Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Čia jau žaidi žodžiais. Kaip žmogžudystę bepavadintum, ji nuo to netaps moraliai pateisinama. Be to paskaityk tame sename paveiksliuke kurį įdėjai, TSRS tai laikoma nusikaltimu :)

RoxiO

vasario 03, 2012, 14:35:34 Redagavimas: vasario 03, 2012, 14:37:35 by RoxiO
Citata iš: insomnia  vasario 03, 2012, 14:29:47
TSRS tai laikoma nusikaltimu :)

Taip ir šitą mačiau, tačiau visose šalyse kur ji nėra įteisinta, ji laikoma nusikaltimu - net ir toje pačioje Lietuvėlėje. :)

Žinoma - žudymas amoralu, aš esu prieš žudymą ir manyčiau, kad į elektros kėdę neturėtų sėsti tik tie, kurie nužudė gindamiesi, tačiau nejaugi gyvūnų "užmigdymą" taip pat pavadintum "nužudymu"? Eutanazija labai panašu, tik kad tai taikoma žmonėms :)

Tiesa, tada manau turėtumėte būti prieš morfijų duodamą neišgydomiems ligoniams, kad apmalšintų skausmą, juk morfijus - narkotikas, o narkotikai yra blogai.

OKULTISTE

Man keista, kad vien žmogžudystės faktas jums atrodo nereikšmingas...
Va būtent aš net pasisakau už gyvūnų nužudymą, kai reikia (neesu ten koia vegetarė ar pan.), o žmogus - ne gyvūnas...

Ir dar nežinia kelintą kartą pakartosiu, kad yra paliatyvi slauga (joje morfijus naudojamas)...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  vasario 03, 2012, 16:37:33
Man keista, kad vien žmogžudystės faktas jums atrodo nereikšmingas...
Va būtent aš net pasisakau už gyvūnų nužudymą, kai reikia (neesu ten koia vegetarė ar pan.), o žmogus - ne gyvūnas...

Ir dar nežinia kelintą kartą pakartosiu, kad yra paliatyvi slauga (joje morfijus naudojamas)...

Žmogus (lot. Homo sapiens sapiens) - dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei. Visų žmonių populiacija dar vadinama žmonija.

Karalystė:   Gyvūnai ( Animalia)
Tipas:   Chordiniai ( Chordata)
Klasė:   Žinduoliai ( Mammalia)
Būrys:   Primatai ( Primates)
Šeima:   Hominidai ( Hominidae)
Gentis:   Žmonės ( Homo)
Rūšis:           Žmogus ( Homo sapiens)
--------------------------------
Taigi realiai žmogus yra gyvūnas. Bet juk dabar ne apie tai. Žmogžudystė - reikšmingas faktas, netgi labai, tačiau čia ne žmogžudystė, čia labiau savižudybė.

OKULTISTE

Dar ir savižudybė, tai "2in1"... Tai bent staigmena...
Gaila, kad kalba vėl nuslinko į abstraktų vyniojimą į vatą, o neišnagrinėtas konkretus atvejis, kurį provokavau... Savo mamos jūs tiesiog negalėtumėte nužudyti, jei tarp pačio ir mamos geras santykis... Bandžiau galvoti ir šiaip, ir taip, bet pasisakymas už mamos eutanaziją rodo meilės trūkumą...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  vasario 03, 2012, 20:19:16
Gaila, kad kalba vėl nuslinko į abstraktų vyniojimą į vatą, o neišnagrinėtas konkretus atvejis, kurį provokavau... Savo mamos jūs tiesiog negalėtumėte nužudyti, jei tarp pačio ir mamos geras santykis... Bandžiau galvoti ir šiaip, ir taip, bet pasisakymas už mamos eutanaziją rodo meilės trūkumą...

Na jei mama gulėdama lovoj ir kęsdama nežmonišką skausmą prašo mirties, tai man daug sunkiau būtų palikti ją gyvą.

mastyrukas

vasario 03, 2012, 21:32:18 Redagavimas: vasario 03, 2012, 21:35:30 by mastyrukas
Turbut nereiksminga, bet padariau 21 zmogaus (38-61m) mini apklausa( zinoma tai turbut neproporcinga realiai keliolikos tukstanciu dalyviu apklausai :D )

*6-uz
*15-pries, is ju 11 motyvavo kaip dar viena galimybe atsikratyti asmeniu , falsifikuojant dokumentus, del vienos ar kitos naudos.

Kolkas as uz  ???

Asasinas

Aš nieko prieš eutanaziją. Jei jau žmogui tikrai visai blogai ir jis to nori, tuomet tegul naudoja.   

RoxiO

Citata iš: mastyrukas  vasario 03, 2012, 21:32:18
Turbut nereiksminga, bet padariau 21 zmogaus (38-61m) mini apklausa( zinoma tai turbut neproporcinga realiai keliolikos tukstanciu dalyviu apklausai :D )

*6-uz
*15-pries, is ju 11 motyvavo kaip dar viena galimybe atsikratyti asmeniu , falsifikuojant dokumentus, del vienos ar kitos naudos.

Kolkas as uz  ???

Gerą mintį pakišai. pabandysiu per ateinančią savaitę surengti tokią apklausą savo mokykloje.

TinSoldier

vasario 04, 2012, 10:13:13 Redagavimas: vasario 04, 2012, 10:29:03 by TinSoldier
Citata iš: OKULTISTE  vasario 03, 2012, 20:19:16

Ne 2in1, o tiesiog pagalbinė savižudybė, kaip sakė RoxiO. Tai, kad savižudybės, žmogžudystės ir eutanazijos atvejų galutiniai variantai vienodi - plius 1 lavonas, tai nepadaro visų trijų veiksmų vienodais. Labai siauraprotiška taip viską suplakti į vieną "žmogžudystės" kategoriją. Eutanaziją atliekant yra laisvos valios faktorius, taip pat ji atliekama kuomet žmogaus gyvenimas ir taip praktiškai jau būna baigtas. Tai labai daug ką keičia.

Mes vyniojam į vatą, o jūs vyniojat į labai jau grubų švitrinį popierių.

Tavo tas pateiktas atvejis išnagrinėtas. Ir tau atsisakyti eutanazijos(jei mama nori, kad ją jai atliktų) reiškia meilę, o man - savanaudiškumą, egoizmą, neracionalumą, paskutinės mamos valios nevykdymą. Noras nutraukti absoliučiai beprasmiškas artimo žmogaus kančias nerodo meilės trūkumo.

Ir būti už eutanaziją nereiškia noro žudyti senukus. Tiesiog tai yra pasisakymas už galimybę išeiti taip, kaip nori.

Jonas

vasario 04, 2012, 14:34:09 Redagavimas: vasario 04, 2012, 14:36:12 by Jonas
Citata

Pasisakai prieš eutanaziją, o gyvūnų nužudymas tau yra niekai....  ??? Iš tiesų, daugelis mano, jog gyvūnai yra tik paprastos gyvybės formos, kažkuo tai žemesnės už mus, bet aš manau, jog nė velnio...

Mano nuomonę puikiai iliustruoja šita citata, pasisakymas:

"Mes linkę manyti, jog gyvūnai yra mažesni už mus, bet visi pasaulio mokslininkai negali sukurti ir valdyti kamanės sparno. Mes negalime šokinėti arba bėgti labai greitai, ir mes negalime pakelti didžiulių svorių kaip skruzdės. Mes negalime matyti tamsoje, ir mes negalime skristi, išskyrus sugrūsti triukšmingame vamzdelyje tarsi sardinės, kas nesiskaito. Žmonės, palyginti su gyvūnais, yra beveik visiškai kurti, ir mes negalime užuosti net dujų lifte, pagal jų standartus.

Mes baigtini, atskiri, ir neurotiški, o iš esmės, gyvūnų sąmoningumas yra taikoje ir amžinybėje. Mes stengiamės ir išprotėjame siekdami tapti populiaresniais. Gyvūnai ilsisi, miega ir mėgaujasi vienas kito kompanija. Mes manome, kad evoliucijoje pakilome į viršų, virš gyvūnų, bet iš tiesų, mes praradome beveik visas jų savybes ir gebėjimus.

Idėja, kad gyvūnai neturi sąmonės, arba, kad jie neturi sielos, yra kvaila. Tai rodo, sąmoningumo nebuvimą. Jie kalba, jie turi šeimas, jie jaučia, jie veikia atskirai arba kartu spręsdami problemas, jie dažnai prižiūri savo jauniklius, kaip genties vienetas. Jie žaidžia, jie keliauja, ir gydosi kai suserga. Jie verkia, kai kiti bandos nariai miršta, jie žino apie mus - žmones. Žinoma, jie turi sielas, netgi labai nesugadintas. Mes, žmonės, tik dabar bandome, su neseniai padidėjusiu sąmoningumu, pasiekti šį lygi, kuriame gyvūnai jau yra natūraliai. "

http://yourawakening.com/spiritual_evolution_of_animals.htm

Taigi, siūliau nebūti tokiems pasipūtusiems ir arogantiškiems gyvūnų atžvilgiu.. VIKAS YRA VIENA.  ::)

O kas dėl eutanazijos, manau, jog yra laisva valia, ir jei žmogus pasirinko tokį sprendimą - jis turi būti įvykdytas ir išklausytas.

TinSoldier

Nuostabus post'as, Jonai :)

OKULTISTE

Eina sau, kaip gaila, kad "paklodžių" neskaitau...
Na nežinau, koks jūsų santykis su savo mamomis, jei manote, kad ji gali panorėti eutanazijos...
Aš labai myliu savo tėvus ir jie labai myli mane. Jei mano mama ar tėtukas panorėtų eutanazijos, tai susimąstyčiau ar ji manęs nemyli, ar aš blogai parodau savo meilę jai.
Aišku, jei ji mane myli, tai priežastis bus - nebūti našta. Tada reiškia, kad aš kažko nepadariau ar kažką padariau blogai, kad ji tokia pasijuto. Ji man nėra našta, nes aš ją myliu.
Jei priežastis nepakeliami skausmai. Suabejočiau, ar aš tinkamai rūpinuosi ligoniu, nes šiandien medicina pakankamai pažengusi, kad skausmas nebūtų nepakeliamas. Jau "entąjį" kartą kartoju apie paliatyvią slaugą (ir šį kartą niekas ja vis dar nepasidomės?), kuri padeda oriai keliauti link mirties ir skatina ne žmogų kuo ilgiau išlaikyti gyvą, o ištverti skausmus.
Dar tikėtina, kad deja mamytei pakriko psichika. Pamenate pasaką "Mergaitė su degtukais"? Priminsiu: kai mergaitė pametė kurpaitę, ji nebėgo jos pasiimti, nes vengė staigios mirties po vežimo ratais - verčiau toliau pėdino basa per sniegą. Šis pavyzdys iliustruoja, kad sveika mirties baimė dera žmogui.

Na paaiškinkit man, ar eutanazija - tai, kas turėtų nuo va šios akimirkos įsigalioti? Esu įsitikinusi, kad pasakytumėte, jog NE. Kadangi man nesvarbu, dėl kokių priežasčių (sukčiavimų tikimybės ar prabilo jūsų sąžinė, ar dar dėl ko...), tai: Kodėl vis dėl to pasisakote už, užuot ieškoję argumentų prieš?

(Atsiprašau, jei sukeliu priešiškumą... Kažkodėl vis dar esu įsitikinusi savo pozicijos teisingumu, bet bandau išsiaiškinti: gal aš tikrai klystu - juk daugumos nuomonė nesutampa su mano, o gal vis dėl to esu teisi - juk "banda" JK pakabino ant kryžiaus...)

OKULTISTE

O perskaičiau ir tą tekstą... Labai gražus tekstas... Gera skaityti, bet gaila, kad neatitinka realybės...
Jei norite apie gyvūnų ir žmonių santykį toliau diskutuoti, kurkite naują temą...

Aš toliau pasisakau už gyvūnų nužudymą, kai reikia, bet vis dar esu kategoriškai prieš žmonių žudymą.

RoxiO

Aš apskritai nesuprantu kuo eutanazija susijusi su mūsų ir mūsų mamų santykiais, ar su psichika. Tai tiesiog žmogaus noras mirti oriai.

Aukštyn