Budizmas

Pradėjo shamanaz, liepos 18, 2012, 14:40:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

rutulys

Citata iš: Šešėlis  sausio 08, 2013, 00:16:13
Na jei į ta patį dalyką turi kelis požiūrius, tai gal tu susidvejinusi asmenybė? :D

Tikrai, ne, tiesiog esu atsargus ir nieko nepriimu už gryną pinigą. Nedarau jokių sprendimų, kol nesu priverstas tai padaryti. Gal pavyzdys su šviesos fotonu kiek labiau paaiškins: mano požiūris vienu metu ir dalelė, ir banga, kai reikia konkrečioje situacijoje jį suformuluoti, atsiranda konkreti jo realizacija, kuri kartais nustebina net ir mane patį.

Va čia ir siūlau apsispręsti ar siela atskiriama nuo sąmonės ir pasiunčiama atgal ar ištrinama sąmonės atmintis ir pasiunčiama su siela atgal? Ar gal tu čia kalbėjai išvis apie sielą.

Nematau prasmės apsipręsti, kai nėra konteksto.

Dar klausimas:

Tai kaip išsiaiškinai, kas galiausiai tu esi? Siela ar sąmonė? Panašiau, kad tu save laikai sąmone, kad tau protas tapęs ne įrankiu, o valdovu ir tiesiog jis bijo visko kas slypi anapus.
Taip pat prašau atsakyti, kodėl būtent saulės rezginyje? Na tiesiog aš esu energetiškai dirbęs su įvairiais energetiniais centrais. Ir neradau saulės rezginyje angelo sargo :D

Tiesiog tavo siela yra toks darinys, kuris dar normaliai nesuvokia kas jis yra, viskas ką ji žino apie save yra tavo sąmonė.

O saulės rezginys yra strateginė vieta, ten įsikūrusi tavo siela. Juk kai ką nors saugai, stengiesi būti arčiau to, ką saugai.

.L.U.T.H.O.R.

Lengva išsisukti pasakant, mano požiūris keičiasi nuo situacijos.

Kontekstas buvo cituotas tekstas, jeigu nepastebėjai ;)

Ir aišku eini kampai, bet neatsakai į klausimą tiesiai. Sakei klausinėjai savęs, kas esu? Tai ką nusprendei? Tu siela ar tu protas/sąmonė? Nes panašu kad pasilikai prie sąmonės. O siela tau kaip tavo dalis.

rutulys

Citata iš: Šešėlis  sausio 08, 2013, 00:43:25
Lengva išsisukti pasakant, mano požiūris keičiasi nuo situacijos.

Kontekstas buvo cituotas tekstas, jeigu nepastebėjai ;)

Ir aišku eini kampai, bet neatsakai į klausimą tiesiai. Sakei klausinėjai savęs, kas esu? Tai ką nusprendei? Tu siela ar tu protas/sąmonė? Nes panašu kad pasilikai prie sąmonės. O siela tau kaip tavo dalis.

Tiesiog tu paėmiai dirbtinį modelį bandanti suderinti nesuderinamus dalykus. Ir sulyginai su vienu iš mano vėlesniu požiūrio realizacijų.  Per tą laiką mano sieloje įvyko tiek visokių aplinkybių permąstymų ir perskaičiavimų, kad man net sunku įsivaizduoti.  Aš neišsisukinėju, tiesiog mano požiūris iš tikro plaukiojantis, tuo pasirūpina mano siela. Aš tiesiog sakykime garsiai mąstau. O ne ginu kažkokį sustabarėjusią dogmą.

Aš ir siela, ir sąmonė, ir protas. Didžiausia aibė: siela, o protas ir sąmonė tik jos poaibiai.

Marius

Aš neišsisukinėju, tiesiog mano požiūris iš tikro plaukiojantis, tuo pasirūpina mano siela. Aš tiesiog sakykime garsiai mąstau. O ne ginu kažkokį sustabarėjusią dogmą. ''

Tai gaunasi viskas ką čia tiek prirašei yra tolygu 0 .... nes ryt tavo nuomonė ar požiūris nuplauks kažkur kitur ir tavo tas požiūris apsivers aukštyn kojom ir prieštarausi pats sau..Gaunasi tu ginčyjiesi pats su savim,o tai tikrai panašu y susidvejinimą..

.L.U.T.H.O.R.

Mariau parašei pirmesnis nei aš :)

Rutulį na va, gaunasi kaip ir gerai, kad siela "didžiausia aibė" , bet iš kai kurių postų labiau matosi, kad sąmonė/protas nori būti viršuje.

rutulys

sausio 08, 2013, 01:38:42 Redagavimas: sausio 08, 2013, 01:41:45 by rutulys
Bet tai galbūt praplės tavo akiratį. Ir gal pradėsi ne be taip kategoriškai mąstyti kaip esi įpratęs. Aš gi neperšu savo nuomonės, kurios ir neturiu, tik pristatau kitus galimus požiūrius. Deja, dažnai tenka padiskutuoti tik su pačiu savimi. ;)

Nežinau, kur tu įžvelgi mano proto dominavimą. Aš juo beveik nesinaudoju. (Jei juo naudočiausi, būčiau "įrėmintas" kaip ir jūs.)

.L.U.T.H.O.R.

Aš nesakau, kad dominuoja, norėtų  dominuoti. Na, o jei nematai, aš parodyti negaliu :) Kažkada senai senai girdėjau apie šitą idėją ( nuomonės formavimas esant reikalui), na matau dabar išniro vėl :)

rutulys

Citata iš: Šešėlis  sausio 08, 2013, 02:43:49
Kažkada senai senai girdėjau apie šitą idėją ( nuomonės formavimas esant reikalui), na matau dabar išniro vėl :)

Būtų malonu susipažinti su tokiu žmogumi, manau, jo siela jau pakankamai daug apie save žino, kad rastume daug bendros šnekos.

rutulys

sausio 09, 2013, 13:50:14 Redagavimas: sausio 09, 2013, 14:49:20 by rutulys
Norėčiau pateikti savo atnaujinto požiūrio realizacijos variantą, peržiūrėjau sąvokų Dievas ir Kūrėjas skirtumus. Mažytis skirtumas yra toks: Dievai kuria savo pasaulius, sukurdami naujus juos supančio pasaulio sielos vidinius sluoksnius (dimensijas), kai tuo tarpu Kurėjai savo sielas paverčia naujais pasauliais, nesusisijusiais su pasaulio, kuriame jie gimė, siela.  Dievams reikalingi kolonistai, sielos pasiryžusios padėti įsisavinti naujas teritorijas. Kai tuo tarpu Kurėjai nėra įsprausti į kampą ir jiems kolonistai visiškai nereikalingi.

Rašiau:

Citata iš: rutulys  sausio 06, 2013, 20:17:34
O dėl pomirtinių dalykų, tai man šviečiasi, kad sąmonė iš tikro gali:
1) pakliūti į dangų - tapti vienu iš garbinto Dievo resursų. Čia jei žmogus tikrai nuoširdžiai meldėsi ir įtikino savo angelą sargą, kad jo pašaukimas yra tikrai būti savo Dievo tarnu.
2) dvasiniais dalykais nesidomintys ar paviršutiniškai besidomintys bus sugrąžinti atgal į Žemę, tik prieš jiems gimstant bus eilinį kartą ištrinta atmintis.
3) yra dar trečias kelias, kurio realizacija įmanoma su labai nedidele tikimybe, jog įtikinsi savo angelą sargą esąs vertas būti dar vienu dievu. Čia reiktų suvokti, kad kurti pasaulius galėsi tik savo pačio sieloje, nesu tikras ar tai bus tik dar vienas naujos galaktikos gimimas mūsų Visatoje ar iš vis koks burbulas - paralelinė visata.

Citata iš: rutulys  sausio 06, 2013, 22:42:46
klampoju  ketvirtu "neįmanomu" keliu. Aš nuoširdžiai svajoju apie amžiną meilę - savo moterį, kuri sutiktų kartu su manim keliauti amžinybėn. Ir kaip nebūtų keista, man netyčia pavyko įtikinti savo angelą sargą, kad iš to kai kas gali išeiti. Buvo nuimtos kai kurios užtvaros, bet dar ne visos, tačiau tikimybė, kad kursiu pasaulius kartu su savo amžinąja meile gerokai didesnė už nulį. Norėčiau perspėti, kad jei kas netyčia susižavėtų amžinosios meilės keliu, galit šiame gyvenime taip ir nesukurti šeimos. Nes gali būti kad tavo amžinoji meilė yra kitoje planetoje, kurios gyventojai dar nekeliauja tarp žvaigždžių. Tik jos sielą galėtumėt prisišaukti sapne. Ir dar neaišku ar ji suprastų, ko iš jos norite.

Citata iš: rutulys  sausio 07, 2013, 00:06:41
Aš kol kas daugiau krypčių neatradau. Tik apsidžiaugsiu, jei tu pasiūlysi penktą.

Taip, tiesa, kai kurie ateiviai turi ir penktą kryptį. Tik mūsų technologijos per skystos, ir, tikriausiai, dar kokį tūkstantį metų bus per skystos, tad neverta apie ją ir galvoti. Nors jau ir kuriami straipsniukai apie nemirtingumą.

Norėčiau pataisyti krypčių sąrašą:
1. Pačiam tapti Kūrėju.
2. Tapti Dievu (Tai vienišiaus kelias, kuriam reikalingi pasekėjai).
3. Tapti kolonistu, kurio nors iš Dievų pasekėjų.
4. Vystyti technologijas, kol bus galima išmokti išsiauginti sau kūnus ir į juos perkelti savo sielas bei įrašyti savo asmenybes. Sieloms nieko nenutiks, tik kol tai išmoksite padaryti. Jūs tapsite visiškai kitomis asmenybėmis.
5. Gerai pasiruošus, ieškoti savo Amžinosios meilės - tai rožių dygliais klotas kelias. Kuriuo eidami, irgi galite tapti visiškai kitomis asmenybėmis.
6. Tapti tyrinėtojais (tokiais kaip Ramta), šiuolaikiniais dreamhakeriais, apeinančiais iš šalies primestos tvarkos taisykles. Tas dreamhakerių duxas, kurį jie taip stengiasi pamaloninti, yra mus supančio pasaulio siela.

Supraskite jūs esate sielos, jūsų asmenybės tėra jūsų kaukės, kurias galėtumėte keisti kada panorėję, jei nebūtumėte primestos kontrolės sistemos sraigteliais. Galėtumėte turėti ir paprasto žmogaus, Dievo tarno ar pačio Dievo bei Kūrėjo kaukes, galėtumėte eiti ne viena mano pasiūlyta kryptimi, bet keliomis ar iš kart visomis kryptimis. Galite rinktis ir nežinomas bei neįmanomas kryptis.
Nėra jokių apribojimų, nes jūs gyliai viduje esate laisvos sielos. Vienintelis būdas jus pavergti uždėti rožinius akinius ar akinius nuo saulės, kad nematytume jūs supančio pasaulio galimybių. Visada galvotumėte, kad turite rinktis iš dviejų blogybių geresnę. Nusiimkite akinius ir pamatysite, kad yra ir trečias, ketvirtas ir t.t. pasirinkimas, kurie jau nebėra blogybės.

[Papildyta]
7. Pačiam tapti Saule ar mėnuliu, tai ir tėra viena iš galimų sielos kaukių.
Įjunkite fantaziją ir patys atrasite naujų man dar nežinomų ar neįmanomų krypčių.

Marius

Supraskite jūs esate sielos, jūsų asmenybės tėra jūsų kaukės, kurias galėtumėte keisti kada panorėję, jei nebūtumėte primestos kontrolės sistemos sraigteliais. Galėtumėte turėti ir paprasto žmogaus, Dievo tarno ar pačio Dievo bei Kūrėjo kaukes, galėtumėte eiti ne viena mano pasiūlyta kryptimi, bet keliomis ar iš kart visomis kryptimis. Galite rinktis ir nežinomas bei neįmanomas kryptis.'' ir t.t. ir lalala blablabla....

Ir kas iš šito tavo ''manifesto'' jei vakare vėl apsigalvosi ir naujus vėjus šnekėsi..o dar maniau kad astropasaulis viršūnę pasiekes..pasirodo yra kam ir kur ''tobulėt''..........

rutulys

sausio 09, 2013, 14:27:59 Redagavimas: sausio 09, 2013, 14:39:35 by rutulys
Citata iš: Marius  sausio 09, 2013, 14:09:59
Ir kas iš šito tavo ''manifesto'' jei vakare vėl apsigalvosi ir naujus vėjus šnekėsi..o dar maniau kad astropasaulis viršūnę pasiekes..pasirodo yra kam ir kur ''tobulėt''..........

Nežinau, kodėl čia nori pakalbėti apie tikrų ateivių manifestą? Jis tikras, susivok save kaip siela, ir tu jį galėsi pats pasitikrinti, žinoma, kai susivoksi savo galimybėse bei dirbtiniais generatoriais keliamame triukšme, bandančiam sutrukdyti bendrauti sieloms tiesiogiai be tarpininkų - tikrai tai nebus lengva, bet įmanoma.

Bet visgi norėčiau perspėti tave kad sielos kenčiančios nuo šizofrenijos yra tokio generuojamo triukšmo aukos. Šizofrenija nėra liga, tik būsena iš kurios Žemės daktarai nesunkiai moka ištraukti, bet kol jie nesupranta kaip padėti susivokti savo klientams, tas jų "gydymas" tebūna trumpalaikis pagerėjimas.

crystal

Keistas tu žmogus, rutuli. Diskutuoti su tavim tai sunku, net nerasčiau normalei užsikabint už ko kai taip smarkiai išvien kliedi. Labai nenoriu įžeisti, bet ar galiu paklausti, kiek laiko buvai susipykęs su protu? (Čia aš apie psichiatrinę kalbu, kur pats minėjai ten buvai dėl "proto-sielos žaidimų"). Tik neįsižeisk. Astropasaulis irgi nusišneka, bet sakyčiau truputi mažiau nei tu, ir nors tikrai žmonių nevertinu pagal amžių, bet lyginant su tavim būtų galima mažumėle, mažumėle jam truputi atleist, nes kaip suprantu tu esi jau suauges dirbantis žmogus...

rutulys

Gal tu nori tapti mano biografu? Kad klausinėji tokių detalių.
Mano asmenybė ir jos gyvenimo kelias nėra jau tokie svarbus, kad reikėtų juos įamžinti.

Dėl kliedėsių, gal jie taip ir atrodo, kol nesuprasi, kad aš nesikreipiu į tavo asmenybę, bet į tavo sielą, stengdamasis jausmus išversti tavo protui suprantama kalba. Protas tėra interpretatorius, mąsto pati siela.

TinSoldier

Citata iš: rutulys  sausio 09, 2013, 14:55:34
Dėl kliedėsių, gal jie taip ir atrodo, kol nesuprasi, kad aš nesikreipiu į tavo asmenybę, bet į tavo sielą, stengdamasis jausmus išversti tavo protui suprantama kalba. Protas tėra interpretatorius, mąsto pati siela.

Deja, kai kurie iš mūsų sielų neturim.
Tai adresatas nepasiekiamas :(

crystal

sausio 09, 2013, 15:09:56 Redagavimas: sausio 09, 2013, 15:12:48 by crystal
Įtariau, kad tau mano klausimas nepatiks :D Suprantu žmogus ir iš psichiatrinės išėjęs gali būti normalus ir gyvenantis visavertį gyvenimą, na bet kai tu tokias visiškas pievas rašinėji, tai sorry, negaliu į tai neatsižvelgti...prisikuri visokių fantastinių sielos ir proto konfliktų, paskui aiškini žmonėm kad žmogus ne smegenim mąsto. Nėr tos tavo sielos, pats susigalvojai ir nusišneki.

Aukštyn