Vienuolystė

Pradėjo Smygolas, balandžio 10, 2012, 04:09:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jonas

CitataGeriausias būdas parodyti meilę Dievui - mylėti artimą, t.y., kiekvieną žmogų...

Geriausias būdas parodyti meilę Dievui, yra mylėti save, nes tu ir esi Dievas. Jeigu mylėsi save - mylėsi ir visą Visatą, nes visa išorė yra tavyje...  :)

Citata
Žinai, aš tiesiog nebenoriu gyventi šioj nesąmonių apsupty, kad ir eidama Dievo keliu, labiau matysiu visokias nesąmones, nei būdama tarp seserų. Vienuolyne gal ir būsiu "uždaryta", bet kartu ir atidaryta

Va čia ir yra pagrindinė problema... Pirma reikia išsiaiškinti su savimi viską... Tu gali išeiti iš tų nesąmonių apsupties, jeigu tik nori, bet tam nebūtinai reikia eiti ir užsidaryti į vienuolyną, nes tada visos problemos gali tik paaštrėti... Tai yra kaip bėgimas nuo pasaulio.. Na bet jeigu tai tavo tikras ir nuoširdus pasirinkimas ir manai, jog tapdama vienuole pasieksi nušvitimą, ar dar kažką - prašom, taip ir bus...
Gyventi dvasinį gyvenimą visų tų nesąmonių apsupty yra žymiai didesnis dvasinis šuolis negu užsidaryti vienuolyne..
Dievas (Absoliutas, Vskas Kas Yra) tikrai nenorėjo, kad visi mes tik atėję į šį pasaulį taptume vienuoliais.. Jis (Mes patys) norėjome ateiti į šį pasaulį vien dėl džiaugsmo, šios nuostabios patirties - buvimo fizinėje erdvėje, kur gali kurti, džiaugtis, mylėti... Jeigu galvosi, jog viskas pasaulyje nuostabu, jog nebėra tų nesąmonių apie kurias kalbėjai, tada viskas ir bus nuostabu, tapsi laisva be jokių vienuolynų....

Smygolas

Gal jūs ne taip suprantat žodį "laisva". Tapti vienuole - nereiškia išsilaisvinti, pajausti laisvę, kaip jūs kalbat apie bėgimą nuo pasaulio. Niekad nuo jo nebėgau, visad kovojau ir kovosiu, kritau ir kilsiu, skaudėjo, skauda - nebeskaudės. Vienuolės gyvenimą renkuosi ne todėl, kad noriu taip sakant nematyti nesąmonių (iš dalies), dėl to, jog jaučiu, kad tai yra mano pašaukimas. Bet nemeluosiu, dvejonių kyla.. Jos menkutės, tačiau vis tiek dvejonės, kalbant ir mąstant tokiais rimtais apsisprendimais tai suteikia nemenko sutrikimo. Tie 100ą kartų girdėti žodžiai: protinga, subrendusi "ne pagal savo amžių" (dabar tai dažnas posakis.. ) graži, patraukli. Kas iš to? Pereitas ir vanduo, ir ugnis, skamba tarsi griebimasis šiaudo gal kam, tačiau man tai kelias į naują pasaulį, tarnystę Dievui bei žmonėms.

OKULTISTE

Citata iš: Jonas  balandžio 22, 2012, 14:56:24
Geriausias būdas parodyti meilę Dievui, yra mylėti save, nes tu ir esi Dievas. Jeigu mylėsi save - mylėsi ir visą Visatą, nes visa išorė yra tavyje...  :)

Jonas save laiko Dievu ir mano, kad jo stemplėje yra Paukščių Takas? Nuo ko taip "apsinešęs"?
---------------------
Geras pasakymas:
Citata iš: Katastrofa  balandžio 22, 2012, 17:15:39
tarnystę Dievui bei žmonėms.

(Aš, kaip prašei, kreipsiuosi kaip į "Tu") Pagaliau pagavai vienuolystės esmę... Na gal ir anksčiau buvai, bet tiesiog tik dabar pasakei... Na aš vis dar galvoju, kad reikėtų tuos mano minėtus 5 metus palaukti, bet gali būti, jog ir klystu... Gali pasikalbėti su vienuolėmis (patarčiau neslėpti nuo jų ir savo polinkio tikėti prietarais ir pan. trūkumų, kad jos galėtų geriau patarti)...

O šiaip moterims yra sunkiau išsirinkti vienuolyną, nes jų uoj, kiek daug - vyrų žymiai žymiai mažiau...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 17:29:00
Citata iš: Jonas  balandžio 22, 2012, 14:56:24

Jonas save laiko Dievu ir mano, kad jo stemplėje yra Paukščių Takas? Nuo ko taip "apsinešęs"?
---------------------
Geras pasakymas:
Citata iš: Katastrofa  balandžio 22, 2012, 17:15:39
tarnystę Dievui bei žmonėms.

(Aš, kaip prašei, kreipsiuosi kaip į "Tu") Pagaliau pagavai vienuolystės esmę... Na gal ir anksčiau buvai, bet tiesiog tik dabar pasakei... Na aš vis dar galvoju, kad reikėtų tuos mano minėtus 5 metus palaukti, bet gali būti, jog ir klystu... Gali pasikalbėti su vienuolėmis (patarčiau neslėpti nuo jų ir savo polinkio tikėti prietarais ir pan. trūkumų, kad jos galėtų geriau patarti)...

O šiaip moterims yra sunkiau išsirinkti vienuolyną, nes jų uoj, kiek daug - vyrų žymiai žymiai mažiau...

Seniai pagavusi ją esu, gal tik dabar atitinkmai išreiškiau. Neišsirenku vienuolynų, tu teisi, jų labai daug. 5 metai, jie nieko nepakeis ;)

OKULTISTE

Labai tikiuosi, kad nepakeis bent šios srities...
Gal ir galėčiau bent šiek tiek patarti besirenkant... Na visų pirma gal reikėtų atsižvelgti į savo pamaldumo praktikas... Kokios maldos Tau labiausiai "savos"? (Na čia gal šiek tiek netaisyklingai pasakiau, bet tikiuosi, kad suprantamiau)

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 18:52:16
Labai tikiuosi, kad nepakeis bent šios srities...
Gal ir galėčiau bent šiek tiek patarti besirenkant... Na visų pirma gal reikėtų atsižvelgti į savo pamaldumo praktikas... Kokios maldos Tau labiausiai "savos"? (Na čia gal šiek tiek netaisyklingai pasakiau, bet tikiuosi, kad suprantamiau)

Savos maldos labiausiai ir savos. O šiaip tai tradicinės, jų daug.. Vieną turiu labai gražią, tik tingiu/nėr jėgų rašyti, gan ilga. OKULTISTE, nepyk, bet nereikia man tavo patarimų.

OKULTISTE

Uoj, tikrai nepykstu, gerai, kad teisiai pasakai... Ir visai tesi, nes aš pati kažin ar sugebėčiau sau išsirinkti - eičiau į pirmą pasitaikiusį, kurio maldos praktikos panašiausios į mano...

O beje, šiandien prie manęs priėjo viena moteris ir paklausė, ar negalvoju stoti į vienuolyną...

Jonas

CitataJonas save laiko Dievu ir mano, kad jo stemplėje yra Paukščių Takas? Nuo ko taip "apsinešęs"?

I'm high on life..  :)

Ne mano stemplėje yra "Paukščių Takas„ , o mano sąmonėje. Viskas yra manyje. Nieko nėra išorėje. Žinau, kad kai kam sunku tai suprasti, bet truputi pamąsčius, viskas sueina į savo vietas...
  Visi mes (VISKAS) esame/yra VIENA. Kiekvienas žmogus turi sielą (jis pats yra siela), tada eina viršsiela, tada žemės kolektyvinė siela (sąmonė) ir t.t., kol galiausiai viskas susijungia į VIENĄ (Dievą, Absoliutą)....
  Net pagal mokslą mes turime skaitytis kaip VIENAS, nes juk viskas atsirado po Didžiojo Sprogimo, kai sprogo atomo molekulė ir tada pradėjo viska iš to augti, vystytis... 

OKULTISTE

Šiaip čia tema apie vienuolystę, o ne filosofinius svaičiojimus...
Puikiai suprantu, ką kalbate, bet aš manau kitaip: logiškai galima daug ką išvedžioti (pavyzdžiui, gi ir man pačiai šiame forume gavosi: "Kas gyvena, tas ir miršta... Negyvenkite.")...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 20:27:27
Uoj, tikrai nepykstu, gerai, kad teisiai pasakai... Ir visai tesi, nes aš pati kažin ar sugebėčiau sau išsirinkti - eičiau į pirmą pasitaikiusį, kurio maldos praktikos panašiausios į mano...

O beje, šiandien prie manęs priėjo viena moteris ir paklausė, ar negalvoju stoti į vienuolyną...

Kažin kodėl taip?.. Ką jai atsakei, jei ne paslaptis?

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 21:04:11
Šiaip čia tema apie vienuolystę, o ne filosofinius svaičiojimus...
Puikiai suprantu, ką kalbate, bet aš manau kitaip: logiškai galima daug ką išvedžioti (pavyzdžiui, gi ir man pačiai šiame forume gavosi: "Kas gyvena, tas ir miršta... Negyvenkite.")...

Puikiai pastebėta, kad apie vienuolystę. Filosofavimams yra kitos temos..
"Kas gyvena, tas ir miršta... Negyvenkite." Sau pritaikytum?

OKULTISTE

Jai aš pasirodžiau šventa ir labai dvasinga... Atsakiau: "Ne. Šeima...", - nes man ir abejonių nėra, kad ne man į vienuolyną...

Žinoma, kad netaikyčiau ir netaikau to pasakymo, kaip ir dėdės Jono ilgų pasakymų...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 22:10:12
Jai aš pasirodžiau šventa ir labai dvasinga... Atsakiau: "Ne. Šeima...", - nes man ir abejonių nėra, kad ne man į vienuolyną...

Žinoma, kad netaikyčiau ir netaikau to pasakymo, kaip ir dėdės Jono ilgų pasakymų...

Tai gal šeimai būsi visa dvasia atsidavusi :) O dėl šventumo nežinau. Nei vienas toks nesam. Gal pasirodei jai labai gera.. Kas žino..
Tegul Jonas pasisako, juk kiekvienas čia kažką pasakojam..

OKULTISTE

Šiaip tai yra šventų žmonių, bet aš tikrai nemanau, kad tokia esu, nors ir norėčiau...

TinSoldier

balandžio 22, 2012, 22:37:25 Redagavimas: balandžio 22, 2012, 22:38:58 by TinSoldier
Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 22:32:12
Šiaip tai yra šventų žmonių, bet aš tikrai nemanau, kad tokia esu, nors ir norėčiau...

Kaip įmanoma apibrėžti šventumą? :)
Aš manau, kad aš esu šventas. Kas gali paneigti? Kur yra riba, kuomet gerų darbų kiekis nurodo šventumą? Kur yra riba, kuomet reikšmingumas kažkokiam kiekiui žmonių, nurodo tavo svarbą pasaulyje? Kur yra šventumo-nešventumo riba? Ten tie Vatikano šventumo kriterijai nesiskaito. Nesąmonės ten :D

Aukštyn