Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

sausio 31, 2013, 09:32:30 Redagavimas: sausio 31, 2013, 10:02:53 by TinSoldier
Citata iš: paragraf 78  sausio 30, 2013, 23:00:57
Dėl inkvizicijos: inkvizicijai nepritarė popiežiai ir dauguma vyskūpų. Vienas tik popiežius parašė bulę kad nebūtų trukdoma inkvizitoriams dirbti. Kiti net draudė. Štai garsujį inkvizicijos vadovėlį "Maleus maleficarum" (Raganų kūjis) popiežius iškart uždraudė kaip eretišką. Tai gi inkviziciją vykdė savanoriai autsaideriai nepaklusę popiežiškam draudimui. Kitas dalykas: pagrindinė inkvizicijos banga ėjo ne pas katalikus bet pas protestantus ir puritonus.

Man tai ne tokia istorija buvo mokoma  ::)

Pvz, http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Religion/crusades.htm

Įvairius kryžiaus žygius sušaukė:
Pope Urban II, Pope Eugene III, Pope Gregory VIII, Pope Innocent III (jo sąskaitoje 2 kryžiaus žygiai).

Ir čia, kaip supratau, vien tik prieš islamą. Prie eretikus ir pagonius dar kiti žygiai buvo inicijuoti tų pačių popiežiukų.

Tik vėlesni kryžiaus žygiai jau buvo užsakyti imperatorių, karalių ir pan.

EDIT: Nu, blin. Nuo šiol, prieš atsakinėdamas, perskaitysiu apie ką kalba eina :D

Bet nors gal prie inkvizicijų tiek daug popiežiai ir neprisidėjo, tai vis tiek purvini šunsnukiai buvo su savo kryžiaus žygiais :D

paragraf 78

Tai ko buvo mokoma mokykloje, kaip sakė mano Lietuvos istorijos dėstytojas: Užmirškite, nes jums apie viską melavo.
Apie inkviziciją yra suformuota nuomonė, kurios visi laikosi, bet ji toli gražu neatitinka realybės.
Daug kas priešinosi inkvizicijai. Didžioji dalis vyskupų jai nepritarė, tačiau ją kai kurie sadistai vistiek uoliai vykdė. Tai gi kyla klausimas kiek čia kalta pati Bažnyčia, kiek kai kurie entuziastai su sadistiniais polinkiais.

O kryžiaus žygiai, tai to meto realijos. To meto mentalitetui tai buvo visiškai normalus dalykas. Tik mums baisiai atrodo. Visos religijos praeiną tą paauglystės etapą, kada vykdo vienokius ar kitokius kryžiaus karus. Kai pastudijuoji religijotyrą pamatai jog tai normalus reiškinys. Tai darė indai, tai darė lietuviai, tai darė musulmonai, tai darė budistai. Praeina tą paauglystės etapą, o po to visi gailisi.

la.benas

O, Paragraf'ai... Manau būtum pats geriausias tikybos mokytojas žemėje. Rimtai. Tos senos moteriškės, kurias mes turim, šneka nesąmones. Visose mokyklose reiktų tokio kaip tu. Tokio kuris turi patirties visais klausimas, moka viską paaiškinti, o ne pasakyti "žmogaus protui tai nesuvokiama", "nes taip yra". Ačiū, daug iš tavęs išmokau.

A.C.A.B

Aš turėjau fainą tikybos mokytoją. Nors ir pagyvenusi, bet mokėjo bendrauti net ir su problematiškais mokiniais.

Būdavo gana įdomu uždavinėti įvairius nelabai patogius klausimus, į kuriuos, žinoma, ne visada ir sugebėdavo įtikinamai atsakyti. Būdamas gal 11kl. net buvau beveik įtikintas prieiti pirmąją komuniją  8)

P.S. anadien gatvėje buvau užkalbintas jehovos liudytojų. Šiaip, keista vienok, kad jie nelabai reaguoja į prašymus atsikabinti, net ir pasiuntus kiek tolėliau vis tiek bando skleisti savo erezijas. Gal čia netyčia yra tokių priklausančių šiam judėjimui? Būtų įdomu sužinoti kaip taip įmanoma užhipnotizuoti žmogų... Kiek žinau, tai Kaune, kažkur netoli Savo prekybcentrio šie veikėjai turi savo irštvą.

la.benas

Kad man tai bent jau panašu visai į katalikybę. Tik pas juos Jėzus mirė ant stulpo, ir  jie kryžių negarbina. Buvau keletą kartų ant "prikolo" nuėjęs į jų susitikimus, tai žmonės tikrai įdomiai šneka. Daug įdomiau buvo nei paprastoje bažnyčioje. Daug nežinau apie juos, nes nesidomėjau beveik. Neturiu aš religijos.

paragraf 78

Ačiū la.benas už gerus žodžius

Kas dėl Jehovos liudytojų, tai jų mokymas kardinaliai priešingas nei krikščionybės ir biblija pas juos iškraipyta. Per pastaruosius 100 metų kaip pastebi tyrėjai, joje buvo padaryta daugiau kaip 3000 rimtų pataisymų, jau nekalbant apie dar didesnį skaičių nežymių pakeitimų.
Jehovos liudytojai sugadina žmonėms gyvenimus. Tai viena iš vadinamųjų totalitarinių sektų.
Kaune jų irštva žinau kad tikrai yra senamiestyje, netoli katedros, už Bernelių užeios, bromoje galima pamatyti iškabą "Jehovos liudytojų karalystės salė". Labai smagu būna kartais praeinant matyti po ta iškaba berūkančius Bernelių užeigos padavėjus ir barmenus :)

.L.U.T.H.O.R.

Nebuvo kartais čia gal pernai ar kada pasikėsinta į jų tą irštvą su kokiu molotovo kokteiliu? Nes tada praeidamas mačiau gaisrinę ir lygtai apdegę buvo. Patikslinkit jei galit :)

xsistemax

Bažnyčia apskritai pasmerkta,po kokio šimto metų popiežius bus tik muziejinis eksponatas,primenantis gūdžius laikus.Norėdamas pritraukti auditoriją,turės gatvej šokti kankaną. :)
Bažnyčios hierarchai puikiai tą supranta,todėl bando jaunimą į bažnyčias pritraukti koncertais ir panašiomis pramogomis.
Manau,kad jie turėtų iš savo Dievo melsti kokio kataklizmo,kokios globalinės nelaimės,nes tendencija akivaizdi.Kiek iš milijardo katalikų tokiu tiktai formalių,kaip aš?Šiame forume jie sudaro devyniasdešimt kelis procentus...

paragraf 78

xsistemax, mes jau supratome, kad nemėgsti Bažnyčios, nebūtina to kiekviename poste kartoti, nes čia jau trolinimu kvepia

xsistemax

Aš to niekada nesakiau.Aš tik stebiu pasaulį,renku duomenis ir darau išvadas.
Neturiu priežasčių ko nors nekęsti.Jokių asmeniškumų.

paragraf 78

Kad kiek pastebėjau tavo duomenys apie Bažnyčia dažniausiai būna neteisingi, tai pagalvok, gal ne ten juos renki?

A.C.A.B

Bet kodėl jehovos liudytojai atrodo tokie...hmm.... nuglušę? Sunku man paaiškint per klaviatūrą, bet, tikiu, jog suprantat ką turiu omeny. Nu krikščionys, tai žmonės kaip žmonės, o jehovos gerbėjai, toks vaizdas, jog ant galvos nukritę kažkada buvo. Čystai kaip paveikti hipnozės ar kažko panašaus.

xsistemax

Administratoriau,kažkaip nepastebėjau tavo bent vieno svaraus argumento,išskyrus nuvalkiotas frazes "Tu nieko nesupranti",arba "jei abejoji-pats kaltas,nes tavo tikėjimas netikras"
Kur analizė,kur faktai,kur vertinimas?

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2013, 19:40:19
"jei abejoji-pats kaltas,nes tavo tikėjimas netikras"

Va šitos frazės tai tikrai niekada nesakiau. Ir baigiam ties tuo offtopiką.

Citata iš: A.C.A.B  sausio 31, 2013, 19:29:11
Bet kodėl jehovos liudytojai atrodo tokie...hmm.... nuglušę? Sunku man paaiškint per klaviatūrą, bet, tikiu, jog suprantat ką turiu omeny. Nu krikščionys, tai žmonės kaip žmonės, o jehovos gerbėjai, toks vaizdas, jog ant galvos nukritę kažkada buvo. Čystai kaip paveikti hipnozės ar kažko panašaus.

Jehovos liudytojai, kaip ir dauguma totalitarinių sektų naudojasi stipria įtaiga ir savimonės keitimu. Žmogus atribojamas nuo draugų, visas pasaulis jam ima atrodyti kaip šėtono karalystė. To siekiama sąmoningai, kad žmogus paklustų visiškam vyresniųjų autoritetui. Jei tik nuklysti nuo "doros kelio" tada iškart pas vyresniuosius ant kilimėlio kviečiamas būni, kur plaunamos smegenys.
Draugavau su viena panele buvusia jehovos liudytoja. Jai jau penkis metus pasitraukus iš jų, jie vistiek neatstojo. Skambinėjo, važinėjo, kviesdavosi ant kilimėlio ir t.t.

inkognito

Kaip jau minėjau administratorius maišo savokas apie tikėjimą Viešpačiu Kūrėju ir tikėjimą religijų skleidžiamu melu. Visos  religijos savanaudiškos ir melagingos,nei vienai iš jų nėra dievo įgaliojimo daryti tai ką jos daro,neišskiriant nei sektų. Tikėjimas dievu yra kiekvieno privatus reikalas ir jam nereikalingi jokie tarpininkai,kuriems už tai dar reikėtų mokėti pinigus.

Aukštyn