Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

a.t.sielis

rugpjūčio 25, 2013, 16:55:29 Redagavimas: rugpjūčio 25, 2013, 17:02:48 by a.t.sielis
Jeigu yra aktorius, turi būti ir originalas :)

---

Aš priklausau sielos religijai, t.y., tai konkrečiai sielos funkcijai, veiklai, kurią ji iš tikro turi, atlieka.

Marius

Ir kokia ta ''konkreti veikla''?

exdead

ta prasme isejas is kuno?

a.t.sielis

.
Citata iš: Marius  rugpjūčio 25, 2013, 17:06:57
Ir kokia ta ''konkreti veikla''?

Tiksliai dar nežinau, bet bendrai tai apibūdinama kaip meilė, pasišventimas (Aukščiausiajai Esybei). Tai manau, priklausau tam, bet tą dar reikia atrasti ir išvystyti iki pilnumos.

Marius

rugpjūčio 25, 2013, 17:24:04 Redagavimas: rugpjūčio 25, 2013, 17:29:01 by Marius
O kaip gali pasišvest tam,ko nežinai ir nepažysi?ir kaip išlaikai distanciją,ar ribą,tarp pasišventimo ir paties saves,kaip individo?

Ta prasme,kaip netampi vergu to, kuriam pasišventi?

a.t.sielis

Negaliu pasišvęsti, tam ko nepažįstu. Reikia pažinimo, bet pažinimas neįmanomas be pasišventimo. Todėl reikia abu dalykus vystyti kaip vieną visumą.

Pavyzdys: nori su kažkuo susidraugauti. Nepažįsti to asmens. Tada turi prieiti, paklausti vardo ir pan. užmegzti pokalbį. Tada, jeigu bendravimo kokybė tenkina, laikas nuo laiko vyksta tolesnis bendravimas, kuris gali tapti vis dažnesnis ir stabilesnis. Kuo geriau suvoki kitą asmenį, tuo geriau gali reikštis draugiški jausmai. Jeigu nėra draugystės jausmų ir pastangų, bendravimas nesivystys.

Siekinys yra absoliutus pasišventimas, t.y. sielos buvimas tuo, kuo ji sukurta, todėl nėra skirtumo tarp savęs ir pasišventimo funkcijos. Tikslas - visiškas pasinėrimas į dvasinę visatą, kurios dalimi esi iš prigimties, t.y., tai ir sudaro visą savastį.

Vienu žodžiu, tai kelionė nuo pradinio abstraktaus polinkio ir pažinimo iki labai konkrečios realybės.

paragraf 78

Noriu užduoti klausimą tiems keturiems kurie pažymėjo jog yra budistai:
Kokias budistines šventes ir kaip jūs švenčiate? :)

exdead

man idomiau kokias sventes svencia pagonys

.L.U.T.H.O.R.

saulėgrįžą tikrai švenčia :D

exdead

na mes seniau ir buvom pagonys. Beje kodel sarase nera "satanistu"

.L.U.T.H.O.R.

Nes ten sekta, ne religija :D

Marius

Citata iš: exdead  rugpjūčio 25, 2013, 21:59:09

Ir?ka tu tuo nori pasakyt,kad buvom ansčiau pagonys?

Iron Tara

Citata iš: Marius  rugpjūčio 25, 2013, 22:09:12
Citata iš: exdead  rugpjūčio 25, 2013, 21:59:09

Ir?ka tu tuo nori pasakyt,kad buvom ansčiau pagonys?

Ogi tai, kad jis labai protingas ir apsiskaitęs.

lt133

rugpjūčio 26, 2013, 21:28:50 Redagavimas: rugpjūčio 26, 2013, 21:41:02 by lt133
Kuo nagliau meluosi, kuo didesnę nesąmonę pasakysi, tuo stipriau tikės :) Galvos, o čia kažkas yra.. Masių psichologija taip veikia. Ant to vadinami "kaučeriai" dirba.

Vieną kart kalbėjausi su tokiu neformalu. Sakau, ką reprezentuoja tavo šitas rūbas (juodai apsirėdęs), sako aš satanistas, garbinu šėtoną :)

Joks Jėzus ar dar kas žmogaus neišgelbės, tuo labiau šėtonas. Išsigelbėti gali tik pats, kažkas kitas gali tik parodyti, kaip.

paragraf 78

Na milijonai krikščionių iš įvairių denominacijų tau pasakys, kad juos išgelbėjo būtent Jėzus.

Aukštyn