Kraupi situacija Kijeve

Pradėjo Calibrae277, vasario 20, 2014, 19:34:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

Марюк ману мелас еси павеиктас вакару пропогандос.И дар историка приметы тай атсакык и клаусима о не мазинкис.Борйга. :D

TinSoldier

kovo 07, 2014, 13:27:59 Redagavimas: kovo 07, 2014, 13:41:04 by TinSoldier
Citata iš: Trance  kovo 07, 2014, 12:26:52
<...>O lietuvių žiniasklaida šoka pagal amerikonų dudelę ir skleidžia dezinformacija, tad pasitikėt žiniasklaida yra labai naivu.. ;)

Aš čia nevisai tau atrašysiu, bet labiau czech-kuoliui, kuriam jau seniau norėjau paprieštarauti. Kai jis sakė, jog žiniasklaida iš blogosios pusės rodė ir maidano protestuotojus. Kad nėra labai šališka vakarams ir pan. (jei aš teisingai buvau supratęs šituos pasakymus)

Tačiau net man, visiškai palaikančiam vakarus, akis žiauriai bado šališkumas. Ne tiek šališkumas, kiek įvaizdžių formavimas.

Pažiūrėjus į kai kurias antraštes ir sakinių konstravimus, tai kažkaip net nejauku pasidaro.

"Rusija pasirinko agresijos kelią: V.Putinas siunčia okupacinę kariuomenę į suverenią Ukrainą" - vien pavadinime 3 Rusiją demonizuojantys įvaizdžiai. Straipsnyje irgi iš karto išvados, kai kur labai patogiai užmetant kabutes, sumenkinant rusišką požiūrį.

CitataSprendžiant iš to, kaip trumpai truko šis „svarstymas", tai reiškia, kad šis svarstymas tėra figos lapelis pridengti tam, ką V.Putinas buvo sugalvojęs iš anksto.

Kitoje realybėje gyvenantis Vladimiras Putinas aiškina, kad Rusijos kariai Kryme - humanitarinė misija

"Kitoje realybėje gyvenantis".. Ir pažymėtina, kad straipsnis tai ne apie tai, kaip Angela Merkel jį pavadino. Visai kita tema.

Kremliaus propaganda veikia Lietuvos piliečių protus

Kas užginčys, kad pavadinimas menkinantis kitą nuomonę?

V.Putinui - B.Obamos pamokos

Ar sunku iš antraštės atspėti, kuri pusė laikoma teisia?

Būta tokių antraščių ir pan. žymiai daugiau. Skaitant nuolat krenta į akis, bet dabar jau tingiu ieškoti daugiau. Tačiau straipsnių pavadinimai, rusiškos nuomonės nuolatinis kyšimas į kabutes, nuotraukų parinkimai, sakinių konstrukcijos, kai kiekviena rusijos pozicija pagražinama "esą", "tarsi", taip sukuriant melavimo įspūdį ir t.t. - akivaizdu, ką žiniasklaida palaiko.

Ir čia visiškai nekalbu apie nuomonių straipsnius, kai putinas su hitleriu nuolat lyginamas, kai straipsnių pavadinimuose panaudojamos citatos, kurios taip pat totaliai vienpusiškos ir demonizuojančios, nekalbu apie politologų ir ekspertų nuomones. Kalbu tik grynai apie pačių žurnalistų tiesmukišką tekstų kūrimą.

Buvo toks įdomus straipsnis po Rusijos - Gruzijos konflikto. Manau, kad ir dabar jis visiškai tinka: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/amaldeikiene-kodel-neitikina-lietuviska-propaganda.d?id=18420612

Išskirti tokie 4 'lietuviškos propagandos punktai':

Citata1. Itin dažnai informacija pateikiama iš vieno šaltinio, nėra alternatyvaus požiūrio,

2. Vietoj faktų dažniausiai pateikiami priešininką diskredituojantys duomenys,

3. Lietuviška žinisklaida kalba ne argumentais, ji svaidosi išvadomis,

4. Žiniasklaidos pagalba vienos gyventojų grupės priešinamos su kitomis.

Mano manymu, gana taiklūs.

Aš tikrai nesakau, kad nėra straipsnių "iš kitos pusės". Tikrai yra. Vis dėl to, vaikštant per internetinius portalus, nuolat skaitinėjant straipsnius, all in all, formuojamas ryškiai rusiją demonizuojantis įvaizdis. O tuomet tie straipsniai "iš kitos pusės" jau persiskaito labiau kaip absurdo komedija, o ne kaip susipažinimas su priešinga nuomone.

Jokiu būdu nesakau, kad visokie ten amerikonai ar vakariečiai perka straipsnius ar veikia visokie "agentai" - taip teigti būtų visiškai buka. Žiniasklaidos šališkumas greičiau atsiranda dėl jos natūralaus ribotumo, dėl abipusės sąveikos su lietuviškomis auditorijomis, dėl kultūrinės situacijos ir t.t. ir pan.

Net negaliu sakyti, kad tokia antirusiška propaganda yra vien labai blogai - kadangi kitu atveju būtų prakištas karas prieš rusijos šališkas informacines atakas. Objektyvumas žmonėms greičiau ne padėtų nešališkai pažvelgti į įvykius, o tiesiog nublanktų prieš rusijos propagandą.

Tačiau visiškai visiškai akivaizdu, kurią pusę lietuviška žiniasklaida totaliai atvirai palaiko. Objektyvumo tikrai nėra daug šituose įvykiuose. Man taip atrodo. Lietuviška žiniasklaida tikrai ne šventoji..

Ma Deuce

Citata iš: 2Pacas  kovo 07, 2014, 13:11:34
Citata iš: Marius  kovo 07, 2014, 12:37:17
prisiskaitei/prisižiūrėjai?ne nu rimtai..kokia dar libija?koks irakas?ar bent supranti kokios ten misijos buvo?:-D
Nu "istorike" didysis papasakok kokios ten misijos buvo.Ar tik vaidini kad supranti?

pasiskaityk wikipedijoje jei anlgiskai moki, monica.

Marius

Kas is to kad aš tau pradėsiu istorijos pamokas dėstyt,kurių mokykloi nelankei..Juktau tai visvien bus vakaru propoganda..

Citata iš: Ma Deuce  kovo 07, 2014, 13:29:18
prisiskaitei/prisižiūrėjai?ne nu rimtai..kokia dar libija?koks irakas?ar bent supranti kokios ten misijos buvo?:-D
Nu "istorike" didysis papasakok kokios ten misijos buvo.Ar tik vaidini kad supranti?

Wiki taipogi vakarų propoganda..todėl ten netiesa..todėl jis neskaitys ir netikės,nes jis juk vos bsiges mokyklą paauglys geriau žino politika,geopolitiką,ekonomiką ir t.t.

2Pacas

Citata iš: TinSoldier  kovo 07, 2014, 13:27:59
Lietuviška žiniasklaida tikrai ne šventoji..
Puikus pastebejimai TinSoldier.O ypac sitas.
Mldc kad nepatingejai parasyt toki teksta ir su nuorodom dar.
Pliusas.

Trance

Mariau, ne tik kažkokiam fantazijų pasaulyj skraidai, bet ir žmonių lytį painioji.. Gaila man tavęs.. Ką vartoji?

Ma Deuce

Citata iš: Marius  kovo 07, 2014, 13:33:56
Kas is to kad aš tau pradėsiu istorijos pamokas dėstyt,kurių mokykloi nelankei..Juktau tai visvien bus vakaru propoganda..

Citata iš: Ma Deuce  kovo 07, 2014, 13:29:18

Wiki taipogi vakarų propoganda..todėl ten netiesa..todėl jis neskaitys ir netikės,nes jis juk vos bsiges mokyklą paauglys geriau žino politika,geopolitiką,ekonomiką ir t.t.

juokingiausia kai tokius etalonus kaip bbc, the guardian laiko propoganda, kai rusu meslai rt rtr ar pbk ar koks random sudpopieris is korejos ar irano atsirado visu simtu metu veliau :D ir garantuotai mokesi is tokiu grandu. koki atspirties taska su tokiu zmogumi isvis imanoma rasti? :D

Ma Deuce

Citata iš: Trance  kovo 07, 2014, 13:54:49
Mariau, ne tik kažkokiam fantazijų pasaulyj skraidai, bet ir žmonių lytį painioji.. Gaila man tavęs.. Ką vartoji?

kokiam dar fantaziju pasaulyje? jis retas is tu cia esanciu, kurie izvelgia kazka daugiau nei pirsta, nekreipiant demesio kur jis rodo.

Trance

Jis vakarų mylėtojas :) labai naivu, kaip tik jis čia nieko neįžvelgia. :)

2Pacas

kovo 07, 2014, 13:59:09 Redagavimas: kovo 07, 2014, 14:03:18 by 2Pacas
Citata iš: Trance  kovo 07, 2014, 13:54:49
:D :D :D :D Mariau Mariau...
Ma Deuce neisijausk ziurek du postus is eiles jau parasiai..
Biski kliedi Deuce "vakarai" "mama" "meile" ?? Prie ko cia tie vakarai :D

Ma Deuce

Citata iš: Trance  kovo 07, 2014, 13:58:35
Jis vakarų mylėtojas :) labai naivu, kaip tik jis čia nieko neįžvelgia. :)

myleti vakarus normaliam issilavinusiam zmogui yra taip pat iprasta kaip myleti savo mama.

Trance

Koks čia išsilavinimas.. Smegenys prikimštos vakarietiškos propagandos ir "šventų" darbelių.. Gelbėtojai mat atsirado :)

Ma Deuce

taip kaip tu mano tik visiski nevykeliai. as nesuprantu kaip gali buti propoganda realus dalykai? tu kuriais gimes? gal mokykloje geraii kale galva kad vakarai blogi? nera didesnes ir slykstesnes propagandos uz komunisttine

Trance

Ir ką jie gero padarė su savo demokratija? Kiek žmonių žuvo per juos? Kiek išvogė, žmones skandina skolose, Amerika greit iš viso liks tuščia vieta. Žmonės ganomi kaip avys vakarų politikos, o jūs atsiprašant, avinai kurie ganomi ir dar stojat į aviganių pusę. ;)

anonymusas

kovo 07, 2014, 14:12:55 Redagavimas: kovo 07, 2014, 14:30:07 by paragraf 78
Pazeisiu taisykles bet pasakysiu tau Ma Deuce tu esi diziausias sio forumo [cenzūra] ir provokatorius.
Imk atsispausdink ir pasikabink ant sienos.

Aukštyn