Vienuolystė

Pradėjo Smygolas, balandžio 10, 2012, 04:09:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Smygolas

Citata iš: TinSoldier  balandžio 21, 2012, 10:02:29
Citata iš: Jonas  balandžio 21, 2012, 09:31:24
Juk pats sakei, kad svarbiausia daryti tai, kas teikia laimę, tai kodėl dabar atmeti viską, tuo savo liūdesiu tam žmogui, kuriam galbūt šis dalykas ir suteiktų laimę ?

O čia atsakas į tuos dainos žodžius : (:D)

I once knew a guy, who knew nothing about the afterlife
    He believed in the illusions, that science has no delusions
    Oh what a terrible day that was, when he died in a bus
    Time was ticking by, he was stuck with astral life

Haaaa, Jonai, kai gerai surimavai :D Gal net geriau už originalą skamba :))

Aš neatmetu. Kaip ir sakiau, kiekvienas privalo daryti tai, kas jam suteikia laimės. Tiesiog mano, kaip, matyt, ir Pociaus, laimės savoka visiškai skirtinga. Aš asmeniškai galvoju, kad tai bus gyvenimas, paskirtas iliuzijoms, kad bus atsisakyta natūralių ir svarbių biologinių poreikių(okultistės minėta šeima, ir patysžinotkodar). Todėl man tai atrodo liūdna. Bet koks skirtumas, kokia mano nuomonė? Visi privalo daryti ką nori, nepaisant kitų.

Bet, kaip Okultistė ir sakė, ar ne per daug staigiai ir kardinaliai atsivertei? Visi, turintys naujai iškeptus įsitikinimus, linkę į radikalumus. Ar nerastum ramybės tiesiog neberengdama grupinių, o su vienu mylimu ir tave mylinčiu vaikinu? Kas vakarą prieš miegą pasimelsdama?

Jei ką, Jonai, aš neatkalbinėju, tik klausinėju :))

Kokių grupinių? Turėjau aš tris vaikinus. Pirmasis pasipiršo - atsisakiau, antrasis pasielgė šlykščiai, trečiasis.. Randai sieloj ir ant kūno. Galvojat, kad esu nusivylusi visais vyrais? Taip, esu ir nebereikia man nei vieno iš jų :) Tiesiog nebėra poreikio. Naujai atsivertęs žmogus - dar nereiškia, kad jis puola Dievui ant kelių tam, kad padarytų stebuklą ar dar kažką. Asmeniškai aš renkuosi vienuolija tam, kad eičiau Šviesos keliu ir manau, kad man tai padės. Ir Jam bus smagiau turėti dar vieną pasekėją :)

TinSoldier

balandžio 21, 2012, 18:31:14 Redagavimas: balandžio 21, 2012, 18:34:01 by TinSoldier
Citata iš: Katastrofa  balandžio 21, 2012, 17:51:15
Naujai atsivertęs žmogus - dar nereiškia, kad jis puola Dievui ant kelių tam, kad padarytų stebuklą ar dar kažką.

Bet tai kritimas ant žemės ir stebuklo laukimas yra lygiai tas pats, kas senojo gyvenimo, senojo "aš" sunaikinimui, ir puolimui aklai tarnauti dievui. Pastarasis net dar radikalesnis ir keistesnis, imo..

Iš tikro, tai tie vaikinai ne prie čiom čia. Jei esi vyrų magnetas, tai trauksi ir būdama vienuolė. Patikėk, juodas skuduras ant galvos nesulaikys :D Mhm.. dar net labiau intriguotų :D Tai, viskas tik nuo tavęs priklausys: jei tau nereikės vaikinų būnant vienuole, nereikės ir ja nebūnant.

Mano manymu, šviesos kelias irgi ne prie čiom. Kuo jis vienuolyne skirsis nuo to, kuriuo gali eiti dabar? Kas ten bus kitaip? Ar dabar negali melstis, padėti vargšams, dalyvauti, organizuoti renginius, gyventi dvasiškai? Kas vienuolyne pasikeis? Tik dabar dar gali būti daaaug naudingesnė visuomenei. Ne tik savo sielai. Manau, tapusi kokia medike, virėja, buhaltere, ar šlavėja galėtum būti daug naudingesnė visuomenei, nei būdama vienuole..

Ir nemanau, kad juodi rūbai dievą daro laimingesniu. Manau, darbai ir jausmai gali dievą patenkinti. O darbus ir jausmus gali daryti/turėti ir nebūdama vienuole.. Rimtai, kas ten pasikeis?

Smygolas

Kas ten pasikeis? Kodėl moterys nori tapti vienuolėmis? Pats žinai, kad kartais atsiranda toks dalykas, kaip pašaukimas. Tikriausiai jį turiu. Kodėl jūs visi tarsi bandot mane nuo to atbaidyti? Viskas jau nuspręsta. Belieka įvykdyti.

TinSoldier

Citata iš: Katastrofa  balandžio 21, 2012, 18:37:55
Kas ten pasikeis? Kodėl moterys nori tapti vienuolėmis? Pats žinai, kad kartais atsiranda toks dalykas, kaip pašaukimas. Tikriausiai jį turiu. Kodėl jūs visi tarsi bandot mane nuo to atbaidyti? Viskas jau nuspręsta. Belieka įvykdyti.

Aš tai tikrai nebandau atbaidyti. Tik noriu sužinoti. Noriu sužinoti, kodėl moterys nori tapti vienuolėmis? Nesuprantu, kaip pasireiškia pašaukimas būti vienuole? Suprantu, kaip gali atsirasti pašaukimas daryti gerą, gyventi ramiai, turėti vaikų, tapyti, ar ir t.t. ir pan. Nesuprantu, kaip pašaukimas gyventi ramiai gali privest prie vienuolyno. Kaip jau klausiau, kuo vienuolyno gyvenimas skirsis nuo gyvenimo, laisvai galimo pasiekti ir be vienuolyno?

Beelzebub

Na vienuolyne kitokia aplinka.

Smygolas

Citata iš: TinSoldier  balandžio 21, 2012, 18:43:15
Citata iš: Katastrofa  balandžio 21, 2012, 18:37:55

Aš tai tikrai nebandau atbaidyti. Tik noriu sužinoti. Noriu sužinoti, kodėl moterys nori tapti vienuolėmis? Nesuprantu, kaip pasireiškia pašaukimas būti vienuole? Suprantu, kaip gali atsirasti pašaukimas daryti gerą, gyventi ramiai, turėti vaikų, tapyti, ar ir t.t. ir pan. Nesuprantu, kaip pašaukimas gyventi ramiai gali privest prie vienuolyno. Kaip jau klausiau, kuo vienuolyno gyvenimas skirsis nuo gyvenimo, laisvai galimo pasiekti ir be vienuolyno?

Tu paklausk visų pasaulio moterų ;) :) Žinai, aš irgi dar neišsiaiškinau, kaip jis atėjo pas mane. Tiesiog sėdėdama bažnyčioj supratau, kad kažkas keičiasi. Norai, įsitikinimai. Aš ir paišau, ir visa kita darau, kai galiu, tą galima daryti ir vienuolyne. Žinai, aš tiesiog nebenoriu gyventi šioj nesąmonių apsupty, kad ir eidama Dievo keliu, labiau matysiu visokias nesąmones, nei būdama tarp seserų. Vienuolyne gal ir būsiu "uždaryta", bet kartu ir atidaryta :)

OKULTISTE

Tikiuosi, kad nieko prieš, kad pasakysiu, kur suklydote...

- Vienuolės ne vien juodus rūbus nešioja (pavyzdžiui Lietuvos eucharistietės).
- Vienuolystė - ne darbas, o pašaukimas, kaip būti žmona. Tad vienuolės dažniausiai turi gerą išsilavinimą ir gali dirbti pagal profesiją (pavyzdžiui, odontologe).
- Deja, Katastrofa, būdama vienuole kaip tik daugiau ir dar didesnių nesąmonių pamatysite, sugebėsite pastebėti...
- Kažin, ar Dievui patiktų toks savanaudiškumas: pabėgti į vienuolyną nuo pasaulio ir tūnoti jo užuovėjoje. Į vienuolyną reikia stoti vardan Dievo Karalystės (kaip sakoma), o ne dėl savo įnorių tenkinimo...

Tad didesne dalimi esu Soldierio pusėje, nes jis ne iš esmės, o tik smulkmenose apsiriko (arba net ne apsiriko, o tik pabrėžtinai kalbėjo)...

Kaip sakiau, Katastrofa, palauk dar kokius 5 metelius (man dar yra nuojauta, žiūrint į kitus Jūsų postus šiame forume, kad arba Jūsų nepriimtų, arba neilgai ten teišbūtumėte)...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 21, 2012, 19:34:20
Tikiuosi, kad nieko prieš, kad pasakysiu, kur suklydote...

- Vienuolės ne vien juodus rūbus nešioja (pavyzdžiui Lietuvos eucharistietės).
- Vienuolystė - ne darbas, o pašaukimas, kaip būti žmona. Tad vienuolės dažniausiai turi gerą išsilavinimą ir gali dirbti pagal profesiją (pavyzdžiui, odontologe).
- Deja, Katastrofa, būdama vienuole kaip tik daugiau ir dar didesnių nesąmonių pamatysite, sugebėsite pastebėti...
- Kažin, ar Dievui patiktų toks savanaudiškumas: pabėgti į vienuolyną nuo pasaulio ir tūnoti jo užuovėjoje. Į vienuolyną reikia stoti vardan Dievo Karalystės (kaip sakoma), o ne dėl savo įnorių tenkinimo...

Tad didesne dalimi esu Soldierio pusėje, nes jis ne iš esmės, o tik smulkmenose apsiriko (arba net ne apsiriko, o tik pabrėžtinai kalbėjo)...

Kaip sakiau, Katastrofa, palauk dar kokius 5 metelius (man dar yra nuojauta, žiūrint į kitus Jūsų postus šiame forume, kad arba Jūsų nepriimtų, arba neilgai ten teišbūtumėte)...

Ačiū už patarimus, tačiau aš nelabai turiu ko laukti.

OKULTISTE

Ei, tai gi sakiau, kodėl palaukti: kol "nušoksi nuo bangos", pergyvensi "dykumą", nustosi tikėti prietarais, eisi ne kaip budistė ramybės ieškotoja... Tęsti?

Na gal aš per griežtai kalbu, todėl atrodo piktai, bet iš tikro nenoriu, kad suklystum, o po to bambėtum ant krikščionybės... Gi pati dėl to nebelaiminga gali tapti...

Man pačiai buvo tokių iliuzijų bažnyčioje, kaip Tau... Norėjau būti Jėzaus "žmona", bet gerai, kad tada nepuoliau, nes vėliau supratau, kad nebūtina tapti vienuole, o galėsiu mylėti savo vyrą, kaip tą, per kurį Dievas man rodo savo meilę ir aš galiu rodyti (J)jam savo... Geriausias būdas parodyti meilę Dievui - mylėti artimą, t.y., kiekvieną žmogų...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 21, 2012, 23:35:38
Ei, tai gi sakiau, kodėl palaukti: kol "nušoksi nuo bangos", pergyvensi "dykumą", nustosi tikėti prietarais, eisi ne kaip budistė ramybės ieškotoja... Tęsti?

Na gal aš per griežtai kalbu, todėl atrodo piktai, bet iš tikro nenoriu, kad suklystum, o po to bambėtum ant krikščionybės... Gi pati dėl to nebelaiminga gali tapti...

Man pačiai buvo tokių iliuzijų bažnyčioje, kaip Tau... Norėjau būti Jėzaus "žmona", bet gerai, kad tada nepuoliau, nes vėliau supratau, kad nebūtina tapti vienuole, o galėsiu mylėti savo vyrą, kaip tą, per kurį Dievas man rodo savo meilę ir aš galiu rodyti (J)jam savo... Geriausias būdas parodyti meilę Dievui - mylėti artimą, t.y., kiekvieną žmogų...

Kalbėk griežtai, kalbėk kaip nori. Man tavo tonas nei motais. Kokios bangos? Atrodo, kad pažįsti kiekvieną asmenybę, bet taip nėra :) Jei suklysiu - mano reikalas, ne kartą puoliau, ne kartą kilsiu. Bet tai dar nereiškia, kad taip turi atsitikti. Tau gal tai ir buvo "iliuzijos", o man tai tikrovė, kuria aš seku. Taip, mylėti savo artimą. Sutinku. Nejau nesupranti, kad tam ir užvedžiau šią temą, kad KAI KURIE suprastų, jog ne visos moterys sutvertos šeimai. Ši tema yra apie tai, ko aš noriu ir siekiu.

OKULTISTE

Ne tik ne visos moterys, bet ir ne visi vyrai (gal kai kam bus sunku patikėti, bet gali ir be paleistuvavimo, ištvirkavimo būti)...

Tai Jūs postulatė?

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 22, 2012, 00:22:58
Ne tik ne visos moterys, bet ir ne visi vyrai (gal kai kam bus sunku patikėti, bet gali ir be paleistuvavimo, ištvirkavimo būti)...

Tai Jūs postulatė?

Galima vadinti kaip nori, postulate, daug terminų, bet juk neįlysi į kiekvieno smegenis/širdį ir nesužinosi kas jis toks yra, kol pats nepateiks teiginio.

OKULTISTE

Ve... Supratau...
Tai galite tiesiai paprašyti, kad paaiškinčiau, ką reiškia "ant bangos" simbolika, ką reiškia žodis "postulatė"... Juk nežinoti nėra nuodėmė...
Norite, kad pasakyčiau?

Smygolas

Nieko JŪS man nesakykite, ponia okuliste :D Įžvelgi daug ką, matai daug ką, bet ar suvoki, ką ir kurioj vietoj rašai? Įdomu, kiek tau metų.. Tiek to, pasilaikyk tai sau. Man nereikia paaiškinimų į teiginius, kuriuos vaikas googlėj rasti galėtų :) Ir suprasti kai kurie galėtų. Tas tavo nusistatymas.. Jis toks.. Žavus :) Labos nakties, OKULTISTE....

OKULTISTE

Aukštyn