Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

Smygolas

Citata iš: Beelzebub  balandžio 25, 2012, 07:37:23
Kai visa tai kokiu nors būdu paliečia tave tiesiogiai, tada ir susidaro tokia nuomonė ir vertinimas. Iš šono gal lengviau spręsti.

O šiaip, manau daugelis krikščionių patys yra siaurapročiai. Eina į bažnyčia tik tam, kad eit, net nieko nesuprasdami, tik klausydami kunigėlio. Kiti eina tik iš reikalo ar dėl vaizdo.

Tu ne pirmas, iš kurio girdžiu tokią nuomonę apie krikščionius. Jei matei/matai tai, turi tokių pažįstamų, ar kažkas panašaus, nereiškia, kad daugelį krikščioniuų turi teisę siaurapročiais vadinti...
Aš pvz einu į Bažnyčią ne tam, kad tai man būtų "reikalas" ar "vaizdas", einu ten tam, nes man ten gera, man ten ramu ir taip, man labai patinka klausytis, kaip aukojamos mišios, dalyvauti jose dėl to, kad Bažnyčia man svarbus dalykas gyvenime, priimti Kristaus kūną...
Žinok, aš labai nustebau, kai pamačiau savo mieste daug tikinčių, "nesekančių paskui bandą", o nuoširdžiai besimeldžiančių, tad galiu daryti išvadas, kad mano mieste DAUG praktikuojančių katalikų, dėl to ir džiaugiuosi.
P.S. Ypač jaunimo.

RoxiO

O aš pastebėjau, kad dažniau eina bobutės ir skundžia kunigėliui kas ką padarė.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: paragraf 78  birželio 29, 2012, 08:39:44
Kad niekas nežino kaip tas senasis tikėjimas atrodo. Religijotyrininkia žvengia iš visų badnymų atgaivinti enuosius tikėjimus. Šiaip tai neopagonizmas ne daug ką bendro beturi su senąja pagonybe. Kuriama nauja religija, su minimaliais senosios religijos anachronizmais užsilikusiais ir mutavusiais iki mūsų laikų.
G. Beresnevičius griauisas religijotyrinikas lituvoje, dabar jau amžinąjį atilsį, pasakė šatia ką:
Bandymas atgaivinti seajį lietuvių tikėjimą baigsis tuo jog nus atgaivintas XIX a. kaimiečio mąstymas kuris jau iš esmės buvo krikščioniškas.

Na aš ir nežinau kaip tiksliai tai atrodo, tada kitaip pasakysiu, man labiau prie širdies politeizmas maišytas su animizmu ar kažkas tokio :)

vitake

Pagal dokumentus esu krikščionė, bet viduje labiau budiste ar net šintoiste, nors ir neneigiu Dievo egzistavimo. Esu lyg viskas viename :D

paragraf 78

Man tai keista kai žmonės save laiko kokiasi budistais, šintojistais, pagonimis ar dar kokiais, tačiau teturi menką tos religijos pažinimą ir neatlieka jokių tos religijos ritualų, nėra įšventinti į tas religijas, nepriklauso jokiai tos religijos bendruomenei. Keista ir tiek.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  birželio 29, 2012, 17:41:24
Man tai keista kai žmonės save laiko kokiasi budistais, šintojistais, pagonimis ar dar kokiais, tačiau teturi menką tos religijos pažinimą ir neatlieka jokių tos religijos ritualų, nėra įšventinti į tas religijas, nepriklauso jokiai tos religijos bendruomenei. Keista ir tiek.

Tiesą sakant - man irgi. :D

vitake

Apie budisma ir šintoisma žinau nemažai ir tai mane traukia, neteigiu, kad aš kuo tikriausiai priklausau tai religijai, bet ji man artimesnė nei krikščionybė , nors į bažnyčią eidavau kiekvieną sekmadienį gal tai mane ir atbaidė, bei visi tie sutvirtinimai ir pan...

paragraf 78

Tiek budizme tiek šintoizme ritulalų ir kasdienių meditacijų bei apeigų daug daugiau nei pas katalikus. Tai tau dar greičiau atsibostų.
Aš va stengiuosi kiekvieną sekmadienį nueiti į bažnyčia ( kartais nueinu ir šiokiadieniais) ir nematau kas ten galėtų žmogų atbaidyti...

vitake

Kai eini ten dėl savo malonumo tai taip, bet kai reikėjo eit dėl sutvirtinimo, ir neturėjau jokio kito pasirinkimo nes reikėjo rinkti parašus tai mane ir sukrėtė, ir kai girdint kaip pamokslas prieštarauja pamokslui , va čia jau kažkas blogai... Kadangi ėjau giedoti susidūriau su visa 'koše' ir matydama kad pasipūtęs savimyla stoja į kunigus, kaip kai kurie nepaiso žmonių ir atsižvelgus į krikščionių elgesį neapsikenčiau ir tiesiog žinojau jei gausiu sutvirtinimą aš nebeisiu į bažnyčią, jei negausiu sutvirtinimo toliau lankysiu, tai tiesiog žinojau , taip ir nutiko, po tos dienos ten nebuvau...

paragraf 78

Nu va, taip ir sakyk kad dėl to kad nepatiko kunigas nebeveikštai į bažnyčią. Bažnyčių pasirinkimas didelis. Gali ir į kit vaikščioti, kur yra normalus kunigas. Aš irgi nevaikštau į tas bažnyčias kur matau kad kunigo gyvenimas kertasi su krikščionišku gyvenimu. Bet reikalui esant eičiau ir į tokią, nes juk ne kunigas yra esmė.

vitake

Na mano miete nėra labai didelio pasirinkimo, nebent eičiau į protestantų (sako ten daugiau jaunimo ir viskas linksmiau). Na dėl kunigo tai ne visai kunigai dirba pakaitom, tai nežinau kuris ves mišias..

.L.U.T.H.O.R.

Kas nusimanot pasakykit, ar egzistuoja tokia "religija" kaip Lietuvietybė? Ar čia tik šiaip sugalvotas mandras pavadinimas?

Citata
Lietuvietybė - lietuviškoji religija, lietuviškųjų (baltiškųjų) dievų garbinimas.
Lietuviečiai - tai į krikščionybę ar judaizmą neperėję Lietuvos gyventojai iki 14 a., dabartiniai romuviečiai, o taip pat visi tie praeities ir dabarties lietuviai, kurie išsaugojo savo protėvių tikėjimą per negailestingo persekiojimo šimtmečius, nepriklausomai nuo to, kaip jie viešai atsakydavo ar atsako į klausimą „kas tu toks".

Ką manot? paragraf 78? :D

paragraf 78

Citata iš: Šešėlis  birželio 30, 2012, 01:37:39
Ką manot? paragraf 78? :D

Manau kad neįmanoma rekonstruoti senosios religijos. Tai ką daro eomuviečiai yra naujos religijos kūrimas remiantis raštiškais paminjimais kronikose kurias šiaip rašė krikščionys, taip pat remiantis pasakomis, pavadinimais na ir moklininkų pasvarstymais.
Dar kart pasikartodamas pasakysiu G. Beresnevičiaus mintį: Bandant atkurti senąjį lietuvių tikėjimą viakas baigsis tuo kad bus atkurtas 19  amžiaus kaimiečio mąstymas kuris iš esmės jau buvo krikščioniškas.
Nėra duomenų tam kad atkurti tokį tikėjimą, nebent sukurti naują, tip "senąjį" tikėjimą.
Čia kaip dabartiniai wicca atstovai teigia kad kilo iš druidų, nors istoriškai nagrinėjant visiems aišku kad XX a. juos sukūė Gardneris.

astropasaulis

,,Kosmoso religijai". ;D

paragraf 78

Aukštyn