Dievo paveikslas (Biblija vs mokymas apie reinkarnaciją)

Pradėjo Steiblys, spalio 15, 2014, 12:34:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sirius

kaip ir neturi galiojimo termino nustatyto (apie pasaulio pabaigas, ar tai naujus apsireiškimus ir pan.?)...

Evangelija pagal Matą 24, 1-34

Atėjimo laikas
32 „Pasimokykite iš palyginimo su figmedžiu: kai jo šaka suminkštėja ir sprogsta lapai, jūs žinote, jog artinasi vasara.
33 Taip pat, visa tai išvydę, žinokite, jog jis arti, prie slenksčio.
34 Iš tiesų sakau jums: nepraeis nė ši karta, iki visa tai įvyks.

Evangelija pagal Matą 23, 36
36 Iš tiesų sakau jums: visa tai ištiks šitą kartą".

Evangelija pagal Morkų 13, 34
30 Iš tiesų sakau jums: nepraeis nė ši karta, kol visa tai įvyks.

Evangelija pagal Morkų 9, 1
1 Jis dar jiems kalbėjo: „Iš tiesų sakau jums: tarp čia stovinčių yra tokių, kurie neragaus mirties, kol išvys Dievo karalystę ateinančią su galybe".

Evangelija pagal Luką 9, 27
27 Iš tiesų sakau jums: kai kurie iš čia stovinčiųjų neragaus mirties, kol neišvys Dievo karalystės".

a.t.sielis

Nu tai no problem, Jėzaus mokinių karta savo akim pamatė kaip šis teistinis sąjūdis įgavo netikėtą gyvybingumą. Greičiausiai tai ir yra tas "Dievo karalystės" atėjimas, kai žmonės atsisuka į Aukščiausią Esybę.

Steiblys

spalio 19, 2014, 18:19:34 Redagavimas: spalio 19, 2014, 18:31:57 by Steiblys
Citata iš: Druwis  spalio 18, 2014, 22:01:37
Citata iš: Steiblys  spalio 18, 2014, 21:49:39
Citata iš: Druwis  spalio 18, 2014, 21:30:21
Steiblys , o tai kiek žemei metų? ir ar Dievas iš tikrųjų sukūrė mūsų pasaulį per 6 dienas, o 7  ilsėjosi? :)

Kiek žemei metų nežinau. Taip, Dievas sukūrė mūsų pasaulį per 6 dienas.
O tu tiki, kad įšsivystėme iš bakterijos?

Aš tai išsivysčiau tikrai ne iš bakterijos :D
Tuomet iš akmens?
Ir dar norėčiau paklausti,o kaip pagal tave atsirado gyvybė?

Citata iš: Sirius  spalio 18, 2014, 22:54:38
Tokius žmonęs krikščionis kaip tu degina ant laužo.
Šėtono įsikūnijimas.
Žodžių, kad ir kiek kontrargumentuosi, tavo tiesa neturi jokio ĮRODYMO PAMATO.
O jei nėra įrodymo, tai tavo Tikėjimas , man ir visiems kitiems pasaulio žmonėms nėra teisingas, nes jis neturi jokios prasmės, tikėk kuo nori, tu būsi teisus, bet tik būsi teisus savo vidiniu pasauliu. ta pati sakydamas kitam krikščioniui, jis nesutiks su tavim.

Kad religiniai fanatikai (priklausantys skirtingoms dogmų sistemoms) degino ant laužo krikščionis - reali istorija, ir tai irgi Jėzaus pranašysčių išsipildymo dalis. 
Mano tikėjimas yra paremtas tiesa. ,,Taigi tikėjimas - iš klausymo, klausymas - kai skelbiamas Kristaus žodis". Dievas mano tikėjimui paklojo pamatą. Pirmo laiško korintiečiams 3-io skyriaus 11-oje eilutėje skaitome: ,,Juk niekas negali dėti kito pamato, kaip tik tą, kuris jau padėtas, tai yra Jėzus Kristus". Aš stoviu ant pamato. Tai pažinimas, tačiau, kad ant jo atsistočiau reikalingas tikėjimas. Tikėjimas - tai veiksmas, pagrįstas pažinimu.

Citata iš: Sirius  spalio 19, 2014, 15:30:58
Evangelija pagal Luką 9, 27
27 Iš tiesų sakau jums: kai kurie iš čia stovinčiųjų neragaus mirties, kol neišvys Dievo karalystės".

Nereikia lupti eilučių iš konteksto, nes čia aiškiai matome dėsningumą ir net pranašystės išsipildymą:
"Iš tiesų sakau jums: kai kurie iš čia stovinčiųjų neragaus mirties, kol išvys Dievo karalystę".
Praslinkus maždaug aštuonioms dienoms po šitų žodžių, Jis pasiėmė Petrą, Joną bei Jokūbą ir užkopė į kalną melstis.
Jam besimeldžiant, Jo veido išvaizda pasikeitė, o drabužiai pasidarė balti ir spindintys. Ir štai du vyrai kalbėjosi su Juo. Tai buvo Mozė ir Elijas, kurie, pasirodę šlovėje, kalbėjo apie Jo gyvenimo pabaigą, būsiančią Jeruzalėje. O Petrą ir jo draugus buvo apėmęs miegas. Pabudę jie pamatė Jo šlovę ir stovinčius šalia Jo du vyrus." (Lk 9,27-32)

TinSoldier

Žinau, kad diskutuoti su kreacionistais - negalima. Na, bet man knieti paklausti.

Steibly, ar galėtum visiškai visiškai nesiremdamas šv. raštu, necituodamas jo, neapeliuodamas į jo ar dievo autoritetą, konstruktyviai paaiškinti, kodėl sukūrimo per 6 dienas teorija, su visais Jėzaus stebuklais, nekaltais prasidėjimais, su visomis Senojo Testamento eilutėmis ir t.t. - yra įtikinamesnė versija, nei evoliucijos teorija?

Pabandyk atsakyti, nė karto nepaminėdamas ir nepacituodamas švento rašto.

.L.U.T.H.O.R.

@Steiblys , mano vystymasis prasidėjo moters gimdoje ir ne iš bakterijos :D

Sirius

Dievas negali sukurti žemės per 6 dienas ir taip toliau.
kam tada Šventajai dvasiai dievui, reikėjo apvaisinti moterį, kad gimtu dievas ?
Kai atsirado pirmas žmogus, Dievas neturėjo ką apvaisinti, kad atsirastu gyvybė.

Steiblys

Citata iš: TinSoldier  spalio 19, 2014, 18:54:17
Žinau, kad diskutuoti su kreacionistais - negalima. Na, bet man knieti paklausti.

Steibly, ar galėtum visiškai visiškai nesiremdamas šv. raštu, necituodamas jo, neapeliuodamas į jo ar dievo autoritetą, konstruktyviai paaiškinti, kodėl sukūrimo per 6 dienas teorija, su visais Jėzaus stebuklais, nekaltais prasidėjimais, su visomis Senojo Testamento eilutėmis ir t.t. - yra įtikinamesnė versija, nei evoliucijos teorija?

Pabandyk atsakyti, nė karto nepaminėdamas ir nepacituodamas švento rašto.
Evoliucijai yra svetima - prasmė, logika, meilė.

Citata iš: Sirius  spalio 19, 2014, 19:02:36
Dievas negali sukurti žemės per 6 dienas ir taip toliau.
kam tada Šventajai dvasiai dievui, reikėjo apvaisinti moterį, kad gimtu dievas ?
Kai atsirado pirmas žmogus, Dievas neturėjo ką apvaisinti, kad atsirastu gyvybė.

Dievas sukūrė žemę per 6 dienas.
Jėzus Kristus privalėjo turėti dievišką prigimtį, nes žmogus (su sugedusia prigimtimi) negalėtų atpirkti. Šventosios Dvasios nužengimas nėra tapatus žmonių lytiniam santykiui. Ir dar reiktų suprasti, kad Kunigų knygoje yra parašyta, kad kūdikio gimimas padarydavo moterį nešvarią, nes ji pagimdydavo pasauliui nusidėjėlį. Tuo tarpu NT parašyta, kad angelas sako, jog Marija pagimdys ne nusidėjėlį, bet šventą kūdikį. Vyro ir moters sueities metu gali būti pradėtas tik nuodėmingą prigimtį turintis žmogus. Todėl Jėzus Kristus yra 100% žmogus ir 100% Dievas.

Sirius

Tai kodėl, tada bažnyčia prieš abortus, argi pamažinti žemei nusidėjelius, nelengviau būtu tiesiog abortuoti vaikus, ir jie visi keliautu į dangų, kol neprisidirbo žemei dar labiau.

Parodyk man Faktus, kad žemė sukurta per 6 dienas.

Steiblys

Citata iš: Sirius  spalio 19, 2014, 19:19:06
Tai kodėl, tada bažnyčia prieš abortus, argi pamažinti žemei nusidėjelius, nelengviau būtu tiesiog abortuoti vaikus, ir jie visi keliautu į dangų, kol neprisidirbo žemei dar labiau.

Parodyk man Faktus, kad žemė sukurta per 6 dienas.

Biblija nepalaiko tų, kurie nori sumenkinti moralės įstatymą.
Parodyk man faktus, kad žemė nėra sukurta per 6 dienas.

a.t.sielis

Citata iš: Steiblys  spalio 19, 2014, 19:30:30

Neblogas atsakymas, uždedu pliusą.

Viena diena iš tų šešių lygi mūsų dabartinei dienai?

Sirius

Pažiūrėk, kaip žemė sukurta ne per 6 dienas.

Kiekviena diena visatoje , vyksta lygiai taip pat viskas.
Ir ne per 6 dienas , o per milijona metų.

.L.U.T.H.O.R.

Parodykit man faktus kad žemė nesusikūrė per milijardus metų :D

Čia lygu tam pačiam, įrodyk kad Dievas yra/nėra :D

TinSoldier

spalio 19, 2014, 19:44:32 Redagavimas: spalio 19, 2014, 19:53:04 by TinSoldier
Citata iš: Steiblys  spalio 19, 2014, 19:15:35
Evoliucijai yra svetima - prasmė, logika, meilė.

Mažų mažiausiai 2 problemas matau su tuo atsakymu.
Pirmiausiai, tai yra labai subjektyvu. Aš, asmeniškai, pvz, evoliucijos ir kt. natūralių dalykų sukurtame pasaulyje įžvelgiu gerokai daugiau prasmės, logikos ir meilės, nei sukurtame pagal Biblijos versiją. Na, bet nesvarbu.

Kitas dalykas, kuo tai susiję su argumentavimu? Ok, tau labiau gali patikti Biblijos pasaulis, nes ten tau atrodo daugiau meilės, logikos ir prasmės. Bet ar čia argumentas? Karuose, žmogžudystėse, naujagimių ligose ir daugybėje kitų dalykų galima nerasti prasmės, logikos ir meilės. Ar tai padaro reiškinį mažiau realiu?

Nepyk, bet čia tikrai ne argumentas buvo...

Citata iš: a.t.sielis  spalio 19, 2014, 19:37:25
Citata iš: Steiblys  spalio 19, 2014, 19:30:30

Neblogas atsakymas, uždedu pliusą.

A.t.sieli, tikrai nesitikėjau, kad tave galėtų sužavėti toks argumentas..
Įrodymo našta tenka teigiančiąjai pusei. Neįmanoma, beprasmiška ir buka įrodinėti, kad šalia kiekvieno iš mūsų nesėdi po nematomą, nejaučiamą, neužuodžiamą oranžinę ožką. Jeigu kas nors teigia, kad ji sėdi - tegul jis ir įrodo savo teiginius. O ne liepia kitiems paneigti jos egzistavimą.

EDIT: Atsiprašau, a.t.sieli, neatsakysiu į tavo žemiau esantį atsakymą. Tiesiog nesu tikras ar jį supratau... O labai išplėtoti diskusiją nesinori. Mes jau atsikalbėję :D

a.t.sielis

Pagal mane, teigianti pusė turi savo pagrindus teigti teiginį (kaip pvz. Biblija sako, kad Žemė sukurta per 6 dienas), o neigianti pusė nelabai ką turi, ta prasme, kad logiškų paaiškinimų gali būti daugiau negu vienas, ir visų jų nepatikrinti, nes niekas nenukeliavo į praeitį ir nepamatė, kaip viskas vyko.

Aukštyn