Žmogus - neįtikėtinas visatos skaičiavimas ar įstabus atsitiktinumas?

Pradėjo RoxiO, balandžio 23, 2012, 18:47:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Dabar ir aš pasijausiu filosofu iškeldamas didį klausimą. :D Taigi kodėl šį pasaulį išvydai būtent tu? Juk tuo metu kiaušinėlį galėjo apvaisinti bet kuris kitas spermatozoidas iš tų keliasdešimt milijonų, bet tai padarė būtent tas lemtingas, kuris ir suformavo tokį išskirtinį žmogų kaip tu. Ar tai turi ryšį su kažkuo? O gal tai tik lemtingas atsitiktinumas? Išsakykite savo nuomonę.

paragraf 78

Atsitiktinumais netikiu. Tad manau kad kiekvieno žmogaus gimimas yra dieviškojo plano dalis.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  balandžio 23, 2012, 18:54:13
Atsitiktinumais netikiu. Tad manau kad kiekvieno žmogaus gimimas yra dieviškojo plano dalis.

Na mano nuostatą į Dievą žinot, bet aš ir nemanau, kad tai įvyksta "randomly", tad manau, kad būtent aš ir turėjau čia atsirasti, kad pasiekčiau kažką, kas man skirta. :P

Jonas

CitataAtsitiktinumais netikiu. Tad manau kad kiekvieno žmogaus gimimas yra dieviškojo plano dalis.

Citatanemanau, kad tai įvyksta "randomly", tad manau, kad būtent aš ir turėjau čia atsirasti, kad pasiekčiau kažką, kas man skirta.

Sutinku su abiem pasisakymams. Tikrai nemanau, jog mes esame kažkoks tai paprastas atsitiktinumas  (0.0000000000000000000000001 %, ar dar mažesnis).
  Mes esame čia tam, kad tiesiog būtume.... ir patirtume fizinio gyvenimo džiaugsmą. Gyvenimas yra pasirinkimas...

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: RoxiO  balandžio 23, 2012, 18:47:45
Dabar ir aš pasijausiu filosofu iškeldamas didį klausimą. :D Taigi kodėl šį pasaulį išvydai būtent tu? Juk tuo metu kiaušinėlį galėjo apvaisinti bet kuris kitas spermatozoidas iš tų keliasdešimt milijonų, bet tai padarė būtent tas lemtingas, kuris ir suformavo tokį išskirtinį žmogų kaip tu. Ar tai turi ryšį su kažkuo? O gal tai tik lemtingas atsitiktinumas? Išsakykite savo nuomonę.

Truputį paradoksinis klausimas. Kad ir kuris spermatozoidas buvo, atsiradai tu. Tų tu iš kiekvieno spermatozoido galėtų būti ir visus juos vadintum tu. Todėl tai 100proc. Nebent turi galvoje, kad tie keliasdešimt milijonų spermatozoidų yra sujungti su kokiu nors sielų banku ir ruletės pagalba išrenkama viena siela. Filosofuot gali be galo :D Atsitiktinumais taip pat netikiu. Manau, kad siela pati pasirenka kur nori atgimti ir ko jai reikia.

Markamis

Aš tai manyčiau, kad tau tiesiog buvo lemta gimti, kiti spermatozoidai (pavadinkime sielos, nes dabar kažkaip juokingai skamba) buvo dar apsvarstomi kažkur aukščiau - ar jie gerai nugyveno praeitą gyvenimą ir įvykdė misiją, ar ne. Tačiau Šešėlis teisingai pastebėjo - kad ir iš kurio spermatozoido tu gimtum, vis tiek sakytum tu ir galvotum apie kitus spermatozoidus.

Smygolas

Citata iš: RoxiO  balandžio 23, 2012, 18:56:21

Na mano nuostatą į Dievą žinot, bet aš ir nemanau, kad tai įvyksta "randomly", tad manau, kad būtent aš ir turėjau čia atsirasti, kad pasiekčiau kažką, kas man skirta. :P

Žinom, žinom :P Bet ir aš manau, kad viskas neįvyksta be priežasties.. Kad ir kiek milijonų kiaušinėlių bebūtų, kažkuris nuplaukė tam ten, kad atsirastum būtent TU. Aš taip manau. Ir insomnia gerai pasakė, tai yra Dievo pasirinkimas ;) Tad ir gyvenam pagal savo misiją žemėje :)

Jonas

CitataIr insomnia gerai pasakė, tai yra Dievo pasirinkimas  Tad ir gyvenam pagal savo misiją žemėje

Taip, paragraf buvo visiškai teisus. Gyvenimas yra Dievo, t.y. mano, pasirinkimas.  ;)

lt133

Visi mes ir viskas, kas yra, yra dieviškojo plano dalis. Kadangi viskas sutverta iš dievo, tai ir viską, ką patiria bet kuris žmogus, patiria, galima sakyti, dievas. Nieko nebus paslėpta, kas nebus atidengta.
Visatoje dievas gėrisi pats savim, patiria, apžiūrinėja pats save.

DEUS

Citata iš: RoxiO  balandžio 23, 2012, 18:56:21

Aš nemanau, kad kiekvienam iš mūsų, kažkas yra skirta. Mes turim savo gyvenima ir jį kuriame patys, nuo pat tos dienos, kai gimėme. Tačiau aplinka irgi mum padeda tobulėti, kurti tavo asmenybe.
Realiai, net nežinau, ar mano, ar kieno kito atsiradimas/gimimas yra atsitiktinis, ar nulemtas.

xsistemax

Visiškai sutinku su Druwiu.Net jei būčiau gimęs mergaite ir kitoje šeimoje,vis tiek būčiau AŠ.
Kur kas įdomesnis klausimas,ko čia taip veržiausi.Jaučiu,jog visi žinojome,tik pamiršome.Todėl darau prielaidą,jog norėjau save geriau pažinti,išsiaiškinti,kas esu.Ir padaryti tai įveldamas save į daugybę nepatirtų situacijų.
Beje,yra dar viena nemenka tikimybė,jog visi esam vienas ir tas pats.Tik skirtingai realizuoti.Jei taip yra iš tiesų,tai sveiki,kiti AŠ.  :)

Sirius

Citata iš: RoxiO  balandžio 23, 2012, 18:47:45

Nors ir labai sena tema.
Bet labai užsimaniau pacituoti temos autoriu .
Tas vienas iš milijardų kitų spermatozoidų, nešė vienoda mano Genomą. Todėl tikimybė, kad gimčiau aš buvo vistiek 100%.

Kodėl ? Spermatozoidas nėra gyvybė , jis neturi mąstymo ir neturi sielos. Jis yra tiesiog tavo genetinio kūno informacijos nešėjas. Jo tikslas yra apvaisinti kiaušinėlį.
Tai yra BIOROBOTAS.
Būtent TU atsirandi tada , kada motinos pilve užsimezga pagaliau vaisius.
Susijungia du Genai. ir tada pagal dieviškąjį planą organizmas yra įkvėpiama sielą.

gidas

CitataTas vienas iš milijardų kitų spermatozoidų, nešė vienoda mano Genomą. Todėl tikimybė, kad gimčiau aš buvo vistiek 100%.

Tik dėl tos sumautos genetikos - tam tikros painiavos su tuo 100% genetikoje pasitaiko. :)

Kaip gaunasi, pvz., su broliais (ar seserimis) - pagal tave, jų genomai kaip ir turėtų būti vienodi (tie patys ir tėvas ir motina ), bet jie yra skirtingi. Ar vis tik „vienodi"?

Su dvyniais irgi įdomu.

Dizigotiniai dvyniai išsivysto, kai vienu metu du subrendusius kiaušinėlius (kiaušialąstes) apvaisina du spermatozoidai ir susiformuoja dvi zigotos. Jie gali būti skirtingos lyties ir panašūs vienas į kitą ne daugiau, nei įprasti broliai ar seserys. Kitaip tariant, net (vieno) akto metu ar tai spermatozoidai, ar tai kiaušialąstės nėra identiški genomo prasme.

Šiandien ta genetika tokia, kad velnias( ;) ) koją nusilaužtų - pagal ją išeina, kad pats esi grynas atsitiktinumas, 1/10... (mažiausia 6 nuliai).

Kai gimsta monozigotiniai dvyniai - vystymosi pradžioje gemalas pasidalija į dvi (labai retai - į daugiau) dalis ir gimsta identiški dvyniai. Štai šiuos monozigotinius atvejus iš bėdos galima būtų pritemti ir prie tavo teorijos (100% ir t.t.), nes  monozigotiniai dvyniai yra vienodo genotipo ir lyties, labai panašūs, kad sunku vieną nuo kito atskirti.
Tik nedidelis niuansas - pats  "būsi" tik 2-juose ir, deja, labai retai 3-juose ir > asmenyse.

Tuo ir baigiu - tik apie genetikos kelius ir klystkelius.  :)

Sirius

Ne spermatozoidė , tavo siela randasi.
Aš kalbėjau, ne apie atsitiktinuma, kad tu gimsi būtent iš 1 ten begalybės spermų ir kitų  jeigu kita sperma pakliūto, vistiek gimtu ta pati siela tuo momentu kuriai nulemta papult į žemę, jei papuola 2 ir gaunasi dvyniai siela įskaldoma į dvi dalis. ir tt.p

TinSoldier

Tai, vadinasi, jeigu vaikas iš tėvų paveldi kažkokius ryškius bruožus - tai visiškas atsitiktinumas, kad tą akimirką kažkur kosmose atsilaisvino siela, turinti konkrečiai tą bruožą?

O, jeigu siela visiškai nesisieja su biologiniu panašumu, išvaizda ir t.t. ir pan., o tik lemia asmenybę - vadinasi, kad individų formavimosi visiškai nelemia aplinka, gyvenimo sąlygos ir pan.?

O, jeigu siela neturi visiškai nieko bendro, nei su biologine išvaizda, nei su asmenybe - tai kokią "žemiškojo tavęs" dalį ta siela sudaro?

Aukštyn