Klausimai išstudijavusiems šv. raštus

Pradėjo Vytautas, sausio 29, 2012, 21:49:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

sausio 29, 2012, 21:49:31 Redagavimas: sausio 30, 2012, 22:20:27 by Benamis
Pirmiausiai kas yra nuodėmė? Bendrąja prasme tai vieno žmogaus veiksmai pažeidžiantys kito žmogaus laisvą valią. Tai logiškai reikia atsiprašinėti to kam sukėliau problemas, bei atleisti tam, kas man sukėlė problemas.  Joks dievas čia ne prie ko. O už savo padarytus ir nesuvoktus veiksmus atsakom sveikatos problemomis, kaip perspėjimais, kad kažkur prisidirbom.
Keletas klausimų puikiai išstudijavusiems šv. raštus. Kiek Kristus mažiausiai turėjo brolių ir seserų? Kur parašyta šv. raštuose, kad apeigose reikia naudoti žvakes?

Benamis

Perkeliau parasyta zinute auksciau (is cia) ir sukuriau nauja tema (paryskintas post'o turinys pradetu off-topa "Nuodemiu atleidimas" topike) :)

+ Gal greiciau kas nors pastebes ir atsakys ;)

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  sausio 29, 2012, 21:49:31
Kiek Kristus mažiausiai turėjo brolių ir seserų?

Mažiausiai turėjo nei vieno :) šiaip nėra įrodymų jog jis būtų turėjęs brolių ar seserų. Visi įrodinėjimai yra pseudomoksliniai.

CitataKur parašyta šv. raštuose, kad apeigose reikia naudoti žvakes?

Žvakės naudojamos, nes ugnis yra Dievo simbolis. Šis simbolis yra archetipinis, t.y. sutinkamas daugelyje pasaulio religijų.
Senovėje, buvo naudojamos ne tik žvakės, bet ir fakelai, bei aliejinės lempos.
Ugnies simbolika pas krikščionis ypač atsiskleidžia per Velyknakčio liturgiją, kada šventinama ugnis ir nuo jos, kaip bendrystės ženklas uždegamos visos žvakės

OKULTISTE

Och... Va aš jau AŽ išsiunčiau, nes nenorėjau kitoje temoje "oftopinti"...

Benamis

Citata iš: OKULTISTE  sausio 31, 2012, 15:03:25

Tai pasidalink dar ir cia Okultiste kokie tavo ats. i klausimus buvo :) Idomu :)

Vytautas

Neesu šv. raštų žinovas ir nemanau kad to man reikia. Bet užkliuvus viena scena kada Kristus kalba su savo pasekėjais, o jo tėvai su vaikais ateina parsivesti namo. Ir jis sako kad jo pasekėjai yra tikrieji broliai ir seserys, o ne jo kraujo broliai ir seserys. Taip kad parašyta, kad Kristus turėjo brolių ir seserų.
Dėl žvakių. Pasidomėjau žvakės atsirado bent 200m prieš Kristų. Tai niekas netrukdė jų paminėti šventuose raštuose. Aišku normaliai tai patogi apšvietimo priemonė. Bet iš kitos pusės pažiūrėkim spiritizmo būrimo, magijos seansus - visur žvakės. Religijos yra paprasčiausiai legalus spiritizmas seansas su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis.
Suprantama kiekvieno laisva valia kuo tikėti. Tai tiesiog mano nuomonė.

paragraf 78

Šv. Raštas nėra istorinių dokumentų sąvadas, ir jame daug kas neparašyta. Juk ne tuo tikslu buvo rašoma. O žvakė dabar naudojamos dėl simbolikos, nes Dievo simbolis yra šviesa.
Kas dėl brolių, tai biologinių brolių jis veikiausiai neturėjo. O kas dėl pasekėjų tai čia kitas klausimas ir kita opera.

Vytautas

Gerbiu besidominčių šv. raštu nuomonę ir neperšu savosios tik išsakau. Ji suprantama kitokia. Paskutiniam šio tinklalapio straipsnyje "9 nederantis su įsigaliojusia teorija radiniai" pateikta informacija man žinoma seniai, jos yra kur kas daugiau. Tik ji nepateikiama, nes griauna dabartinio oficialaus mokslo pamatus, žmonių pasaulėžiūra, religiją. Kaip buvo rašomi šv. raštai - per vadinamuosius apreiškimus. Yra ir dabar žmonių leidžiančių naudotis savo ranka kažkam ir kuriančių populiarius kūrinius. Ar tai yra dievas? Aišku kad ne. Tai tik savotiškas anapusinio ir šio pasaulio ryšys. Didelis klausimas ar teigiamas. Be to pasidomėjus apie šiuolaikinius psichotroninius ginklus manau netrukus išgirsim kiekvienas "Dievo balsą" galvoje. Anuomet aukštesnio techninio išsivystymo civilizacijos padarė tą patį su keliais išrinktaisiais, kurie ir parašė duotą tekstą. Pažiūrėkim visų religijų rezultatus. Visos religijos laimina einančius žudyti kitatikių. Mūsų kariai Afganistane taip pat turi savo kunigą.  Armiją laimina bažnyčia. Patiko internete rastas absoliuto apibrėžimas - tai visatos dėsnių visuma (suprantama ne tik klasikinės fizikos). Savotiškai visiems vienodos žaidimo taisyklės kad tobulėti. Tiesiog reikia būti sąmoningam savo mintyse ir veiksmuose čia ir dabar. 

OKULTISTE

kovo 01, 2012, 15:46:56 Redagavimas: kovo 01, 2012, 15:50:13 by OKULTISTE
Citata iš: Benamis  sausio 31, 2012, 15:09:45
Citata iš: OKULTISTE  sausio 31, 2012, 15:03:25

Tai pasidalink dar ir cia Okultiste kokie tavo ats. i klausimus buvo :) Idomu :)

Va tame ir problema, kad nerandu tos savo išsiųstos žinutės... Tikriausiai dabar tik AŽ galėtų pacituoti... Gerb., prašau mane pacituoti.

OKULTISTE

Ech... Taip ir nepacitavo...

LMX

Citata iš: Vytautas  vasario 10, 2012, 20:50:55
Visos religijos laimina einančius žudyti kitatikių.

Na jau, nereikia sitaip... Gali nurodyti kuri butent religija ?

Master

Ok, man įdomu,kodėl duona krikščionybėje turi gan didelę reikšmę. Trumpas atsakymas susijas su paskutine vakariene manęs netenkina.
Ir dar, kuo religijose laikomi gyvūnai, kokia jų paskirtis (kalbu apie dominuojančias religijas. Pvz: Islamas, krikščionybė, budizmas ir pan.)

2Pacas

Douna yra dievo kunas!  8)

paragraf 78

Na 2Paco atsakymas teisingas bet netikslus. Katalikai, stačiatikiai ir kai kurios kitos denominacijos, tiki jog kocekracijos metu, duona tampa Kristaus kūnu. Todėl ta duona laiko pagarboje. Kitos denominacijos tokio tikėjimo neturi. Šiaip duona nėra laikoma kažkokioje ypatingoje pagarboje, tik ta kuri laiminama ar koncekruojama.

O dalies apie gyvūnus nesupratau.

Master

Galiu pabandyti patikslinti klausimą..  :D (Bet bijau, kad pati susivartysiu)
Žodžiu, gyvūnai yra mąstantys organizmai, bet klestinčiose religijose didelės pagarbos nėra užsitarnavę. Mokslas sukūrė evoliucijos teorija. Mūsų dnr su beždžionių yra panašiausia. Taigi ką tuom noriu pasakyti... Jeigu religija pripažįsta evoliucijos teoriją ir faktą, kad išsivystėme iš beždžionių, o šios iš žinduolio pirmojo (nepamenu kokio) ir t.t. žodžiu, nesigauna taip, kad gyvūnai yra mūsų broliai ir seserys ?  :D Na, o jeigu nepripažįsta, tai kuom tada jie laiko gyvūnus..
Nebūtina remtis visomis religijomis (nelabai įmanoma  :D)
Ps. Srr, kitą kartą pagalvosiu prieš klausiant. Nes matau, kad nonsensas gavosi  ::)

Aukštyn