Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

ponaitis

as uz,nes visi nori mirti paskende savo myzaluose,prikaustyti prie lovos,arba jauciantys skausmus labai daznai,juk jis zino kad kita diena bus tas pats ir vel kol pasibaigs tas laikas likes-o poto?nejaugi ne mirtis laukia,todel kodel zmogu kankyt
kita puse-ne kiekvienas zmogus pasiryztu nusizudyt ar nuzudyt kita,kad ir kaip tai vadintume.beto pacyjentas pats turi pasirinkti ar gyvent dar biski,ar keliaut toliau

advena

Pacijantas neturi teisės rinktis, tai būtų lygu savižudybei. Jis gali tik melsti Dievo, kad sušvelnintų skausmą arba pasiimtų į dangų.

Bildukas

Esu pries . Todel , kad tikiu , kad i si pasauli atejome mokytis , augti , suprasti save ir kitus , tobuleti. Sunkus ligoniai , seni zmones ir ju artimieji bei slaugytojai per kancia ir slauga ismoksta (jeigu neismoko gyvenimo tekmeje) kantrybes , atjautos , pasiaukojimo , supratingumo , demesingumo ir laaabai dar daug ko. Niekas siame gyvenime nevyksta atsitiktinai . Eutanazija , manau , yra tik dar vienas budas nuzmogeti , nors ir gali buti dangstoma labai humaniskais tikslais - tai tik savizudybes forma. Apie abortus - labai liudna , bet daugelyje pssovietiniu saliu tai yra tiesiog budas atsikratyti nepageidautino , atsitiktinio nestumo. Juodziausio tamsumo , neatsakingumo israiska. Jaunima reikia sviesti, mokyti dometis savo kuno funkcijomis nuo mazumes . Nestumo galima tiesiog isvengti , jeigu tiek vyras (ypac vyras) , tiek mergina pazinos savo kuna ir i lytinius santykius ziures atsakingai .

paragraf 78

Katalikai mokomi savo ligos kančia prisijungti prie Kristaus kančios. Galima savo kančias aukoti už kažką. Tada jokia liga nebūna beprasmė. Ji nutaurina. O pasitraukimas savavališkai, net ir eutanazijos pagalba, tėra silpnumo požymis.

Skunk

Na nezinau. As asmeniskai uz. Isivaizduokit kokios buna kancios jeigu net zmogus praso mirties... As asmeniskai tikrai negaleciau ziuret kaip kankinas mano brangus zmogus ir jeigu jis noretu eutanazijos, as buciau uz, kad tik jam palengvetu, kad ir kaip bebutu skaudu. Na, bet cia mano nuomone.  :)

ponaitis

kristus kentejo,bet ne visi nori kenteti kaip jis,tai nera taip jau silpna,tai pagreitinimas proceso kuris ivyks tik viskas be kanciu

saone

Citata iš: advena  rugsėjo 04, 2012, 16:31:41
Citata iš: Abejone  rugsėjo 04, 2012, 06:58:43
Esu tik uz eutanazija. Teko matyt keleto artimuju kancias mirstant nuo vezio. Ziauru  yra artimiesiem matyt skausmo perkreipta veida ir zinot kad niekuo negali padet, ziauru ir paciam ligoniui zinant kad nebepasveiks ir kad toliau bus dar blogiau

Kada reikės tada Dievas žmogų ir pasiims, jau taip pakankamai žmonės pakeitė. Patys leidžiasi vaistus, kad gyventų o po to jau skundžiasi nepakeliama kančia. Tu gali padėt, bet tik dalinai. Nėra nepakeliamo skausmo, tam yra saviįtaiga arba galų gale nuskausminamieji. Žmogus neturi teisės žudyti nei gyvūnų, o juo labiau kitų žmonių. Viltis miršta paskutinė, nes visada galima pasveikti.

"Viltis - kvailiu motina"
Kartais reikia viska priimti taip, kaip yra, o ne kaip tu nori, kad butu.

paragraf 78

Citata iš: ponaitis  rugsėjo 04, 2012, 21:52:28
kristus kentejo,bet ne visi nori kenteti kaip jis,tai nera taip jau silpna,tai pagreitinimas proceso kuris ivyks tik viskas be kanciu

Kiekvienas krikščionis pašauktas jungtis į Kristaus kančią. Tai gi bėgimas nuo realybės yra silpnumo požymis.

Skunk

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 04, 2012, 22:35:34

Kiekvienas krikščionis pašauktas jungtis į Kristaus kančią. Tai gi bėgimas nuo realybės yra silpnumo požymis.

Na nezinau ar cia silpnumas, ne kiekvienas zmogus galetu pasiryzt mirciai.. Is kitos puses, tikrai zmogus nenoretu iseit is sio pasaulio su kanciom, ypac jei yra galimybe iseit be ju.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 04, 2012, 22:35:34

Jūs su advena pamirštat, kad ne visi yra krikščionys. Pamirštat kad kai kuriems pofig jūsų to Kristaus kančios ir pofig tos maldos į dievą.

Dar nesu girdėjęs, kad koks pasisakantis už eutanaziją agituotų žudyti visus ligonius iš eilės. O kodėl tokie pseudomoralistai savo poziciją kiša visiems iš eilės, nepaisydami kas kuo tiki, ir kas ko nori?

Jei jūs norit, jūs ir melskitės ir kentėkit. Ir leiskit kitiems ramiai numirti :)

paragraf 78

Nepamirštu kad čia ne visi krikščionys, aš tai orientavau būtent į krikščionis.
Nors šiaip jei esi pakrikštytas, esi formaliai krikščionis, nori to ar nenori. O tu juk pakrikštytas? :)

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 04, 2012, 23:08:00
Nepamirštu kad čia ne visi krikščionys, aš tai orientavau būtent į krikščionis.
Nors šiaip jei esi pakrikštytas, esi formaliai krikščionis, nori to ar nenori. O tu juk pakrikštytas? :)

Tai nieko nereiškia. Vaikystėje smėlio dėžeje aš įšventintas ir į riterius. Bet nesiruošiu gyventi pagal riterių kodeksą, žudyti drakonus ar dar kokį velnią daryti. Jei aš tuo netikiu, aš tuo nesu.

Teroras

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 04, 2012, 23:14:03
Vaikystėje smėlio dėžeje aš įšventintas ir į riterius. Bet nesiruošiu gyventi pagal riterių kodeksą, žudyti drakonus ar dar kokį velnią daryti.

:D ;D

Siaip tai as irgi nesuprantu to, kad mus krikstyja tada, kai mes dar nieko nesuprantame ir nieko nesuvokiame. Toks jausmas, kad baznycia ta specialiai daro, nes uzauges zmogus kuris gales mastyti savarankiskai, gali pasirinkti kita religija, o krikscionims (baznyciai) tai tikrai nera i nauda.

RoxiO

"Patys leidžiasi
vaistus, kad gyventų o po to jau skundžiasi
nepakeliama kančia."

Atsakau į šitą - Vaistai leidžiami tik tokiu atveju, kai yra viltis pasveikti, o kai smegenys nusėti auglių arba kai žmogus merdėja ir nebėra vilties pasveikti, vienintelis vartojamas preparatas - nuskausminamieji.

Abejone

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 04, 2012, 09:47:23
Abejone, tavo pasisakymas sukoncentruotas į artimuosius, o apie ligonio norus net neužsiminei.

tikrai nesikoncentruoju vien i artimuosius,taciau slaugant savuosius ligonius, ligoninese teko kalbetis ir su kitais ligoniais ir bendra isvada yra tokia kad sergantis zmogus turi tureti pasirinkimo teise  pats spresti ar jam kenteti ar vistik rinktis kita iseiti. Nes ne visi juk yra tikintys ir manantys kad tokia Dievo valia ir reikia kentet. Manau kiekvienas turi tureti teise pats pasirinkti pagal savo nora, tikejima.

Aukštyn