MARIJUANA ka apie ja manot?

Pradėjo indigo, birželio 03, 2012, 00:02:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

la.benas

Aš už, bet nerūkau.

Skunk

Aš esu už, bet kas per daug, tas nesveika. Mano manymu ją reikia legalizuoti, nes tai yra žymiai saugiau už alkoholį, kuris yra legalus...cigaretes taip pat.  :) Kas pritaria mano nuomonei, šiuo metu yra renkami parašai. štai :

Oficiali dūmų peticija :

Šiuo metu, siekiant pasinaudoti Europos Sąjungos piliečio teise teikti peticiją Europos Sąjungos Komisijai, yra rengiamas parašų rinkimas 28 ES valstybėse. Kiekvienai valstybei yra nustatytas minimalus reikalaujamas parašų kiekis, atsižvelgiant į tos valstybės gyventojų skaičių. Iš viso siekiama surinkti per 1 milijoną parašų. Tuo tarpu Lietuvai reikia surinkti 9 tūkstančius parašų ( pasirašyti gali tik asmenys nuo 18m. ) Parašai renkami siekiant: • Europos Sąjungos mastu dekriminalizuoti ir legalizuoti marihuaną. • Įtvirtinti bendrą šio preaparato gamybos kontrolės ir realizavimo mechanizmą, taip pat apimant patį vartojimą ir prekybą. • Įtvirtinus bendrą mechanizmą, taip pat būtų pasiekti ir atitinkami svarbūs tikslai turintys socialinę reikšmę: a) būtų užtikrinama ES piliečių lygybė prieš įstatymą, išvengiama diskriminacijos; b) būtų užtikrinama tinkama vartotojų apsauga bei atsivertų naujos galimybės vystant sveikatos apsaugos sistemą; c) liautųsi baudžiamasis persekiojimas dėl marihuanos, jos produktų disponavimo, šitaip sutaupant daugybę žmogiškųjų išteklių bei pinigų, atsirastų galimybė nukreipti tuos pačius išteklius nukreipiant baudžiamąjį persekiojimą dėl sunkiųjų narkotikų disponavimo. Kviečiame Lietuvos piliečius, kurie yra neabejingi, prisijungti prie šio bendro, šalis vienijančio tikslo. Pasirašyti galite čia: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/ Čia rasite šalių žemėlapį ir galėsite stebėti situaciją: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/map.do Parašų rinkimas prasidėjęs 2013 metų lapkričio 20d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu ( 2011m. ) yra numatytas 12 mėnesių terminas, per kurį turima surinkti reikiamą parašų kiekį. Home - Online Collection System ec.europa.eu

TinSoldier

Citata iš: Vytautas  kovo 18, 2014, 14:38:56
Tiesiog sąmoningai supranti problemą ir nevartoji.

Arba sąmoningai suvoki galimą naudą, pasekmes, rizikas, galimybes, pavojus ir atsakingai vartoji.
Kiekvieno suaugusiojo žmogaus pasirinkimas.

Jeigu tu nematai, kaip tau, tavo gyvenime kai kurie narkotikai galėtų padėti - puiku, nevartok.
Kiti žmonės turi kitokį požiūrį į gyvenimą, turi kitokius tikslus, poreikius ir norus. Kai kuriems patinka kitaip pažvelgti į pasaulį, patirti malonių pojučių ir t.t.

Jeigu žmogus nori daryti kažką, kas visiškai nekenkia aplinkiniams, ir net jam pačiam praktiškai visiškai nekenkia, - kokią teisę turi valstybė tai uždrausti?

Tai net ne pasirinkimas už tai, ar vartoji narkotikus, ar ne. Tai tiesiog laisvo pasirinkimo ir laisvo gyvenimo klausimas.

Kaip ir la.beno labai geras požiūris. Nebūtina vartoti tam, kad suprastum, kaip buka yra drausti naudingą, nekenksmingą augalą. Kaip buka šitais draudimais leisti bujoti nusikalstamai rinkai, kuriai nerūpi vartojantys žmonės, ir jų sveikata.

Vytautas

TinSoldier esi didelis optimistas kad bet kokių svaigalų vartojimas gali būti saikingas ir nekenkiantis kitiems. Tiesiog taip realybėje nėra. Jau daug mano bendraamžių savo laiku saikingai vartojusių kapuose arba bomžai prie parduotuvių. Tiesiog laiko klausimas kada dings saikingumas.

TinSoldier

Tavo požiūris suformuotas baimės propagandos ir daugybę metų sovietų sąjungoje kurtos alkoholizmo kultūros.

Marihuana ir alkoholis - du visiškai totaliai skirtingi dalykai.

Ir yra žvėriškai blogai, kai į vieną kategoriją suplaki narkotikus, kurie yra įrodyta, kad yra nekenskmingi, ir vienus iš pačių žalingiausių narkotikų.

Jeigu tavo bendraamžiai saikingai vartojo ir tapo bomžais - tai čia jau žmoguje problema, o ne svaigaluose. Į savidestrukciją, degradavimą ir priklausomybes linkę žmones visuomet suras kelių kaip nusiristi žemyn. Jei ne su alkoholiu, tai su heroinu. Jei ne su heroinu, tai su nusikaltimais. Jei ne su nusikaltimais, tai su azartiniais lošimais. Jei ne su azartiniais lošimais, tai su prostitutėmis ir t.t.

Žmonėse problemos, o ne pačiuose svaigaluose. Pastaruosius galima, įmanoma vartoti saikingai, ir milijonai žmonių visame pasaulyje jau daugybe šimtmečių tai daro. Pagal kai kuriuos mokslininkus, poreikis vartoti sąmonę keičiančias medžiagas - jau net žmonijos genuose užfiksuotas.

Kaip galima padėti žmonėms, turintiems problemas, - tai juos priimti, gydyti, saugoti.
O ne nurašyti prie nusikaltelių, nubausti, ir dar versti pirkti 100 kartų kenksmingesnius produktus, nei kad būtų perkami legalizavus.

Sharikovas

As uz viska kas padetu surinkt daugiau pinigu i biudzeta, legalizuot prostitucija, lengvus narkotikus, apmokestint baznycia, uzteks vogt is pensininku ir mamu.

Vytautas

Citata iš: TinSoldier  kovo 18, 2014, 16:31:35
Marihuana ir alkoholis - du visiškai totaliai skirtingi dalykai.

Ir viena ir antra "išjungia" žmogų iš šios realybės. O būdamas savoje realybėje žmogus nesaugiai veikia šioje. Pvz ar sugebėsi saugiai vairuoti automobilį apsvaigęs kad ir nuo marihuanos. Aišku tavo reikalas naudoti ar ne. Man tai neaktualu. Bet nenorėčiau būti šalia kai būsi apsinešęs grynai savo saugumo sumetimais.  :)

Marius

prostitucijai taip,marichuinanai ne..užtenka ir nuo alkoholio apspangusiu gatvėse,nematau prasmės matyt dar daugiau apspangusiu ir nuo žolės..Taip ir dabar jų yra,bet legalizavus pasipiltų masiškai..Na plakit mane žolininkai:-D

2Pacas

Butu:

Ir taip Kaune juk yra centre pardoutuve bongu tipo, ir kiek teko girdet ten pardavineja visokias zoleles..Reikes kada patciam apsilankyt..

illuminati

Citata iš: Marius  kovo 18, 2014, 17:10:57
prostitucijai taip,marichuinanai ne..užtenka ir nuo alkoholio apspangusiu gatvėse,nematau prasmės matyt dar daugiau apspangusiu ir nuo žolės..Taip ir dabar jų yra,bet legalizavus pasipiltų masiškai..Na plakit mane žolininkai:-D

prostitucijai taip...? Cia ko gero venerologo(privataus) svajone..he he...:D

TinSoldier

kovo 18, 2014, 17:18:55 Redagavimas: kovo 18, 2014, 17:20:38 by TinSoldier
Citata iš: Vytautas  kovo 18, 2014, 17:03:36
Ir viena ir antra "išjungia" žmogų iš šios realybės. O būdamas savoje realybėje žmogus nesaugiai veikia šioje. Pvz ar sugebėsi saugiai vairuoti automobilį apsvaigęs kad ir nuo marihuanos. Aišku tavo reikalas naudoti ar ne. Man tai neaktualu. Bet nenorėčiau būti šalia kai būsi apsinešęs grynai savo saugumo sumetimais.  :)

Na va, aš ir sakau, kad problema, jog absoliučiai visas sąmone veikiančias medžiagas lygini su alkoholiu. Tu, nevartojęs jokių tokių dalykų, neturi ataskaitos taško ir suvokimo, kaip vertinti žmones, kurie vartoja. Tu nežinai, koks poveikis, tu nežinai koks jausmas, tu nežinai, kaip žmogus jaučiasi ir elgiasi nuo to poveikio. Tu viską suplaki į matytus alkoholikų pavyzdžius ir pan. Darai milžinišką klaidą.

Marihuana ir kai kurie kiti narkotikai ne "išjungia" žmogų iš realybės, o kaip tik gali padėti giliau, įžvalgiau ir tiesiog kitaip pažvelgti į realybę. Sustiprina pojūčius.

Nors ir yra nemažai tyrimų, įrodančių, kad marihuana vairavimo kokybei nekenkia - žmonės kaip tik atsargesni tampa - bet nesvarbu.

Tikrai galima surasti vietų, kur apsvaigęs žmogus galėtų sukelti pavojų. Kas iš to?
Kokie nors tau gydytojo išrašyti vaistai gali paveikti tavo gebėjimą vairuoti, ar naudotis kokiais įrankiais, gali kenkti dėmesio sutelkimui ir pan. Tai ką, uždraudžiam visus preparatus nuo nemigos, anidepresantus, raminamuosius ir šimtus kitų vaistų?

Dabar pasipylė nemažai JAV valstijų, ir valstybių, kuriose legalizuota marihuana. Dangus nesugriuvo, neįvyko nieko panašaus, kuo gasdina priešininkai. Žmonės neišsižudė, neišsiskerdė ir nepražuvo.

Citata iš: Marius  kovo 18, 2014, 17:10:57

Marihuana gali gana efektyviai būti naudojama gydant alkoholizmą. Ir, aišku, požiūrio klausimas, tačiau aš daug mieliau gatvėse matyčiau šlitinėjančius 'žolininkus', nei agresyvius, nesiorentuojančius, degraduojančius alkoholikus. Net ir kvapas žymiai malonesnis būtų žolės prasirūkusio, nei langų skalavimo skysčio prisigėrusio, prisimyžusio alkoholiko.

Todėl, jei kai kurie girtaujantys alkoholį iškeistų į žolytę, manau nuo to visiems būtų tik geriau....

Vytautas

Kiek pažįstu vietinių narkomanų tai jie dar baisesni už girtuoklius  :)

2Pacas

Citata iš: TinSoldier  kovo 18, 2014, 17:18:55

Marihuana gali gana efektyviai būti naudojama gydant alkoholizmą. Ir, aišku, požiūrio klausimas, tačiau aš daug mieliau gatvėse matyčiau šlitinėjančius 'žolininkus', nei agresyvius, nesiorentuojančius, degraduojančius alkoholikus. Net ir kvapas žymiai malonesnis būtų žolės prasirūkusio, nei langų skalavimo skysčio prisigėrusio, prisimyžusio alkoholiko.

Todėl, jei kai kurie girtaujantys alkoholį iškeistų į žolytę, manau nuo to visiems būtų tik geriau....
Auksas.

Master

Kiekvienas turime laisvą teisę pasirinkti. (ar bent jau turėtumėme turėti)
Ir man nesuprantama kaip galima spręsti už kitą....
Kas pasikeis pas jus, kad kitas vartos? Praktiškai nieko.
O iš principo uždrausti galima bet ką.
Viskas kelia žalą, o ypač kraštutinumai.
Kuo priklausomybė narkotikams skiriasi nuo priklausomybės maistui, azartiniams žaidimams, internetui...? Praktiškai niekuo. (Buvo padarytas tyrimas, žiurkės priklausomos nuo cukraus patyrė tokį pat abstinencijos sindromą, kaip ir vartojant kokainą.). Tai jeigu bijome priklausomybės, kodėl neuždraudžiame šių dalykų? (pagalvokime apie tai)
O nartotikai yra (y)
Daugelis vaistažolių yra narkotinės kilmės. Daugelis narkotikų vartojamų praktikose ir net gydyme. Be to, tai yra natūrali žaliava. Kiekvienas turime teisę į ją.

TinSoldier

Citata iš: Vytautas  kovo 18, 2014, 17:25:41
Kiek pažįstu vietinių narkomanų tai jie dar baisesni už girtuoklius  :)

Esu įsitikinęs, kad tie vietiniai narkomanai neapsiriboja žolyte.
O ir alkoholio nevengia. Spėčiau, kad net ir pagrindinis jų narkotikas - alkoholis. O ant viršaus dar visoks sintetinis ir nuodingas mėšlas iš taborų

Aukštyn