Kodėl dvasios pasilieka mūsų pasaulyje?

Pradėjo Honeybear, birželio 17, 2013, 21:15:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Honeybear

Ko joms čia reikia  ???

lietuvis002

kiek girdėjau, tai jos čia būna 40 dienų ir kaikuriom dienom jos ateina pažiūrėti kaip rūpinamasi jų kapu ir jei viskas gerai, tai eina toliau, o jei ne - čia ir lieka kažkuriam laiko tarpui. Ateina man rodos 1, 9, x ir 40 dieną

paragraf 78

Dvasia niekada nepasilieka mūsų pasaulyje, geriausiu atveju lieka tik fantomas, informacinio lauko atspindys.

eternal.bliss

Galėtum nurodyti šaltinį?

lietuvis002

tai girdėjau laidoje, net nepamenu pavadinimo, tačiau apie pomirtinį gyvenimą neblogai žinau ( reinkarnacija ), dėkingas vienam asmeniui.

Master

#5
birželio 19, 2013, 11:45:30 Redagavimas: birželio 19, 2013, 11:49:00 by Master
Chm, šituo klausimu daug mąsčiau ir ne vieną kartą. Aplamai ar mes galime teigti, jog egzistuoja vaiduokliai. Gal reiškiniai, kuriuos mūsų manymų sukelia dvasios, iš tikro yra mūsų pąsamonės vaisius arba kitų astralinių būtybių gyvybės ženkliai...
Jeigu dvasia yra mirusio žmogaus siela (ir tai sako ateistas ar koks krikščionis..) reikia pagalvoti, ar mes patys ketiname numirę vaidentis :) Nemanau. Ateistui viskas su mirtimi ir užsibaigia, o krikščionis po mirties keliauja į kitą vietą.
Patiko Dakotų (berods) genties pasakojimas, kad žmogus turi 4 sielas. Viena lieka kaime, kita miršta, kita klajoja po žemę ir atperka nuodėmes, o ketvirta keliauja į dangų.
Su tuo pusiau sutikčiau, galbūt žemėje lieka mūsų norai, ydos ar tai kas mus laiko žemėje (na juk mes dažnai elgemės nesąmoningai, lyg sapnuodami, tai galbūt, ta mūsų nesąmoningoji dalis ir pasilieka).
Kodėl dvasios lieka? Chm... Gal jos nėra sąmoningos ir tiesiog egzistuoja, kad egzistuotų. Tarkime su tais vaidenimaisi, kiek girdėjau, kad laikui bėgant dvasia praranda atmintį ir sunyksta. Bet kaip tada būtų galima paaiškinti senas apleistas pilis, kuriose n metų vaidenasi.. Galbūt tos dvasios minta žmogaus emocine energija. Galbūt jų tikslas ir yra, tiesiog išgyventi.

a.t.sielis

Vaiduokliais tampa tie, kurie dėl kažkokių drastiškų prieš fizinį kūną einančių veiksmų, negauna sekančio gyvenimo kūno, ir turi prabūti tam tikrą laiką be fizinio kūno šioje žemiškoje sferoje. Pvz. savižudžiai.

.L.U.T.H.O.R.

Iš kur žinai, iš kur žinai? :D Ar čia dėl to, kad atrodo logiškas paaiškinimas? :D


.L.U.T.H.O.R.

Nu bet ten kažkaip visai ką kita rašo, su kuo sutikčiau aš pats, bet nesiderina, prie tavo žinutės :) arba kažką praleidau :D

a.t.sielis

Ten minimas mano šaltinis :)

Istillrighthere

Kodėl jos pasilieka, hm...
Na gal buvo kokių neužbaigtų ir svarbių reikalų ar darbų...
Per staigi ir netikėta mirtis, kurios pasekoje, siela pasiklysta, nes nespėjo suvokti kas atsitiko...
Gali būti ir toks variantas, kaip "nenoras" pereiti į kitą pusę...  :)

paragraf 78

Visi tie išvedžiojimai apie vaiduoklius neturi realaus patvirtinimo.
Manau, kad jokių vaiduoklių nebūna, o juo labiau tokių a la su neužbaigtais darbais.
Perėjimas į anapusybę įvyksta iškart po mirties, mirusieji nesirodo gyviesiems

a.t.sielis

Yra daugybė liudijimų apie susidūrimus su vaiduokliais.

paragraf 78

Žmonės mato tai ką nori matyti. Liudijimas pats nepatikimiausias būdas informacijai gauti. Smegenys dažnai tokius dalykus su mumis krečia, kad ne tik vaiduoklius bet ir velnius pamatyti galima.
Pvz. dažnai vaiduoklis matomas dėl pereidolijos efekto, kai žmogus kokiuose nors objektuose nesąmoningai ieško pažįstamų formų, taip ir vaiduoklius pamato ir jėzų kristų ant prisvilusio sumuštinio
Didžiąją dalį vaiduoklių regėjimų galima paaiškinti racionaliai, kitai daliai tiesiog trūksta informacijos.

Aukštyn