Ar pamenate savo sapnus?

Pradėjo Benamis, kovo 12, 2012, 21:30:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Hekate

Citata iš: Jonas  kovo 13, 2012, 18:26:10
CitataO jeigu su plikom rankom kažkam burna ''praveri'' kol sulaužai žandikauly irgi nieko baisaus

Gal kažkur per daug lendi, kažką atidarinėji ?  :)

net nežinau čia buvo vienas iš labiausiai man atsiminusiu sapnų kur, vaikui sulaužiau žandikauly, tad negalėčiau dabar pasakyti ką dariau tądien prieš sapną...O gal kažkas mane tada sunervino, o per sapną išreiškiau savo pykti... :D ai tiek to  žinau tik tiek kai sapnas pradeda krypti į košmarą iš baimės imu pulti ''sapno pabaisas'' ir tai, kad tie sapnai nėra malonūs irgi nieko nepasako... :-\

TinSoldier

Citata iš: Hekate  kovo 13, 2012, 18:49:30
net nežinau čia buvo vienas iš labiausiai man atsiminusiu sapnų kur, vaikui sulaužiau žandikauly, tad negalėčiau dabar pasakyti ką dariau tądien prieš sapną...O gal kažkas mane tada sunervino, o per sapną išreiškiau savo pykti... :D ai tiek to  žinau tik tiek kai sapnas pradeda krypti į košmarą iš baimės imu pulti ''sapno pabaisas'' ir tai, kad tie sapnai nėra malonūs irgi nieko nepasako... :-\

Dar vienas dalykas: sapnuoji nebutinai dalykus, susijusius su tai, kas įvyko diena prieš. Gali ssusapnuoti kažką dėl įvykio atsitikusiu prieš 10 metų. Sapnai kyla iš pasąmonės, o pasąmonė pamena viską, ką girdėjai, matei ar jautei per visą gyvenimą.

Beelzebub

Tam, kad prisiminti sapnus, galima būtų užsivesti sapnų dienoraštį. Tiesiog jį turėti prie lovos, ir iškart pabudus užsirašyti kiek prisimeni iš sapno. Nes girdėjau, kad po maždaug 5 min. (gal ir ne 5, neatsimenu tiksliai) pamirštama apie pusė sapno, ar net 75% sapno (vėlgi nepamenu ar tikslūs skaičiai).

O šiaip tai aš labai daug kartų sapnavau kaip paskęstu. Ne tai, kad tiesiog skęstu, bet iš tikrųjų paskęstu ir mirštu: kelis kart sapnavau, kad nukritau nuo tilto, dar porą kart sapnavau, kaip su mašina įkrentu į gilų vandenį ir skęstu, arba kad esu lyg jūroje and kažkokio menko plausto ir pan., vieną kart sapnavau kaip paskendau ežere. Porą kartų pačiame sapne labai aiškiai suvokiau, kad tuoj tikrai mirsiu, bet nebūdavo bloga ar baisu, viskas atrodė taip ramu (na net nežinau kaip paaiškinti). Tai vat, gal kas man pasakytų ką tai galėtų reikšti? :)

Hekate

Citata iš: Beelzebub  kovo 13, 2012, 19:12:27
Tam, kad prisiminti sapnus, galima būtų užsivesti sapnų dienoraštį. Tiesiog jį turėti prie lovos, ir iškart pabudus užsirašyti kiek prisimeni iš sapno. Nes girdėjau, kad po maždaug 5 min. (gal ir ne 5, neatsimenu tiksliai) pamirštama apie pusė sapno, ar net 75% sapno (vėlgi nepamenu ar tikslūs skaičiai).

O šiaip tai aš labai daug kartų sapnavau kaip paskęstu. Ne tai, kad tiesiog skęstu, bet iš tikrųjų paskęstu ir mirštu: kelis kart sapnavau, kad nukritau nuo tilto, dar porą kart sapnavau, kaip su mašina įkrentu į gilų vandenį ir skęstu, arba kad esu lyg jūroje and kažkokio menko plausto ir pan., vieną kart sapnavau kaip paskendau ežere. Porą kartų pačiame sapne labai aiškiai suvokiau, kad tuoj tikrai mirsiu, bet nebūdavo bloga ar baisu, viskas atrodė taip ramu (na net nežinau kaip paaiškinti). Tai vat, gal kas man pasakytų ką tai galėtų reikšti? :)

Girdėjau, kad dažnai pasikartojantys sapno motyvai gali būti iš mūsų praeito gyvenimo. Dar, kad viena moteris užsirašinėdama, kaip tu minėjai sapnų dienoraščius išsiaiškino kas ji buvo praeitame gyvenime  :)

BloodyMary

Nepamenu kada paskutinį kartą sapnavau  :D Prieš porą du - tris metus atsimindavau kiekvieną sapną, bet po vieno įvykio nieko... Lyg kas užsiblokavo. Pamenu sapną maždaug vieną kartą į mėnesį kartais ir ilgesnis laiko tarpas būna. Čia kaip pasimaišo  :D

Hekate

Citata iš: BloodyMary  kovo 13, 2012, 20:05:58
Nepamenu kada paskutinį kartą sapnavau  :D Prieš porą du - tris metus atsimindavau kiekvieną sapną, bet po vieno įvykio nieko... Lyg kas užsiblokavo. Pamenu sapną maždaug vieną kartą į mėnesį kartais ir ilgesnis laiko tarpas būna. Čia kaip pasimaišo  :D

Po kokio įvykio, jeigu ne paslaptis?  ???

BloodyMary

Didelio ir baisaus  :D ne ne juokauju  :P ai tai nelabai svarbu, vistiek tie mano sapnai buvo nesąmonės. Šiaip ar taip nelabai tikiu sapnų reikšmėmis. Kažkur skaičiau, kad sapnai dažniausiai atspindi mūsų pragyventą dieną. Nežinau ar tai tiesa  ;D

Hekate

Citata iš: BloodyMary  kovo 13, 2012, 20:40:12
Didelio ir baisaus  :D ne ne juokauju  :P ai tai nelabai svarbu, vistiek tie mano sapnai buvo nesąmonės. Šiaip ar taip nelabai tikiu sapnų reikšmėmis. Kažkur skaičiau, kad sapnai dažniausiai atspindi mūsų pragyventą dieną. Nežinau ar tai tiesa  ;D

va dėl to kad sakai ''nesąmonės'' ir nepameni sapnų, o šiaip aš vorų pradėjau bijoti dėl sapnų, net nežinau, man sapnai nėra nesąmonė stengiuosi ''kažką iš jų gauti''. Beja mano sapnai irgi nelabai ''protingi'', tad gali drąsiai sakyti kas ten tokio buvo  ;)

BloodyMary

Nu o jeigu tai asmeniška xDD aaaa o kas tada  :D truputį nepatogu skelbti visiems

Markamis

Šiaip dažniausiai neprisimenu turbūt, kad sapnavau, nes man atrodo, kad niekada nesapnuoju. dažniausiai sapnus prisimenu po 3-4 mėnesių, nes būna tokių iš kurių vėliau kyla deja vu. Tiksliau kai įvyksta įvykis aš tiksliai atsimenu, kad aš jį sapnavau. Tai būna kokios 2-3 sekundės to sapno, kaip kokia nuotrupa, taigi gan keistoka. Taigi principe prisimenu sapnus vėliau, kai įvyksta tokie patys įvykiai kaip ir sapne...

Hekate

Citata iš: BloodyMary  kovo 13, 2012, 20:56:53
Nu o jeigu tai asmeniška xDD aaaa o kas tada  :D truputį nepatogu skelbti visiems

Na tada iškarto ir reikėto taip sakyti  :)

coliuke

O as prisimenu beveik visus savo sapnus...cia buvo uzeje kad sapnuodavau baisiai ryškius sapnus vos ne kasnakt ir ryte beveik viska prisimindavau... :)

TinSoldier

kovo 13, 2012, 23:38:03 Redagavimas: kovo 13, 2012, 23:40:27 by TinSoldier
Šiaip dažnai sapnai paryškėja, tampa realistiškesni ir geriau įsimenami, jei užmiegama prisigėrus alkoholio(čia ne patarimas, jei ką :D ). Taip pat, sergant depresija ar nemiga. Bet tuomet dažniau košmarai pasireiškia...

coliuke

Radau straipsniuka apie tai ka daryti kad prisiminti savo sapnus : http://gyvenimas.delfi.lt/astrologija/kaip-prisiminti-sapnus.d?id=58978069 ; ;)

Garnett

sapnuoju keistus dalykus buna ir labai yvairius sapnus gal tai menulis veikia mane bet daugiause pamirstu

Aukštyn