tačiau pvz.: žiemą susirgęs plaučių uždegimu nenueisi į mišką pasirinkti žolelių. Išeitis - medicina.

Vytautas

Nuo plaučių uždegimo į mišką žolių rinkti nereikia eiti o paprasčiausiai išgerti vaikų šlapimo, blogiausiu atveju savo. Skamba nekaip bet veikia kur kas efektyviau nei medicina ir be šalutinio poveikio. Labai "necivilizuota"  ??? . Geriausiai gyventi taip, kad ligos nekibtų. Bent man tai veikia. Kažkodėl per marus ne visi žmonės mirė. Jei gyveni teisingai tik tavo aukštesnioji esybė nuspręs kada laikas palikti šį pasaulį ir niekas to sprendimo negali pakeisti. 

paragraf 78

Primenu jog diskutuojama apie eutanaziją, o ne apie sveiką gyvenseną ir urinoterapiją. Tad grįžkite prie temos.

DiaSimas

Už.Tai žmogaus laisvas pasirinkimas.Jeigu mes pildome notaro patvirtintą žmogaus testamentą, tai ir "išėjimas" turi būti pasirenkamas.Jeigu jau negalime pasirinkti kaip gimti, tai bent jau turėti galimybę pasirinkti, kaip mirti. :)

Teroras

Auksiniai zodziai :)

DiaSimas

Be abejo-viltis mirsta paskutine ir kiekvienas turbut tiketusi, kad gal atsiras kazkoks vaistas ar budas padeti artimam zmogui. Taciau, jei zmogus kamuojasi skausme, vilties isgyt nera, kodel gi nesuteikti jam galimybes pasirinkti? Ir nebutinai reikia paciam imt ir savo mylimam zmogui kazka ten suleist. Juk jeigu tokia butu zmogaus valia, tai atlikti galetu medikai. As asmeniskai nenoreciau pati ir nenoreciau, kad mano mylimas zmogus atsitikus nelaimei, kurios pasekmes - ant patalo, sirdis dar dirba, smegenys atsisake, prijungta dirbtiniai ventiliatoriai ir kiti gyvybe palaikantys prietaisai- egzistuoti ant to patalo. Juk niekas nesiulo per prievarta imt ir suleist spec.vaistus ar atjungt aparatura, jei zmogus to nenori. Tai tas pats, kaip jus apsisprestumete buti donoru.As pvz. esu iregistruota kaulu ciulpu donore, bet juk manes niekas neverte ir pargrioves is manes tu kaulu ciulpu nieks netrauks, jei as nenoresiu. Jeigu mes demokratiski, tai kodel gi neleistumete man parasyti tokio patvirtinto dokumento, kad mano ypatingos negalios atveju prasau nutraukti mano egzistavima?

OKULTISTE

Ir vėl tie patys nepagrįsti argumentai... Na aš bandau surasti ką nors, kas man tikrai įrodytų, jog eutanazija yra reikalinga, bet vis bergždžiai... Kai papasakojat apie tuos tragiškus, pačių susigalvotus variantus, iš karto prisimenu tokį realų, kad nebūtų svaičiojimai teoriniame lygmenyje ir... Nepasitaikė dar tokio varianto, kad bent tektų pasvarstyti, jog gal reikia tam asmeniui eutanazijos...
Gal čia dėl to, kad manau, jog žmogus - ne gyvūnas...?

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  kovo 01, 2012, 16:14:05
Ir vėl tie patys nepagrįsti argumentai... Na aš bandau surasti ką nors, kas man tikrai įrodytų, jog eutanazija yra reikalinga, bet vis bergždžiai...

Niekas ir nesako, kad tavo artimiesiems reikia eutanaziją įvykdyti. To įrodyti niekas tau ir nebandė.
Tiesiog pasisakom už tai, kad žmonės, manantys, kad eutanazija yra reikalinga - galėtų ją gauti. Jeigu tau ji atrodo nereikalinga - tebunie.

Svarbiausia, kad žmonės, pasisakantys prieš eutanaziją, nepasisakytų prieš kitų galimybę ją gauti.

Jonas

CitataKaip manai, jei vaikas miršta dar būdamas įsčiose, jo siela reinkarnuojasi į žemesnę ar aukštesnę būtybę? Nes jis kaip ir negavo galimybės užsidirbti karmos taškų?

Dabar tik pastebėjau šį klausimą... Nesu aš koks ekspertas šituo klausimu, bet mano dabartiniu supratimu, vaikas miręs motinos įsčiose - būtent tai ir turėjo patirti, nes galbūt, toks ir buvo jo pasirinkimas sielų pasaulyje, galbūt jam to ir tereikėjo..
Grįžęs į sielų pasauly jis vėl galės daryti ką nori.
Beje, manyčiau, jog nelabai dera vartoti tokius terminus: aukštesnė ar žemesnė būtybė, nors ir atrodo, jog dvasiniuose lygiuose galbūt yra kažkokia hierarchija, nes vieni yra "tobulesni", labiau išsivystė nei kiti, bet tai tik racionaliojo žmogaus prigimtis - viską skirstyti į sekcijas, kaip jau daug kartų tai minėjau..
Visumoje, viskas yra lygu ir VIENA.

Bambonke

Jei kas dar neskaitet, eutanazija lietuvoje dar nebus svarstoma :)

CitataNesvarstyti šio klausimo pasiūlė parlamentinis Sveikatos reikalų komitetas. Už jo išbraukimą balsavo 75 parlamentarai, prieš - 9, susilaikė 14 Seimo narių.

„Kaip gydytoja, tikrai nemanau, kad reiktų įteisinti tokį dalyką. Gyvybę reikia saugoti", - teigė Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Vida Marija Čigriejienė.

Ji nuogąstavo, kad ryžusis įteisinti eutanaziją, tuo pasinaudotų nusikaltėliai, kurie gviešasi pagyvenusių, ligotų žmonių turto.

Įstatymo projekto autorius kalbėjo labai apgailestaujantis dėl tokio Seimo sprendimo, o parlamento rėksnys Petras Gražulis nepraleido progos pasipiktinti, kad į Lietuvą iš Europos „eilinį kartą veržiasi ne patys geriausi dalykai".

A.Burba teigia, kad įstatymu sunkios būklės pacientams būtų suteikta galimybė oriai ir ramiai užbaigti nepakeliamas fizines bei dvasines kančias, išvengiant lėtos ir skausmingos mirties. Liberalcnetristas siūlė, kad eutanazija būtų atliekama nepagydomų ligonių prašymu, o ją atliekantis gydytojas prieš tai turėtų įsitikinti, kad žmogaus apsisprendimas yra rimtas.

TinSoldier

Apmaudu, kad lietuvos valdžioje praktiškai nėra tikrų kairiųjų, atstovaujančių žmogaus laisves, individualius pasirinkimus ir pan. :/ Tiek daug partijų, tiek daug pavadinimų ir visos jos vienodos.

Kaip kažkoks žmogus buvo protingai pasakęs:

Lietuvos kairieji užsienyje vadinami dešiniaisiais. O Lietuvos dešinieji užsienyje vadinami idiotais

Aukštyn