Ką dabar klausote???

Pradėjo BloodyMary, kovo 10, 2012, 18:58:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Nebūdavo Sieli... Tikrai.
Pavyzdžiui Lietuviai ypač mėgo dainas darbo metu (kad palengvintų darbą ir būtų lengviau dirbti visiems kartu į taktą), dainavimas buvo ir kaip pramoga ir kaip jausmų išraiška ir kaip nusiraminimo būdas.... Ir jie dainuodavo, dainuodavo, dainuodavo, dainuodavo....... Tikrai neaukštino ir nereikšmino... Estetika manau buvo paskutinėje vietoje... (yra viena daina, kurios negalėdavau dainuoti nesijuokiant (kuomet dar lankiau etnografinį ansamblį). O kontekstas toks, kad mergina susituokė su alkoholiku, kuris išpardavęs viską karčiamoje. Kai mergina pabandė išgelbėti užstatytą turtą, jis pardavė jos plaukus....) Ne, nu... (facepalm). Kur čia sakralumas ir šventumas, pakylėjimas, tai nelabai suprantu...
Pavyzdžiui man "rėkiamoji" muzika yra giliai įsišaknijusi į širdį. Ji mane įkvepia, duoda idėjų ir minčių impulsus. Iš jos neretai iškyla vertybės. Ji susitapatina su mano emocine būsena. Ir man ji tinka/patinka.
Negali imti versti kitų vartoti/mėgti tai ką mėgsti pats. Negali sakyti, kad yra teisinga tai, ką darai tu. (tik dėl savo įsitikinimų)
Skonio reikalas ir nereikia dėl to pykti ar įžvelgti konspiracijos teorijas.
Kas dėl vartotojiškumo. Manau, kad susiduri su vartojimo kultūra, nes pats esi vartotojas. (lyg ir traukos dėsnis veiktų)

Klausau laaaabai retai...
Bet jei jau klausau.. 8)

a.t.sielis

Citata iš: Master  kovo 13, 2014, 21:28:00
Ir jie dainuodavo, dainuodavo, dainuodavo, dainuodavo......

Dainuodavo, tik matau didelį skirtumą tarp jų gyvo dainavimo ir radijinės plastmasės vartojimo. O pagal dainorius ir dainos.

Aš ir pats dainuoju, dirbdamas, eidamas ir pan. Kai kada.

Citata. Tikrai neaukštino ir nereikšmino...

Na nežinau, manau, bedainuojant bent jau nepošlų žmonių vibracija buvo visai gera. Tas ir sudarytų jeigu ne kažką sakralaus, tai bent kažką vertingo. Gamta, oras, darbas. O kur dar šventės, transformuojančios raudos, ir kt.

CitataNegali imti versti kitų vartoti/mėgti tai ką mėgsti pats. Negali sakyti, kad yra teisinga tai, ką darai tu.

Dėl to, kas tau patinka, kokia muzika, tikrai nei žodžio nesakiau. Kalbėjau apie erdvės perpildymą kičine muzika.

Na bet tiek to, ką gi jau čia, apie neesminius dalykus diskusiją vystyti pradėjome. Soriuz :) Ir taškas tau ;) nugalėjai.

crystal

Citata iš: Master  kovo 13, 2014, 20:23:24
Tačiau teorija be praktikos yra niekinė, o pats ideologizmas tampa dviveidiškas. Bent jau aš taip manau :)

Hmm...Pasidarė įdomu, ar bent vienas forume galėtų save pavadinti tikru anarchistu? ;D Kokia turėtų būti praktika/realus gyvenimo būdas, laikymasis tų idėjų/teorijos? Bet šiaip tai, pritarčiau Master, kad ganėtinai veidmainiška vien tik palaikyti tas idėjas kuriomis realiai pats nelabai gyveni ir mažai stengiesi gyventi. Gal nereikia ir etikečių -isto/istės lipdyt.

O čia, kad visai neoftopint:

Master

Sieliau aš tikrai nekovojau ir net nepradėjau (karo)...
Tiesiog negaliu praleisti tokių postų pro akis, kuriuose atvirai menkinama aplinka pagal individo supratimą (pasaulėžiūrą).
Ir nei tau, nei man spręsti kas yra gerai, o kas yra blogai.. Mes nežinome visų aplinkybių, taip kad tai būtų neteisinga. Ir laaaabai nesąžininga
(priedo jei kažkam patinka tai, tai jau ženklas, kad to žmogaus vibracija klausymo metu yra pakeliama)
Pasimėgauk Sieli, aukštomis vibracijomis ^^
https://www.youtube.com/watch?v=hqEFyy6JuHY&list=PL874367120DBCFACD&index=5
Chm... Crystal
Manau, kad tuo atveju reiktų atsisakyti konsumerizmo, bent minimaliai kištis į politiką (che, che), kažką daryti dėl išsilaisvinimo (jaučiu, šneku vėjus)... dar pavyzdžiui ypatingas simpatijas keliu destruktyviam teroristiniam anarchizmu, bet turbūt nelabai galėčiau specialiai siekti kažkam žalos...
Ir tiesa pasakius, kuomet žmogus pilnai gyvena kažkuria ideologija, jis to jau nebesupranta. Ir savęs įvardinti išvis nebegali. Todėl, kad idėjos taip stipriai įsilieja į gyvenimą, kad tampa sunku jas išskirti.
Na ir be to, kaip jau ir minėjau etiketė įpareigoja ginti tuos įsitikinimus visur ir visada pasitaikius progai... (vėl vergavimas :D)

crystal

Citata iš: Master  kovo 14, 2014, 06:32:10
... dar pavyzdžiui ypatingas simpatijas keliu destruktyviam teroristiniam anarchizmu, bet turbūt nelabai galėčiau specialiai siekti kažkam žalos...

Tačiau vis tiek bent pagalvoji apie realybę? Kažkokius realius istorinius įvikius ( na kad ir šių laikų, pvz 2011 Anglijos riaušės, arba dar geriau -  Maidano įvikiai). Jei tau žavus destruktyvus terorizmas, ar nekyla minčių kaip tame reikale tu pati elgtumeis, kokie būtų tikslai/pasekmės/aukos?
Ir tiesa pasakius, kuomet žmogus pilnai gyvena kažkuria ideologija, jis to jau nebesupranta. Ir savęs įvardinti išvis nebegali.

Na, čia tai ko gero nelabai sutikčiau. Jei visi visada gyentų pagal vieną ideologiją tada taip, nesijaustų. Bet kol yra tavo ideologijoms priešingybė, kažkokia atsvara, tol išskyrimas iš bendros visumos ir bus.
Na ir be to, kaip jau ir minėjau etiketė įpareigoja ginti tuos įsitikinimus visur ir visada pasitaikius progai... (vėl vergavimas :D)

Na, o čia tai išeitų vergavimas ne vergavimui, kalbant apie anarchizmą..?    :-*

Liksiubevardo

Master

kovo 14, 2014, 19:12:44 Redagavimas: kovo 14, 2014, 19:17:10 by Master

O dabar parašiukas po daina ir atsakas į Crystal žinutę. (kažkodėl velniškai nesinorėjo atsakyti:D)
Chm... Apie realybę galvoju nuolatos ir daug į tai koncentruojuosi (galbūt magijos studijos ir gyvenimas tik viena koja realybėje padarė savo. Dabar norisi viską realizuoti). Tai praktiškai ir visos keliamos mintys, idėjos yra susietos arba su dabartimi arba su netolima ateitimi. Kas sietusi su anarchizmu, tai nuoširdžiai viliuosi ištrūkti iš sistemos (ar bent jau išsilaisvinti vidumi, iš primestų normų), tuomet galėčiau gyventi ir prisitaikant bent jau apeinant taisykles.
Todėl kartais spjaunu į kai kuriuos dalykus ir elgiuosi pagal savo išmanymą (apie ką būtent, nenoriu šnekėti).
Heh.. Pastaruoju metu istorija tapusi ta sritimi, kuriai atiduodu daugiausiai savo laiko. Visgi jos dėka galiu sekti kaip kito žmogaus gyvenimas ir jo padėtis visuomenėje. Nieko nėra realiau ar labiau įkvepiančio, kad įmanoma kažką keisti ir padaryti. Na ir šiaip velniškai įdomu...
Maidano įvykiai taip pat mano širdį virpinanti problema, tačiau į tai nelendu kol vis dar įvykiai ant karštųjų "liepsnoja". Jeigu informacija butų pasiekiama iš kitų šaltinių arba sekama tiesiogiai, tuo atveju tam skirčiau daugiau dėmesio, tačiau dabar žiniasklaida mums pateikia to gaisro dūmus (kas reiškia, kad viskas interpretacija, o tiesos mažai).
Norėčiau protestuoti, tačiau yra stabdančių veiksnių. Be to, reiktų spyrio.
Tiesa pasakius mąstau ir apie revoliuciją. Būčiau visomis keturiomis už. (daugelis bijo suklysti, bet kodėl mes toleruojame tuos, kurie padarė daug žalos siekdami savanaudiškų tikslų, o tie kurie bando rizikuoti vardan visuomenės gerovės yra nulinčiuojami. Kur didesnis blogis?) Ir manau, kad tikrai galėčiau prisidėti. Veikti. Tačiau vėlgi dabar nėra galimybės ir žinoma žinių :D Kai kas taipogi mane atstumia nuo šių idėjų. Kad ir kiek būčiau sukaupusi nepykantos prieš valdžią ir, kad ir kokia negerietė būčiau (lakau save laaabai blogu žmogumi) negalėčiau niekam padaryti žalos. Šioje vietoje drąskausi. Mane žavi savarankiškumas, darymas ir kovojimas, bendruomeniškumas. Tačiau visa tai veda prie to, kam prieštarauja kiti mano įsitikinimai. Ir čia prieikime prie terorizmo.
Daug galvojau apie tai. Tačiau taip, suprantu apie ką tu lenki. Teorija neprilygsta praktikai. Gali mąstyti vienaip, bet realiai susidūrus su tuo kardinaliai pakeisti požiūrį.
Realiai negalėčiau veltis į jokius protestus, kuriuose destruktyvumas nukreipiamas į žmogų (kad ir koks jis bebūtų) Būtent tokią nuomonę susidarė stebint įvykius Maidane. Todėl sukilimas ar savadarbių ginklų panaudojimas (kaip dantų parodymas skriaudininkams) ir lieka tik svajone. Kokie tikslai būtų? Chm... galbūt elementarus atsistojimas ant kojų. Ar bent jau žinia, lygybės išreiškimas. Visi esame lygūs. Tai turėtų būti aksioma. Ir tai lyg parodymas, kad mes taip pat esame. Tos aksiomos iškėlimas į viešumą.
Nes dabartinė žmogaus padėtis yra maždaug tokia:
[spoiler]
žmogus nebegali savarankiškai priimti sprendimų, išreikšti savęs ar aplamai pajudėti, o taisykės ne tik žaloja, bet ir žemina [/spoiler]

Kokios to pasėkmės. Chmmm.... 0.25tikimybė, kad valdžia sukrus ir žmonėms tai bus į naudą, 0.25 tikimybė, kad valdžia sukrus ir dar labiau prispaus žmones, 0.25tikimybė, kad sistema bus pakeista ir 0.25 tikimybė, kad niekas nepasikeis. (na taip bent jau aš manau)
2. Na mano praktika rodo ką kitą (:
3. Čia išeitų vergavimas nevergavimą aukštinančioms idėjoms. Manau

Anyway, jei žaviesi dangumi, tai dar nereiškia, kad tu pats esi dangus. Tik noriu pasakyti, kad nevaidinu šviesos bokšto ir neprimetu idėju. Kalbu iš savęs. Nuoširdžiai pasakius nieko neišmanau apie anarchizmą (kad ir kaip būtų liūdna tai pripažinti)

crystal

Neprivalai man išvis atsakinėti, jei ant tiek to nenorėjai, kad net nusprendei šitai paminėti. Šiaip, skaitant tavo žinutę, tai sakyčiau, jog tą vadinamąją sistemą labai jau abstrakčiai vertini. Tai vis tik sudėtingas mechanizmas ir kaip rašei, kad nori išsivaduoti iš sistemos, tai pirmiausia man būtų iškilęs klausimas ar ne per daug paviršutiniškai suvoki ir vertini tą sistemą, kaip ji ar jos dalis tiesiogiai tave/kitus kalina/žaloja, kad jauti norą atsiriboti. Matai, kartasi pakanka tik sutaisyti vieną mikroschemą, kad nebegedinėtų kompiuteris, užuot labai daug išleidus naujo įsigijimui.

Kalbant apie istoriją tai jo, geras ir įdomus dalykas. Vat kaip tik mano istorijos mokytoja labai teisingai yra pasakius apie anarchizmą, kad tai galėtų būti tobuliausia santvarka, tačiau tik tuo atveju, jei žmonės turėtų daugiau sąžinės. Tęsiant mano palyginimą su kompiuteriu, tai ir ta sąžinė, sąmoningumas, supratimas irgi galėtų būti viena iš pagedusių mikroschemų. Tikriausiai supranti, kad pirmiausia viskas nuo pačių žmonių priklauso. O dėl šito gedimo būtų gal kiek naivoka kaltinti vien tik tų pačių žmonių susikurtą sistemą, nors, dalies teisybės tame kaltinime tai tikrai tikrai būta. Bet, čia gal jau atskira tema, o ir kaip suprantu tave žavi ne kiek tikslas, realus anarchizmo taikymas žmonių visuomenėje (net prisipažinai, kad nelabai išmanai), o veiksmas - protestas, perversmas, revoliucija, naikinimas ir pan. Bet ir dėl šito su tavim nėra pilnai aišku - lyg ir drąskaisi, kaip minėjai. Šiaip,kažkur kažkada berods rašei, kad tau patinka bliss'o mintys, tai vat beskaitant prisiminiau vieną laaabai seniai čia parašytą jo mintį. Žodis žodin tikrai nepakartosiu, ir ne taip gražiai ją išreikšiu, bet kiek pamenu, bent jau esmė lyg ir panaši buvo: Tas kas tironą verčia smurtu, propaguoja lygiai tokias pačias vertybės kaip ir nuverstatis. Čia šiaip, pasvarstymui ;)

Viskas, nebešiukšlinu šitos temos. Klausau muzikantų:

Master

Žinai kodėl taip nesinori atsakyti?
Todėl, kad iš manęs tikiesi susimovimo. O psichologijoje jau seniai įrodyta, kad asmuo prisitaiko prie kito asmens reikalavimų (instinktyviai).
Taip, kad ir dabar, tas tavo visko išvartymas.... Negi turiu toliau teisintis ar bandyti pakeisti mintis. Kur vėliau vistiek tai bus panaudota dar didesniam išvartymui.
(o taip stengiausi etiškai, teisingai ir tvarkingai diskutuoti)
Po velniu, nebeveidmainiaukime, o rėžkime viską tiesiai šviesiai (ir aš žinau ką norėtum pasakyti).
Ir aš to neneigiu. Tačiau tikrai nepatinka jaustis kaltai bandyti išsikovoti teisę į būvį, kuomet ji ir taip turėtų būti akivaizdi.
Visos mano idėjos kilusios iš mano vidaus, iš praktikos ir savotiškos filosofijos. Todėl susidariusi ideologija yra tikra. Tai nėra pamačiau patiko, ne, tai yra tiko, todėl patiko. Apie sistemą. Tikrai nesu konspiracinių teorijų šalininkė.. Nemanau, kad sistema yra koks sąmoningas arba  bent jau suplanuotas mechanizmas. Mano galva tai būtų labiau kitoniško, savanaudiškumo pasekmė. Klaida, ryjanti savo vaikus. Negi žmogus pats būtų sukūręs tokį virusą, kuris pats sargdina kūrėją. Šiek tiek abejoju.
Manau, kad sistema lyg juodoji skylė traukia į save viską, kas yra arti. Ji lyg musgaudis surakina auką. Ką tei reikštų? O tai, kad sistema žmogų apribojo nuo to, kaip jis turi valgyti, atrodyti... ir iki to, kur jis turi dirbti, kur numirti...Suplanuoja mūsų gyvenimą iki maksimumo. Ir savarankiško apsisprendimo nebelieka. Tai yra viena. Taip pat prievarta suteikta pilietybė (turinti mus ginti) tėra prietekstas apkrauti mokesčiais ir išnadoti... Jau seniai šitam padarui jaučiau antipatija. Ir abejoju, kad ką galima sutaisyti. Negalima. Man tai sistema netinka, bet kažkam ji (y). Visi esame skirtingi. Negalima suskurti vieno bendro, absoliučiai visiems tinkamo plano gyventi. Galbūt kaltos aplinkybės, tačiau tai reikia suprati ir priimti. Todėl taip, galbūt mūsų suvokimas perpuvęs. Kas dėl gerumo,blogumo... To nėra. Tėra norai ir tikslai kylantis arba iš ego arba iš sąmonės.
Kad nežavi tikslai, tai tikrai to nesakiau. Juk jie ir yra pagrindas. Būtų kvaila tai propoguoti vien dėl chuliganizmo (kuris irgi nėra proritetas, neretai atsisakoma ir to). Tą gali padaryti ir neteisindamas to jokiomis idėjomis. Paminėjau tik tiek, kad jeigu būtų naudojamas bet kas prieš kitą žmogų, aš to negalėčiau daryti suprantant, kad visi esame lygūs ir visi turime bendrą teisę į būvį, visi jaučiame ir mąstome panašiai. Todėl daugelis idėjų man parpasčiausiai netinka, kad ir kaip jos superiškai skambėtų ar būtų pateikiamos.
Kad man patinko blisso mintys, tai nereiškia, kad laikau jį autoritetu ir įsisąmoninu kiekvieną jo žodį :) Bet taip, žinau tą mintį. Ir suvokiu kur tu lenki.
Aš taipogi nebenoriu kalbėti šia tema. Ypatingai tai dėl to, kad nesuprantu, koks šios diskusijos tikslas. (arba nustatau save į gynybos poziciją, priimu tai negatyviai. Mano problema, tačiau neketinu dėl jos teisintis. Ir taip viskas aišku)
Ir tiesa, per daug prioftopinau offtope...

Ramaus savaitgalio .... ^^

Supera

crystal

Citata iš: Master  kovo 15, 2014, 09:08:18
Žinai kodėl taip nesinori atsakyti?
Todėl, kad iš manęs tikiesi susimovimo. O psichologijoje jau seniai įrodyta, kad asmuo prisitaiko prie kito asmens reikalavimų (instinktyviai).
Taip, kad ir dabar, tas tavo visko išvartymas.... Negi turiu toliau teisintis ar bandyti pakeisti mintis. Kur vėliau vistiek tai bus panaudota dar didesniam išvartymui.
(o taip stengiausi etiškai, teisingai ir tvarkingai diskutuoti)
Po velniu, nebeveidmainiaukime, o rėžkime viską tiesiai šviesiai (ir aš žinau ką norėtum pasakyti).
Ir aš to neneigiu. Tačiau tikrai nepatinka jaustis kaltai bandyti išsikovoti teisę į būvį, kuomet ji ir taip turėtų būti akivaizdi.

Tiesiog be žodžių... :o

Nors, gal nėra ir ko stebėtis, kiek mačiau tai tu daugiau mažiau panašiai "etiškai" elgies su tais forumo nariais, kurie išreiškia kažkokius klausimus, bent kažkokią kritiką, ieško logikos ir rimtesnių argumentų tavo žinutėse, o ne tik asmeninių pasvaičiojimų. Jei tau čia atrodo „suvarymas" tai sorry..Ne kažin kokios tada išeina diskusijos su tokiu požiūriu. O gaila, apie anarchizmą visai įdomu, šitam reikalui ieškau daug kritikos, kad pasvert ir pažiūrėt ar atlaikys. Kaip ir visuose kituose dalykuose.

O su tavo požiūriu man viskas aišku. „Nebegriausiu" toliau žinutėje aprašytų vien tik tavo vidinių, vienas kitam prieštaraujančių įsitikinimų, nes po to vėl sakysi, kad čia kažkaip suvarinėju. Bet ir už rimtą tokiu atveju retokai kažką abstraktaus ir nelaikančio kritikos bepriimu. Ir nors šitai visur ir visada taikau, tačiau vistiek sorry, nes jaučiu eilinį kartą kažkaip keistai jautriai ir negatyviai priimsi.

Nebeoftopinu daugiau. O Klausau:

Master

Chm...
Tiesa, aš tikrai niekšas. Ir nėra jėgų kažką daugiau aiškinti. (net jei ir kardinaliai manai kitaip)
Anyway, gali daryti bet ką, tačiau matomai nuo to niekam nebus geriau. (retorinis teiginys, žinoma)
Tikiuosi tai bus mano paskutinis pranešimas šitame forume ^^

Regis šita daina dar nesidalinau.

la.benas

dar pavyzdžiui ypatingas simpatijas keliu destruktyviam teroristiniam anarchizmui

Tu man patinki :D

O jei į temą, tai aš šiandien ramus:

2Pacas

Supera

Aukštyn