Tikintieji ir politinė sistema

Pradėjo a.t.sielis, sausio 20, 2014, 23:32:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 19:02:46
Na bet jei jau Antanas yra valdininkas, tai jis, ko gero, kuria kažkokio produkto vertę arba teikia paslaugas, kurios yra Lietuvos ekonomikos dalis. Ar Bažnyčios teikiamos paslaugos kažkaip padeda Lietuvos ekonomikai ar teikia socialines garantijas? Drįsčiau abejoti.

O tai ka pvz. Vilniaus arkivyskupijos CARITAS daro?

Arba, kad ir tai ka a.t.sielis minejo:

Citata
Neskaičiuojate, kiek mokesčių bažnyčia sutaupo savo socialine veikla ir moraline įtaka. O tai gali būti milijardai.

kiskis

Neskaičiuojate, kiek mokesčių bažnyčia sutaupo savo socialine veikla ir moraline įtaka. O tai gali būti milijardai.
[/quote]

Citata iš: omcikas  sausio 22, 2014, 19:02:56
Bandymas tikėjimą apmokestint asmeniškai man atrodo amoralus, nelogiškas. Tas pats kas norėt apmokestint geruma..

Panasu , kad logiskiau apmokestint netikejima.

Vytautas

Kam iš viso reikalingas biurokratinis aparatas tikėjime  :)
Benami kalba eina apie visos sistemos finansavimą ir paslaugas iš jos ar tai būtų bažnyčia ar tai valstybė. Apie konkretų kunigą nėra kalbos.  :)
a.t.sieli bent mano atžvilgiu absoliučiai jokios socialinės veiklos ir moralinės įtakos.  :) Bendrauju su pažįstamais iš katalikiškos mokyklos. Kuo pasikeitė. Išskyrus kad visos šventės prasideda ir baigiasi bažnyčioje daugiau niekuo. Parodė man namų darbus mokinių. Tragedija. Iš klasės tik pora bando kažką daryti. Kiek gali moko tiesiog pavienius mokinius. Visiška degradacija. Aišku rezultatai pasirodys po kurio laiko, nes dabar į tai niekas nekreipia dėmesio.
Kiski apmokestinti "nieką" truputi problematiška. :) Nėra kaip mokesčio pavadinti.  :)

Teroras

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 19:10:36
Benami kalba eina apie visos sistemos finansavimą ir paslaugas iš jos ar tai būtų bažnyčia ar tai valstybė.

Konkretizuok.

_Anonimas_

sausio 22, 2014, 19:13:58 Redagavimas: sausio 22, 2014, 19:18:22 by _Anonimas_
Citata iš: a.t.sielis  sausio 22, 2014, 18:59:51

Yra formulė, pagal kurią galima suskaičiuoti? Žiūrint į didžiąją dalim ateistiškas ir tikinčias valstybes bei jų ekonomiką, tavo teiginys toli gražu ne visoms veikia :)

Citata iš: a.t.sielis  sausio 22, 2014, 19:04:15
Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 19:02:46
Na bet jei jau Antanas yra valdininkas, tai jis, ko gero, kuria kažkokio produkto vertę arba teikia paslaugas, kurios yra Lietuvos ekonomikos dalis. Ar Bažnyčios teikiamos paslaugos kažkaip padeda Lietuvos ekonomikai ar teikia socialines garantijas? Drįsčiau abejoti.

Negi valstybė yra vien ekonomika?

Slidi sąvoka ta valstybė. Galim apsimesti, kad lietuviai kaip broliai kokie visi esame, bet parėję namo susirieti su savo kaimynu. Ir apkritai sudėtinga tokius dalykus įvertinti.

Citata iš: omcikas  sausio 22, 2014, 19:02:56
Esu matęs žmones, kuriems tik tikėjimas, ta pati bažnyčia, padėjo atsikratyt narkomanijos, alchoholizmo, yra daug žmonių, kuriems bažnyčia ir tikėjimas padėjo išvengt savižudybės, padėjo pasikeist, tapti dorais žmonėm kaliniams. Ta teikiama bažnyčios nauda n kartų viršija jai skiriamas pajamas, tiesiog tos naudos negalima materialiai apskaičiuot. Bandymas tikėjimą apmokestint asmeniškai man atrodo amoralus, nelogiškas. Tas pats kas norėt apmokestint geruma..

Tame ir esmė, kad remiesi asmeniškumais. Aš žinau atvejį, kai blaivas žmogus riejasi pastoviai su žmona, kai išgeria iškart pasidaro jai labai malonus. Tai dabar gerti visi turim pradėt, nes aš tokį vat Petrą žinau?

Citata iš: Benamis  sausio 22, 2014, 19:04:39

Kiek žinau - tai atskira organizacija, finansiškai nesusieta su Bažnyčia? Nesu tikras, pataisyk, jei klystu.

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 19:10:36
a.t.sieli bent mano atžvilgiu absoliučiai jokios socialinės veiklos ir moralinės įtakos.  :)

Yra yra, netiesiogiai. Nesi vienas, gyveni tarp žmonių, kitus žmones tai veikia. Kas žino, jeigu nebūtų bažnyčios, gal išėję į gatvę kasdien per galvą gautume.

_Anonimas_

Nepradėkim gal: kas būtų, jeigu būtų :D

Teroras

Idomiai cia kaikurie: 4 litu valdininkams negaila nes jie atseit "kuria" kazkokio produkto verte, suteikia paslaugas, taciau baznyciai 4 litu gaila, kuri daro lygiai ta pati: suburia savanorius, padengia sandeliavimo islaidas, padeda zmonems psichologiskai, suteikia pastoges, maitina benamius, padeda skurstantiems vaikams...

Vytautas

Citata iš: Teroras  sausio 22, 2014, 19:11:52
Konkretizuok.

Kad nelabai yra ką. Lyg viskas ir aišku. Mokam mokesčius valstybei. Kas nori moka profsąjungai o ne konkrečiam profsąjungos veikėjui. Lygiai taip pat galėtų atsirasti mokestis bažnyčiai. Ir dar be problemų galima išskirti bažnyčios konfesijas. Kiek kuri turi konfesija narių tiek ta ir gauna.
a.t.sieli Henytė manau labai pamaldus. Tuo labiau nuodėmės atleidimas veikia kaip apsauginė priemonė padarius nusikaltimą. Taip kad gali būti ir priešingai. Ar tikintis ar ne jei žmogus nedaro nusikaltimo tai nedaro. tai tiesiog nieko nekeičia.

a.t.sielis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 19:13:58
Citata iš: a.t.sielis  sausio 22, 2014, 18:59:51
Negi valstybė yra vien ekonomika?

Slidi sąvoka ta valstybė. Galim apsimesti, kad lietuviai kaip broliai kokie visi esame, bet parėję namo susirieti su savo kaimynu. Ir apkritai sudėtinga tokius dalykus įvertinti.

Valstybė - tai politinė visuomenės įsteigta organizacija. Politinė reiškia: "mūsų bendri reikalai", cosa nostra tsakant. ;)

Šitie bendri reikalai nėra paremti vien užmokesčiu. Kalbama apie policijos paslaugas, mokytojų paslaugas, bažnyčios paslaugas. Klaidingas ekonomizuojantis požiūris.

Visuomenėje turi būti jėga, kuri palaiko teisę ir tvarką. Todėl reikalingi stiprūs žmonės. Jie tampa policininkais, kariais ir pan. Už tą jų stiprumo savybę nėra užmokesčio, jos nenupirksi. Tai kitas santykis.

Visuomenėje turi būti protas. Proto kvailiui už pinigus nenupirksi. Lygiai taip pat, net ir milijardinės investicijos nepagamins intelektualų, dvasininkų, kultūrininkų, nes ta kibirkštėlė kyla iš vidaus, o ne iš pinigo banknoto.

Išgyvenimas, tvarka, visuomenės saviorganizacija - skirti ne turto kaupimui, ir ne ūkinių poreikių tenkinimui, todėl nėra ekonomika.

Benamis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 19:13:58
Citata iš: Benamis  sausio 22, 2014, 19:04:39

Kiek žinau - tai atskira organizacija, finansiškai nesusieta su Bažnyčia? Nesu tikras, pataisyk, jei klystu.

Dar ir kaip susieta. Is caritas puslapio:

Lietuvos Caritas - tai savanoriškas pagalbos artimui sambūris, kurio profesionalius koordinatorius remia ir išlaiko Bažnyčia.

Vytautas

sausio 22, 2014, 19:29:13 Redagavimas: sausio 22, 2014, 19:31:46 by Vytautas
Citata iš: Teroras  sausio 22, 2014, 19:20:37
taciau baznyciai 4 litu gaila,

Tie 4 lt gali būti panaudoti taip pat reikalingiems dalykams bet ne per bažnyčią. Aš bažnytinio varianto nenoriu nes jis man nekelia pasitikėjimo.  :)
Tiesa nuperku po 2lt keletą kartų į metus carito žvakelių. Tiesiog šiaip sau.

a.t.sielis

Šiaip tai jo, yra šiek tiek problema. Valstybė turėtų padaryti bažnyčią patikima struktūra, ir tik tada duoti pinigus.

Benamis

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 19:29:13
Tie 4 lt gali būti panaudoti taip pat reikalingiems dalykams bet ne per bažnyčią. Aš bažnytinio varianto nenoriu nes jis man nekelia pasitikėjimo.  :)

O man nekelia pasitikejimo valstybes variantas, tai ka man daryt?

a.t.sielis

jo, pasitikėjimo Seimu reitingai totaliai maži palyginus su pasitikėjimo bažnyčia

Aukštyn