Kuriam ateistinę visuomenę

Pradėjo Sharikovas, gegužės 18, 2014, 16:40:01

« ankstesnis - sekantis »

Kokioje visuomeneje noretumet gyventi ?

Ateistineje
4 (25%)
Teistineje
5 (31.3%)
Man nesvarbu
7 (43.8%)

Viso balsavusių narių: 16

Žemyn

slapiaslietus

Citata iš: Sharikovas  gegužės 23, 2014, 20:56:15
Kazkur skaiciau labai gera posaki, deja neatsimenu kieno, kad tik religija gali paskatinti gerus zmones daryti blogus darbus.

Žmogau, atsibusk, kokį čia marazmą iš lempos rašai - belen ką, kas ant liežuvio papuola.
Niekas taip nesakė.
Nes gerus žmones blogus darbus daryti gundo velnias - pagal apibrėžimą.
yra dar kita interpretacija - iki religijos žmogus, tarkim, sekmadieniais dirbo. Atėjus krikščionybei - sekmadienis maldos diena, (meditacijai skirta diena), o pagal seną įprotį žmogus dirba sekmadienį. Tai ką, jis, atseit, dabar nuodėmes daro, iš gero žmogaus tapo blogu?
Iš konteksto kažką išėmei ir demagogiją skleidi.

slapiaslietus

Citata iš: paragraf 78  gegužės 24, 2014, 00:20:54
O tu nepastebi, kad tai kuo kaltini tuos žmones, tavo žinutėse atsispindi lygiai tas pats kuo kaltini?
Nerasi žmogaus be pasaulėžiūros, na nebent visišką daržovę, nuo kūdikystės negebėjusią komunikuoti su pasauliu :)
Vėlgi, tai kuo apibūdinai galėčiau apkaltinti ir tikinčiųjų dalį ir dalį ateistų, bet tik dalį ir toli gražu ne pačią didžiausią.

:D iš inercijos aš čia, iš inercijos...
neatlaikiau įtampos, kai mane prie sienos pradėjo remti su argumentais, kurių nesuprantu.
be to, retkarčiais reikia ir lazdą perlenkti, kad pamatyt, ar ne per toli nusivažiuoji. :)
mane tik nustebino, kad ateistai tokie aršūs čia susirinkę.
Nesu tikintis, bet toks nusistatymas sukėlė priešingą reakciją.
Kažkaip galvojau, kad jei jau anomalija, tai turėtų būti tokie, kur pasirengę įvairiausius pasaulius priimti, įskaitant ir religinius.

Sharikovas

Tik ka pats rasiai apie talibus, bet jau kitam poste "viena boba sake" ir "neegzistuojantis priesai". Gal galetum pats pavardint tuos gerus ir blogus darbus, bent minimaliai, nes praktiskai kiekvienoj zinutej pats sau priestarauji. Ir kuom konkreciai as tureciau pasidomet ? Teologija ? Studijuoti biblija ? Biblijos studijavimas paneigs fakta, kad kiekviena diena del religijos sprogdinami zmones ? Neblogas tu demagogas, apie nieka ir ne is esmes.

slapiasvanduo, nesinervink ne is lempos, berods "dievo iliuzijoj" dakinsas citavo kazkoki zmogu jei neklystu.

paragraf 78

Šarikovai, nesiputok, vaikai gauruoti bus :)
Kalbėdamas apie neegzistuojantį priešą turėjau omenyje tavo susikurtą religijos modelį, kuris visiškai neatitinka realybės. Toks jausmas kad tavo pažinimas taip ir užsiliko pionierių būrelio propagandos lygyje. Kiekviena religija turi ir blogų ir gerų dalykų, nes mes esame žmonės. Man asmeniškai blogas dalykas yra netikintys kunigai kuriems svarbu visuomeninis statusas ir pinigai, man nepatinka kai žmonės tiki be argumentacijos, fanatiškai, man nepatinka kad krikščioniškos denominacijos pjaunasi tarpusavyje, galėčiau dar daug ką vardinti, bet manau ką besakyčiau blogo tu tai pasigausi ir amsėsi (sorry nesusilaikiau nuo kalambūro susijusio su tavo userneimu) tai kaip didžiausią tiesą.
Esmė ką noriu pasakyti, žmonės Dievo "vardu" pridaro kvailysčių, bet ar dėl to kalta religija? Greičiausiai ne, čia kalti žmonės kurie nesuprato savo religijos mokymo ar jį iškreipė. Tokių dalykų neretai pasitaiko.
Kalbant apie talibus, tai dar kartą pasakysiu, jie yra būtent tie kurie nesuprato savo religijos, tad jų imti kaip tikinčiojo etalono nevertėtų. Beje, tu taip ir nepavardinai daugiau teroristinių organizacijų religiniu pagrindu, nors sakei, kad visas terorizmas kyla dėl religijos.

@slapiaslietus nerašyk kelių pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažką papildyti naudokis funkcija "keisti". Ir marš skaityti forumo taisyklių, kad tokių nesusipratimų būtų mažiau

puodukas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 20, 2014, 15:06:42
Pardavėjas tau duoda dėžę, ir sako: čia yra daiktas, kuris tau gal patiktų. O gal jo ir nėra. Sumokėk pinigus, o po belekiek metų sužinosi, ar tas daiktas iš tiesų tau bus naudingas, ir ar, apskritai, jis yra.
Visai neblogas palyginimas, tik šiuo atveju 99,9% pardavėjas tikrai būtų sukčius.
Labiau kelianti pasitikėjimą situacija:
pardavėjas už minimalią kainą siūlo(kuri neturi įtakos tavo biudžetui) dėžę, kurioje yra labai vertingas daiktas.
Jei neturi nė trupučio pasitikėjimo tai tau nė neparduos tos dėžės.
Jei jau nusipirkai(gal net labiau tiktų išsinuomavai) tą uždarytą dėžę už minimalią kainą, tai gali ją po truputį studijuoti, lyginti žmonių atsiliepimus kurie jau turi įsigiję tą dėžę ir t.t.
  Su laiku už minimalią kainą gali truputį dėžės kamputį praskleisti, kad labiau įsitikintum ar tas daiktas tikrai vertingas ir t.t.
   Laisva valia tame, kad neįpirktumėm to daikto už tikrą jo kainą. 

TinSoldier

gegužės 25, 2014, 10:21:31 Redagavimas: gegužės 25, 2014, 10:36:07 by TinSoldier
Na, aš nemanau, kad iš esmės akla, visą gyvenimą trunkanti emocinė, dvasinė, minčių, elgesio ir įsitikinimų investicija yra minimali kaina.. Manau, kad tai yra didžiausia įmanoma kaina. Ir ypač neadekvati, turint omenyje, kad galutinai to 'produkto' egzistavimu įsitikinti niekada negalėsi.

Ir tas 'dėžės kampučio praskleidimas' - visiškai gali būti tik savęs apgaudinėjimas. Ir lyginimas su kitų žmonių atsiliepimais - neįmanomas. Nes jie irgi neturi to 'produkto', tik spėlioti tegali, tikėtis ir kurtis viltis, kurios irgi gali būti netikros..

EDIT:

Citata iš: slapiaslietus  gegužės 24, 2014, 00:22:34
Žmogau, atsibusk, kokį čia marazmą iš lempos rašai - belen ką, kas ant liežuvio papuola.
Niekas taip nesakė.

"Religion is an insult to human dignity. With or without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg .

Citata iš: slapiaslietus  gegužės 24, 2014, 00:22:34
Nes gerus žmones blogus darbus daryti gundo velnias - pagal apibrėžimą.

:D

paragraf 78

Apklausa tai kažkoks kraštutinumų rinkinukas. Man pvz. norisi gyventi visuomenėje kur kiekvienas gali tikėti arba netikėti, priklausomai nuo savo pasirinkimo. O čia tik du kraštutiniai variantai, na ir trečias kad dzin. Negaliu niekaip atsakyti į tokį balsavimą

TinSoldier

Aš irgi niekaip negaliu prisiversti prabalsuoti :)
Nors, manau, akivaizdu, prie kurio varianto linkčiau, tačiau tiesiog nekyla ranka jo pasirinkti..

Manau, kad man patiktų gyventi iš tiesų sekuliarioje visuomenėje. Tai yra: kurioje tikėjimas - privatus reikalas, o institucinės religijos praradusios tokią milžinišką įtaką politinėje, socialinėje sferoje, sumažėjęs jos reikšmingumas viešojoje erdvėje.
Tačiau tikėjimo laisvė turėtų likti.

Žinoma, jei tikėjimas natūraliai visiškai nunyktų - nematyčiau jokios didelės tragedijos. Tačiau nesu tikras, ar norėčiau tokio įvairovės sumažėjimo..

Sharikovas

Na, kad mes dabar ir gyvenam sekuliarioj visuomenej, nieks pasirinkimo laisves neriboja, bet toks modelis neveikia, Lenkija artimiausias pavizdys. As asmeniskai noreciau gyventi ateistineje visuomeneje, bet tuo paciu ir demokratineje, kur kiekvienas turi pasirinkimo laisve. Tiesiog jeigu valdzios ir visu jos instituciju poziuris butu ateistinis ir grieztai isreikstas, tai automatiskai sumazetu baznycios itaka, bet tai nereikstu, kad reikia gatveje gaudyti kunigus ir kabinti ant artimiausios sakos, is esmes ateistinej visuomenej pasirinkimas butu toks pats kaip ir sekuliarioj, tiesiog socialiai butu priimtinesni ateistiniai principai, todel as noreciau gyventi ateistineje visuomeneje.

puodukas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 25, 2014, 10:21:31
Na, aš nemanau, kad iš esmės akla, visą gyvenimą trunkanti emocinė, dvasinė, minčių, elgesio ir įsitikinimų investicija yra minimali kaina..
,"Puolimas stačia galva" tikrai per didelė kaina, nors yra istorijoje pavyzdžiu kurie taip tapo šventaisiais, bet išimtys tik patvirtina taisyklę. Nepamenu kas rašė, bet aklas uolumas dažniausia sugadina žmogui gyvenimą čia, ir nieko neprideda "tenai".

paragraf 78

Šarikovai, tau reikėtų gyventi CCCP :)

gidas

@slapiaslietus  kažkur išsireiškė
Citata- nes protas yra sumaištyje, ir karštligiškai modeliuoja įvairias situacijas (dėl to atsiranda daugžodystė).

Nusišnekėjai kaip reikiant, bičiuli. :)
Nes čia pat pateikei „nedaugžodystės" pavyzdį

Citataa.tsielio mintys teka gyvai, pulsuoja, jose atsipindi realus būties tą akimirką išgyvenimas, o ne kokia tai logika, jie nevaizduoja savo žodžiuose sustabarėjusios pasaulėžiūros. Gyvenimas jo viduje raibuliuoja kaip bangelės vandens paviršiuje, ir jis stengiasi tuos gyvus, tikrus, pačius tikriausius tos akimirkos atspindžius išdėti ant popieriaus. Tai pati nuoširdžiausia ir tikriausia akimirka, kokią tik gali žmogaus esybė žodžiais atiduoti kitam žmogui.

Tai vadinasi esi "lakoniškas"?
Nieko stebėtino - radai bendramintį, Solder'is tą iš karto pastebėjo. O pats vieną rytą esi  toks, kitą  anoks ir t.t. - ir mali vieną kartą vienaip, kitą kitaip ir t.t. Priklausomai, kaip miegojai ar kuria koja atsikėlei... Taviškas unikalus „sąmonės srautas", kuris kitam nuobodus ir 0 vertas, nes jame universalumo nė kvapo...

Tai nėra kažkas išskirtinio (ta prasme mes visi panašūs), tik savo sąmonės nesąmones pasauliui linkę apskelbti išskirtiniai individai. Tai joks rimtas pagrindas nei kažką teigti, nei neigti.  Bla, bla, bla... - ne daugiau... :)

CitataAš nei tikintis, nei netikintis.

Jei toks esi, Paragraf tave pavadins bekiaušiu ateistu. Neįsižeisk - mane taip apibūdinęs jis yra ne kartą.
Spjauni ir toliau varai savo... ;)

slapiaslietus

gegužės 26, 2014, 19:04:42 Redagavimas: gegužės 26, 2014, 19:06:39 by slapiaslietus
Citata iš: gidas  gegužės 26, 2014, 18:04:53
... Taviškas unikalus „sąmonės srautas", kuris kitam nuobodus ir 0 vertas, nes jame universalumo nė kvapo...

Koks dar gali būti universalumas, kai kalbama apie žmogaus pojūčius ir suvokimus?
Nėra dviejų vienodų suvokimų: jie nesikartoja nei pas tą patį žmogų, juo labiau pas skirtingus žmones nebūna nė panašių suvokimų. Bet protas bando mus palyginti. Kad tai įstengtų padaryti, protas suprastina mūsų pojūčius ir suvokimus iki sausos loginės grandinėlės ("yra taip, taip ir taip") ir padaro žmogų loginiu niekiu. Žmogus yra kažkas daugiau nei šitoks niekis. O gal yra prieštaraujančių tam? :)

Citata"Aš nei tikintis, nei netikintis."
Jei toks esi, Paragraf tave pavadins bekiaušiu ateistu.

Labai neišprusęs žingsnis šitaip pavadinti, nes kiekvienas žmogus atpažįsta kitame tik savo projekciją, ir nė kiek daugiau. :)

Vytautas

gegužės 26, 2014, 19:55:29 Redagavimas: gegužės 26, 2014, 20:13:20 by Vytautas
Citata iš: slapiaslietus  gegužės 26, 2014, 19:04:42
Koks dar gali būti universalumas, kai kalbama apie žmogaus pojūčius ir suvokimus?
Nėra dviejų vienodų suvokimų: jie nesikartoja nei pas tą patį žmogų, juo labiau pas skirtingus žmones nebūna nė panašių suvokimų.

Kiek pastebiu būna du variantai arba žmonės laikosi kažkokio "fiksuoto" suvokimo arba miksuoja t.y iš kelių variantų padaro ale savo supratimą. Kaip taisyklė visi remiasi kažkieno ankstesniu supratimu, o tie remiasi dar kažkieno. Galiausiai visiškai neaiškus pirminis supratimas ir kokiu būdu jis gautas. Taip kad realiai unikalumo labai mažai tik atkartojimas.
Kitas momentas gyvenam materialiam pasaulyje ir logika labai gerai. Problema ta kad prieš logiką dažniausiai visi žmonės pirmiausiai naudoja jausminį suvokimą. Man kažkas patinka ar nepatinka ir jokio loginio paaiškinimo daugeliui žmonių nereikia. Rezultate gaunasi avių banda klausanti piemens ar piemenų kurie jau vadovaujasi logika.
Trečias momentas dėl "Kuriam ateistinę visuomenę". Pirmiausiai tai mes nieko nekuriam. Yra piemenys kurie turi savo viziją ir tikslus. Jie ir kuria kažką ir veda visus kažkur. O ką jie kuria reiktų tų pirminių architektų pasiklausti. Tik maža smulkmena net nežinia kas jie. Reikiama kryptis pateikiama per informavimo priemones. O visi tuo remdamiesi traukiam į kažkokį šviesų rytojų. Toks grynai praktinis pastebėjimas. Susidūriau su informacijos blokavimu vienam iš populiarių portalų. Yra temų kurių negalima komentuoti ne tą kryptimi. Bet visokiomis religijos temomis ten pat nėra jokio ribojimo. Taip kad cenzūra niekur ne dingo. :) Tik tapo "išmania".

slapiaslietus

Citata iš: Vytautas  gegužės 26, 2014, 19:55:29
....Man kažkas patinka ar nepatinka ir jokio loginio paaiškinimo daugeliui žmonių nereikia. Rezultate gaunasi avių banda klausanti piemens ar piemenų kurie jau vadovaujasi logika.

Nėra jokios avių bandos.
Nėra to kito.
Nėra tavęs.
Yra tik tavo loginė įsitikinimų sistema.
Savo dėmesį pasiuntei, grįžta atsipindys - viso labo tik palyginimas, ar atitinka/neatitinka tavo įsitikinimus.
Tas atspindys yra tavo projekcija, o ne tas kitas objektas.
Dabar skaitai ne mano žodžius, o tik tai, ką suinterpretuoji pagal savo tikėjimus.
Tame atspindyje nėra nė trupučio manęs, o jei kas yra to manęs, tai kažkas tokio iškreipto, kad net nėra prasmės vadinti manimi.
Ir taip yra visada.

Aukštyn