Gyvenimo prailginimas prisitaikant prie gamtos ciklų

Pradėjo rutulys, liepos 13, 2014, 23:42:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

rutulys

Žmogaus paros ciklą: pusryčiai, pietūs, vakarienė galima išplėsti į keturių parų ciklą, kai per parą (aš parastai valgau po vidurdienio)  valgoma vieną kartą.
1 parą valgomi pusryčiai.
2 parą valgomi pietūs.
3 parą valgoma vakarienė.
4 para nevalgymo ir negėrimo diena.
Šiam ciklui pasibaigus lyg ir būtų galima grįžti prie vienos paros ciklo, bet ar verta? Verčiau neišsimušti iš to ritmo. Nežinau kiek tai galėtų prailginti jūsų gyvenimus, bet gal verta pabandyti ir tokį metodą.

.L.U.T.H.O.R.

O iš kur žinai, kad prailgina? :)

xsistemax

Tokiais metodais kojas pakratyčiau iš bado po savaitės.  ;D

rutulys

Galima pabandymui savo jėgas valgyti vieną kartą dienoje be apribojimų. Tik vėliau jau jokių užkandėlių, tik troškuliui malšinti skysčių.

xsistemax

Panašiai ir gyvenu:pusryčiams-kava,pietų dažniausiai nevalgau,o vakarienės "prisikertu" kiek telpa.Ir košmarai nesisapnuoja.  :)
Rezultatas:jokių skrandžio problemų,jokio viršsvorio,jokių sveikatos sutrikimų,išskyrus senos traumos pasekmes,kurios nesusiję su mityba.
Beje,niekada nevalgau sriubos.Nuo pat vaikystės.Nes sriuba su žmogaus prigimtimi nesuderinama.(Sriuba sugalvota kaip vergų maistas,stengiantis kuo mažiau investuoti į jų maitinimą.)Tik vandens gyvūnai vartoja maistą,skiestą vandeniu.Neturi kitos išeities.  :)

.L.U.T.H.O.R.

Aš ir panašiai, tik vietoj kavos arbatą geru, o valgau pietus, vakare vėl arbatos :D Nors daug kas sako, akd pusryčiai svarbiausias dienos valgis, man tai nepanašu :D

zalia.arbata

Intermittent fasting angliškai panašus mitybos būdas vadinas. Tačiau tai turi būti daroma griežtai (t.y protarpiais tarp valgymų 24h. badaujant, kiekvieną dieną valgant tuo pačiu metu (ne taip, kad pusryčiai vieną dieną, pietūs- kitą ir pan.) antraip su hormonais bus šakės. Nemanau, kad tai pailgina gyvenimo trukmę.

zalia.arbata

Citata iš: xsistemax  liepos 15, 2014, 08:21:33
Panašiai ir gyvenu:pusryčiams-kava,pietų dažniausiai nevalgau,o vakarienės "prisikertu" kiek telpa.Ir košmarai nesisapnuoja.  :)
Rezultatas:jokių skrandžio problemų,jokio viršsvorio,jokių sveikatos sutrikimų,išskyrus senos traumos pasekmes,kurios nesusiję su mityba.
Beje,niekada nevalgau sriubos.Nuo pat vaikystės.Nes sriuba su žmogaus prigimtimi nesuderinama.(Sriuba sugalvota kaip vergų maistas,stengiantis kuo mažiau investuoti į jų maitinimą.)Tik vandens gyvūnai vartoja maistą,skiestą vandeniu.Neturi kitos išeities.  :)

Nesuderinama? Kodėl tada vaisius sudaro ~90proc vandens?

Master

Todėl, kad negalima vartoti vandens kartu su kitu maistu, nes taip išplaunama skrandžio sultis, todėl maistas sunkiai virškinasi.
Vaisiuose vanduo yra kitoks (aktyvuotas) ir jo gauname ne tokiais dideliais kiekiais iš karto.
Aplamai, kad tai žalinga įrodyta ir tradicinės (:o ! ) medicinos.
Aš taip pat nevalgau nieko skiesto vandeniu :) (y)

O šiaip bet koks badavimas ar maisto kiekio sumažinimas yra raktas į sveikesnį ir ilgesnį gyvenimą.
Aš po kolkas taikau tokį metodą:
Badavimas kiekvieną sekmadienį ir paskutines tris mėnesio dienas. :)
Ir valgau tik trintus vaisius (tiesiog skaniau ir nereikia tiek ilgai kramtyti, kad būtų suardyta celiuliozė), daržoves, šiek tiek sėklų, riešutų jų nemaišant, neribotai, nenustatant laiko, tik nepersivalgant.
Žiūrėsim kokie bus to rezultatai :3

Ps. Druwi, teisingai manai. Valgymo rėžimas ir laikas labai individualus. Vieni laiduoja už tai, kad reiktų maitintis kas tris valandas po truputį (taip niekada ir neprivalgant) kiti puikiai jaučiasi valgydami tris kartus per dieną.
Ryte pabudus, mūsų virškinimo sistema būna neaktyvi, todėl didelio reikalo pusryčiauti nėra. Aišku, susilaikymas taip pat blogai, bet tik dėl to, kad vėliau atsiranda didesnis maisto poreikis ir tiesiog persivalgoma.

Rotting.Christ

O kam ilginti gyvenimo trukmę? Kvepia ego kažkodėl.

Master

O kam ją trumpinti? Kvepia nepagarba gyvenimui, jo švaistymu ir ego silpnybe mėgautis laikinais malonumais nesirūpinant savo kūno poreikiais :3

zalia.arbata

liepos 15, 2014, 15:39:44 Redagavimas: liepos 15, 2014, 15:41:41 by zalia.arbata
Citata iš: Master  liepos 15, 2014, 13:29:22
Aš po kolkas taikau tokį metodą:
Badavimas kiekvieną sekmadienį ir paskutines tris mėnesio dienas. :)
Ir valgau tik trintus vaisius (tiesiog skaniau ir nereikia tiek ilgai kramtyti, kad būtų suardyta celiuliozė), daržoves, šiek tiek sėklų, riešutų jų nemaišant, neribotai, nenustatant laiko, tik nepersivalgant.
Žiūrėsim kokie bus to rezultatai :3

Tu iškrovauji, ne badauji (ar turėjai omeny, kad visada valgai tik vaisius ir riešutus?). O kokių rezultatų sieki? :)

xsistemax

liepos 15, 2014, 16:01:08 Redagavimas: liepos 15, 2014, 16:07:00 by xsistemax
Ačiū,Master,užvadavai.  ;)
Tam,kad optimizuoti mitybos įpročius,reikia stebėti gyvąją gamtą ir paprasčiausiai ją kopijuoti.
Pvz.:visi "storuliai"(gorilos,karvės ir t. t.) kramto nuolat.Liekni gyvūnai maitinasi vieną kartą per parą,bet daug.Ir kaip taisyklė po to ilsisi.Skirtumas tarp mano įpročių nedidelis:aš privalgau prieš miegą-jie miega privalgę.  :)
Iš patirties žinau,kad tokia "dieta" tikrai naikina viršsvorį,keletui mano pažįstamų tikrai padėjo.
Asmeniniai duomenys:ūgis-1,80m.,svoris-70kg.

Master

@zalia.arbata turėjau omenyje, kad pasirinktomis dienomis tik geriu vandenį, o likusiomis maitinuosi vaisiais, daržovėmis, minimaliai riešutais ir maistu turinčiu tam tikrų mineralinių medžiagų (pvz. dumbliais).
Ketinu pagerinti savijautą (sumažinti miego valandų trukmę, atgauti energiją, atsikratyti priklausomybės maistui, išvalyti toksinus, parazitus, gleives, bei pagerinti psichologinę savijautą), be to, darau tai, nes natūralus maistas man prilygsta dieviškąjai manai (turiu omenyje,kad velniškai skanu), o ir anksčiau turėjau žaliavalgiškos patirties (nepaisant ir, to, kad tai sveika teoriškai). :)
Tik aišku, bijau kraštutinumų ir fanatizmo (turėjau patirties). Tai laikui ketinu kažką keisti. (O tai jau priklausys nuo to, kaip viskas klostysis).

@xsistemax no problem, visada smagu sutikti bendraminčių ;)

Rotting.Christ

Citata iš: Master  liepos 15, 2014, 15:32:44
O kam ją trumpinti? Kvepia nepagarba gyvenimui, jo švaistymu ir ego silpnybe mėgautis laikinais malonumais nesirūpinant savo kūno poreikiais :3

O kas kalba apie trumpinimą? Kodėl negalima susitaikyti su naturalia eiga? Tikrai, kad jau smirda ego. Kaip tose pasakose, kur žmogystos ieško nemirtingumo eliksyro, o suranda patys žinote ką. :)

Aukštyn