MARIJUANA ka apie ja manot?

Pradėjo indigo, birželio 03, 2012, 00:02:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

czech-kuolis

pvz. švytuokle  ::)

Vytautas

Citata iš: czech-kuolis  kovo 19, 2014, 09:49:11
pvz. švytuokle  ::)

Jokio neigiamo poveikio taip pat nepastebėta  :) . Forumo lygio variantas. Tiesa ir klausinėti nėra apie ką. Viskas seniai išsiaiškinta kiek tai įmanoma. Kiek pažįstu besinaudojančių niekas neužsiciklino ant švytuoklės. Šitoj vietoj žmonių silpniausia vieta ateities spėjimas. O dabartinė švytuoklė tokios informacijos neteikia. Taip kad keliautojo laiku pasakojimai labiau žadinantys priklausomybę  :)

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2014, 10:05:35
Kiek pažįstu besinaudojančių niekas neužsiciklino ant švytuoklės.

O aš žinau vieną tokį, jo vardas Vytautas :)
O jei rimtai, tai pažįstu pora žmonių kuriems buvo priklausomybė nuo švytuoklės. Vienam net psichologo pagalbos prireikė, kad nuo tos priklausomybės išsilaisvinti

Master

Deja, ezoterika irgi turi neigiamą, žalojantį poveikį.
Neretai kilusi depresija, iškreiptas pasaulio suvokimas, pastatyta riba tarp aplinkinių ir t.t...
Manau, kad palyginus rūkantį žolę ir studijuojantį okultizmą pagal tai kokia tų žmonių  psichologinė būsena ar tai ko jie pasiekė, tektų skaudžiai nusivilti.
Daug žymių žmonių ją naudojo, kurių pasiekimus galime laikyti argumentu.
Ir aplamai paėmus narkotinės medžiagos daug pasitarnavusios žmonėms.
Galbūt pyktis joms kyla gerai nesuprantant veikimo principų ir reikšmingumo.
Kodėl narkotikai blogai? Jie palengvina nervų sistemos darbą, todėl atsiranda poreikis. Tai nebūtų taip žalinga jei į narkotikus nebūtų maišoma papildomų sintetinių medžiagų nuodijančių organizmą.
Narkotikai padidina jautrumą aplinkai, nors kai kurie kaip tik sukelia atsipalaidavimą ir silpnina. Būtent todėl jie yra naudojami daugelyje praktikų. Vieni sukelti jautrumui  (kas reikštų ir atlaisvinti barjerą tarp savęs ir pasąmonės, arba tarp savęs ir realybės, kiti atvirkčiai susikurti apsaugai (kai kurie augalai, grybai net naudojami apsisaugojimui ir išsivalymui nuo "parazitų")
Tačiau kas būtų Vytautai, jei kažkas uždraustų kad ir tos pačios švytuoklės naudojimą, o praktikuojančius apskelbtu eretikais (dar visai pakenčiamas žodis lyginant su bomžais)...
Juk tai taip pat sukelia žalą ir taip pat kažkam to praktikavimas, praktikuojantys nepatinka.
Iš karto kiltų klausimas, kokie jie teisę turi kištis į laisvą tavo valią.
Tačiau pagal tavąją filosofija turi.
Tik va tame yra viena paklaida. Kuomet įtakoji kito žmogaus valią, tu neišveingsi jam padaryti žalos, ar naudos. Bet kuriuo atveju keiti to žmogaus likimą. Bet ar vėliau už tai prisiimsi atsakomybę?

Vytautas

Taip buvo anksčiau prieš daugiau nei 1,5m. Taip ten buvo įdomūs dalykai. Tikrai buvo galima "pasikabinti". Labai gerai prisimenu "nuvedimo į šalį" variantą. Net keista kaip realiai tai buvo daroma. Iš tikro pačiam teko perkasti tą kvailinimą ir surasti būdus kaip jį apeiti. Bet dabar tiesiog to nėra. Neteikiama jokia "užkabinanti" informacija. Informacijos šaltinis visiškai kitas. Nėra tų keistų jėgų ar energijų. Jos veikė nebūtinai tik per švytuoklę. Buvo galimi ir lygiai tokie pat užvedantys sapnai bei vizijos. Pastebėjau kad bent man atsisakyti kad ir menkos kokios priklausomybės yra visiškai lengva. Tiesiog priimi sprendimą ir atsisakai.
Iš tikro dabar net nuobodoka  :) Ilgiuosi tų aštrių pojūčių. Bet jai sąžiningai nenorėčiau kartoti, nes šiurpuliai ima bėgioti.
Master aš niekur niekada nesikišu į kito žmogaus gyvenimą. Dėl manęs jei nori naudoti narkotikus tegul naudoja. Tai žmogaus asmeninis reikalas. Visa esmė kad narkomanai man asmeniškai nekeltų problemų, nes aš jiems taip pat nekeliu. Bet visa problema kad jie savęs nevaldo. Būtų idealu jei pasaulis būtų padalintas siena ir kiekvieni naudojantys ir nenaudojantys gyvena atskirai nekeldami vieni kitiems pavojaus.
Gi švytuoklės naudojimas nekelia jokio pavojaus kitiems. Savo laiku kėlė pavojų pačiam naudojančiam sveikatos prasme. Taip nutiko kaimynei ir bendradarbiui. Iš kitos pusės pvz aš švytuokle naudojuosi kokį 1000 kartų mažiau laiko prasme nei dalyvauju šiame forume. Taip kad tą naudojimą net sunku pavadinti naudojimu. Realiai žymiai daugiau kalbama, aptarinėjama nei naudojama. Čia tas pats būti narkomanu tik žiūrint į narkotikus  :) Tuo labiau kad oficialiam pasaulyje švytuoklė neveikiantis dalykas. Kaip galima priklausyti nuo to ko nėra  :)

do

Citata iš: Master  kovo 19, 2014, 09:22:45
Reikia dar palaukti kol galutinai susisieksiu su Anomalija, dėl to puoduko, kurio niekas nenorėjo priimti, na o tada pakeisiu el. paštą ir uždėsiu atsitiktinį slaptažodį (kad nekiltų nė pagunda). Dėl šito gali nesijaudinti, nepamiršau ^^

kas čia , master?ar gali paaiškinti?/

Master

kovo 19, 2014, 12:26:47 Redagavimas: kovo 19, 2014, 12:30:10 by Master
Vytautai, savo tiesios, požiūrio primetimas jau yra kėsinimasis į kito asmens valią.
Ech, įdomiai skamba.
Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2014, 11:49:32
Būtų idealu jei pasaulis būtų padalintas siena ir kiekvieni naudojantys ir nenaudojantys gyvena atskirai nekeldami vieni kitiems pavojaus.

Ech, nemanau, kad toks suskirstymas išvis būtų įmanomas. Tai kas vienam kelia grėsmę, kitam gali būti natūraliai priimtina. Ir atvirkščiai. Be to žmonės įtakojami aplinkybių, todėl gali elgtis neprognozuotai. To nebūtų įmanoma išpranašauti. (todėl ir suskirstyti)
Beto, jeigu su akmeniu nužudomas žmogus ar galime laikyti akmenį to kaltininku. Ar turime juos dėl to uždrausti?
Citata
Tuo labiau kad oficialiam pasaulyje švytuoklė neveikiantis dalykas. Kaip galima priklausyti nuo to ko nėra  :)

Iš esmės žmogus yra priklausomas nuo jausmo.

Vytautas

Citata iš: Master  kovo 19, 2014, 12:26:47
Vytautai, savo tiesios, požiūrio primetimas jau yra kėsinimasis į kito asmens valią.
Ech, įdomiai skamba.

Kol kas nesutikau nei vieno žmogaus kuris kažkaip priimtų mano požiūrį. Taip kad pasikėsinimo aukų nėra  :) Matomai ir pačio primetimo nėra. Išsakymas savo požiūrio reiškia tik jo turėjimą sau o ne plaukiojimą tarp kitų požiūrių ir savo nuomonės neturėjimą.
Jausmai gerai bet savo vietoje. Visa kita šaltas, nepaveiktas jokių dirgiklių protas.

Sharikovas

Siaip as sitam dalyke esu neutralus, nes jaunystej ir pats esu vartojes ir zmones kuriuos priziurejau vartojo, tai ,kad ir kiek Tinsoldieris bandytu teisinti(greiciausiai save) "zoles" vartojima, visdelto tai yra narkotine medziaga kuri sukelia priklausomybe. Gerai, kad as stiprus psicholgiskai ir sugebejau atremti atakas savo pacio smegenu, nes ne paslaptis ,kad marichuana paveikia smegenis ir galbut fizinis tavo kunas nepriprato prie narkotiko, bet psichika jau paveikta ir tiesiog smegenys to nesuprasdamos siuncia signalus kunui, kad reikia vel vartoti, todel dauguma jaunimo nesuprasdami situ signalu duoda jiem visokius pavadinimus ale "ikvepimo ieskojimas", "pazvegima i pasauli kitu kampu" ir panasiai,o tavo smegenys pacios prigalvos tau pasiaiskinimu(priklausomai nuo tavo IQ), kad tik tu kunui suteiktum tos "nekenksmingos" arbatzoles :). 

Kritikuot galima kiek nori, bet reiktu apsizvalgyt aplinkui ar tikraai jau taip nekengsminga yra saikingai vartoti "zole" ? Ar visdelto pas 95% vartotoju iskyla tam tikros problemos, pradziai psichologines ?

TinSoldier

kovo 20, 2014, 11:20:15 Redagavimas: kovo 20, 2014, 11:44:12 by TinSoldier
Kokios problemos konkrečiai iškyla?

Mano klausimas neturi potekstės, kad tu klysti. Man tiesiog įdomu, apie ką kalbi. Ir iš kur tie 95 procentai? Priminsiu, kad paminėjai, kad problemos atsiranda 95 procentams saikingai vartojančių.

Ar prie psichologinių problemų priskiri, kad žmogus, norėdamas atsipalaiduoti gali nebesėsti prie teliko ir žiūrėti bukas laidas, o užsitraukti suktinę ir išeiti pažiūrėti į debesis - psichologinę priklausomybę?

Aš neneigiu psichologinės priklausomybės. Ir retais atvejais ji gali būti net stipresnė už fizinę priklausomybę. Tačiau reikia suprasti, kad psichologinių priklausomybių įstatymais neuždrausi: jų yra tieeek daug ir skirtingų, kad, norint jų visuomenėje išvengti, reiktų užsidaryti į medžiu kvepiančią dėžę ir lysti po žeme.

Psichologinę priklausomybę gali sukelti viskas, kas sukelia dopamino išsiskyrimą smegenyse, ir ką smegenys susieja su pasitenkinimo jausmu: azartiniai lošimai, cukrus, kava, arbata, internetas, televizija, darbas, sportas, seksas, net koks nors sarkazmo naudojimas, ekstremalūs pojūčiai, vairavimas, bet kokių vaistų vartojimas, ramunėlių arbatos gerimas ir t.t.t..t.t.t.t....

Absoliučiai visi šitų dalykų darymas nesaikingai jau gali būti vadinama psichologine problema, ir priklausomybė nuo kiekvieno iš šitų dalykų gali  savaip griauti ir apsunkinti gyvenimus. Aš nemanau, kad psichologinės priklausomybės pavojus gali būti argumentas, kad marihuana būtų nelegali.

Aš, aišku, suprantu, kad tokia priklausomybė gali išsivystyti, ir kai kuriems žmonėms labai pakenkti. Tačiau ne draudimas turėtų būti būdas su tuo kovoti - nes taip pažeidžiamos žmonių teisės pasirinkti. Juk priklausomybė nuo interneto pripažįstama kaip tikra ir pavojinga liga. Ką sakytumėt, jei kas nors su tokiu argumentu pasiūlytų uždrausti Lietuvoje internetą?

Aš galiu sutikti su czech-kuolio prieš tai rašyta žinute. Galbūt visuomenė dar kol kas gali būti nepasirengusi legalizavimui ar visiškam dekriminalizavimui. Tačiau kieno čia problema? augalo ar visuomenės? Demonizuojant augalą ir šliejant jį prie baisiausių narkotikų, kurie nedaro jokios naudos, tik gadina gyvenimus - taip kritinė visuomenės masė niekada nebus pasirengusi.

Kad ir koks visapusiškas ir efektyvus socialinės atsakomybės švietimas būtų, jei šalia bus vien augalo demonizavimas arba, iš vis, tyla apie jį, - jokios naudos atsakingam būtent marihuanos vartojimo skatinimui nebus. Aš galbūt irgi čia darau klaidą pernelyg idealizuodamas marihuaną, ir neigdamas visas įmanomas problemas. Toks požiūris irgi neprisideda prie atsakingo vartojimo ir tinkamo vertinimo. Tačiau kartais netyčia gaunasi tokia atsvara, kai susiduriama su aklu demonizavimu - pradedama aklai idealizuoti...

Bet kuriuo atveju, laikausi tvirtos nuomonės, kad augalo vartojimo rizika ir žala nėra pakankamai didelė, kad egzistuotų totalūs draudimai. Ypač, turint omenyje, daugybę daugybę teigiamų efektų. Ypač gydant psichologines problemas.

Šiaip, aš nesu toks naivus, kad tikėčiausi visiško legalizavimo per kokį artimiausią 100 metų. Tačiau, pavyzdžiui, leidimas mažais kiekiais privačioje erdvėje naudoti medicininiais tikslais, su gydytojo receptais, ir galbūt kokiais kitais saugikliais... Arba dekriminalizavimas ir leidimas privačiai auginti iki poros augalų, nevartojant viešumoje, nepardavinėjant ir t.t. ir pan. Tai būtų mažyčiai, bet iš tiesų labai dideli ir naudingi žingsneliai.

Citata<...>kad ir kiek Tinsoldieris bandytu teisinti(greiciausiai save) "zoles" vartojima<...>

Šiaip aš parūkau labai retai. Kas kokius keletą mėnesių, jei ne rečiau. Greičiausiai, kad rečiau. Todėl pripaišyti man, kad marihuaną ginu tik teisindamas savo priklausomybę, ir visa tai narkomano kliedesiai - nepavyks :D Tiesiog kartais man patinka, suprantu, kas tai yra, esu nemažai pasidomėjęs, ir turiu tvirtą nuomonę, kad totalus šito dalyko draudimas - visiška nesąmonė.

do

kovo 20, 2014, 11:34:32 Redagavimas: kovo 20, 2014, 11:40:52 by do
taip,taip,priklausomybė nuo anomalijos irgi stipri, tenka prisipažinti, tik pernai labai nustebau,kai mano auginamą vaistažolę priskyrė draudžiamiems narkotiniams augalams,
tai šalavijas,kurio man nemažai reikia
niekas manes negaudė dar ir nešaudė,bet būtų tikra anomalija leisti marichuaną,bet drausti šalaviją ;D
o vaistai vaistinėse yra su receptais,reikalui esant,jie parduodami,po to privalu atvežti tuščias ampules ,kaip įrodymą,kad panaudotos ligoniui
tik norėjau paklausti,ar tikrai labai svarbus tas augalas,na ir kiti augalai?Kam jie būtini?
ką duoda narkotikų vartojimas?
toki klausimai man kyla todėl,kad pasisakiusi prieš legalizavimą,susidūriau su priešiška nuomone
ką duoda narkotikų naudojimas apart asocialumo?gal aš nežinau jų gerųjų savybių/?ar sunku paaiškinti?
didesnė visuomenės dalis yra neigiamai nusistačiusi prieš narkotines medžiagas, gal mes nežinome kažko gero apie tai

Vytautas

kovo 20, 2014, 11:52:43 Redagavimas: kovo 20, 2014, 11:56:43 by Vytautas
Kažkaip neįsivaizduoju kad žolės rūkymas gali išspręsti psichologines problemas  :) Nebent perstumti į ateitį. Jau pats rūkymo faktas yra nenormalu ir kenksminga nesvarbu ką rūkai. Žymiai pigiau ir paprasčiau pabadauti ir atsisakyti mėsos. Po tokių mano eksperimentų šeima nustebo mano pasikeitimais. Suprantama į teigiamą pusę. Aš pats esu labai patenkintas sava dabartine būsena. Apie jokias psichologines problemas nėra ir kalbos. Absoliutus stabilumas ir ramybė. Net neįsivaizduoju kas mane gali išvesti iš pusiausvyros. Šiaip mėgiamiausia stebėtojo pozicija.
Aišku visi augalai normaliai turi kažkokių gydomųjų savybių. Bet tai ir reikia naudoti pagal paskirtį.

TinSoldier

kovo 20, 2014, 11:58:18 Redagavimas: kovo 20, 2014, 12:54:09 by TinSoldier
Citata iš: do  kovo 20, 2014, 11:34:32
didesnė visuomenės dalis yra neigiamai nusistačiusi prieš narkotines medžiagas, gal mes nežinome kažko gero apie tai

Praktiniai marihuanos pliusai: gana efektyvus vaistas nuo nemigos, streso, gali būti gana efektyviai naudojama kovojant su depresija, yra nemažai tyrimų, įrodančių, kad padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis. Taip pat, gali būti labai efektyvus vaistas vėžininkams iškenčiant pykinimą, apetito praradimą nuo chemoterapijos ir pan.

Efektyvus vaistas nuo nerimo (anxiety. ligos, o ne šiaip nerimavimo), naudojamas gydant bipolinį sutrikimą.

Ir čia tikrai ne visos ligos, kurias galima gydyti. Problema, kad ilgą laiką buvo sunku tyrimus su ja normaliau atlikinėti - nes buvo ji nelegali.

Pridedam labai mažą kenksmingumą, mažą priklausomybės išsivystimo galimybę, pridedam, kad marihuana neveda prie sunkesnių narkotikų, pridedam tiesiog šiaip ramumo/pasitenkinimo būseną, kurią sukelia vartojimas. Pridedam paaštrėjusius pojūčius - maistas skanesnis, muzika skamba gražiau, filmai įdomesni, vanduo malonesnis. Didesnis mėgavimasis viskuo.

Ir čia tikrai tikrai ne visi pliusai - tiesiog pirmieji atėję į galvą. Ir ne šiaip sugalvoti, o moksliškai ištirti ir įrodyti. Todėl, Vytautai, pradėk įsivaizduoti, kaip gali išspręsti psichologines problemas ;) (na, padėti spręsti - būkim realistais).

Citata- Mesk šalin, tai pavojingas narkotikas! Geriau išgerk paxil'o, xanax'o, vikodin'o, vioxx'o, prozac'o, avandios, celebrex'o , zyprex'o......

do

solderi,tu išvardijai naudojimą gydymo tikslams,dar galiu papildyti-raumenų distrofijai įeina kaip sudėtinė dalis, ir negalėčiau bent šiame forume išvardinti kaip gydyti nepagydomas diagnozes dėl įvairiausių priežasčių,kurių net nevardinsiu
bet visa ką parašei, jau žinojau, tiesą sakant ne viską, pvz,p chemoterapijos ar pykinimo simptomų šalinimas,
bet jau žinau dabar,gal būt ir pritaikysiu
vistik,aš tik noriu sužinoti kas dar naudingo yra vartojant narkotikus, kad taip neigiamai reaguoja varpainis,druvis,karolis?kodėl jie nori legalizavimo?ar jiems reikalinga gydymo tikslams ar svaigintis?o gal svaiginimesi yra teigiamų indikacijų?
tur būt kvailai paklausiau....

TinSoldier

kovo 20, 2014, 14:14:54 Redagavimas: kovo 20, 2014, 14:16:41 by TinSoldier
Citata iš: do  kovo 20, 2014, 13:53:54
vistik,aš tik noriu sužinoti kas dar naudingo yra vartojant narkotikus, kad taip neigiamai reaguoja varpainis,druvis,karolis?kodėl jie nori legalizavimo?ar jiems reikalinga gydymo tikslams ar svaigintis?o gal svaiginimesi yra teigiamų indikacijų?

Kiekvienas turi savų priežasčių :)
Ir manau, kad visiems mums turėtų būti nusispjauti, kodėl, pvz, varpainis mėgsta svaigintis.

Vieniems tai meditacinis augalas, kitiems - sąmone praplečiantis, tretiems padeda nusiraminti, ketvirtiems, padeda į gyvenimą žvelgti optimistiškai, penktiems norisi tik pažvengti, šeštiems - šiaip patinka.

Esmė - kad tai kiekvieno iš mūsų reikalas.. Marihuana nesukelia nei agresijos, nei asocialaus elgesio (nebent stipri priklausomybė išsivystytų. o šiaip kaip tik gali padėti įveikti socialinį nerimą ir baimę bendrauti) praktiškai visiškai nekenkia organizmui, nekenkia aplinkiniams (ne daugiau, nei pusė dabar legalių dalykų) ir t.t. Todėl varpainis ir visi kiti turėtų turėti teisę teikti sau malonumą, be tavo, mano ar valstybės smerkimo.

Įdomus faktas, kad marihuanos draudimo istorija prasideda nuo ekonominių/kapitalistinių priežasčių, o ne socialinių ir medicininių. Tiesiog medienos, popieriaus korporacijos pajautė didelę konkurenciją (kadangi kanapių pluoštas daug pigesnis, efektyvesnis ir ekologiškesnis, nei medžių pjovimas), todėl investavo milžiniškus pinigus, kad paleistų melagingą propagandą apie tai, koks siaubingas augalas tai yra. Nesiremiant visiškai jokiais įrodymais, buvo teigiama, kad surūkius vieną suktinę nudurnėsi, numirsi arba tapsi teroristas, narkomanas ir t.t.

Dar segregacijos laikais JAV, kadangi juodaodžiai rūkė žolę ir klausėsi 'šetono muzikos' džiazo, įsibaiminę baltieji nusprendė, kad marihuana yra labai bloga, ir sukelia agresiją (nors iš tiesų yra visiškai atvirkščiai).

Kai išaiškėjo, kad marihuana iš tiesų žmones daro pacifistais - panašiu metu atėjo ir karo metai, todėl draudimai jau buvo todėl, kad žmonės nepasidarytų pernelyg draugiški, o norėtų žudyti.

Buvo remiamasi visokiais pseudoeksperimentais, kai tiesiogine ta žodžio prasme dusinant beždžiones, jos buvo verčiamos kvėpuoti marihuanos dūmais - ir nuspręsta, kad žolė žudo smegenų ląsteles. Nors iš tiesų tai buvo deguonies trūkumas, kuris žudė ląsteles.

Žodžiu, visa marihuanos draudimo istorija: kapitalistų pelno saugojimas, politiniai sprendimai ir nemoksliški (net nemokšiški) eksperimentai.

Nieko bendro tai niekada neturėjo su visuomenės saugumu, socialine gerove ar sveikata. Visas tas blogis, kuris dar ir dabar skleidžiamas apie marihuaną - didžia dalimi melo propaganda.

Deja, labai stipriai įstrigusi žmonių sąmonėse

Aukštyn