Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

visi mėgsta kalbant apie krikščionybę primint kyržiaus žygius, inkviziciją, pedofiliją, bet ar kur nors krikščionių knygose parašyta žudyk kitatikį, naikink raganas, tvirkink vaikus ar pan ? Tai ne tikėjimo problema ir pasekmės tai klaidingai interpretuojančių tikėjimą paklydimai ir pasekmės. Gydytojai irgi būna kyšininkai, policininkai prekiauja narkotikais, bet ar iš to galima spręst apie šitų institucijų reikalingumą? ar policija ir medicinos įstaigos yra kažkoks blogis?
Lengva skaičiuot "tikinčiųjų" padarytas skriaudas, o kaip gi religijos nauda? Ar kas nors vedę statistiką kiek žmonių, kurie anksčiau buvo narkomanai, alchoholikai, smurtautojai pasikeitę atradę Dievą ? Kasdien miršta tūkstančiai žmonių avarijose, nelaiminguose atsitikimuose, bet ar kas skaičiuoja kiek žmonių "laimingo atstiktinumo" dėka išgyvena? Jei žmonės miršta galbūt tai turi kažkokia prasmę.. Gal būt tas mažas vaikas jei nebūtų žuvęs užaugęs būtu nužudęs daugybę žmonių.. Gal būt tai bausmė už praeito gyvenimo paklydimus (jei tikėsim rainkarnacija) Aš nežinau kaip yra iš tikrųjų bet tikiu, jog visos nelaimės turi kažkokia priežastį. Kad ir kaip ten bebūtu jei žmonės nemirtų tai žemė greitai persipildytų todėl turi būt kažkoks žmonių skaičiaus reguliavimo mechanizmas..

xsistemax

Rodos rašau lietuviškai,Omcikai,dirstelėk į mano ankstesnį postą.Ką ten matai?

omcikas

sausio 24, 2013, 00:37:02 Redagavimas: sausio 24, 2013, 00:39:00 by omcikas
Galvoju, jog bažnyčia irgi yra naudinga nepaisant visos tos pompastikos, bažnyčioje žmonės randa dvasinę ramybę, gali susikaupt pabūt ramiai su savo mintim. Iš bažnyčios išeinu švaresnis.. na neinu ir aš išpažinties, nevalgau ostijų, bet vien jau buvimas bažnyčioje atneša vidinę ramybe ir tikiu, jog ne man vienam. Tu sakai, jog bažnyčia melžia pingus, bet juk prieš įeinant į bažnyčia nereikia pirkt bilieto.. na taip yra renkamos aukos, bet tu nesi verčiamas aukot, ar tu dėsi litą ar nedėsi ar idėsi 500lt jokių privilegijų ar bausmių negausi. Net būdams visiškas vargšas neturintis nei skatiko gali kiekvieną sekmadienį praleist mišiose ir niekam neužkliusi. Jei ka ne taip supratau tai sorry aš tik žmogus.  :)

xsistemax

Atsakysiu į savo klausimą.Ten tu matai šaltą be emocijų protą ir nieko daugiau.Jokių įžeidimų.Jokios paniekos.Suprantu,tai labai jautri tema.
Jei žmogus taip realizuoja tikėjimo poreikį-nematau nieko blogo.
Blogis yra tai,kad visa institucija begėdiškai naudojasi tuo poreikiu savo visai nešventiems tikslams.

inkognito

Ir vėl postuose maišote skirtingus dalykus. Norint tikėti Viešpačiu Kūrėju nebūtina aklai melstis tiems kurie iš to tikėjimo daro verslą. Į visas religijas paprasčiausiai žiūrėkite kaip į savotiškus verslininkus,darančius pinigėlius iš minios tamsumo ir kvailumo. Tada viskas atsistos į savo vietas.
   Su dievu galima bendrauti kiekvienam asmeniškai-meditacijoje,netgi automobilyje važiuojant į darbą. Susikaupkite mintyse apmąstykite savo visas problemas ir bėdas ir mintyse paprašykite jo patarimo. Ir pamatysite efektą kiekvienas,-po kiek laiko iškils iš pasąmonės gelmių net tokie jūsų padaryti dalykai, kuriuos jau senai pamiršote,viešpats pats parodys juos jums kitoje šviesoje. Ir nebijokite bendrauti kiekvienas su juo individualiai,tai daugialypė būtybė ir kiekvienam iš jūsų ras laiko ir jūsų problemoms. Kam mums tie tarpininkai? Visos religijos ir jų vadovai bus Viešpaties teisiami labai griežtai ne tik už savo padarytas nuodėmes bet ir sukeltą neapykantą tarp tautų,karų kurstymą ir pagalbą žmonių išnaudotojams,bei už savavališkai  pasisavintą nuodėmių atleidimą.

paragraf 78

xsistemax, man iš esmės gaila tavęs. Nes tu susikūrei kažkokį iliuzorinį bažnyčios įvaizdį kuris neatitinka realybės ir jo nekenti jį puoli. Aš esu už tiesą, o tai ką tu stumi ant bažnyčios nėra tiesa, tai tik tavo susikurtas įvaizdis. Nežinau kam tau jo reikia, gal tu tiesiog nori kažko nekęsti, gal šiaip iš nesupratimo puoli.
Sakai apibendrintas frazes, geriau pasakyk ką tau asmeniškai bažnyčia padarė, kad tu taip jos nekenti.
Jei asmeniškai nieko nepadarė, tada visiškai nesuprantu tavo neapykantos priežasties. Gal taip jautiesi kovojantis už aukštesnius idealus? Bet tada išsiaiškink su kuo bažnyčia valgoma, kas yra tikra kas ne. Tada gal net pats tave palaikysiu, nes dabar tai absurdą kažkokį rašai.

Vytautas

Man visiškai vienodai rodo ar egzistuoja religijos ar ne. Savo laiku tikrai buvo baisoka pasakyti kad nei Kristus, nei krikščionybės dievas kaip toks ir apskritai visų tikėjimų dievai neegzistuoja ir neegzistavo. Jei žmonės tiki - jų reikalas. Aš gerbiu jų pasirinkimą. Svarbu man jis savo pasirinkimo nekiša per prievartą. Iš šalies pažiūrėjus atskirti patį tikėjimą nuo jo skelbėjų nekorektiška. Už savo pavaldinius ir brolius bei seseris organizacija privalo atsakyti. Jei nesugeba kontroliuoti padėties "bankrutuoti" ir "nevykdyti" veiklos. Iš esmės netikėjimą nulemia žodžių ir darbų neatitikimas. Jau nekalbant apie savo sukurtų taisyklių nesilaikymą. Jei aš laikausi laisvos valios principo tai aš tai darau be jokių išlygų. Nežudyk reiškia nežudyk. Ir nėra jokio reikalo Afganistane sėdėti kapeleonui. Žudikas pažeidė taisykles ir šalinamas iš organizacijos, o ne sukalbėjus maldą sumokėjus duoklę auką eina žudyti toliau. Tipo paklydo. Ir prasideda visokie išvedžiojimai. Taip ir klaidžioja tūkstančius metų.

xsistemax

Administratoriau,buvo gana svarūs argumentai,turėtum suprasti iš Okultistės reakcijos.Pats juos pratryniau,pagailo žmogaus.Šiandien įžeistųjų būtų daug daugiau.Tikintieji bažnyčios kritiką priima labai jau asmeniškai.
Neapykantos tikrai niekam nejaučiu.

la.benas

Kas nulemia netikejima? Irodymu trukumas. Vien tai, kad dalykas senai sugalvotas, ir juo tiki daug zmoniu, dar neirodo jo egzistavimo.

JENIGM4

Kas nulemia netikėjimą, pritaikysiu mintį iš Hagakurės, cituoju: Žmonės, daug kalbantys apie nereikšmingus dalykus, matyt, giliai širdyje yra kažko nepatenkinti. Tačiau siekdami apsimesti ir nuslėpti savo nepasitenkinimą, jie nesustodami kalba apie vieną ir tą patį. Girdint tokias šnekas, širdyje kyla abejonė.
Manau ir kai kuriems forumiečiams tinka ši mintis, beskaitant jų postus. ;)

A.C.A.B

Gerai, šiek tiek pakopijuosiu nevalstybinės kalbos.. Kažkas čia minėjo, kad jai tėra žinomas 1 pedofilijos atvejis? 2004 m. buvo paskelbti specialios studijos rezultatai, kurie, hmmm, šokiruojantys?

1)The report stated there were approximately 10,667 reported victims (younger than 18 years) of clergy sexual abuse between 1950 and 2002:
2)22.6% were age 10 or younger, 51% were between the ages of 11 and 14, and 27% were between the ages to 15 to 17 years.
3)The 4,392 priests who were accused amount to approximately 4% of the 109,694 priests in active ministry during that time

Ir, beje, čia tik JAV  :-[

Ir kaip kažkas minėjo, bažnyčiai labiausiai kenkia jos kalbų ir veiksmų nesiderinamumas. Kažin kam reikalingas popmobilis su neperšaunamais stiklais? Negi jie mano, jog Dievas leis nušaut patį didžiausią jo vietininkų žemėje vadą? Dažnai šnekama apie pomirtinį gyvenimą ir t.t., bet patys kažkaip jo vengia? (:
Kas dėl bažnyčios gobšumo, prieš porą metų mirus artimam žmogui pasimatė kaip kunigėlio pirštai į save lenkti...

xsistemax

Maždaug prieš metus viename rajoniniame laikraštyje pasirodė vietinio dekano straipsnis,kunigo paslaugų kainininkas.
Jame buvo nedviprasmiškai parašyta,kad už palaidojimą pagal religines apeigas kunigui reikia duoti tiek pat,kiek kainavo velionio karstas,aišku,už mišias atskira kaina.
O jei artimieji neturtingi ir turi pinigų tik pigiausiam karstui?Ką tada daryti:laidoti be bažnyčios,ar velionį suvynioti į drobulę o pinigus atiduoti kunigui?  ;)
Kaip po viso to nemažės tikinčiųjų?

paragraf 78

Jūs visi kalbate apie bažnyčią, tačiau minite atskirus asmenis, atskirus atvejus. Bažnyčią sudaro tokie pat žmonės kaip ir jūs, kaip ir aš. Tai begalė nusidėjelių bandančių siekti idealo. Pilna narių kurie klysta, tačiau ar jie atspindi tikrąjį Bažnyčios veidą? Nuoširdžiai abejoju.
Tikras bažnyčios veidas atsiskleidžia visumoje, o ne atskiro kunigo gobšume.
Kas dėl papmobilio tai čia išvis nevertas dėmesio argumentas. Tai kad krikščionys tiki pomirtiniu gyvenimu, nereiškia kad jie negerbia gyvybės, kam beprasmė rizika? Jau ne į vieną popiežių buvo pasikėsinta tad buvo imtasi tam tikrų priemonių.
Tačiau pažiūrėkime kaip pasielgė Jonas Paulius II kai jį pašovė. Jis nuvažiavo pas pasikėsinusįjį į kalėjimą ir jam atleido. Ne kiekvienas taip sugebėtų.

Citata iš: xsistemax  sausio 24, 2013, 16:37:23
Tikintieji bažnyčios kritiką priima labai jau asmeniškai.

Objektyvią kritiką tikintieji priima, tačiau kad ta tavo "kritika" yra neobjektyvi ir neatitinkanti tikrovės. Kaip reaguotum jei apie tavo šeimą sakyčiau nepagrįstas nesąmones kurias pats susigalvojau ar iš ko nors girdėjau?
Na pavyzdžiui (nepriimk asmeniškai, čia tik pavyzdys): girdėjau, kad tavo mama duodasi su visais kaimynais iš eilės.
Tokiai kritikai nerūpi ar tavo mama iš tiesų yra padori moteris, jai rūpi apjuodinti visiškai neįsigilinus į tavo šeimos gyvenimą.
Su tikėjimo "kritika" irgi yra tas pats, tad natūralu jog tikintieji priima asmeniškai, nes tu juodini jų šeimą.
Pelnytą kritiką aš visada priimu, nes man rūpi tiesa, tačiau kai kritika neatitinka objektyvios tiesos, natūralu kad kyla nepasitenkinimas.

xsistemax

Kodėl manai,kad man bažnyčia-terra incognito?Tarp mano draugų yra keletas kunigų,todėl gerai žinau,kaip ruošiami šitie bažnyčios "sraigteliai".Tokį psichologinį apdorojimą gali atlaikyti tik labai stiprios asmenybės.Nepanašu,kad priklausai tai mažumai.  :(

ponaitis

netikėjima nulemia žmonių pasirinkimas,kuo nori tikėt.(tikiuosi ka nors suprato mano minty)

Aukštyn