Tikėjimas į aukštesnes jėgas

Pradėjo Dreamer, liepos 05, 2013, 21:51:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Dreamer

Sveiki :) Labai norėjau pasidomėti, ar yra tikinčių į Dievą ar kitas aukštąsias jėgas? Ar meldžiatės ir ar lankotės bažnyčioje? Tiesiog įdomu, nes šiais laikais visi skelbiasi, kad yra netikintys :)

a.t.sielis

Neseniai Žalgirio arena buvo pripildyta tikinčio jaunimo.

Benamis

Esu tikintis :) Tikiu Dievu, t.y. tikiu, kad egzistuoja kazkas kas yra atsakingas uz viska ka mes matome ir ko nematome :)

Baznycioje bunu retai, taciau beveik kas nakti meldziuosi ir dekoju uz tai ka turiu. Kazkaip nesigediju to, nors dabar tarsi savotiskoje madoje yra buti netikinciu is saipytis is tu zmoniu kurie XXI a. tiki aukstesnemis butybemis kurios yra uz suvokimo ribu :-\

O tu? :)

preacher

Esu angnostikas. Į bažnyčią nevaikštau. Nesimeldžiu.

lietuvis002

tikiu tik į reinkarnaciją ir į kūrėją

la.benas

Tikiu kūrėju, nepriskiriu savęs jokiai religijai.

A.C.A.B

Nematau jokių priežasčių manyti, jog egzistuoja "aukštesnės jėgos".

Dreamer

Na, aš taip pat tikiu jog yra kažkas kas aukščiau už mus, esu tikinti, nors į bažnyčią vaikštau retokai ( dažniausiai tik per šventes) , tačiau nemanau jog būtina kiekvieną sekmadienį vaikščiot į bažnyčią, tam kad tikėti  :) Ir meldžiuosi, na bent jau padėkoju vakare už gerai praėjusią dieną ir prašau jog ir kitom dienom Dievas mane saugotų  :)

bs2000

kaip sakoma istiktas audros melskis dievui,bet ir plauk prie kranto :) esu netikintis,nes kiekvienas is musu yra kurejas,Elohim rase laukia kada pasieksim auksta tehnologiju lygi ir pasesim gyvybe kitose planetose ,kaip ir padare su mumis :) pasidomekit RAEL judejimu

paragraf 78

liepos 06, 2013, 08:48:04 Redagavimas: liepos 06, 2013, 09:20:04 by paragraf 78
Labai juokingas tas rael judėjimas. Pati raelio knyga dvelkia prasto lygio fantastika. Keista, kad atsiranda ja patikinčių. Jų dėstoma teologija neatlaiko kritikos. O tai ką padaro su žmonėmis, kaip suluošina jų gyvenimus, laiks nuo laiko tenka paskaityti
Aš tai abejojantis esu. Kasdien abejoju Dievu ir kasdien ieškau atsakymų.

bs2000

tavo mokslas prasto lygio fantastika :) tu esi zmogus kuris neturi visiskai vaizduotes,tavo smegenys atmeta mano informacija o mano smegenys automatiskai atmeta tavo informacija :) kiekvienas eina savo keliu ;)

puodukas

Citata iš: bs2000  liepos 06, 2013, 09:49:40
.... zmogus kuris neturi visiskai vaizduotes,
Realus pasaulis yra daug sudėtingesnis ir įvairesnis, nei iliuzijų pasaulis, tik reikia stengtis tai pamatyti ir suprasti.

paragraf 78

Na, jei jau raelio mokymas ką nors bendro su mokslu turi, tada mėnulis tikrai rytoj nukris ant žemės :)
O šiaip, man įdomu, kaip pasireiškia peacherio agnostiškumas

Neiprastas

Rael judėjimas lengvas jaukas lengvatikiams ir žmonėms ieškantiems prieglobsčio nuo realybės, kiekviename tikėjime ar religijoje, sektoje, bendruomenėje yra dalis tiesos kuri veda prie visumos suvokimo ir tikrosios tiesios, tai vadinama savęs prigimties pažinimo ir ieškojimo kelias, tai pamokos per kurias žmogus žengia daug kartu nuklysdamas. Parekomenduočiau tikrosios religijos ir savęs pažinimo ieškoti savo viduje, aš garantuoju kad ieškantis ir tikintis į save atras savo kelią ir galutini tikslą bei pašaukimą. Asmeniškai esu skaitęs jų knygas ir ne maža laiką bendravau su judėjimo lyderiu bei admistravau jų tinklalapius, bet tik kaip iš stebėtojo įžvalgos o ne tikinčiojo ir man tai daug ką leido suprasti, kad pačių pasekėju tikslai nėra blogi tai meilė ir harmonija, bet už to kaž kas slypi, galutinis tikslas jų yra apgaulė todėl nuoširdžiai linkiu atidumo:)

preacher

Citata iš: paragraf 78  liepos 06, 2013, 11:59:48
O šiaip, man įdomu, kaip pasireiškia peacherio agnostiškumas

Na, o "didysis teologe" ar agnostikas, jeigu žiūrėsime dievo tikėjimo aspektu, yra žmogus, manantis, kad neįmanoma iki galo sužinoti, ar dievas yra, ar jo nėra. Toks žmogus gali būti tiek tikintis, tiek netikintis dievo, tiek priėmęs vidurinę nei tikėjimo, nei netikėjimo poziciją? Ar čia dar kažkas chitriau? Žinok bendrąją prasme nelabai gilinuosi į teologų filosofijas ir t.t O gal čia slypi dar kažkas giliau? Gal kažką praleidau? Ar neįsikirtau Hmm.. ? O, apšviesk lietuviškasis Akvinieti  :D

Aukštyn