Ar įmanoma parduoti sielą?

Pradėjo BloodyMary, kovo 18, 2012, 14:46:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

+ dar vieną ;D
O jei rimtai, nelabai domėjausi šiais reikalais (o ketinau) ar išvis įmanoma iškeisti sielą? ( kad  paslaugą tai suprantu).
Bet save, su laisva valia.... Kyla abejonės.... (Bet gal kalbu iš tamsumo)

massuer

Apsimoka pirkti sielą todėl, kad vėliau ją išsipirkti norės atgal ir bus galima dvigubai atgaut... o jei rimtai nori parduoti galim susitikti :) Dėl kainos susitarsim, manau.

TinSoldier

Citata iš: massuer  rugpjūčio 11, 2014, 18:54:35
Apsimoka pirkti sielą todėl, kad vėliau ją išsipirkti norės atgal ir bus galima dvigubai atgaut... <...>

Šitą tavo strategija remiasi Simpsonų serija?

Master

O kaip tu gali būti užtikrintas, kad galėsi gauti nepriklausomą nuo pačios savęs sielą?
Galgi tu praloši? :)
EDIT: ir kuo besielis (arba priklausomas ar etc.) galės tau atsimokėti? :D

massuer

Juokas juokais ištikro, bet teko girdėti reala istoriją apie tai, kaip parduot norėjo sielą, ant lempos kaip ir mūsu veikėjas. Per susitikimą pirkėjas labai įteikė ir nuteikė žmogų, kad jam bus taip ir anaip. Po kelių mėnesių pardavėjas viską siūlė, kad tik atgautų sielą. Tiesiog gudriai sužaista. Suveikia kaip prakeiksmas-juodoji magija.

Vytautas

Na sielos parduoti neįmanoma nes "techniškai" prie jos nėra kaip prieiti. Seniau tiesiog buvo galima leisti pakeisti savo likimo programą į "sunkesnį" variantą ir tai atrodė kaip sielos pardavimas. Dabar ir to padaryti neįmanoma nes nėra tarpinio pasaulio programerių. Sistema nuhakinta.  :)

paragraf 78

Master, čia teorija yra tokia: bet koks mūsų veiksmas fiziniame plane, atsiliepia ir dvasiniame, taip kad jei padarysi šį maginį-religinį aktą, vienokias ar kitokias pasekmes turėsi ir dvasiniame plane. Štai pvz. bibliniame kontekste yra naudojamas toks žodis kaip "sandora". Jis reiškia sutarį, paprastai sutart su dievu. Pvz. Abraomas sudarė sandorą su dievu ir apsipjaustė, o dievas padarė jį visos tautos tėvu.
Čia analogiška situacija, tik kad sandora sudaroma su velniu (arba šiuo konkrečiu atveju su massuer). Pagal šią teoriją, šis sandoris turės vienokias ar kitokias pasekmes.

TinSoldier

Dabar pradėjau skaityti V. Pelevino "Empire V: apysaka apie tikrąjį antžmogį". Ir yra ten tokia vieta, - nesakau, kad jinai čia labai puikiai perteikta, gili ar pan. Bet šiaip citata, man pasirodžiusi visai į temą (ir laiku papuolusi po akimis):

Citata"-Dabar mano viduje kažkoks rutulys. Ir viskas, ką bandau galvoti, pereina per jį. Tarsi būčiau...netekęs sielos.
- Netekęs sielos? - perklausė Mitra. - O kam ji tau?
Matyt, mano veide atsispindėjo sumišimas - Mitra pradėjo juoktis.
- Siela - tai tu ar ne tu? - paklausė jis.
- Kokia prasme?
- Tiesiogine. Ką tu vadini siela? Save ar kažką kita.
- Turbūt save... O gal ne, greičiau vis dėl to kažką kita...
- Bandykim samprotauti logiškai. Jeigu siela - ne tu, o kažkas kita, kam tau dėl jos jaudintis? O jeigu tai tu, kaip galėjai jos netekti, jeigu esi štai čia?"

illuminati

o kodel nepadarius avantiuros, nepraejus ir is benamiu nesupirkus sielu uz bonkute baltosoios? na gerai 200lt nueis vejais jeigu anapus nera nieko... bet jeigu yra... stai jau bus man kaip busimam demonui kapitalas 10 sielu :D
juokas juokais, bet buvo paklausta kaip galima save parduot - labai paprastai, juk zmogus uz pinigus save pardavineja visa gyvenima. ir butent cia man kazkada uzkliuvo skaityta pasakele apie demokratijos atsiradima - juk tai tokia pati vergove. kas vergui yra duodama seimininko uz atlikta darba, tai laisvas zmogus tai lygiai taip pat uzsidirba, tik sukuriama laisvo pasirinkimo iliuzija.

do

yra istorijų ,legendų,pasakojimų apie pardavimą sielos,ir matyt tai įmanoma
o reikia ne tiek ir daug-stipraus energijos pliūpsnio,tariant kviečiančius žodžius,ti va,nedaugelis geba sukoncentruoti įgimtą ir pasisavintą energiją,suspausti į spyruoklę,reikalui esant-paleisti į tikslą

varpainis

Apsimoka pirkti sielą todėl, kad vėliau ją išsipirkti norės atgal ir bus galima dvigubai atgaut... o jei rimtai nori parduoti galim susitikti :) Dėl kainos susitarsim, manau.

Uz stuka euru perleisciau savo tyra ir nesugadinta siela  ;)

001

Citata iš: varpainis  rugpjūčio 14, 2014, 16:46:01

Uz stuka euru perleisciau savo tyra ir nesugadinta siela  ;)

Gal kas mano irgi nori pirkti? ::)

omcikas

na ir nusipiginat..  :)

puodukas

Citata- Siela - tai tu ar ne tu? - paklausė jis.
- Kokia prasme?
- Tiesiogine. Ką tu vadini siela? Save ar kažką kita.

Radau Isaako Sirino įdomią mintį, kur pats pasakymas- "paklūsta(tampa sava) tau siela tavo" pasako kad tai kažkas savarankiško.
CitataKą tu vadini siela?
Gal būt siela tai tarpinis (jungiamasis) narys tarp kūno ir AŠ, tas kuriame "įmontuoti" jausmai, norai, įpročiai, kai kurie instinktai?
Hmm.. kas tuomet belieka pačiam AŠ?  ???
CitataКто познал себя, тому дается ведение всего, потому что познать себя есть полнота ведения о всем, и в подчинении души твоей подчинится тебе все. В то время как смирение воцаряется в житии твоем, [glow=red,2,300]покоряется тебе душа твоя[/glow], а с нею покоряется тебе все, потому что в сердце твоем рождается мир Божий. Но пока ты вне его, не только страсти, но и обстоятельства будут непрестанно преследовать тебя. Подлинно, Господи, если не смиряемся, ты не престаешь смирять нас. Истинное смирение есть порождение ведения, а истинное ведение есть порождение искушений.
Įdomus tekstas, bet nepavyko išversti neprarandant minties (gavosi panašus į google vertimą)

D.A

Neparduočiau. Čia tas pats, lyg būtum kūrva, kuri parduoda save.

Aukštyn